Dodaj do ulubionych

Fale radiowe na twarz

22.03.17, 13:07
Miała któraś? Chciałbym poprawić sobie owal twarzy który niestety traci jędrność. Umówiłam się na zabieg falami radiowymi u kosmetyczki za kilka dni i boję się iść. Nie wiem czy mi krzywdy nie zrobi. Szukałam opinii w internecie ale są stare i bardzo różne. Napiszcie proszę o własnych doświadczeniach. A może znacie lepszy zabieg na poprawę owalu twarzy?
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Fale radiowe na twarz 22.03.17, 13:09
      Chyba bym wolala to zrobic u dermatologa. A w ogole to cos daje? Pytam sie glupio, bo nie mam "chomikow", wiec tematu jeszcze nie zglebialam...
      • anna-1500 Re: Fale radiowe na twarz 22.03.17, 13:25
        No właśnie dlatego mam wątpliwości czy iść. Mało doświadczona kosmetyczka, ma aparat od 3 miesięcy to jednak nie lekarz który od razu widzi jaką mam skórę. Ale może niepotrzebnie panikuję. Kiedyś umówiłem się na zabieg dermapen i stchórzyłam i nie poszłam. Ale mam ponad 40 lat i chciało by się wyglądać lepiej.
    • klerjeser Re: Fale radiowe na twarz 22.03.17, 13:28
      Pożyczasz radio cb, ustawiasz kanał 21, przystawiasz twarz do anteny włączasz nadawanie i masz cud-zabieg za darmochę, efekt powala smile

Fale radiowe...ale ubaw big_grin
      • anna-1500 Re: Fale radiowe na twarz 22.03.17, 13:36
        To że o czymś nie słyszałaś to powód żeby od razu wyśmiewać?
    • conena Re: Fale radiowe na twarz 22.03.17, 13:28
      byle tylko cię toruńskimi falami radiowymi nie zaatakowała, bo ci jeszcze beret wyrośnie.
    • szarsz Re: Fale radiowe na twarz 22.03.17, 13:42
      Ja nie bardzo rozumiem, jak fale o długości kilkunastu kilometrów mogą zadziałać na kilkudziesięciocentymetrową twarz?
      • morgen_stern Re: Fale radiowe na twarz 22.03.17, 13:44
        Może to są fale krótkie big_grin big_grin big_grin
    • nowaczek1 Re: Fale radiowe na twarz 22.03.17, 13:45
      Czego to jeszcze nie wymyślą, żeby wyciągnąć kasę od naiwnych?

W falach elektromagnetycznych (radiowe to jak rozumiem określenie pewnego ich pasma) pływasz całe życie i większości częstotliwości nie zauważasz nawet.
      Jak taki zabieg niby ma działać?
      W jakim paśmie to ma być? Podczerwień, ultrafiolet, mikrofale? Jedna wielka ściema.
    • mary_lu Re: Fale radiowe na twarz 23.03.17, 17:14
      Idź do kosmetologa albo innego lekarza zajmującego się medycyną estetyczną, który ma porządny sprzęt w gabinecie. Działają lasery, endermologia, zabiegi mocno podgrzewające skórę. Oprócz tego mezoterapia igłowa, wypełniacze, botoks.

Moje koleżanki chodzą na mizianie kremikami i pseudomaszynami u kosmetyczek, pomaga im jak umarłemu kadzidło. Ja raz na rok pozwalam kosmetologowi zrobić ze swojej twarzy kotlet siekany, a jak się wygoi, to mam skórę 10 lat młodszą niż metryka wskazuje.
      • annajustyna Re: Fale radiowe na twarz 23.03.17, 17:26
        Bierzesz wtedy urlop na pare dni? I jak z bolem przy zabiegu?
        • mary_lu Re: Fale radiowe na twarz 23.03.17, 17:39
          Po laserze trzy dni jestem zupełnie nie do pokazania ludziom, potem wystarcza mocny korektor i nieprzejmowanie się kilkoma strupkami.

Po mezoterapii wszystkie siniaczki już następnego dnia smaruję korektorem i wędruję do pracy. Po kwasie i botoksie tak samo.
          • zonda-m Re: Fale radiowe na twarz 04.09.17, 22:59
            Napisz coś więcej o kotlecie siekanym smile Co to za laser stosujesz? No, i jaki preparat do mezoterapii igłowej? Mezoterapia wystarcza Ci raz w roku?
    • myfaith Re: Fale radiowe na twarz 23.03.17, 18:17
      Byłam na zabiegu falami na powieki. Wyszłam zawiedziona bo zadnej różnicy nie zauważyłam ale po paru dniach jednak tak- troche sie podniosły . Falami mozna poparzyć wiec lepiej wybrać doświadczona kosmetyczkę .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka