hedna 30.01.17, 19:34 Impreza wieczorową porą, sukienka czarna,buty i torebka też,to rajstopy czarne czy beżowe? I druga kwestia,jak ożywić,dodać koloru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 19:41 Ja bym włożyła cieliste, inaczej będziesz wyglądać jak w żałobie. Odpowiedz Link Zgłoś
panterarei Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 19:48 Cieliste rajstopy. I torebka w kolorze, a nie czarna, albo buty Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 19:54 jestem okropna antyfanka cielistych - jak mowi taka eskpertka modowa z Francji - to jest straszne faux pas wiec raczej bym pod to ze jednak rajstopy beda czarne jakas inna czesc wymienila - wiadomo, sukienka pewnie musi zostac, moze buty jakies inne, albo torebka wlasnie. trudno powiedziec jak ozywic bez wiedzy czy impreza jest oficjalna czy nie, czy mozesz sobie pozwolic na fantazyjna bizuterie czy nie, moze apaszka w jakichs fajnych kolorach, pasek. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:07 Kolorowy szal, jeśli sukienka bez rękawów, widoczna biżuteria. Kolorowa torebka. Czerwona kredka do ust. A tak naprawdę czujesz potrzebę ożywiania tej czerni? Czerń jest piękna i elegancka. Dlatego rajstopy też bym zostawiła czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:06 Wyłącznie cienkie cieliste. Kolor możesz dodać albo zmieniając torebkę na inną, albo dodając np. szal. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:10 Włóż takie, w których będziesz się czuła dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:11 Jak włosy zrobisz na zielono/pomarańczowo/żółto to cała reszta może być czarna 😉 ... Bo z czarnymi rajtkami i całą resztą to jak wdowa będziesz wyglądać ... Szal jakiś, rękawiczki , pasek .... Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:30 Impreza w gronie +/- 50 osób, ładna restauracja,tańce. Nidzie nie chodzimy,nie znam się,nie wiem co z czym Sukienkę kupiłam czarną,rękaw 3/4, z tyłu u góry łezka i "szarfa",którą można zawiązać na swobodną kokardę (opadającą na plecy,delikatne to takie). Bardzo rzadko noszę eleganckie sukienki,stąd prośba do Was o jakieś rady A paznokcie jakie by pasowały? a szminka? mam bardzo ciemne włosy (do ramion),brązowe oczy,nie jestem wybitnie blada... Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:44 Weź jakiś zdecydowany kolor, który Ci pasuje najbardziej - może być czerwony, szafirowy, szmaragd, fuksja, ale także złoty albo srebrny. Zarówno na paznokciach, jak i w dodatkach. Rajstopy cienkie cieliste, jeśli suknia delikatna czarne będą wyglądać tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:27 czarne nigdy nie wygladaja tragicznie! jesli chodzi o kolory to bym jednak je "zdeparowala" - czyli moze jeden akcent mocny a reszta stonowana - tzn na pewno nie idz we wszystkie dodatki i makijaz w jednym kolorze. jesli nie lubisz czerwonej szminki (ja np nie znosze bo mi sie wydaje ze ciagle mam ja na zebach) to podkresl mocno oko. moze rzeczywiscie fuksja, albo fajny niebieski. jesli masz dekolt w tej sukience to moze postaw na cos co jest modne w tym sezonie - chockera (aksamitka to zdaje sie nazywa, ale te wspolczesne sa ze skory Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:47 Jak kokarda na plecach to wszelkie naszyjniki odpadają. Szminka w intensywnym odcieniu czerwieni, wiśni. Paznokcie też bym poleciała w czerwień, ale taka żywą czerwień, żadne bordo. Rajstopy cieliste lub kabaretki. Kolorowa torba o ile buty musisz mieć czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia35 Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:39 Teraz wraca moda na kabaretki Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:31 bo to specyficznie noszone kabaretki Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:54 Byłam teraz na imprezie wieczorową porą....jako jedyna w spodniach więc miałam wgląd na to co kto....niestety te co mialy czarne rajstopy nie wyglądały dobrze.. Cieliste nadawaly całości takij lekkości..mm Co do ożywienia czerni moim ożywieniem było jedynie założenie błyszczącej kolii.... O rety buty i torebkę miałam w tym samym kolorze... Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:18 beata985 napisała: > Byłam teraz na imprezie wieczorową porą....jako jedyna w spodniach więc miałam > wgląd na to co kto....niestety te co mialy czarne rajstopy nie wyglądały dobrze > .. > Cieliste nadawaly całości takij lekkości..mm > Co do ożywienia czerni moim ożywieniem było jedynie założenie błyszczącej kolii > .... > O rety buty i torebkę miałam w tym samym kolorze... > Ty mnie nie denerwuj. Ja tylko w spodniach chodzę. Czyli na wypaśne imprezy nie mogę iść Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:20 No ale możesz...ja właśnie w spodniach byłam Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 20:57 Rajstopy cieliste, buty i torebka - nie - czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:10 Najgorsze co moze byc to takie cos: Czarne Cieliste Czarne Mysle tu o Kiecka, Nogi, Buty Jak juz ulegniesz presji pan, noszacych w 2017 roku cieliste rajstopy, to zaloz do nich chociaz buty w kolorze nude. Inaczej wygladac bedziesz jak wyrwana z cudownych lat 90 tych. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:17 Rajstopy czarne. Dodaj fajną biżuterię, buty w innym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:20 Ojp nie. Jak rajstopy czarne, to buty tez czarne. Po pierwsze - wydluza to optycznie nogi i wyszczupla, Po drugie - podstawowa zasada elegancji: maks 3 kolory w outficie. Po trzecie - przed wyjsciem, stan przed lustrem i zdejmij z siebie jedna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 01:18 gatki to się zdejmuje dyskretnie pod stolem Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 11:14 e tam. wszystko to bzdura. dla pan, które kompletnie nie mają wewnętrznego wyczucia stylu i muszą trzymać się jakichś wyraźnie opisanych reguł. rajstopy cieliste są ok. buty kolorowe do czarnej sukienki są ok. wszystko zależy jak to wygląda w całości. może wygladać koszmarnie i może niezwykle stylowo. dlatego bardzo trudno jest coś doradzić na sucho i w jednym wątku znajduje się tyle zupełnie sprzecznych rad. mi np. cienkie rajstopy czarne do czarnej sukienki kojarzą się z latami 80-tymi albo pogrzebem. od 20 lat nie widziałam na pokazach mody cienkich rajstop czarnych. rajstopy cieliste biorą się stąd, że najsilniejszy trend w modzie to jest brak rajstop nawet do stylizacji zimowo-jesiennych. w naszych warunkach sobie na brak nie można pozwolić, więc zakłada sie cieliste. a najlepsze są tak naprawdę grube kryjące, jak do sukienki wieczorowej to welwetowe. i tak do cienkiej sukienki też, od co najmniej dekady jest silny trend łączenia w stylizacjach różnych faktur i do sukienek lekkich i powiewnych nosi grube rajstopy oraz grube okrycia wierzchnie (kozuchy/wełniane płaszcze). Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:18 i tu sie zgodze. jesli buty beda czarne, to rajstopy zdecydowanie czarne. ja bym zalozyla czarne kabaretki. Odpowiedz Link Zgłoś
lieu Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:35 a ja myślałam że w latach 90tych właśnie nosiło się czarne rajstopy do wszystkiego 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:46 Tak. Cienkie. Oraz cieliste. Kryształki. Na zmianę z lajkrami. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:50 To ty już taka stara jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:56 To średnio pamiętasz. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 22:01 Ja?! Pamietam....zapewniam ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_fahrenheit Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 01:05 To właśnie czarne rajstopy były kiedyś modne. Zresztą, autorka chce chyba wyglądać elegancko. Jeśli czarne - to ewentualnie dobre (mniejsza szansa na pozaciąganie i efekt sierotki) pończochy ze szwem. Ale to i tak, moim zdaniem, za dużo czerni na raz. To impreza, nie pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
minor.revisions Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 03:53 A któż w latach 90tych nosił cieliste rajstopy? Do dziś pamiętam laskę (atrakcyjną choć starszą od reszty towarzystwa o dobrą dekadę) która miała na imprezie czarną sukienkę i cielesne rajstopy bo tak się wyróżniała a te rajtki składałam na karb wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 06:28 Wszyscy. Czarne to koncowka 80tych. Podstawowke konczylam w 94' i pamietam jak hurtowo kupowalam i sobie i mamie te wstretne krysztalki - mama w kolorze cielistym, ja opalonym. Lajkry mialam na zakonczeniu osmej klasy, bo chcialam żeby moje nogi byly najbardziej widoczne jak sie da - ciagle slyszalam jakie sa zgrabne. Spojrzalam na fotke z tego balu. Wszystkie dziewczyny w cielistych. Pod koniec 90 tych weszły czarne kryjace (pierwszy rok studiow - 2000 rok zaczelam nosic). Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 09:57 >Jak juz ulegniesz presji pan, noszacych w 2017 roku cieliste rajstopy, to zaloz do nich chociaz buty w kolorze nude. Inaczej wygladac bedziesz jak wyrwana z cudownych lat 90 tych. prawdziwy z Ciebie ekspert Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 10:02 upss, wygłupiłam się, sorry, znalazłam to zdjęcie w innej dyskusji i wkleiłam odruchowo, widząc jasne nogi oczywiście ona nie ma żadnych rajstop, więc wchodzę poid stól i odszczekuję Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 10:07 tzn dalej nie zgadzam się z tym, co napisałaś, ale przykład wstawiłam kompletnie od czapy Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 11:04 Sandalki to inna inszosc. Obstawiam, ze ktos pytajacy o takie cos, nosi nudnawe czółenka. Czolenka czarne do cielistych rajstop wygladaja dobrze tylko w pracy, w ktorej wymagane sa cieliste rajty i pelne buty. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 11:24 No dobra, ale wyżej napisałaś, że zestaw czarne-cieliste- czarne musi źle wyglądać czyli jednak nie do końca, bo po pierwsze gołe nogi są cieliste, a wyglądają dobrze, po drugie - czarne sandałki wyglądają dobrze, czyli nie ma reguły. Poza tym sądzę, że wiele zależy od charakteru kreacji, nie da się w ciemno wyrokować, co pasuje, a co nie, dopóki nie widac całości w różnych wariantach. Czasem trzeba zdać się na wyczucie, a nie na zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 11:17 dokladnie o to chodzi. najsilniejszy trend "modowy" to brak rajstop. no ja go osobiscie w obecnej temperaturze bym nie naśladowała. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 11:40 Claude bardzo fajnie napisalas post wczesniej. A co do golych nóg - nie mam oporow. I tak jedzie sie autem / taxi. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 21:51 Rajstopy czarne matowe cienkie. Ożywiłabym biżuterią - ja do absolutnej czerni noszę delikatne kolczyki z połyskującym kamieniem plus albo srebrną kolię albo dużą srebrną bransoletę. Jeśli jesteś kolorystyczną zimą, to w czymś takim będzie Ci pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 22:00 Fajnie . A jakim jestem typem -nie wiem.Czasem jak czytałam takie opisy to myślałam,że zimą,a czasem nie Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 11:12 > Czasem jak czytałam takie opisy to myślałam,że zimą,a czasem nie Swoj typ kolorystyczny mozesz zganac po tym, w jakich kolorach Ci ladnie Na pewno masz tak czasem, ze zalozysz na siebie piekny ciuch, a wygladasz w nim jak smierc; albo odwrotnie - przymierzasz cos w paskudnym kolorze i nagle - efekt wow - wygladasz w nim bosko. Ja nie znosze rozu i malinowego, ale jednak gdy zestawie sniezna biel + czern + intensywna maline to wygladam jak milion dolarow = bom klasyczna zima. Za to daj mi spodnie khaki, zgnilozolty podkoszulek jeszcze cos w brazie (wizualnie uwielbiam kolory ziemi!) i bede wygladala jak na lozu smierci Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 12:46 a umiesz doradzić w takiej kwestii jeśli ciut lepiej mi ze złotem niż srebrem? (przyłożony materiał w okolicach twarzy) Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 12:52 Zaloz zloto, jesli Ci lepiej ze zlotem Albo doloz po prostu duzy wisior - moze oprawiony w zloto (cos zlotopodobnego), zeby ozywic te czern? Albo duza bransolete? Mowie albo-albo, bo duza bizuteria bardzo przyciaga wzrok i nie chcesz miec wiecej niz jednej rzucajacej sie w oczy rzeczy na sobie, zeby nie stwarzac efektu choinki Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 22:03 Buty kupiłam czarne,ewentualnie torebkę mogłabym może nabyć w kolorze,tylko nie wiem jakim.... Paznokcie mówicie na czerwono,ok. Matko,mam myślenice bo ja nie jestem "elegancka" Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 22:06 Kup czarną torebkę a pozostałe dodatki, makijaż też, w innym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 22:08 ja bym kupiła ew torebkę coś ze sebrem i paznokcie moje lustereczka których niestety nie udało mi się zrobić.....ale jak masz czas to kombinuj. img2.styl.fm/newsy/galerie/2014/11/11453/198438-mirror-effect-czyli-lustrzane-paznokcie.jpg img2.styl.fm/newsy/galerie/2014/11/11453/198438-mirror-effect-czyli-lustrzane-paznokcie.jpg" border="0" alt="ja bym kupiła ew torebkę coś ze sebrem i paznokcie moje lustereczka których niestety nie udało mi się zrobić.....ale jak masz czas to kombinuj. img2.styl.fm/newsy/galerie/2014/11/11453/198438-mirror-effect-czyli-lustrzane-paznokcie.jpg"> Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 22:09 beata985 napisała: Każdy dzień z pisem jeszcze głupszy od poprzedniego /by anetapzn/ czym się zajmuję w wolnych chwilach... mojafilcowabiżu Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 22:35 Torebkę zaraz odłożysz, może upnij włosy , żeby wiązanie na plecach było bardziej widoczne . Biżuteria - ozdoba do upiętych włosów albo długie kolczyki. Rajstopy cieliste , a jeżeli czarne to kabaretki albo może cieniutkie w kropeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: modowo- rady potrzebuję 30.01.17, 22:47 moje włosy sięgają pawie ramion, są za krótkie na upięcia,poza tym nie do twarzy mi, ale dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 08:03 A po co masz dodawać koloru? Nie wiem, jak ta kokarda na plecach wygląda, ale jakby się to nie gryzło, to ja bym tylko założyła na rękę dużą złotą (skoro masz ciepłą karnację) bransoletę i finał. Nie musi być kolor, może być elegancka czerń. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 08:25 Jestem uzalezniona od czerni. Jezeli ktos kojarzy czer z wdowienstwem, to nie umie jej nosic. To jest najbardziej elegancki kolor. Czarne rajtki spowoduja, ze nawet jezeli nie masz szczuplych dlugich nog, to je sobie optycznie wydluzysz. Plus szpilki oczywiscie. Inny kolor rajstop i butow, moze sprawic, ze bedziesz jak kot w butach. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 09:26 Jak zwykle w takich wątkach ścierają się różne frakcje, zwolenniczki czarnych rajstop, zwolenniczki cielistych, w kwestii butow też opinie są różne, dlatego radzę Ci obejrzec te zdjecia i zdecydować, jak chcesz wyglądać i jakie ogólne wrażenie bardziej Ci odpowiada. Cokolwiek wybierzesz, nie popełnisz faux paux, bo w eleganckim świecie jest dokładnie tak, jak na forum, czyli jedni mowią (i robią) tak, inni inaczej (Ja jestem zwolenniczką jasnych rajstop, oczywiście na eleganckie okazje i do szpilek, bo czerń mniej oficjalna np z ciężkimi butami najlepiej wg mnie wygląda z czarnymi, krytymi rajstopami) A oto co google pokazuje ( i chyba to nie przypadek, że czarnych cienkich rajstop jest tam jak na lekarstwo ): www.google.pl/search?q=czarna+sukienka&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-1JTm9evRAhUiOpoKHa5eBXoQ_AUICCgB&biw=1366&bih=645#imgrc=_ Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 11:06 I najladniejsze stylizacje sa z jasnymi butami / sandalkami. Czarne czółenka, jasne giry i czarna kiecka robia cos brzydkiego calemu lookowi. Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 10:17 rajstopy cieliste buty oczojebne rozowe albo kolorowe kwiatkowe , jakies mocno przyciagajace wzrok Odpowiedz Link Zgłoś
annabel_lee Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 11:32 Dokładnie. Ewentualnie, jeśli ktoś boi się mocnych kolorów, szpilki nude. Czarnych butów w ogóle nie brałabym pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
wirtualnaja Re: modowo- rady potrzebuję 31.01.17, 11:27 czarne rajtki wyglądają koszmarnie do wszystkiego, chyba że mówimy o grubych czarnych do casualowego stroju Odpowiedz Link Zgłoś