Dodaj do ulubionych

Ujędrnić się po 40

12.03.17, 08:04
Ciałko hmmm...nie tyle cellulit ile już utrata gęstości, sprężystości.
Kobietki 40+ czy udało się którejś poprawić stan skóry? Możliwe w naszym wieku?. Dodam że ćwiczę 2, 3 razy w tygodniu. Efektów nie widzę.
Obserwuj wątek
    • fifiriffi Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 08:08
      nie mam 40tki, ale w miare blisko.
      Spodnie neoprenowe i stepper.No i na moje uda działa zwykły żółty garnier ujędrniający.
    • tryggia Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 11:16
      Piling solą Epsom (mam 15 kg wiadro) codziennie, potem krem-ujedrniacz. Porządny ruch min.raz w tygodniu. I od dwóch lat, teraz trzech raz będzie - seria endermologii. Nie odpalam się, nie palę. Skóra jest super.
      • tryggia Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 11:18
        Nie opalam się, ale w sumie, jakby pomyśleć, to również niczego nie odpalam. Może powinnam?
        • livia.kalina Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 18:06
          Jak pokazywała książka/film (zresztą polecane na forum) o "Stulatku, który wyskoczył przez okno i zniknął" odpalanie nie jest takie złesmile
    • livia.kalina Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 11:38
      >Dodam że ćwiczę 2, 3 razy w tygodniu. Efektów nie widzę.

Nie ćwiczę wcale i też nie widzę efektów.
      Pozostaje sobie zadać pytanie czy warto ćwiczyć. wink
      • wlazkotnaplot Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 12:06
        No właśnie, kusząca myśl wink
    • ina_nova Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 13:38
      Ale co ćwiczysz
      • wlazkotnaplot Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 14:41
        ABT, SHAPE, CELU STOP
        • ina_nova Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 15:00
          Nic mi to nie mówi. Jędrne ciało to mięśnie, mięśnie to trening siłowy z obciażeniem. Osobiście gorąco polecam.
          • default Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 17:50
            I to jest jedyne rozwiazanie.
          • lady-z-gaga Re: Ujędrnić się po 40 13.03.17, 09:16
            < Jędrne ciało to mięśnie

Autorka wątku pyta raczej o stan skóry
            Oczywiście jestem gorącą orędowniczką ćwiczeń z obciążeniem smile jednak nie z tych powodow, o jakich tu mowa - z wiekiem tracimy mięśnie, tracimy siłę, a to ma bardzo duży wpływ na cały organizm, o czym większość ludzi nie ma pojęcia. Ćwiczenia są potrzebne, ale nie należy oczekiwać, że zatrzymają czas.
            • ina_nova Re: Ujędrnić się po 40 13.03.17, 19:34
              >>Autorka wątku pyta raczej o stan skóry

Akurat trafiłam na ten wpis. Nic dodać nic ująć.
              fitness-all-day.blogspot.com
    • kfugktru23 Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 13:45
      kwas hialuronowy?
    • salinas Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 18:23
      Wsiądź na rower, bo rower jest dobry na wszystko big_grin
      Jestem 40++, zero cellulitu, szczupłe odnóża i ramiona i cała reszta. Nie mogę się doczekać, jak dla mnie jeszcze jest za zimno. Ale wkrótce w pedał 30 km , tak kilka razy w tygodniu big_grin
      • fifiriffi Re: Ujędrnić się po 40 12.03.17, 23:51
        rowerem jeżdżę cale lata i codziennie d pracy i spowrotem. Cellu miałam, nie zmienialo to zupełnie nic.
        • salinas Re: Ujędrnić się po 40 13.03.17, 21:35
          fifiriffi napisał:

> rowerem jeżdżę cale lata i codziennie d pracy i spowrotem. Cellu miałam, nie zm
          > ienialo to zupełnie nic.
          >

Jeżdżenie w sukienusi , kapeluszu ,sandałkach i z koszyczkiem na miejskim rowerze nic nie da. Trzeba mocno w pedał , dużo górek, trudne podłoże, aż człek się solidnie spoci. Ja jeżdżę półtorej godziny non stop, robię krótkie przerwy na nawodnienie wink. Z roweru ledwo złażę taka jestem zmęczona, ale ile endorfin się uwalnia. Dobry sposób na rozładowanie stresu.
    • quesuerte Re: Ujędrnić się po 40 13.03.17, 07:29
      Widze efekty, kiedy sie postaram (ostatnio niestety rzadziej, czasu brak), ale stanowczo mowie da sie. Polecam; raz w tygodniu pilling kawa (fusy z kawiarki), sauna+masaz lub po prostu cierpliwe wcieranie balsamu. Basen czyni cuda, dobra joga rowniez. Regularny mini masaz zwyklym masazem recznym (ja stosuje na olejek imbirowy) daje super efekty. Codzienny spacer, godzina szybszego chodzenia, z poprawnym oddechem i wciagnietym brzuchem.
      Jak zmniekszam dawke slodyczy, to tez miesnie mi sie jakby inaczej ukladaja...
      To sa wszystko proste sposoby i jest tylko jeden problem: trzeba to stosowac.
    • anika772 Re: Ujędrnić się po 40 16.03.18, 14:58
      Idź z tym spamem, bo rottweilerem poszczujemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka