Dodaj do ulubionych

Kaczmarski

27.03.17, 20:10
Wciąz i wciaz nie umiem sie jakos pogodzic z jego zniknieciem na zawsze. Za kilkanascie dni rocznica smierci, glupio i niefartownie zagluszana na wieki wiekow przez inną rocznice uncertain. Bardzo mi sieto nie podoba, ze juz nigdy dziesiaty kwietnia nie bedzie w calosci nalezal do barda.
Dzisiaj zostałam nawiedzona przez natretną mysl (chodzi za wami czasami jakies cos, utwor, melodia?) i dlatego dziele sie z forumem moją ukochaną piesnia, w ukochanym wykonaniu. Zreszta- za Gintrowskim tez mi serce krwawi sad

www.youtube.com/watch?v=2GX1RodazZM
Obserwuj wątek
    • katecat1 Re: Kaczmarski 27.03.17, 22:20
      Ale parę dni temu była 60 rocznica Jego urodzin. I to był Jego dzień - na kilku kanałach widziałam filmy biograficzne, wywiady, koncert jego pamięci, wspominano o tym w serwisach informacyjnych.
      • menodo Re: Kaczmarski 27.03.17, 23:40
        No, dokładnie, ja obchodziłam 60. urodziny Kaczmarskiego, uwielbiałam jego koncerty w Starej Prochowni, ale i głupotą wydają mi się pretensje do - nie wiem kogo - że 10 kwietnia nie należy w całości do barda uncertain
    • tmk123 Re: Kaczmarski 28.03.17, 00:49
      Dla mnie 10 kwietnia to Jego rocznic,a bo zginęła tam moja drużynowa, która kojarzyć mi się będzie na zawsze z Kaczmarskim, Okudżawą i gitarą. Pal sześć jakiś Kaczyński, ci którzy musieli wylądować i teraz mają na rękach...
      • bi_scotti Re: Kaczmarski 28.03.17, 00:58
        Moje osobiste "wyznanie wiary": www.youtube.com/watch?v=mhul189uV78
        Peace.
    • wielki_uscisk Re: Kaczmarski 28.03.17, 01:49
      Opowieść pewnego emigranta
      Nasza klasa
      Obława I
    • kozica111 Re: Kaczmarski 28.03.17, 04:53
      Nie brzmi to fajnie co napisałaś.
      I nie...ja też lubię Kaczmarskiego, ale...
    • rosapulchra-0 Re: Kaczmarski 28.03.17, 05:26
      Podobno był dość trudny w życiu osobistym. Mam nadzieję, że nie więcej niż ja sama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka