Dodaj do ulubionych

Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Macierewicz?

28.03.17, 16:37
No bo jakie inne pytanie postawić sobie można w kontekście działalności Macierewicza i ostatniego wyczynu, czyli Polska wycofuje się z Eurokorpusu. Miał o tym zdecydować Macierewicz W krajach tworzących Eurokorpus decyzja została odebrana jako policzek, ponieważ Polska sama chciała uczestniczyć w Eurokorpusie i została do niego zaproszona - zauważają dziennikarze. MON jak dotąd nie odniosło się oficjalnie do tej informacji.
Co tu można dodać..?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:40
      Ja bym raczej prosiła PISowskie trolle żeby napisały dlaczego wg nich Macierewicz nie jest agentem Putina, skoro wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią, że jest nim.
      • anetapzn Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:41
        Oj lauren, nie wymagaj od nich za wiele.
        • nathasha Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:43
          bez instrukcji nie da rady a poniewaz kazdy w pis sie macierewicza boi jako nietykalnego nawet przez jarka instrukcji nie bedzie
    • asia_i_p Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:42
      Ilekroć spojrzę na jego oczy i poziom normalności, który się tam odbija, mam wrażenie, że dla Napoleona.
      • martishia7 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 17:01
        Prychnęłam big_grin Może Katarzyny II?
        • triss_merigold6 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 22:00
          Ja w sumie dotąd nie wiem czy jest kompletnym świrem, czy zgrabnie i cynicznie udaje, a w gruncie rzeczy znakomicie się bawi. Czasami mam wrażenie, że on świetnie się bawi testując, jak daleko może się posunąć i co jeszcze zostanie łyknięte.
          • lauren6 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 22:18
            Dla mnie on zdecydowanie nie jest świrem tylko sprytnym graczem, który udając szaleństwo studzi czujność wobec swojej osoby. On? Agentem? Taki niegroźny wariat od parówek. To jest świetnie wyszkolony agent, który przejdzie do podręczników historii, które będą opisywać jak w białych rękawiczkach rozkłada się armię w drobiazgi.
            • triss_merigold6 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 22:21
              To musiałby być szkolony od podstawówki... mój sporo starszy znajomy był z nim na studiach na jednym roku i twierdził, że Macierewicz zawsze miał urojenia rewolucyjne.
              • bi_scotti Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 29.03.17, 01:57
                triss_merigold6 napisała:

> To musiałby być szkolony od podstawówki... mój sporo starszy znajomy był z nim
                > na studiach na jednym roku i twierdził, że Macierewicz zawsze miał urojenia rew
                > olucyjne.

Znajomy nie klamie. Antoni zawsze byl ... well ... "inny", special, unique ... w taki niepokojacy, zeby nie powiedziec "niebezpieczny" sposob. Zarowno w pogladach jak i w zachowaniu. I, jak dla mnie, nawet nie byl przy tym charyzmatyczny (choc znalam osoby, ktore go nawet wtedy porownywaly z Rasputinem wink), raczej cos w rodzaju ludzkiego bagna, z ktorego ciezko sie wyplatac ... No i mnie sie zawsze kojarzyl z Feliksem, powoli zaczynam sie zastanawiac czy to skojarzenie nie bylo jakos tam clairvoyant, eh uncertain
                • pulower8 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 29.03.17, 03:10
                  He he, Antoni był jednym z pierwszych polityków których zaczęłam rozpoznawać w dzieciństwie i pamiętam, że mi wtedy diabła przypominał (postać Rasputina nie była mi wtedy znana, a Feliksa to nawet teraz nie kojarzę.)
                  .
          • naplaze Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 29.03.17, 01:49
            Przecież to kliniczny paranoik.
    • nathasha Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:46
      wlasnie to czytalam - to jest naprawde przerazajace. ludziom sie wydaje ze wojna to ho ho byla w zamierzchlych czasach i na pewno juz sie w Europie nie powtorzy. wystarczy zobaczyc co sie dzieje na Ukrainie ktora juz z nami graniczy. to nie jest jakas odlegla Syria, Irak czy Afganistan.
      ps pod artykulem na rmf sie nasz gogolek wypowiedzial - poznalam go po "buahahaha" - no i jaka byla retoryka, dobrze zrobil najswietszy pan minister, niech mu Bog szczesci, przeciez ta wstretna unia chce nas wynaradawiac - inny komentarz byl w stylu - formacja dziwna, niepotrzebna, ratowali tylko muzulmanow. No i masz cala dyskusje, z kim tu dyskutowac jak ci ludzie o wspolczesnym swiecie maja ZEROWE pojecie.
      ps 2 Schnepf jednak pisze ze oni beda chcieli nas wyprowadzic z Unii, skur..iele.
      • anetapzn Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:50
        nathasha napisała:

> ps 2 Schnepf jednak pisze ze oni beda chcieli nas wyprowadzic z Unii, skur..iel
        > e.
        Przecież to oczywiste od samego początku, od kampanii wyborczej. Tylko teraz jest inna taktyka, jesteśmy cacy za UE, ale powoli ją suwerenowi obrzydzimy, do wyrzygu, aż będzie błagał żeby go z UE zabrać.
        Tych ludzi trzeba jak najszybciej odsunąć od włądzy. To, że są śmieszni i nas ośmieszają to mały Miki, ale najgorsze jest to, że są cholernie niebezpieczni.
        Dzień kiedy pis odejdzie do władzy powinien być świętem narodowym.
        • nathasha Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:55
          no ja wiem na pewno ze u mnie szampan sie bedzie lał strumieniami jak ich w koncu odsuna.
          ale nawet tutaj na ematce pojawialy sie glosy ze nie ma szans, Polexit nie przejdzie. Wiec albo na razie graja na czas - co oznacza ze wladzy nie oddadza, albo ida na wykluczenie nas z Unii - obie opcje wspaniale bo wyjsc mozna ale jak wrocic? i my to nie wielka brytania.
        • anetapzn Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:56
          anetapzn napisała:

> Dzień kiedy pis odejdzie do władzy powinien być świętem narodowym.

Tfu, od władzy oczywiście smile
    • iziula1 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:48
      Ja mam pewność że Antek realizuje politykę Moskwy wobec wschodniej Europy.
      Pozbylam się wątpliwości po przeczytaniu,że raport o WSI zanim został oddany prezydentowi LK trafił do tlumaczki j.rosyjskiego nieprzysieglej,pracującej w ambasadzie rosyjskiej. Wcześniej uważałam go za idiotę.
      A obserwując to co wyprawia obecnie tylko potwierdzam
      swoje wnioski.
      Straszne to .
      • anetapzn Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:52
        iziula1 napisała:

> A obserwując to co wyprawia obecnie tylko potwierdzam
        > swoje wnioski.
        > Straszne to .
        Straszne, bo na naszych oczach w tempie ekspresowym rozpier... Polskę i za moment będziemy kolejną republiką Putina. I w sumie nic nie mozemy zrobić.
      • maadzik3 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:56
        ja się z Tobą zgadzam, ale możesz podać jakiś namiar na tę informację o tłumaczeniu na rosyjski?
        • triss_merigold6 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 22:06
          Rosjanie sami przetłumaczyli to co likwidator wrzucił do netu, poprawili błędy rzeczowe (a były błędy dotyczące: nazwisk, funkcji, okresów pracy za granicą wymienianych oficerów, stanowisk, zakresów zadań, oddelegowań do jednostek, odbywanych szkoleń i kursów) i opublikowali.
        • mdro Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 29.03.17, 10:52
          "Wprost" pisał, wrzuć w Google coś w rodzaju "Macierewicz tłumaczenie na rosyjski". Potem się oczywiście wypierał, że to nieprawda, że zlecenie dopiero po opublikowaniu raportu było, ale nie wiem, jak się to ostatecznie skończyło.
    • iwles przyklejone. Autor: wioskowy_glupek 28.03.17, 16:48

Ktoś powstrzyma tego człowieka ?

wioskowy_glupek 28.03.17, 16:40

wiadomosci.onet.pl/swiat/rmf-fm-polska-wycofuje-sie-z-eurokorpusu/hxh53xp
      Kolejny po Waszczu ekspert na stanowisku... masakra ilu tych idiotów tam jest
      • nathasha Re: przyklejone. Autor: wioskowy_glupek 28.03.17, 16:51
        on nie jest idiota, on jasno realizuje cel. chyba ze idiota jest dla ciebie tozsamy z chorym psychicznie - to sie zgadzam.
    • margotka28 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 16:52
      ten człowiek po likwidacji WSi ma teczki prawie na każdego. Dlatego nikt nie jest w stanie go powstrzymać. Przy cichym poparciu byłego ZSRR (według Waszcza Białoruś to prawie nasz sojusznik był) robi co chce i nikt nie może go powstrzymać. Jego miejsce jest w zakładzie zamkniętym lub w więzieniu.
    • mai-ra3 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 21:44
      Dla Rydza, a on jest ruskim agentem. Proste? Proste, ale przede wszystkim przerażające.
    • triss_merigold6 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 28.03.17, 21:56
      Jest rosyjskim agentem wpływu, co było wiadome od początku lat 90-tych. Jakieś pytania np. o to dlaczego nie został w 2008 r. postawiony przed Trybunałem Stanu za rozwalenie polskiego wywiadu?
      • lusitania2 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 29.03.17, 09:31
        triss_merigold6 napisała:

> o to dlaczego nie został w 2008 r. postawiony przed Trybunałem Stan
        > u za rozwalenie polskiego wywiadu?

a teraz triss_merigold6 powie nam, kto może być postawiony przed Trybunałem Stanu.
        Co, znowu nieprzygotowana?!
        Zwracałam ci już na to uwagę triss, a ty dalej te same kocopały piszesz.
        • mozambique Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 29.03.17, 10:47
          Beria tez byl nie do ruszenia. Do czasu
          • anetapzn Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 29.03.17, 10:57
            mozambique napisała:

> Beria tez byl nie do ruszenia. Do czasu
            >
            W sumie tak, ale do czasu śmierci Stalina, A biorąc to za analogię..mamy czekać aż JK opusci ten padół?? To już z Polski nic do tego czasu nie zostanie.
            • mai-ra3 Re: Też sie zastanawiam- dla kogo pracuje Maciere 29.03.17, 12:59
              Boję się, ze oni nam jakąs wojnę szykują. Bo to co robią działa tylko na szkode Polski, oddala nas od reszty Europy. Osamotnieni, ośmieszeni, z wojskiem w rozsypce w razie czego będziemy bezbronni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka