Dodaj do ulubionych

urodziny - atrakcje

20.02.17, 12:02
Jako, że moja córka będzie miała niedługo 8 urodziny i chciałby w tym roku przyjęcie z tej okazji zorganizować w domu dla 7 koleżanek, (warunki ku temu są, mamy spore mieszkanie) co można takim pannom zaproponować oprócz tego, że będą bawiły się jak i w co chciały. Pomyślałam, ze zaproponuję im dekorowanie wcześniej już upieczonych muffinek, ale co jeszcze żeby wypełnić im czas kreatywnie, gdyby zaczęły się nudzić?
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: urodziny - atrakcje 20.02.17, 12:27
      U nas było już robienie mydełek, dekorowanie ramek na zdjęcia oraz robienie biżuterii. Malowanie twarzy. Z zabaw na dworze- puszczanie oblrzymich baniek, wyścigi na 3 nogach i w workach, rzucanie mokrą gąbką do celu.
    • ashraf Re: urodziny - atrakcje 20.02.17, 12:50
      My przygotowalismy kilka gier i zabaw na urodziny 4-latka (11 dzieci w wieku 4-7 lat), ale nie mielismy szans na wyprobowanie zadnej, dzieci szalaly we wlasnym gronie i wg wlasnego uznania, nie mialy specjalnej ochoty na interakcje z doroslymi poza korzystaniem z bufetu i dmuchaniem swieczek/krojeniem tortu. Polecam za to mini torebki z prezentami, przydaly sie w opanowaniu maluchow pod koniec imprezy - na haslo "kto ubierze buty i kurtke dostaje prezent" dzieci tlumem rzucily sie do swoich rzeczy wink
    • alpepe Re: urodziny - atrakcje 20.02.17, 13:00
      w Niemczech moja córka się domagała dwóch gier, Tłuczenia garnków i Kiełbaski na sznurku.
      To pierwsze to połączenie ciuciubabki ciepło-zimno, dziecku przewiązuje się przepaskę na oczy, daje drewnianą łyżkę i niech szuka stukając łyżką po podłodze garnka, pod którym ukryte są łakocie itp. Inne dzieci podpowiadają ciepło, zimno. Drugie, bardzo wysublimowane. Sznurek zwisa z sufitu itp. do niego jest przymocowana parówka, dziecko próbuje ją zjeść bez pomocy rąk... Kreatywne to nie jest, ale zawsze hit na urodzinach. Może Niemcy są dziwni, nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka