Dodaj do ulubionych

Kabel do ładowarki

12.03.17, 13:08
Doradzcie taki , który szybko ładuje.
Miałam kiedyś , z pozłacanymi portem micro USB, ale teraz nigdzie nie mauncertain
Ladował w 2 h, a ten zwykły cała noc i jeszcze nie jest w pełni naładowana.

Najlepiej stacjonarnie.
Używam komórki non stop, bateria musi być pełna.
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 13:18
      Musisz patrzec na przepustowosc. "Hama" ma dobre ale najlepsze so oryginalne samsungowe.
      • dziennik-niecodziennik Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 13:21
        Zgadzam sie. Kable samsunga sa swietne.
        • koronka2012 Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 16:10
          Mój samsungowy wcale tak szybko nie ładuje, nie wiem czemu. Też jest nowy.
          • dziennik-niecodziennik Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 23:10
            moze ma mniejszą "moc".
            samsungowe sa fajne, w porownaniu do np kabla od nokii w tym samym wieku to samsungowy jest nadal prawie nowy. a nabyte w tym samym czasie jako nowki sztuki i eksploatowane podobnie.
    • kai_30 Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 13:19
      Każdy kabel mi ładuje szybko, pod warunkiem że jest względnie nowy. Sprawność ładowania maleje proporcjonalnie do wieku kabla. Wtyczki mam od lat te same, kable muszę wymieniać.
      • konsta-is-me Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 14:31
        Kupiłam 2 tyg. temu, od początku wolno ładuje.
        Już nie wiem w czym problem.
        Oryginalnego lokalnie nie kupię, tel Xiaomi Redmenote.
        • edelstein Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 14:41
          Przeciez nie musi byc Oryginalny od xiaomi,wystarczy taki od samsunga.Poza tym kup sobie powerbank 20tys. nie bedziesz latac i szukac gniazdka
        • kai_30 Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 14:43
          Jedyne kable, które od początku były cienkie, to kupione za grosze na aliekspresie w hurcie. Raz się sparzyłam i od tamtej pory taniego niemarkowego nie kupię, w markowych nie widzę różnicy, samsungowy też się z czasem wyrabia.
        • beata985 Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 16:28
          jeżeli chodzi o samsungowy to mój adapter fast charge ładuje mój tel w godzinę.https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/619qlXX5MpL._SX522_.jpg
          • edelstein Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 17:18
            Adapter a Kabel to roznica
            • beata985 Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 17:27
              a to ja się nie znam, myslałam, że jedno z drugim w parze idzie.
              • edelstein Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 17:37
                To sa dwie rozne rzeczy,szybkosc ladowarki i kabla.
                • beata985 Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 17:39
                  no to nie wiedziałam, zawsze zdawało mie się, że to od tego pudełeczka zależy. No jak widać całe życie na nauce.
                  no ale skoro wątkodajce samsungowy się nada to niech kupi taki zestaw i po problemie.
    • lianis Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 17:25
      Nie mialam pojecia ze szybkosc ladowania zalezy od kabla, zawsze wydawalo mi sie ze od adaptera. Ze ten 1 amperowy bedzie ladowal dluzej niz 2 amperowy, ale tylko tyle. Bede musiala sie przyjzec moim ladowarkom.
      • edelstein Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 17:39
        Od obu rzeczy,jesli do 2podlaczysz kiepski Kabel to i tak mocy nie bedzie.Wszystkie Kable za grosze sa do d...
      • beata985 Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 17:41
        też tak myślałam, zwłaszcza że do niedawna te dwie rzeczy były nierozłączne.
        • wielki_uscisk Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 20:56
          beata985 napisała:

> też tak myślałam, zwłaszcza że do niedawna te dwie rzeczy były nierozłączne.

I dobrze myślałaś - kable mogą być byle jakie.
          Do oryginalnych zasilaczy Samsungów (DC= 2A) używam takich oto 3-4m dziwactw.

Oczywiście jeśli wtyczka wyrobiona czy sprężynowe rozpórki wyrobione, to kabel nie będzie ładował.
          W tym kontekście to tak, ładowanie 'zależy od kabla' (coś jak smak mleka zależy od wiadra, bo z dziurawego się nie napijemy) wink
    • muchy_w_nosie Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 18:42
      Niektóre baterie w telefonach pomomo extra szybkiej wtyczki do ładowania nie naładuja się szybciej, bo mają taką baterię. Np huawei p9 lite.
    • konsta-is-me Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 21:33
      Znalazłam już tą "pozłacana", ale oblecialam 3 sklepy i była jedna jedyna sztuka.
      Chyba w tym tkwi sedno- USB musi być pozłacane (albo coś tam innego, nie znam się, jest w złotym kolorze).
      Wlasnie testuje, i laduje jak na razie 2 procent w minutę, co jest niezłym efektem.
      • wielki_uscisk Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 22:30
        konsta-is-me napisała:

> Znalazłam już tą "pozłacana", ale oblecialam 3 sklepy i była jedna jedyna
        > sztuka.
        > Chyba w tym tkwi sedno - USB musi być pozłacane (albo coś tam innego,
        > nie znam się, jest w złotym kolorze).

No rzeczywiście nie znasz się.
        Pewnie stary kabel był po prostu wadliwy i już nie łączył.
        W całą noc to nawet ok. 10-letni 500mA zasilacz Blackberry (jedne z pierwszych z microUSB) powinien naładować do pełna pojemniejszy tablet (nie wspominając komórki).

Oczywiście, że są lepiej i gorzej wykonane/wytrzymałe kable.
        Najważniejsza jednak jest wartość natężenia prądu wyjściowego ładowarki (jak np. tutaj: 5V, 2A) - kabel ma to już tylko łączyć.
        Jeśli nie łączy, to masz problem - ale różnic pomiędzy nowymi/sprawnymi kablami nie stwierdza się (to nie hi-endowe kable głośnikowe z wysokimi częstotliwościami, przy których ucho audiofila słyszy różnicę - tylko zwyczajny prąd stały).

> Wlasnie testuje, i laduje jak na razie 2 procent w minutę, co jest niezłym
        > efektem.

Tak jak złote auto szybciej pojedzie od srebrnego - bo wiadomo, że jak złote to lepsze.
        Tak jak klient w krawacie...
        • konsta-is-me Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 22:46
          Znam się :p
          Nowy złociutki i śliczny kabel naladowal mi , od ostatniego postu, czyli godzinę temu, z 3 procent na 50.
          Hurraaa!wink
          Ostatni "zwykły" ladował od pierwszego dnia 50-60 procent w 8 h...
          Obydwa kupione w Neonet.
          • wielki_uscisk Re: Kabel do ładowarki 12.03.17, 23:13
            konsta-is-me napisała:

> Znam się :p

OK smile Znasz się smile niech będzie - cieszę się Twoim szczęściem smile

> Ostatni "zwykły" ladował od pierwszego dnia 50-60 procent w 8 h...

Za Lindą: 'bo to zła kabelka była'.
            Trzeba było reklamować toto od razu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka