Dodaj do ulubionych

mlodziaki pokraki

18.02.17, 10:06
mozemy sie poklocic przy sobocie wink
chodze sobie na basen (tam tez i sauna i silownie) - na tyle dlugo i na tyle czesto, ze widze niestety
ze mlodzi faceci - 20-30 +/- wygladaja - no delikatnie mowic wcale juz nie jak boskie adonisy - oglednie i delikatnie mowiac
jesli nie jest mlody przystojniak otyly, a czesto jest - z rozstepami i uszami misia zwisajacymi znad gumki kapielowek
to pokraczniutki taki o totalnie niemeskiej sylwetce - ramionka chudziutkie, brzuszki wzdete i oragle, patykowate nozki bez grama miesnia i plaska pupa
i tak sobie mysle, ze dlaczego? przeciez im jest latwiej - natura sprzyja, hormony nie buzuja i nie skacza, testosteron miesniom, ruchowi i nietyciu sprzyja
niestraszne im ciaze i porody
a i tak obraz jest tak jaki jest
kobiety, a szczegolnie w tym wieku duzo czesciej jednak wygladaja lepiej (bardziej krytyczne sa, czy dlaczego?)
a jeszcze mysle sobie, ze z racji miejsca, gdzie ich widuje to i tak jest ten kwiat narodu, ktory chce i sie stara, to jak z reszta? wink

Obserwuj wątek
    • rorzrzutny Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:16
      To proste - przesiedzieli całe życie na dupie. Od tego buły nie rosną. tongue_out
    • milka_milka Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:18
      Jak to? Mężczyźni zawsze są piękni, a Ty się nie znasz. I zawsze mogą skrytykować kobietę nie wystarczająco zadbaną. Oni nie muszą się starać, wystarczy, że są.
      • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:25
        Młodzi Panowie biorą przykład z kobiet. Wypielęgnowani, apaszka pod kolor rurek i idealnie skomponowana z butami. Ręce w lepszym stanie niż od niejednej kobiety, delikatne takie. Odpowiednia "zaczeska". Mam też nieprzyjmne wrażenie, że na temat kosmetyków mogłabym z nimi porozmawiać jak kobieta z kobietą...
        • capa_negra Re: mlodziaki pokraki 21.02.17, 23:41
          A ja mam nieprzyjemne wrażenie, że niektórzy mogą wiedzieć więcej
    • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:23
      Ja nie chodzę na basen, ale spostrzeżenia mam podobne. Młodzi "mężczyźni" są jacyś dziwni. Chudzi, bladzi, wystylizowani jak za przeproszeniem geje, szaliki, apaszki, rurki, nierzadko towarzyszy temu gładko upięty koczek.
      Otyli też się zdarzają, ale mam wrażenie, że wśród młodych to większy problem u dziewczyn niż chłopaków.
      Kiedyś z ciekawości rozglądałam się za jakiś młodzikiem do ewentualnej "łóżkowej" znajomości. Oglądałam ich na ulicach, w kolejce po chleb. I zamiast chuci odzywały się najwyżej instynty macierzyńskie by takiemu chucherkowi kotleta porządnego usmażyć by w końcu nie był taki rachityczny, że bałam się jak dotknę palcem to się biedactwo przewróci.
    • cauliflowerpl Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:25
      Bo od nich "się nie wymaga". A kobiety nie są wzrokowcami i wcale im w łóżku niepotrzebny facet z porządnym ciałem, wystarczy, że pana kochają i już zawsze są gotowe na seks z nim (ironia).
      Wszak "mężczyzna ma być tylko odrobinę piękniejszy od diabła", nie?
      • kouda Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:26
        no ja tez holdowalam temu powiedzeniu ale na mysli mialam wlochatego trolla
        a nie ciocie krysie z koczkiem uncertain
        • triss_merigold6 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:37
          No, teraz prawie wszyscy wydepilowani na klacie, to jednak fuj.
          • edelstein Re: mlodziaki pokraki 21.02.17, 16:49
            Wlosy na klacie , rzyyyyg
            • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 21.02.17, 16:51
              Też nie lubię. Obleśne. Jakbym chciała stosunek z małpą to wybrałabym się do zoo.
          • capa_negra Re: mlodziaki pokraki 21.02.17, 23:43
            żeby tylko na klacie...
        • rorzrzutny Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobra? :P 18.02.17, 10:37
          Młodzi mężczyźni zasadniczo wyglądają tak jak chcą młode kobiety.
          Powodów chyba nie trzeba tłumaczyć. suspicious
          • triss_merigold6 Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 10:41
            Nie sądzę.
            • rorzrzutny Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 10:45
              Nie sądzisz, że trzeba tłumaczyć powody? Cieszę się. smile

Ad meritum - pisząc o wyglądzie młodych mężczyzn miałem na myśli nie tyle sylwetki, co ich "styl" - szmaty, koafiury, zachowanie.
              • milka_milka Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 11:04
                Wcale nie. Młode kobiety mają dość cukiereczków i budynków z skoczkiem. Narzekają, że mężczyzn jak mężczyźni jak na lekarstwo. Sama słyszałam takie narzekanie.
                • ricemice Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 11:33
                  Zdefiniuj młode kobiety. Wg moich spostrzeżeń 25 latki może tak narzekają, młodsze nie.
                  • kfugktru23 Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 11:43
                    Bo młodsze to jeszcze plany kończą na pierwszej randce. Tej bez ściągania majtochów.
                  • milka_milka Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 11:46
                    No właśnie młodsze. Że większość panów jest wymoczkowata.
              • issa-a Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 15:56
                >pisząc o wyglądzie młodych mężczyzn miałem na myśli nie tyle sylwetki, co ich "styl" - szmaty, koafiury, zachowanie.

ja kiedys takiego kumpla miałam w pracy. Facet tak 30-40 lat, malo atrakcyjny, niezbyt szczuply. I on kiedyś cos takiego powiedział, że miewa takie atawistyczne instynkty, że chciałby posiaść taką babę, spoconą, sam się spocić, bez tych wszystkich perfum, makijażu, tylko tak po zwierzęcemu.
                Rozumiem, że ty też masz podobne odczucia? bez "szmat, koafiur..."
          • ricemice Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 11:32
            Zgadzam się z ta opinia. Mam obecnie bliski kontakt z 16 i 18 latką i po rozmowach z nimi, po tym co i kogo linkują na Facebook'u widać ze tacy właśnie rachityczni chłopcy z fryzurka im podobają. Męsko wyglądający chłopak (w sensie mocniejsza budowa, włosy na klacie) budzi raczej lekkie zniesmaczenie niż zachwyt.
            • milka_milka Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 11:47
              Ja mam dokładnie odwrotne spostrzeżenia.
            • triismegistos Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 18.02.17, 12:27
              A mi podobają się zarówno wielcy i włochaci i wymoczki w koczkach. Mam różnorodne upodobania wink
          • thea19 Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 19.02.17, 11:31
            moja siostra lat 23 twierdzi, ze nie ma w czym wybierac bo sami cipeusze wokol
            • wheels.of.steel Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 19.02.17, 12:24
              Może rozgląda się tylko wśród postępowców-lewicowców?
            • memphis90 Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 19.02.17, 12:25
              Cipeusze? Czy siebie (jako istotę obdarzoną ci.pą) też uważa za gorszy podgatunek...? Zawsze mnie zdumiewa, kiedy kobiety obrażają mężczyzn przyrównując ich do swoich narządów rodnych lub do kobiet właśnie... Rozumiem, że być cipą czy babą to straszna sromota...
              • thea19 Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 19.02.17, 12:40
                ja jej sie nie dziwie. same chuderlaki w rurkach i makijazu z fryzura dzastina bibera i ajfonem w rachitycznej raczce.
                • wheels.of.steel Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 19.02.17, 13:16
                  Bo szuka pewnie lewicowca-postępowca, co dowcipu o gejach nie opowie, bo to zbrodnia. tongue_out
                  • edelstein Re: Dobre kobiety, pocałujta sie w 3 kropki, dobr 21.02.17, 16:52
                    Facet opowiadajacy dowcipy o gejach jest debilem
        • milva24 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:30
          big_grin
        • panterarei Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 14:03
          Haha, lubię Cię!
      • kfugktru23 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:40
        Tak i nie. Tak naprawdę to ukształtowały ich tak kobiety. Tyle że nie partnerki a... matki. Dziś dziubdziuś często zastępuje męża. I wyrasta z nich to co wyrasta... Czyli gruszki na wierzbie albo śliwki na sośnie.
        • kouda Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:43
          ale co to ma wspolnego z ich wygladem?
      • danaide Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 01:08
        Tak, ale ci teraz są troszkę brzydsi od aniołka...
    • ichi51e Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:34
      Akurat mlody mezcYna to raczej pokraka z natury. Pieknieja po 30ce
      • afro.ninja Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:26
        Hahaha chyba w oczach desperatek
    • triss_merigold6 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:34
      Identyczne obserwacje wyniosłam z uniwersyteckiego wf na basenie 25 lat temu. Nieźle zbudowane były chlopaki po technikach, reszta wyglądała mizernie lub okrągło, zero mięśni i gruźlicze klatki piersiowe, nie było na kim oka zawiesić.
    • aagnes Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:37
      To samo zaobserwowalam na wakacjach, faceci to obraz nedzy i rozpaczy - mlodzi wygladaja wlasnie tak jak opisujesz, jak sa troch starsi, tatusiowie z rodzinami to juz w ogole tragedia - brzuchy takie, ze nie sadze, ze widza swoj interes. natomiast babki sa w wiekszosci bardzo przyzwoite - te drobne cellulity, jakies resztki brzucha po dzieciach - to wszystko jest nic, przy tych adonisach. to w sumie przykre - nie ma kobiety, ktora nie mialaby miliona watpliwosci odnosnie wlasnej osoby, natomiast faceci zadowoleni z siebie żłopiący browary, zagryzając batonami, wyglądający strasznie nie szczędzą krytycznych komentarzy pod adresem kobiet.
      • triss_merigold6 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:39
        Tak, nad morzem widać. U starszych jeszcze czasem zdarzają się sylwetki takie jak lubię, suche, z naturalnie budowanymi mięśniami.
      • rorzrzutny Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:42
        aagnes napisał:

> faceci to obraz nedzy i rozpaczy ...
        >... brzuchy takie, ze nie sadze, ze widza swoj interes.

Ale poziom pierwszy, czy już drugi? big_grin

> natomiast babki sa w wiekszosci bardzo przyzwoite - te drobne cellulity ...

Co wy wszystkie z tym cellulitem??? suspicious To naprawdę zaniedbanie, czy jednak hormony?
        • kouda Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:46
          hormony i dieta
        • fragile_f Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 10:50
          Głównie hormony, miałam mega cellulit jak brałam antyki. Dieta - wszystko co zatrzymuje wodę w organizmie + słodycze.

Aha, dla tych, które chca mieć jakiś cel w życiu - straciłam cellulit po tym, jak zapieprzałam z łopatą w górach, myłam się w lodowatej wodzie ze strumienia przez miesiąc i nie jadłam ŻADNYCH słodyczy, poza okazjonalnym bananem.

Wrócił tongue_out
          • rorzrzutny Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 12:26
            > Głównie hormony, miałam mega cellulit jak brałam antyki. Dieta - wszystko co za
            > trzymuje wodę w organizmie + słodycze.

Tak mi się właśnie obijało, że to jest związane raczej z gospodarką wodną niż z odkładaniem tłuszczu.

> Wrócił tongue_out

I co z tego? tongue_out
            Akurat wczoraj wieczorem gdzieś się rozpisywałem - it's not a bug, it's a feature. Cellulit jest OK, jest kobiecy i sexy. I nie, nie jestem fetyszystą. tongue_out
            Nie róbcie scen. suspicious
            • fragile_f Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:11
              Ale ja mam w dupie swój cellulit - dosłownie i w przenośni big_grin chłop kocha mój tyłek, ja też, opinia ludzi na basenie czy plaży mi zwisa. Pewnie, fajniej byłoby bez wysiłku mieć dupkę jak 14-to latka, ale jak się nie ma, to co zrobić? Nie rozbierać się? Swoją drogą - o wieeele większe kompleksy miałam będąc 20to niż 30to latką.

Za to dbam o to, żeby mi nic smętnie nie dyndało, bo na to mam wpływ. Zresztą - nie chcę się obudzić w wieku 50 lat i nie móc wejść po schodach, ćwiczę głównie dla zdrowia i kondycji.
              • vaikiria Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:20
                14 latki też mają cellulit.
                • stacie_o Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:23
                  Niemowlęta też..,
                  • thank_you Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 14:11
                    To kwestia hormonalna, podobnie jak mleko w piersiach. ;P
              • capa_negra Re: mlodziaki pokraki 21.02.17, 23:49
                Za to dbam o to, żeby mi nic smętnie nie dyndało, bo na to mam wpływ. Zresztą - nie chcę się obudzić w wieku 50 lat i nie móc wejść po schodach, ćwiczę głównie dla zdrowia i kondycji.

Sugerujesz, że powinnam położyć się do trumny???
                50 lat to nie starość, to nie 19 wiek. Stary to jest mój tato, który ma 80, a i on by się obraził gdyby mu to wprost powiedzieć.
                • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 22.02.17, 10:45
                  Nie ćwiczę. Mam znajomą mieszkającą na 8 piętrze. Kilka razy z ciekawości poszłam do niej schodami. Nawet się nie zasapałam.
                  Moja babcia sportów nie uprawiała, mieszkaliśmy na IV piętrze bez windy. Z tego powodu "uwięziona" została w domu dopiero po 80 roku życia. Do tego czasu chodziła i to czasem z zakupami.
          • olena.s Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:51
            Co robiłas z lopatą w górach, jezeli można spytać?
            • turzyca Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 16:01
              Też uważam to za najciekawszą część wypowiedzi.: D
              • a.va Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:34
                I ja smile
                • agni71 Re: mlodziaki pokraki 21.02.17, 16:43
                  chatka w Bieszczadach? wink
    • thank_you Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:02
      Ja mam wręcz przeciwne spostrzeżenia albo wyławiałam co lepsze kąski. Ostatnio musiałam się prawie spoliczkować bo uznałam, że małolaci są tacy... mhm... do schrupania. ;-D
      • bergamotka77 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 12:33
        Ja jak thank you uważam, ze wrecz przeciwnie - lepiej wygladaja niz przed laty. Lepiej ubrani mniej zahukani znają trendy w różnych dziedzinach i języki otwarci na świat wysportowani z poczuciem humoru. Znam sporo takich młodzików. A dziewczyny różne niektóre w okresie dojrzewania nabierają zbyt duzo ciała albo są zbyt wymalowne i zrobione. U mojego 6-latka w klasie już są dwie dziewczynki z nadwaga, chłopcy szczupli wszyscy.
        • thank_you Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 14:10
          No właśnie, też mam takie spostrzeżenia, że jest coraz więcej bardzo dobrze zbudowanych mężczyzn, z muskulaturą a nie tylko szczupłych z racji dobrych genów i szybkiej przemiany materii. Muskulatura sama się nie robi i trzeba ją wypracować. wink Ostatnio jak byłam kilka dni w aquaparku, to pierwsze moje skojarzenie - rety, moi koledzy tak nie wyglądali, a po drugie byłam podrywana przez muskularnych gostków w wieku 20-24. ;-DDD Aż ojciec mojego dziecka miał ubaw, bo w jego ocenie podrywanie "starszych" kobiet, to już patolstwo. ;-DDD A ja czułam się jak disa, ups, milf. ;-D
          • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 19:08
            Dużo młodych teraz przyjaźni się ze strzykawką, stąd tak wyglądają. tongue_out Zresztą jak ja ćwiczyłem mając te 17-18 lat to też sporo rówieśników szło w anabole. big_grin
            • thank_you Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 20:03
              Nie mówię o mięśniakach, lecz o ładnie zbudowanych chłopcach.
              • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 20:46
                Ja to może i zboczony jestem, ale dla mnie jak w bicu nie ma min. cztery zero, to ciężko mówić o dobrej budowie u faceta. big_grin
                • thank_you Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 20:49
                  No, szczególnie u niskopiennych wygląda to "atrakcyjnie". wink
                  • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:07
                    Mówię o facecie swojego wzrostu, co ten 180 cm ma - wiele lat nie byłem najlepiej zbudowany - jakieś tam doświadczenia z siłownią były, ale niewysokich lotów - odkąd złapałem bakcyla, nie wyobrażam sobie życia bez solidnej "łapy" - nie ma to jak koszulka z dość krótkim rękawkiem, co na bicepsie się opina. tongue_out
                    • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:10
                      Zresztą 40 cm w obwodzie bicepsa to tak naprawdę nie dużo i to tak naprawdę "łap" wysportowanego, sprawnego faceta, a 30 cm to już wynik kobiecy, dla szczupłej i wysportowanej przedstawicielki płci pięknej.
                      Ja do takiej "normalnej" łapy dochodziłem dość długo, bo jako dzieciak nienawidziłem sportu i WF-u, wręcz byłem tragicznie "asportowy".
                    • thank_you Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:40
                      Opięta koszulka na bicepsie = dyskwalifikacja. 180 cm - czyli kilka cm więcej niż ja i 40 cm w łapie? A gdzie proporcje?
                      • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 22:08
                        Proporcje mam myślę dobre - trening czysto naturalny, ćwiczone ciało ciało (w tym nogi, które są przez wielu panów omijane) - no może jest lekkie sadło na brzuchu, ale ciężko zgubić i sprawić by był idealne płaski.
                        • memphis90 Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 12:30
                          Sorry, chłop może mieć 40 i w obwodzie penisa, ale jak zaczyna nawijać o fałdkach i "idealnie płaskim brzuchu" to ląduje z automatu w tej samej grupie, co panowie wybierający apaszkę do rurek. Weź się jeszcze odwróć i sprawdź, czy na pośladusiu nie wyszedł rozstępik.
                          • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 13:12
                            Ja nie mówię o kaloryferze i braku jakiekolwiek fałdki - mam po prostu lekki mięsień piwny - dla ponętnych studentek nie jest to zbyt atrakcyjne. tongue_out
                    • cauliflowerpl Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:43
                      Gorzej, jak opina sie rowniez na brzuchu wink - co ciekawe, wraz z ogolona glowa, rzecz charakterystyczna dla facetow od Odry na wschod - zwykle trafiam bez pudla jak widze takiego pana. Bíceps, krotki wlos, piwny brzuszek.
                      • sfornarina Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:45
                        Piękny opis cauliflowersmile
                      • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 22:11
                        Na szczęście na brzuchu nic się nie opina, idealnie płaski nie jest, ale ciężko go zredukować do zera. Mając skończone 30 lat i mając włosy żal by było golić się na łyso, więc fryzjer ma czym się zajmować. tongue_out A biceps sam mi urósł, wiele nie trzeba było z nim robić. Ja tak mam z bicepsami, że wystarczy że trochę przerzucę "żelaza" i "puchną". wink Mam też jednak partie mięśni, które rosną dużo gorzej, żeby nie było.
                        • memphis90 Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 12:32
                          > A biceps sam mi urósł,
                          ciekawe coś tak trzepał zawzięcie, że sam z siebie bicek urósł...?
                          • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 13:15
                            Nie no, tak serio, to ćwiczyłem, ale nie jestem jakimś tytanem co do ćwiczeń się przykłada jakoś skrupulatnie. Do tego dużo dźwigam - jak na mój rozmiar bicepsa to wręcz siłę mam niską.
                            • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 13:21
                              Idę właśnie trzepać... żelazem w klubie. tongue_out
                    • lady-z-gaga Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 09:27
                      nie ma to jak koszulka z dość krótkim rękawkiem, co na bicepsie się opina

. ... plus brylowanie na babskim forum
                • taki-sobie-nick Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 23:20
                  wheels.of.steel napisał:

> Ja to może i zboczony jestem, ale dla mnie jak w bicu nie ma min. cztery zero,
                  > to ciężko mówić o dobrej budowie u faceta. big_grin

Niestety po ocenie "bica" przychodzi czas na ocenę szarych komórek.
                  • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 23:47
                    Uprzejmie przypominam, że rozmawiamy tu o aspektach fizycznych, a nie intelekcie.

Pragnę jednak dodać, że w zdrowym ciele zdrowy duch. wink
                    • taki-sobie-nick Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 00:04
                      wheels.of.steel napisał:

> Uprzejmie przypominam, że rozmawiamy tu o aspektach fizycznych, a nie intelekci
                      > e.
                      >
                      > Pragnę jednak dodać, że w zdrowym ciele zdrowy duch. wink

Najpiękniejszy wygląd nie pomoże, kiedy właściciel przecudnego bica używa takich zwrotów jak "cztery zero w bicu" i "zerować sześciopak".

Zdrowy duch, czyli zdrowie psychiczne nie ma tu nic do rzeczy.

• taki-sobie-nick Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 00:06
                        Poza tym kolega sobie może mieć jakieś fioły na temat związków między obwodem mięśnia a męskością, ale brzuch psuje efekt bica, choćby ten ostatni był szerszy od głowy, że zauważę szyderczo.
                        • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 00:11
                          Mówię o bardzo lekkim brzuszku - po prostu nie potrafię go zrzucić i już. A nomenklatury używałem typowo "branżowej" - taki slang ćwiczących facetów. Tak samo mówiąc o heavy metalu też będą używał branżowej "terminologii".
                          • taki-sobie-nick Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 00:47
                            wheels.of.steel napisał:

> Mówię o bardzo lekkim brzuszku - po prostu nie potrafię go zrzucić i już. A nom
                            > enklatury

Z zewnątrz nie robi to wrażenia jakiejkolwiek nomenklatury, a raczej bardzo niskich kompetencji językowych. tongue_out
                            • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 00:55
                              Język to byt żywy i zmienny, są różne slangi, gwary, zwroty nieformalne. Jakbym mówił Tobie o metalowej perkusji i użył określeń typu "podwójna stopa" lub "granie na dwie centrale" to też byś pewnie nie wiedziała o co chodzi, a to są normalne i jak najbardziej branżowe zwroty.
                              • lady-z-gaga Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 09:29
                                A gadasz z innymi cwiczącymi facetami (slangiem oczywiscie) o tym, że przesiadujesz na babskim forum?
                                • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 12:10
                                  Każdy ma swoje słodkie tajemnice, a ja traktuję Emamę głównie jako forum polityczno-publicystyczne.
    • labianka Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:28
      nie mam ochoty się kłócić przy sobocie, bo w piątek sobie użyłam na sąsiadce - wariatce, to mi na dłuuuugo wystarczy smile
      obraz jest jaki jest, zgadzam się i jako matka nastolatka powiem, gdzie widzę przyczynę: kiedyś dawno temu była taka idea, żeby dodać dzieciakom w szkole więcej wf-u a dodatkowo w ramach wf-u miało być prowadzone wychowanie prozdrowotne. Szczytna idea. Skończyło się na tym, że wf-ów w szkole jest całe 4 godziny lekcyjne. Stanowczo za mało. Chłopak w szkole ma być "grzeczny" czyli nie ruszać się. Jeżeli rodzic się nie zbierze, nie wyśle na zajęcia sportowe, nie nauczy przykładowo jeździć na rowerze, nartach itp., albo nie opłaci trenerów, to efekt jest taki, że już pod koniec podstawówki widziałam w klasach moich dzieci podział na te, które umieją jeździć na rowerze, rolkach itp. pływać i ogólnie są usportowione i zaopiekowane zdrowotnie i te, które jak pójdą z klasą na lodowisko, muszą trzymać się bandy. Dodatkowo obserwuję ciekawe zjawisko w dużym mieście: powstają fitnesy super-hiper ze sprzętem wypasionym, ale mój nastolatek nie może z nich samodzielnie skorzystać, bo jest niepełnoletni. Nie mogę mu wykupić karnetu, żeby przy paskudnej pogodzie albo smogu !!! pobiegał sobie na bieżni albo poćwiczył na siłce pod dachem (wyjątek hangar warszawski). MOgę przyjść z nim sama albo opłacić mu trenera. Ok, z jednej strony logo, to tylko nastolatek, ktoś dorosły musi za niego odpowiadać. Zgadzam się. Z drugiej strony ten nastolatek naprawdę nie musi już chodzić na fitnes z mamusią. Rozumiem, że fitnesy z założenia są skierowane do innej grupy docelowej, więc poproszę o ogólnopolską akcję typu orliki, żeby umożliwić takim nastolatkom korzystanie z tych przybytków pod okiem profesjonalnych trenerów. Na moim orliku swego czasu gmina zatrudniała animatora-trenera, który miał za zadanie zadbać o grafik zajęć na tym obiekcie i mieć oko na grupy tzw. podwórkowe, które tam przychodziły grać. I to mi się super podobało. Na orliki przychodzili jednak tylko piłkokopacze, teraz należałoby się zastanowić jak uaktywniać fizycznie dzieci i młodzież przy wykorzystaniu tej infrastruktury sportowej, którą już mamy i to poza szkołami, bo te nawet jeśli wzorowo przeprowadzą te 4 godziny wf-u w tygodniu, to stanowczo za mało, żeby powiedzieć że wychowanie fizyczne jest na zadowalającym poziomie. A na basenie to rzeczywiście widuje sie kwiat narodu, ja tam nawet widzę ciacha, na których warto oko zawiesić wink Ostatnio widziałam ideał family-mena, który zaprezentował mi się tak: otwierają się drzwi szatni męskiej, w nich facet, pod pachami niesie dwóch chłopaczków - ok. 5 -7 lat. Wyniósł ich bo nie mieli kroksów, a głupiutkie młodziaki założyły już skarpetkismile Zza niego wypada cała banda Mikołajków. Facio dyryguje młodziakami jak super-niania w stylu - biegnij do szafki po kąpielówki, okulary każdy ma? Do tego porozstawiał ich pod suszarkami, sam wielką suszarą dosuszył ostatecznie prawie wszystkim włosy. Na koniec ustawił w dwuszeregu jak żołnierzy i wyprowadził. Podpowiedziałam już córce i jej koleżankom, gdzie mogą szukać mena na ojca dla swoich dzieci smile
      • zlababa35 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:49
        Eee, "za moich czasów" wf był jeszcze gorszy, w dodatku tylko 2 godziny lekcyjne w tygodniu i dużo osób na zwolnieniach całorocznych. Jakieś trzydzieści i dwadzieścia parę lat temu wink.
        • kfugktru23 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:52
          Tyle że wtedy pewnie nie było neta i facebooka. O ile pterodaktyle nie odlatywały na wiosnę...
          • capa_negra Re: mlodziaki pokraki 21.02.17, 23:56
            za moich czasów przylatywały
        • triss_merigold6 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:55
          No i mnóstwo panów w wieku obecnie 40+ wygląda słabo, zwłaszcza jeśli przez całe życie mieli siedzącą pracę, a wcześniej nie uprawiali regularnie żadnego sportu.
        • antyideal Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 11:57
          Ale za to czas wolny był spędzany aktywniej, nie w jednej pozycji i ze wzrokiem wbitym w ekran smartfona, tableta, czy komputera.
          • triss_merigold6 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 12:08
            No sorry, ale tego trzeba pilnować i to zadanie rodziców zapisać, odprowadzać, przywozic, samemu pokazać, że fajnie jest umieć pływać, jeździć na nartach, chodzić turystycznie i ogólnie prezentowac jakaś sprawność fizyczną.
            • thank_you Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 12:37
              To prawda - często słyszę - tobie to łatwo mówić, bo twój syn to na rowerze tyle jeździ i żadna pogoda mu nie straszna, i pływa i na łyżwach jeździ... Taaa... Ciekawe kto za nim codziennie biegał na tym rowerze, kto chodził z nim na basen nie mając z tego żadnej frajdy, bo przecież trzeba pilnować/ćwiczyć/kontrolować. Kto na zumbę zapisał i na akademię piłkarską woził (to akurat do gustu nie przypadło). "Samosięzrobiło".
            • labianka Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 12:50
              zgadzam się, że od tego jestem rodzicem, żeby zadbać, ale jak zrobię z siebie matkę-polkę, sprężę się, poświęcę i zagonię, to tylko moje dzieci skorzystają i ewentualnie jedno czy dwoje cudzych, które przy okazji zaopiekuję. Dlatego postuluję sobie radośnie o systemowe rozwiązania, które kulturę fiz. rzeczywiście wypromują na tyle, żeby przynajmniej przeciwdziałać zgubnym skutkom cywilizacji. Bardzo mi się podoba idea otwartych boisk. To rzeczywiście działa. I skoro działa, to należałoby imo iść krok dalej i na tych otwartych boiskach zatrudnić trenerów-animatorów. No ale w obecnym chaosie szkolnym żaden miejski włodarz ani dyrektor placówki, która udostępnia boiska, nie będzie słuchał pomysłów jakiejś nawiedzonej mamuśki na usportowienie młodzieży. Pech. Następne pokolenie niewydolne i niepełnosprawne rośnie. Tym razem w otoczeniu całkiem niezłej infrastruktury sportowej. Absurd.
              • sfornarina Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 16:34
                > Dlatego postuluję sobie radośnie o systemowe rozwiązania, które kulturę fiz. rzeczywiście wypromują na tyle, żeby przynajmniej przeciwdziałać zgubnym skutkom cywilizacji.
                > Następne pokolenie niewydolne i niepełnosprawne rośnie.

Masz absolutną rację.

Ja się jeszcze zastanawiam, kiedy usuną krzesła ze szkół i biur.
                Siedzenie na krześle jest pozycją nienaturalną, obciążającą kręgosłup i prowadzącą do deformacji. O ile jeszcze 40-50 lat temu nie miało to większego znaczenia, bo nikt na krześle nie spędzał połowy życia, to obecnie nieprawidłowa postawa i ból w dolnym odcinku pleców stają się jedną z największych bolączek cywilizacyjnych. W UK ponad 80% dorosłych na pewnym etapie życia ląduje u lekarza właśnie z powodu bólu pleców w odcinku lędźwiowym; w innych krajach pewnie statystyki będą podobne.

Trudno jednostkowo wprowadzać tutaj zmiany; trzeba projektu odgórnego, żeby przestano nam rujnować sylwetkę już od pierwszych lat życia.
                • 1234wxyz Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 07:15
                  Co w zamian za te krzesla?
                  • labianka Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 07:43
                    ja nie jestem fachowcem, ale mogę odpowiedzieć jako laik z bolącym kręgosłupemwink W domu zamiast krzesła można użyć klękosiadu lub piłki fitballowej. Część czynności wykonywanych na krześle można zrobić w ruchu, w moim przypadku rozmowy tel. załatwiam chodząc. Komputer można obsługiwać w pozycji stojącej.
                    Tak na marginesie to zamiast części krzeseł w szkołach należałoby wprowadzić właśnie piłki, które służyłyby nie tylko do siedzenia (idealne do siedzenia w kręgu) ale i do innych ćwiczeń. Miny matek gdy to powiedziałam na forum szkolnym były bardzo wymownesmile
                    • sfornarina Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 08:08
                      > ja nie jestem fachowcem, ale mogę odpowiedzieć jako laik z bolącym kręgosłupemwink W domu zamiast krzesła można użyć klękosiadu lub piłki fitballowej.

I podałaś odpowiedź praktycznie fachową wink

Choć z tego, co czytałam, piłki nie sprawdzą się jako całkowite zastępstwo krzesła. Są rewelacyjne kilka razy po 20 minut na dobę i wtedy fakycznie poprawiają postawę. Natomiast jeśli chciałabyś na nich siedzieć non-stop jak na krześle, to badania wskazują, że niestety nawet na piłce wracasz do starych nieprawidłowych nawyków.

Krzesła "stojące" albo "klęczące" wydają się też interesujące.

Muszę się dokładniej wgłębić w temat, bo po przeprowadzce chyba będziemy urządzać dom bezkrzesłowy wink
                      • cauliflowerpl Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 08:16
                        A ja się zastanawiam, co robić w pracy, gdy nie mam nic do roboty (bo taka czasem jej uroda).
                        Zmiana krzeseł nie wchodzi w grę. Mogę chodzić, siedzieć lub stać. Wszytko to mam robić "z godnościom osobistom", znaczy się naginanie po fabryce z kijkami jednak odpada wink
                        Co czynić, żeby było najkorzystniej dla kręgosłupa?
                        Czasem sobie stoję i ćwiczę pośladki. Z godnościom osobistom, tyłem do ściany wink
                        • sfornarina Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 08:22
                          Możesz ćwiczyć "standing pelvic tilt".
                          Jeśli znasz angielski, tutaj jest bardzo ładnie wyjaśnione:

Za jednym zamachem ćwiczysz mięśnie brzucha i pośladków, a Twoje plecy będą Ci dozgonnie wdzięczne smile
                          • cauliflowerpl Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 08:26
                            Dzięki!
            • madzioreck Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 01:13
              triss_merigold6 napisała:

> No sorry, ale tego trzeba pilnować i to zadanie rodziców zapisać, odprowadzać,
              > przywozic, samemu pokazać, że fajnie jest umieć pływać, jeździć na nartach, cho
              > dzić turystycznie i ogólnie prezentowac jakaś sprawność fizyczną.

No właśnie, tyle, ze za moich czasów rodzice nie musieli zapisać, pilnować, zawozić i odwozić, dzieciaki jakoś same latały na rower, pograć w gumę, piłkę, powłóczyć się po prostu. No ale nie było smartfonów, internetów, to i sami sobie rozrywki wynajdowaliśmy.
    • chicarica Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 12:47
      Zależy gdzie.
      W Polsce poza ściśle dużymi miastami widać raczej model podstarzałego smalca alfa, czyli łeb zgolony na zero, opas po mamusinych pierożkach i żoninych obiadkach i wieczorach przed tv.
      Wśród wielkomiejskich korposzczurów modele są dwa: albo rachityczny chuderlawy w rurkach, albo maratończyk. Ale tych korposzczurów jest niewiele, królują raczej te smalce alfa. Dla mnie to jednak wyznacznik patriarchalnej kultury: kobiety wystrojone, umalowane od rana, zadbane, bo przecież panu i władcy trzeba się podobać i rosół pod nos podstawiać, za to mężczyźni powyżej 25tki zapuszczeni. Wcześniej też o siebie nie dbają, ale na młodym ciele aż tak nie widać, koło 30tki już tak. Po 50tce mężczyźni w Polsce to absolutna tragedia. W krajach, gdzie kobiety są bardziej niezależne, widać że to raczej bardziej one mają wywalone, a samce się bardziej starają.
      • rorzrzutny Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:12
        chicarica napisała:

> ... mężczyźni powyżej 25tki zapuszczeni.
        > Wcześniej też o siebie nie dbają, ale na młodym ciele aż tak nie widać, koło 30tki już tak.

Wystarczy samo zachowanie "młodzieńczych" nawyków żywieniowych.
        Rozwój fizyczny mężczyzny kończy się właśnie ok. 25 roku życia, później zaczyna się już regres, starzenie.
        I jeżeli taki zawodnik wciąż żre tyle samo, co przez poprzednie kilkanaście lat (kiedy naprawdę tego żarcia potrzebował), po pięciu latach aż za dobrze widać efekt.
      • drinkit Re: mlodziaki pokraki 21.02.17, 15:27
        Fajnie by było żyć w kraju, w którym wszyscy się starają dobrze wyglądać.
        • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 21.02.17, 16:37
          Ja bym wolała w takim w którym wszyscy dobrze się czują i trakowani są sprawiedliwie, a nie według urody, na którą mimo wszystko nadal nie mamy pełnego wpływu.
    • andaba Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:13
      A co się będą wysilać, i tak głupią znajdą.
      • bergamotka77 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:16
        No takie jak ty? Wybacz andaba ale masz prostacki światopogląd..
        • andaba Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:20
          Uderz w stół smile

Czyżbyś miała męża opasa?

• bergamotka77 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:27
            Męża opasa to ty masz smile Mój jest poza twoim zasięgiem: D
            • andaba Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:30
              Z pewnością jest poza. Sam fakt, że na ciebie poleciał wyklucza go z jakiejkolwiek konkurencji smile
              • bergamotka77 [...] 18.02.17, 13:37
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • andaba Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:44
                  No co się będę wysilać? Zawsze mogą do UK wyjechać i udawać Bóg wi kogo.
    • stacie_o Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:15
      To dbaj kouda. Masz trzech synów... wink
      Jako matka chłopca ze szkoły sportowej tego nie widzę. Młody ma budowę aż za bardzo sporyową, ale cóż zrobić jak trening treningiem trening pogania. Widzę natomiast że chłopcy robią się wymoczkami tak w gimnazjum/ wczesnym liceum. Chude nóżki, grzywa na alfą, rączki jak gałązki i zero owłosienia bo to jest fee. I koniecznie gole kostki w zimie. Tacy ponoć podobają się płci przeciwnej. Taka chuderlawość świadczyć ma o bogatej duszy. Poza tym, to co nam starym babom się podoba, nie trafia do rowiesniczek wymoczków. Dla nich nasz wzorzec jest zbyt bulky i w typie leśny drwal.
      • kouda Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:26
        no dbam jak moge, dostalo mi sie kiedys od ematek za kilka treningow tygodniowo, ze dzieciaka zajezdzam wink
        chodzi nie o chudosc ogolna, mnie sie bardzo podobaja szczuple sportowe sylwetki, chodzi o pokracznosc - pajakowate i galaretowate jednoczesnie przy wiszacych brzuchach
        Mlodzi, kurde faceci
        bo nawet wlasnie 40 +-, czyli rowiesnicy mojego meza i koledzy zazwyczaj wygladaja calkiem se(n/k)sownie, nawet jesli teraz zwislo to czy owo za kierownica, to widac ze kiedys ten muskul czy udo bylo
      • kouda Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:31
        poza tym - jeszcze raz
        chodzi mi o mlodych mezczyzn 20/30 - gimnazjum to jeszcze dzieciaki, czesto przed dorastaniem
        maja prawo byc chudzi i miec alfa
        gorzej jak taki gimnazjalista ma biust wiekszy od kolezanek
        • andaba Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:37
          gorzej jak taki gimnazjalista ma biust wiekszy od kolezanek

O ginekomastii słyszałaś?
          To niekoniecznie jest efekt nieruchawości i obżarstwa, a dotyka właśnie chłopców w wieku gimnazjalnym.
    • baltycki Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:32
      > chodze sobie na basen (tam tez i sauna i silownie) - na tyle dlugo i na tyle czesto, ze widze niestety...
      Zmien godziny korzystania z rehabilitacyjnych na sportowe/wyczynowe.
      • kouda Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:39
        To godziny wieczorne - szczegolnie oblegane przez mlodych i aktywnych panow wink
        • sfornarina Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:16
          Z mojego doświadczenia na saunę w klubach fitness chodzą najczęściej panowie o najgorszych ciałach (nie zawsze, ale przeważnie). Ci co ćwiczą na siłowni (w tym samym klubie) zazwyczaj wyglądają lepiej.

A generalnie w temacie wątku - uważam, że liczba panów o kiepskich ciałach mniej więcej równa się liczbie pań o kiepskich ciałach wink
          • kouda Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:21
            to jeden obiekt - na saune mozna zejsc zarowno z basenu, jak i z silowni
            w jednych gaciach i na jednym pasku smile
            • sfornarina Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:30
              No przecież o takich obiektach mówię smile

Zawsze się zastanawiałam podczas pływania, skąd widziałam ludzi prysznicujących się przed i po saunie, skąd się takie ewenementy wzięły. Ciała ćwiczeniem po prostu nieskażone wink
              Natomiast wystaczyło przejść się przed basenem na siłownię piętro wyżej, i dobrze wyglądających młodziaków było co niemiara wink

Dotyczyło to obu płci oczywiście.
              • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 09:33
                A w wątkach o zbiorowych prysznicach na basenie, przebieralniach Paniusie zarzekały się czemu ludzie się wstydzą, przecież w takich miejscach każdy jest zajęty sobą i nie chodzi tam po to by pooglądać innych i poobgadywać innych.
                • kouda Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 10:23
                  jest w tym duzo racji, moj maz tak ma np, nie zauwazy mamuta, jak siadzie kolo niego na pryczce wink
                  ja natomiast jestem bardzo spostrzegawcza
                  wada to czasem, a czasem zaleta
                  tak mam
                  widze wszystko big_grin
    • wheels.of.steel A ja mam i mięsnie i brzuch 18.02.17, 13:42
      Na siłkę chodzę regularnie (za chwilę właśnie wychodzę), ale oponki nie mogę za nic zgubić. I co od razu będę pokraką, skoro bicepsy mam większe niż nie jeden sportowiec, a nogi również umięśnione?
      • wheels.of.steel Re: A ja mam i mięsnie i brzuch 18.02.17, 14:04
        I dodam, że nie wyobrażam sobie zrzucić oponki, jeśli przez odchudzanie miałbym stracić mięśnie! Mężczyzna zaczyna się od cztery zero w bicu i już! big_grin
        • taki-sobie-nick Re: A ja mam i mięsnie i brzuch 18.02.17, 23:25
          wheels.of.steel napisał:

> I dodam, że nie wyobrażam sobie zrzucić oponki, jeśli przez odchudzanie miałbym
          > stracić mięśnie! Mężczyzna zaczyna się od cztery zero w bicu i już! big_grin

Mężczyzna zaczyna się od IQ. Obwód bicepsa jest negocjowalny. tongue_out
      • edelstein Re: A ja mam i mięsnie i brzuch 21.02.17, 16:59
        Ile masz w tym bicepsie?
        • wheels.of.steel Re: A ja mam i mięsnie i brzuch 21.02.17, 23:22
          40 cm mnie więcej, jednak bez jakiejś rewelacyjnej rzeźby - po prostu moja "łapa" to kawał masy mięśniowej.
    • wapaha Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:49
      Na siłowni widuję coraz młodych chłopakó- właśnie gimnazjalistów i licealistów. Poza tym znacznie wiecej tam zadbanych panów niż zadbanych pań. Na basenie- z racji miejsca i tego, że przychodza tam ci co potrafią pływać-a nie się tylko uczą- też są osobniki i w miarę przyjaznej dla cudzego oka budowie ( z wyjątkami).

Aczkolwiek- mając okazję przebywać przez kilka miesięcy w towarzystwie dużo młodszych ludzi na codzień i co nocy zgadzam się z Twoją opinią.
      Doskonale obrazuje ją żarcik, który lubię nieraz przytaczać :
      Amerykańscy naukowcy stwierdzili, że 80% mężczyzn noszących rurki, przycina sobie zamkiem wargi sromowe..
      • chicarica Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 13:53
        Ałć.
      • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 16:09
        Dobre big_grin
    • issa-a Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 15:51
      aż się muszę synom przyjrzeć...
      Nie, no jeden ma co trzeba gdzie trzeba i szczuply jest.
      Drugi bardziej pająkowaty i blady ale "robota" taka.
      Obaj jednak ze sportem zaprzyjaźnieni od dzieciństwa. Fakt, silownia to raczej rekraacyjnie, a nie w celu wyhodowania mułów, chociaż syn kiedyś chwalil się i porównywał z moimi.
      Jednak i gała była, jest basen, bieganie, rower, turystyka górska, konie, surfing, snowboard oraz parkour.
      No nie wiem czego jeszcze moge wymagać od młodych facetów, którzy nie uprawiają sportu wyczynowo a tylko z przyjemnosci i w celu podtrzymania sprawnosci.
      Myślę, że te pokolenie jeszcze nie jest najgorsze bo komputer i gry dopiero raczkowały w ich dziecięctwie a więc jednak dużo czasu spędzali poza domem.
      I myslę, że jednak gorzej jest z pokoleniem ponizej 20.
    • srubokretka Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 16:26
      Brak wojska przyczyna i godziny spedzone przed komputerem.
      • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 15:08
        A to faceci po wojsku od razu wysportowani? Niejeden brzuchaty "tatusiek" był w wojsku, a mimo to i tak ma brzuch jak baniak.
    • milva24 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 16:38
      Złośliwiec big_grin
    • anel_ma Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 19:29
      jak chcesz pooglądać ładnie zbudowanych facetów to idż na sciankę wspinaczkową wink
      piękne plecki, brzuchy i ramiona - umięśnione, ale nie nadmuchane sterydami, żylaste takie ciacha, a często zdejmują koszulki, więc mmmm... wink
      • cauliflowerpl Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 19:51
        Mam takiego w pracy, ślinię się na jego widok mimo, że niższy ode mnie big_grin
        • simply_z Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 20:06
          no ale Hiszpanie urodowo lepiej wyglądają od Polaków.
          • bergamotka77 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 20:18
            Zależy co kto lubi.
          • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 09:35
            Chyba żartujesz... Są niscy, jak większość południowców. Oczywiście kwestia gustu. Dla mnie mężczyzna zaczyna się od 180 cm wzrostu i pięciocyfrowej pensji.
    • premeda Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 19:31
      A już myślałam, że to wątek w nawiązaniu do kanarkowego i foty mrównika 😔 Że będziemy sobie coraz pokraczniejsze stwory pokazywać. A tu o chłopach😞 Wisi mi to jak wyglądają, dopóki mój mi się podoba😀
    • julita165 Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:13
      Ja mam podobne obserwacje po nartach z których właśnie wróciłam. Z racji wyjazdu z moim 5 latkiem bywałam na stokach na jakich nie byłam od stu lat...czyli dla bardzo początkujących. Jest od groma młodych i bardzo młodych ludzi którzy są zwyczajnie niezgrabni. Młode chlopaczki po naście lat albo chuderlaki z krzywym plecami albo misie ze sporą nadwaga i tak strasznie niezwyczajni jakiegokolwiek fizycznego wysiłku ze niejednego przedszkolak w postępach na stoku kasuje.
      • wheels.of.steel Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:14
        Podziękujmy rodzicom, co załatwiają lewe zwolnienia z lekcji WF-u.
        • kouda Re: mlodziaki pokraki 18.02.17, 21:20
          akurat lekcje wf wiele nie pomagaja
          wrecz przeciwnie - rzeklabym
          sposob w jaki sa prowadzony i fakt, ze najczesciej ucza wf ludzie o miernych kwalifikacjach, ze o powolaniu nie wspomne
          wyrzadza wiele zlego i skutecznie mlodziez zniecheca
          • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 11:03
            Zgadza się. Mnie lekcje wuefu zniechęciły do uprawiania sportu raz na zawsze (co mi tylko na dobre wyszło, nie mam żadnych kontuzji, operacji, złamań, skręceń i w wieku mocno 30+ przysięgam że nic mnie boli, chyba że głowa od smogu raz na czas).
            Już kiedyś pisałam, w czasach Naszej Klasy odnalazłam ścierkę od wufeu na portalu i z lewyc danych napisałam jej różne brzydkie rzeczy sad Wiem, brzydko. Ale i ona całe lata "brzydko" traktowała uczennice, zwłaszcza te mniej sprawne. Były upokarzane.
    • danaide Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 00:58
      Kolega-gej powiedział mi wiele lat temu - sam będąc takim młodziakiem - "Ale jak się rozbiorą... No, dramat!..."
    • lady-z-gaga Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 10:35
      Najgorzej niestety wyglądaja młodzi tatusiowie - tacy, co kawalerskie rozrywki zamienili na rodzinne kolacje z piwkiem i telewizorem. Od wielu lat obserwuję, jak żałosnie prezentują się +/- 30tatkowie na tle innych grup wiekowych. Trzy czwarte ma obleśne brzuszyska, plus oczywiście tępe zadowolenie z siebie na obliczu. To jest jakaś polska specyfika, bo za granicą mężczyzna w tym wieku z piwnym bandziochem to raczej rzadkość.
      • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 11:01
        No nie wiem. Owszem duże brzuchy się zdarzają, ale dość rzadko i raczej u siwych Panów niż około 30 roku życia. Obecni 30-latkowie częściej jeżli już są za chudzi i wątli niż za grubi.
        Mówię o swoich spostrzeżeniach z dużego miasta, pełnego metro w rurkach, popijących sojową latte w fantazyjnie zamotanej apaszce pod kolor płaszcza.
        Może na prowincji jest inaczej.
        • lady-z-gaga Re: mlodziaki pokraki 19.02.17, 11:23
          takie rzeczy najlepiej widać na urlopie, a nie w miescie
    • mgla_jedwabna Re: mlodziaki pokraki 22.02.17, 12:06
      Nie są tak oceniani za wygląd, za to pasieni przez mamusie, babcie i żonki. Jak w Polsce wygląda uszczęśliwianie misia/ dbanie o misia? "Kochanie, chodźmy pobiegać"? Czy raczej "Kochanie, upiekłam ci ciasto"?
      • stacie_o Re: mlodziaki pokraki 22.02.17, 12:44
        Czyli jak zwykle, winne są kobiety?
        • kaz_nodzieja Re: mlodziaki pokraki 22.02.17, 13:51
          Kobieta jest winna z samej istoty swojej rzeczy.

Księga Mizogina, rozdział IV, cytat 24 (tamże(.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka