Dodaj do ulubionych

Polexit cd

14.03.17, 11:30
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21493609,schnepf-komentuje-dzialania-pis-w-ue-w-2020-roku-polska-bedzie.html#BoxNewsLinkImg&a=65&c=61
słowa Schnepfa. Zastanawiam się na ile to jest możliwe. Przyznaję że zaczynam się zwyczajnie bać
Obserwuj wątek
    • nathasha Re: Polexit cd 14.03.17, 11:33
      pesymistka jaka ja jestem to wg najgorszego scenariusz: lepen wygrywa we Francji, Unia sie rozpada, Polska jest w czarnej dupie - co dalej zrobi z tym Putin wie tylko on
      • tiszantul Re: Polexit cd 14.03.17, 12:00
        > pesymistka jaka ja jestem to wg najgorszego scenariusz: lepen wygrywa we Francj
        > i, Unia sie rozpada, Polska jest w czarnej dupie - co dalej zrobi z tym Putin w
        > ie tylko on

ten Putin, z którym rząd Tuska tak znakomicie się dogadał w sprawie rozdzielenia wizyt w Katyniu?
        • nathasha Re: Polexit cd 14.03.17, 12:01
          och, czyli kaczynski tez byl sterowalny przez tuska i putina? bezwolna kukielka to byla? kompromituj sie dalej, swietnie ci idzie
        • mdro Re: Polexit cd 14.03.17, 12:04
          Znowu to samo kłamstwo powtarzasz? Idź na niezależną, tam znajdziesz poklask dla swoich łgarstw wśród takich samych trolli jak ty. A spot z wdzięczeniem się Kaczyńskiego do Rosjan już obejrzałeś?
        • maadzik3 Re: Polexit cd 14.03.17, 14:30
          ten Putin którego politykę prowadzą w Polsce Kaczyński i Macierewicz
        • zla.m Re: Polexit cd 14.03.17, 14:46
          Tak. I teraz ten Putin na pasku Tuska będzie się łasił do unii, a my dostaniemy kopas w dupas.

Którego scenariusza by nie rozważać - czy tego PiS-owskiego (o złym Tusku z winem) czy jakiegoś zakładającego współpracę z Putinem Kaczki i Maciara, czy nawet takiego, że jesteśmy niezależni od Rosji - wynik jest ten sam: fatalna polityka zagraniczna w wykonaniu Sanescobara Właszczykowskiego pod batutą J.K doprowadzi nas na skraj przepaści. A fatalna polityka wewnętrzna - śpiewa Broszka, tnie Szyszko, dyryguje ten sam - doprowadzi do tego, że ludzie będą witać czerwonoarmiejców kwiatami. Miłego dnia, pistrollu.
    • tiszantul Re: Polexit cd 14.03.17, 11:39
      Jak zwykle to ja powiem wam jak jest.
      Polexit wymyśliła opozycja, bo ten temat faktycznie pomógłby opozycji. Polacy są, nie wiadomo dlaczego, ale mocno za unią, wszyscy o tym wiedzą, Kaczyński również, więc nie ma mowy o żadnym polexicie. Nie wszyscy za to wiedzą, że polexit wymyśliła opozycja, żeby być może wyłapać 0,25% punkta procentowego na jeleniach, które w to uwierzą.
      • dyzurny_troll_forum Re: Polexit cd 14.03.17, 11:42
        tiszantul napisała:

> Jak zwykle to ja powiem wam jak jest.

Jak możesz nam powiedzieć jak jest, gdy Ty nawet ni możesz zlokalizować swojej własnej dudy, nawet szukając obiema rękami i pomagając sobie latarką.

> Polexit wymyśliła opozycja,

Wina Tuska! A PO to ośmiorniczki....
        • joa66 Re: Polexit cd 14.03.17, 11:47
          Jak zwykle to ja powiem wam jak jest.

big_grin

A wytyczne na dzisiaj już dostałeś?
      • nathasha Re: Polexit cd 14.03.17, 11:43
        taaak, kaczynski to sam baranek, w ogole nie jest nieprzewidywalny i nie idzie po trupach do celu.
      • iwles Re: Polexit cd 14.03.17, 11:45
        tiszantul napisała:

> to ja powiem wam jak jest.

SamPamBóg przemówił? big_grin
      • feniks_z_popiolu Re: Polexit cd 14.03.17, 11:55
        Tiszantul, lekcja tym razem słabo odrobiona crying.
        Podejrzewam, że osoby, które z funduszy PIS muszą dorobić do emerytury brylując na forum internetowym GW nie mają dostępu do wiedzy na temat dalszych niż dziś planów prezesa.
        Poczekaj jeszcze na dalsze wytyczne
      • mdro Re: Polexit cd 14.03.17, 12:06
        "Jak zwykle to ja powiem wam jak jest"

O, a ta prawda to jest ci od Boga dana czy w przekazie dnia przyszła? big_grin

Swoją drogą lepiej zmień nick, forum ci tego nie zapomni...
    • larrisa Re: Polexit cd 14.03.17, 11:40
      A ja sądzę, że "straszenie" wyjściem z Unii może być teraz opozycji bardzo na rękę. Polacy stale są prounijni i wizja opuszczenia unii może mobilizować o wiele bardziej niż skok na TK, gdzie ponad połowa Polaków nawet nie wiem o co chodzi.
      • tiszantul Re: Polexit cd 14.03.17, 11:47
        > A ja sądzę, że "straszenie" wyjściem z Unii może być teraz opozycji bardzo na r
        > ękę. Polacy stale są prounijni i wizja opuszczenia unii może mobilizować o wiel
        > e bardziej niż skok na TK, gdzie ponad połowa Polaków nawet nie wiem o co chodz
        > i.

Oczywiście. Widzę, że opozycyjnym trollom już nawet na ematce trudno będzie łowić swoje promile poparcia.
        Pamiętacie, jak opozycja próbowała straszyć młodych, że Kaczyński zlikwiduje internet? Absolutne zero efektu.
      • kropkacom Re: Polexit cd 14.03.17, 11:51
        No i na zdrowie opozycji. Czy nie? Poza tym to, że w jakiś sondażach Polacy chcą być w Unii (zależy jakie jest pytanie) nie oznacza, ze gdyby doszło do referendum w sprawie wyjścia zagłosowali by na nie. To, ze PIS oficjalnie jest za pozostaniem Polski w strukturach UE przeczy temu jak się zachowuje.
        • larrisa Re: Polexit cd 14.03.17, 11:57
          Na zdrowie. Piszę po to, by się maadzik nadmiernie nie martwiła. Takie głosy będą się pojawiać, bo to polityka, po prostu.
          • nathasha Re: Polexit cd 14.03.17, 12:00
            naprawde?? po zniszczeniu TK, po dobraniu sie sedziow, bo zapowiedzi blokowania wszystkich inicjatyw unijnych, nie mamy sie bac? a przeczytalas co napisal schenpf, jak uzasadnia swoja wypowiedz?
            • larrisa Re: Polexit cd 14.03.17, 12:22
              Rozumiesz znaczenie słowa "nadmiernie" w dodatku w kontekście Polexitu, bo o nim w tym wątku mowa?
          • kropkacom Re: Polexit cd 14.03.17, 12:02
            W tym sęk, że jest się o co martwić, bo PIS nie stoi w miejscu i wbrew temu co sam twierdzi robi rzeczy, które mają i będą mieć konkretne konsekwencje nie do odkręcenia. Opozycja ma prawo o tym mówić i dobrze.
            • sumire Re: Polexit cd 14.03.17, 12:09
              Tak, tylko że opozycja mogłaby przestać w końcu TYLKO mówić i zacząć działać. Mają doskonałą okazję, lepszej dotychczas nie mieli.
              • iwles Re: Polexit cd 14.03.17, 12:11

Problem jest w tym, że opozycja chce działać zgodnie z prawem, a jak widać, to wrażenia na pisie nie robi.
              • kropkacom Re: Polexit cd 14.03.17, 12:11
                No i co konkretnie maja robić twoim zdaniem czego nie nie robią.
                • sumire Re: Polexit cd 14.03.17, 12:18
                  Niczego nie robią. W tym rzecz. Samo bywanie w radiowych porankach i mówienie, jaki PiS okropny, nie działa. Uprawianie przepychanek między PO i Nowoczesną też nie działa. Obecna opozycja jest rozmemłana i chciałaby, a boi się. A dla mnie to nie jest już czas na bycie miłym i powtarzanie w mediach tego, co coraz większa część społeczeństwa już i tak wie.
                  • kropkacom Re: Polexit cd 14.03.17, 12:19
                    Konkrety proszę.
                    • larrisa Re: Polexit cd 14.03.17, 12:25
                      Stworzyć i przedstawić alternatywne programy atrakcyjne dla wyborców. Bo to, że PiS jest be i wszystko co robi jest złe, to ci co mają wiedzieć i bez opozycji wiedzą.
                      • iwles Re: Polexit cd 14.03.17, 12:27

czyli zbieranie sił przed następnymi wyborami.
                        A coś na dziś ? Na teraz ?
                      • kropkacom Re: Polexit cd 14.03.17, 12:29
                        Partie mają swoje programy. Ogólnie znane. Mają grać innymi kartami? Atrakcyjnymi? big_grin Może mają dać tysiąc plus big_grin
                        • larrisa Re: Polexit cd 14.03.17, 12:36
                          No to powiedz proszę co wiesz o ogólnie znanych programach opozycji, o reformie KRUS, górnictwa, służby zdrowia, edukacji, systemu emerytalnego, zmian podatkowych?
                          • kropkacom Re: Polexit cd 14.03.17, 15:18
                            To nie jest kwestia co ja wiem. Tak przynajmniej sądzę.
                        • spanish_fly Re: Polexit cd 14.03.17, 12:46
                          Akurat w tym się zgadzam, trzeba proponować nowe rozwiązania - na oferty socjalne PISu pewnie nie przelicytują, ale w naszym kraju jest mnóstwo innych rzeczy do poprawy.

Ciekawą propozycję miał ostatnio Ujazdowski - żeby zlikwidować Senat w takim kształcie jak jest obecnie, a zamiast tego zrobić z niego izbę do której swoją reprezentację wybierałyby samorządy. Mnie się to bardzo podoba. W tej chwili jest tak, że samorządy nie mają żadnego wpływu na prawodawstwo, które przecież stanowi podstawę ich funkcjonowania. Muszą realizować każdą ustawę, która ich dotyczy, chociaż często są uchwalane bez uwzględnienia realiów, z którymi samorządy muszą się borykać.

Przed utratą władzy przez PO były podobno plany, żeby polską skarbówkę przebudować, żeby funkcjonowała jako centra doradztwa dla podatników, żeby podejście do przedsiębiorców i innych podatników było bardziej takiej jak w innych cywilizowanych państwach, gdzie nie trzeba się bać, gdzie urzędnik ma obowiązek udzielić pomocy i informacji itp.

Mam nadzieję, że partie opozycyjne pracują nad takimi programami i tylko czekają z upublicznieniem do momentu rozpoczęcia kampanii wyborczej, żeby się z pomysłów nie wystrzelać i żeby nie zostały przejęte przez PIS. Z czasem będzie następowało zmęczeniem PISem, to nieuchronne, do wyborów opozycja jest niestety w dużej mierze bezsilna, więc przeczekują.
                          • maadzik3 Re: Polexit cd 14.03.17, 14:34
                            likwidacja senatu (bardzo sensowna, on był na czas wyborów 89) była kiedyś tam daaaawno w postulatach PO, nie została zrealizowana.
                    • sumire Re: Polexit cd 14.03.17, 12:33
                      Kropko, nie oczekuj ode mnie konkretów, bo ja nie jestem politykiem, tylko skromnym urzędasem, ale jedno wiem - mówienie o tym, że jest problem, problemu nie rozwiązuje. Prawdą jest dość oczywistą, że opozycję mamy słabą, kiepsko zorganizowaną, która raz do tej pory porwała się na faktyczne działania jeden raz, 16 grudnia, ale głównie zajmuje się mówieniem i sprzeczkami ze sobą nawzajem. Tymczasem obecna sytuacja aż się prosi o to, żeby w końcu zaczęli działać wspólnie. I jeśli PiS gra nieczysto, to z nim też tak grać - brudno. No i wyciągać ludzi na ulice, skoro PiSS nie raz pokazał, że tego akurat się boi.
                      • iwles Re: Polexit cd 14.03.17, 12:41

i co przyszło z tego działania w grudniu ?
                        Ano nic.
                        I jeszcze Pis zarzucił opozycji, że to ich wina, że wówczas "Sejm" w sali kolumnowej przegłosował ustawę Szyszki, bo gdyby zamiast "puczu" zgłosili podczas obrad poprawki do tej ustawy, to oni by te poprawki rozważyli i być może wprowadzili big_grinbig_grinbig_grin (chociaz nie wiem, czy smiech to dobra reakcja).
                        Jakoś nikt po drodze nie zauważył, ani Senat, ani Prezydent, że ustawa jest zła ? - o czym to świadczy ? o braku kompetencji jedynie.
                        No i czy kiedykolwiek obecny Sejm brał na serio pod uwagę poprawki zgłoszone przez opozycję ? Nie.
      • spanish_fly Re: Polexit cd 14.03.17, 12:31
        A to widziałyście? smile

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17309842_1853167501625272_7283131634254012692_n.jpg?oh=281d4392b0b98752ef07317cc4988858&oe=5973665B

Kaczyński może sobie powtarzać, że nie chcemy wyjść z Unii, ale to tylko zwykły poseł, co on ma tu do gadania?

Minister Spraw Zagranicznych powiedział wprost, że zamierza obniżyć zaufanie wobec Unii i zabiegał (ten jeden raz skutecznie) o spotkanie z Le Pen. Nawet jeśli Polska nie podejmie świadomej decyzji wyjścia z UE to zachowanie naszego rządu prędzej czy później pozbawi nas realnego wpływu na kształt wspólnoty, na sposób rozdzielania funduszy, na sposób podejmowania decyzji. Trzymajmy kciuki, żeby nas nie wyrzucili z Schengen. Nie ma możliwości, żeby ignorowanie podstaw ustrojowych Polski przez jej rząd skończyło się inaczej.
    • amarili Re: Polexit cd 14.03.17, 11:47
      nie, to nie będzie możliwe. polexit to jest samobójstwo i polityczne, i gospodarcze, i ogólne / Putin za granicami blisko/, i wie to nawet Kaczyński. poza tym, musiałoby się referendum odbyć, a jakoś nie wierzę, że polexit uzyskałby większość.

zgadzam się, że to straszenie polexitem to robota opozycji, która niestety wciąż nie ma innego pomysłu jak odciągnąć PiS od władzy, poza wiecznym straszeniem. niestety sad tylko że opozycja nie zdaje sobie sprawy z tego, że ten pomysł już raz nie wypalił i skończył się bezwzględnym wygraniem wyborów przez PiS.
      • tiszantul Re: Polexit cd 14.03.17, 11:49
        > zgadzam się, że to straszenie polexitem to robota opozycji, która niestety wcią
        > ż nie ma innego pomysłu jak odciągnąć PiS od władzy, poza wiecznym straszeniem.
        > niestety sad tylko że opozycja nie zdaje sobie sprawy z tego, że ten pomysł ju
        > ż raz nie wypalił i skończył się bezwzględnym wygraniem wyborów przez PiS.

no to chyba zaorane, opozycja może sobie dalej szukać następnego tematu, który POCIĄGNIE MASY smile
        • amarili Re: Polexit cd 14.03.17, 11:51
          taka opozycja nigdy nie pociągnie mas.
          • tiszantul Re: Polexit cd 14.03.17, 11:57
            > taka opozycja nigdy nie pociągnie mas.

no nie wiem. Jak pojawił się przekaz, że PiS morduje wiewiórki, to ZACZĄŁEM SIĘ BAĆ o poparcie dla rządu smile
            • nathasha Re: Polexit cd 14.03.17, 11:58
              a nie podczas czarnego protestu?
        • nathasha Re: Polexit cd 14.03.17, 11:52
          tiszantulek, a sprawdz jak oceniaja Polacy to co wyrabialiscie w Brukseli, po tym co odstawiliscie w poltora roku wiadomo ze jestescie do wszystkiego zdolni, nawet do wywolania wojny byle sie utrzymac i wszystkich waszych misiewiczow przy korycie, wiec dziecko nie pier..ol
      • kropkacom Re: Polexit cd 14.03.17, 11:56
        Ta, samobójstwo. Samobójstwo to będzie jak zamknie 500+. big_grin
      • iwles Re: Polexit cd 14.03.17, 11:58
        > i ogólne / Putin za granicami blisko/, i wie to nawet Kaczyński.

co tam Putin dla Kaczyńskiego, przewiezie się czołgi pod Suwałki i już Putin będzie drżał ze strachu, że Polska tak cudownie uzbrojona.
        Upsss ... czyżby już była decyzja, że Leopardy przemieści się pod wschodnią granicę ?
        Przygotowujemy się do wojny z Putinem? a może te czołgi będą bliżej granicy rosyjskiej, żeby Putin mógł je łatwiej przejąć na swoją stronę ?
        • amarili Re: Polexit cd 14.03.17, 12:00
          >co tam Putin dla Kaczyńskiego,

w sumie to masz rację sad
    • joa66 Re: Polexit cd 14.03.17, 11:48
      Przyznaję że zaczynam się zwyczajnie bać

Dopiero teraz?

Powodów jest znacznie więcej niż ewentualny polexit
      • tiszantul Re: Polexit cd 14.03.17, 11:54
        "Zaczynam się bać" to piękna fraza hipnotyzująca elektorat, nic dziwnego, że opozycja codziennie od dwóch lat "zaczyna się bać". Choć fraza z tych raczej integrujących twardy elektorat, czyli trafia do już przekonanych. Czekam na dzień, kiedy bojaźliwi i wystraszeni cokolwiek osiągną. Tym bardziej w walce z okrutnym pisowskim reżimem, którego porównania do hitleryzmu są w pewnych środowiskach na porządku dziennym smile
        • joa66 Re: Polexit cd 14.03.17, 11:56
          trolliku, nie strachem osiągniemy. Złością na zło wyrządzane przez Was ( I nie obchodzi mnie czy jestes wynajętym trollem - zajęcie tez sobie czlowiek wybiera).
          • joa66 Re: Polexit cd 14.03.17, 11:57
            Związek Radziecki zwyciężyliśmy to i Was towarzyszu zwyciężymy.
        • nathasha Re: Polexit cd 14.03.17, 11:57
          joa jest elektoratem, baranku. jak zwlikwidowali TK to ja wiem ze ty sie tylko cieszyles, bo masz bardzo maly rozumek, ale kazdy prawdziwy zwolennik demokracji zaczal sie wtedy bac. poczytaj schnepfa, w porownaniu do waszych dyplomatolkow, facet wie co mowi
        • natalia.nat Re: Polexit cd 14.03.17, 12:23
          Skoro już tak tutaj codziennie siedzisz na posterunku i smarujesz post za postem, napisz może co takiego wspaniałego jest w rządach PiS, czym cię ujęli, w czym są lepsi od poprzedniej władzy. Chyba nie chodzi tylko o łapówkę i o to, że nie ma już "tamtych" jedzących ośmiorniczki u władzy? I skoro rządzą twoi to czemu tak ciągle ujadasz?
      • maadzik3 Re: Polexit cd 14.03.17, 14:36
        nie, od dawna, teraz tego że szybciej wyjdziemy z UE co oznacza że jednak trzeba znów szukać mety za granicą
    • dyzurny_troll_forum Re: Polexit cd 14.03.17, 12:52

Czy naczelnik sprzeda Polskę za sześciopak!? Czy kto też otrzymał podarek!? O tym w następnym odcinku PolExitu!

natemat.pl/203607,kaczynski-nic-nie-musi-robic-ani-o-nic-zabiegac-to-do-niego-teraz-biegna-lepiej-niz-w-uchu-prezesa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka