hedna 24.01.17, 07:53 Czy ktoś wymieniał "szybkę" w telefonie? Jakie to są koszty? Na razie trzyma się jakoś,ale jest pajęczyna na całym wyświetlaczu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.rene Re: Telefon- naprawa 24.01.17, 07:58 Jaki masz model telefonu? Jest jeszcze na gwarancji? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Telefon- naprawa 24.01.17, 08:03 Wymienialam w xperii. Digitizer kupiłam na aliexpresie za 30zl i wymienilam sama. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Telefon- naprawa 24.01.17, 08:18 200-300 zł, zależnie od modelu telefonu "Odpowiadając na pytanie, które stawiacie nam bardzo często, od razu mówię, że nie można wymienić wyłącznie digitizera. Jest to nieodłączna część szybki, ponieważ jest z nim złączona od wewnątrz. Gdy dotyk (digitizer) ulegnie uszkodzeniu lub przestanie działać trzeba go wymienić wraz z szybką i vice versa. W najnowszych modelach iPhone lub Samsung Galaxy digitizer jest nieodłączną częścią wyświetlacza i dodatkowo szybka jest sklejona z nim na całej powierzchni. Producenci Ci zrobili tak, aby mieć pewność, że nigdy żaden pył nie dostanie się pomiędzy szkło/digitizer i LCD. Problem, który zdarzał się bardzo często zanim zaczęto łączyć wszystko w jedną całość w ten sposób." aurinko napisała: > Wymienialam w xperii. Digitizer kupiłam na aliexpresie za 30zl i wymienilam sam > a. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Telefon- naprawa 24.01.17, 08:26 Zależy jaki telefon. W LG G5 w serwisie to koszt ok 500 zł, bo tam wymieniasz cały panel. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Telefon- naprawa 27.02.17, 08:46 Kiedyś wymieniałam. Koszt około 180 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Telefon- naprawa 27.02.17, 10:31 Wszystko zależy od modelu telefonu. Czy tez od tego czy masz telefon na kontrakt i jakaś gwarancje ,gdzie po otwarciu u kogokolwiek mozesz stracić orginalana gwarancje. Moja mąż próbował sam wymienić i rozleciało mu sie w rękach ,telefon poszedł do śmietnika. Bo był wlasnie sklejany. Wiec uważaj z uwagami kup i wymień sama zwłaszcza w nowszych modelach. W iPhonie 4 mojej corki maz wymienił za grosze u lokalnego "naprawiacza" ja za naprawę swojego dałam 1/7 ceny telefonu u producenta ,gdyż moj telefon jest jeszcze na gwarancji, i nie chciałam zeby ruszał go ktokolwiek.( troche to skompilowane, bo telefon ma ponad rok do roku naprawa jest za darmo) Wymień i zabezpiecz szybkę, ja jak kupuje nowy telefon nie wychodzę ze sklepu bez dodatkowej osłony w postaci naklejanej na ekran folii. I tak od lat nie mam problemu z pęknięta szybka. Ostatni raz w iPhonie 3 jak i młody rzucił. Jakie 7 lat temu. Polecam.wole dać ta kase i miec spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Telefon- naprawa 27.02.17, 10:37 W samsungu koszt byl w sumie 50 zl plus jakies grosze za ubezpieczenie. Teraz mam Huewai i tez wykupione ubezpieczenie, gdyby mi sie stlukla szybka, doplacilabym do wymiany jakies 50 zl. Odpowiedz Link Zgłoś