Dodaj do ulubionych

Telefon- naprawa

24.01.17, 07:53
Czy ktoś wymieniał "szybkę" w telefonie? Jakie to są koszty? Na razie trzyma się jakoś,ale jest pajęczyna na całym wyświetlaczu sad
Obserwuj wątek
    • ania.rene Re: Telefon- naprawa 24.01.17, 07:58
      Jaki masz model telefonu? Jest jeszcze na gwarancji?
    • aurinko Re: Telefon- naprawa 24.01.17, 08:03
      Wymienialam w xperii. Digitizer kupiłam na aliexpresie za 30zl i wymienilam sama.
      • kolpik124 Re: Telefon- naprawa 24.01.17, 08:18
        200-300 zł, zależnie od modelu telefonu

"Odpowiadając na pytanie, które stawiacie nam bardzo często, od razu mówię, że nie można wymienić wyłącznie digitizera. Jest to nieodłączna część szybki, ponieważ jest z nim złączona od wewnątrz. Gdy dotyk (digitizer) ulegnie uszkodzeniu lub przestanie działać trzeba go wymienić wraz z szybką i vice versa.

W najnowszych modelach iPhone lub Samsung Galaxy digitizer jest nieodłączną częścią wyświetlacza i dodatkowo szybka jest sklejona z nim na całej powierzchni. Producenci Ci zrobili tak, aby mieć pewność, że nigdy żaden pył nie dostanie się pomiędzy szkło/digitizer i LCD. Problem, który zdarzał się bardzo często zanim zaczęto łączyć wszystko w jedną całość w ten sposób."

aurinko napisała:

> Wymienialam w xperii. Digitizer kupiłam na aliexpresie za 30zl i wymienilam sam
        > a.
    • arwena_11 Re: Telefon- naprawa 24.01.17, 08:26
      Zależy jaki telefon. W LG G5 w serwisie to koszt ok 500 zł, bo tam wymieniasz cały panel.
    • hedna Re: Telefon- naprawa 24.01.17, 08:56
      o matko! microsoft Lumia 640
    • chocolate_cake Re: Telefon- naprawa 27.02.17, 08:46
      Kiedyś wymieniałam. Koszt około 180 zł.
      • 3-mamuska Re: Telefon- naprawa 27.02.17, 10:31
        Wszystko zależy od modelu telefonu.
        Czy tez od tego czy masz telefon na kontrakt i jakaś gwarancje ,gdzie po otwarciu u kogokolwiek mozesz stracić orginalana gwarancje.

Moja mąż próbował sam wymienić i rozleciało mu sie w rękach ,telefon poszedł do śmietnika. Bo był wlasnie sklejany.
        Wiec uważaj z uwagami kup i wymień sama zwłaszcza w nowszych modelach.
        W iPhonie 4 mojej corki maz wymienił za grosze u lokalnego "naprawiacza" ja za naprawę swojego dałam 1/7 ceny telefonu u producenta ,gdyż moj telefon jest jeszcze na gwarancji, i nie chciałam zeby ruszał go ktokolwiek.( troche to skompilowane, bo telefon ma ponad rok do roku naprawa jest za darmo)

Wymień i zabezpiecz szybkę, ja jak kupuje nowy telefon nie wychodzę ze sklepu bez dodatkowej osłony w postaci naklejanej na ekran folii.
        I tak od lat nie mam problemu z pęknięta szybka.
        Ostatni raz w iPhonie 3 jak i młody rzucił.
        Jakie 7 lat temu. Polecam.wole dać ta kase i miec spokoj.
    • princy-mincy Re: Telefon- naprawa 27.02.17, 10:37
      W samsungu koszt byl w sumie 50 zl plus jakies grosze za ubezpieczenie.
      Teraz mam Huewai i tez wykupione ubezpieczenie, gdyby mi sie stlukla szybka, doplacilabym do wymiany jakies 50 zl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka