mozambique 11.05.17, 14:33 jzu wiecie? ja od wczoraj wiem - symbolem nienawisci !!!! tak takie są paranoicznie rojenia szeregowego posła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ludborka Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 14:41 Skrajnej nienawiści i skrajnej głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 14:42 no i jeszce spisku smolenskiego,,, i pancernej brzozy .... dawaj dalej , szans na miejsce pod biureczkiem ministra jzu zajete ale sie staraj , staraj Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 14:42 Z tego co czytam, to spotkanie było modlitewne a najszczersze modlitwy wygłaszał z podestu pogrążony w żałobie brat. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 14:43 aaaaa to tak nowa forma epitafium jak wiec brzmi pisowskie requiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 16:51 Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Robił to źle. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 14:55 Ah, to dlatego prezes na powitanie Szydło wręczył bukiet z czerwonymi i BIAŁYMI różami Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 15:10 Przynajmniej coś nowego, po kolejnym nudnym już "Zwyciężymy!!", "Będzie prawda!!" Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 15:18 "Biała róża, podobnie jak kremowa, oznacza uduchowioną miłość, pokorę, niewinność, czystość i sekret. Tradycyjnie z białych róż składa się ślubny bukiet, który symbolizuje szczęśliwą miłość. Białe róże wyrażają szacunek, symbolizują honor i pokój. Mowa kwiatów: Jesteś aniołem, Tęsknię za Tobą, Pogódźmy się" Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 15:21 Jarosław "chłopak na opak" Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 15:28 m.youtube.com/watch?v=y_xNVWyGXTs;;y_xNVWyGXTs;;https://i.ytimg.com/vi/y_xNVWyGXTs/default.jpg;;Jurij Shatunov - Bielyje rozy Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 16:03 Youtube i wszystko jasne: www.youtube.com/watch?v=Z4bUndKW_7c Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
elf1977 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 16:39 biała róża - symbol angielskiej dynastii Yorków Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 10:19 czerowna - LAncasterów bukiet bialo-czerwony - Wojna RÓŻ - patrzac na fakty - najkrwawsza wojna domowa w historii Anglii Odpowiedz Link Zgłoś
suchawloszkana3 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 16:41 I 40 fajerek... Albo frajerów? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Jest symbolem nienawiści i głupoty 11.05.17, 17:28 według prezesa pis: Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 17:46 Biała Róża to była organizacja niemieckich studentów z czasów hitlerowskich. Studenci drukowali i roznosili ulotki przeciw Hitlerowi i nazistom. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 17:46 Zostali za to ścięci. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwus34 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 18:41 Też mi się z tym kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 22:48 I prawidłowo. Taka jest geneza. Obywatele RP pierwszy raz białych róż użyli we Wrocławiu na rozprawie przeciwko temu co spalił kukłę Żyda, jako znak protestu antyfaszystowskiego i solidarności z gminą żydowską. Potem poszło na inne protesty antyfaszystowskie/antynacjonalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aj_riszka Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 18:00 Biala roza jest symbolem milosci uduchowionej, pelnej czystosci i wrazliwosci (pozwala okazac szacunek). Aha... od 2 dni nie ogladam polskich wiadomosci, wiec nie znam nowych rojen panow poslow Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 18:50 zachowanie prezesa, te oszczerstwa, wrzaski itd. to po prostu czysto freudowskie przeniesienie plus głęboka wiara w dawny komunistyczny slogan "kto nie z nami ten przeciw nam". Dla niego jak ktoś nie popiera PIS z całego serca i nie wielbi go to pewnie nienawidzi i jego i PIS. Nie ma stanów pośrednich. Zatem w jego specyficznym świecie większość mieszkańców Polski to zdrajcy i nienawistnicy a w ogóle nie-Polacy przecie. Współczułabym (to musi być życie w piekle) gdybym nie była tak przerażona. Bo to myśli faktyczny samodzierżawca państwa Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 22:54 A szerszy kontekst wzięły pod uwagę, a? Przypominam: "Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne." Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 21:50 No i widzisz, to nie było przejęzyczenie, tyko deklaracja programowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 22:55 Jak wczoraj poczytałam o tym czym jest dla Prezesa biała róża to stwierdziłam że peron mu bezpowrotnie odjechał.Nie mogę tylko zrozumieć jak on się do tej pory nie udławił własną nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: czego symbolem jest biała róża ? 11.05.17, 23:54 Pojechali. Od początku mówię, że sami się wykończą, ale nigdy nie sądziłam, że w takim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 09:17 Przysłowia są mądrościa narodów i w tym przypadku można znaleźć odpowiednie - "Diabeł ubrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni". Biała róża będąca symbolem tego co najbardziej szlachetne staje się w tym przypadku symbolem ludzi karmiacych się nienawiścią. Jezeli komuś peron odjechał to tzw. obywatelem i ich politycznym mocodawcom. Zadziwia mnie postawa ludzi którzy dali sobie prawo do własnej interpretacji prawa i uważają że w ten sposób ich zachowanie jest usprawiedliwione i słuszne. A tak naprawdę jest to przejaw niesłychanej buty i zdziczenia. Mam nadzieję że apel prof. Żaryna nie pozostanie wołaniem na puszczy: "W poszukiwaniu wspólnej definicji gorszego sortu Polaków Incydent, jakim była próba pobicia Adama Borowskiego podczas uroczystości przed Pałacem Prezydenckim w rocznicę smoleńskiej tragedii z 10 kwietnia 2010 r., przez przedstawiciela ugrupowania, które jawnie sprzymierza się z opozycją polityczną w polskim parlamencie, wymaga z Państwa strony stanowczej reakcji. Postawa środowiska Obywateli RP i konkretnego człowieka, który śmiał przeszkadzać w przeżywaniu rocznicy tragedii smoleńskiej, a także uderzył byłego opozycjonistę i znanego działacza społecznego środowisk patriotycznych, wpisuje się jednoznacznie – tak z punktu widzenia prawa stanowionego, jak i przede wszystkim moralnego, opartego na polskiej tradycji katolickiej - w definicję ludzi gorszego sortu, których zachowania należy jednoznacznie i publicznie potępiać. Tak się jednak składa, że to nie politycy Prawa i Sprawiedliwości są autorytetami dla ludzi pokroju wspomnianego napastnika, a kierownictwo Platformy Obywatelskiej – co stwierdzam ze smutkiem, ale bez zadziwienia. Stąd apeluję do Państwa, byście dali jednoznaczny sygnał swojemu elektoratowi, że odcinacie się od działań, które eskalowane przez takich ludzi, jak prowokatorzy z formacji Obywatele RP, mogą doprowadzić ponownie do rozlewu krwi. Brak reakcji z Państwa strony musi być odczytywany przez nasze środowisko nie tylko jako dowód zaniechania, ale de facto jako akt przyzwolenia na eskalację nienawiści, skrajnego chamstwa i promocję postaw odbiegających od standardów życia wspólnotowego, wykluczających dialog". www.facebook.com/prof.janzaryn/posts/1118301874941824:0 Pojawiła sie agresja fizyczna, jakby tego było mało - doszło także do incydentu w katedrze, co będzie dalej? Czy ci antyrządowi aktywiści ma jakieś granice?! Czym karmi się ich umysły, że padają również tak odrażające wypowiedzi: "Najciekawszy jest Lech Kaczyński rozciapciany w błocie smoleńskim, to jest coś fantastycznego, takie rzeczy się nie zdarzają"!!! www.facebook.com/david.wildstein?fref=ts Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 09:31 Elka, a tak z ciekawości, jesteś w ogóle w stanie przeczytać to, co wrzucasz? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 09:41 O Ela, napisz słownik Pisowko-Polski, bo widzę, że jesteś w stanie każdą, dosłownie każdą głupią i bezsensowną wypowiedź prezesa wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 12:53 No tak - jak to powiedział jeden z tzw. obywateli - wolicie Putina niz Kaczynskiego. Może lepiej wytłumaczcie jak można tak głupio zachowywac się jak ci tzw. obywatele? Zeby tylko głupio, ale w dodatku wyjatkowo agresywnie - może warto na nastepną kontrmanifestację wezwać także karetki z odpowiednim wyposażeniem? I jeszcze jedno - kuriozalna wypowiedź posła Huskowskiego: "po drugie, policja zatrzymała kilka osób i nie były to lumpy, nie byli to kibole, nie byli to ludzie z marginesu.. tylko byli to ludzie często z warszawskiej inteligencji ..." No po prostu bezczelność - jak śmieli!! można zatrzymac jakiegos kibola, ale walczącego o wolność demokrację "warszawskiego inteligenta"??? To, że ten "inteligent" zachowuje się gorzej od tego kibola, to oczywiście nie jest już istotne. Mieliśmy już raz do czynienia z wściekłym atakiem "inteligencji" z niejakim Tarasem na czele, potem była palikociarnia, teraz tzw. obywatele -zapewne będą następne. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:30 zgadzam się. i też przypuszczałam, że załatwią się raczej jak KOD, czyli debilnie, ale bezkrwawo. A to raczej sytuacja, kiedy Cyba storpedował działania Palikota. Ale z drugiej strony ten herszt Obywateli UB coś takiego zapowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:37 I w jednej wypowiedzi mamy piękny przykład zarówno bezczelnego łgarstwa, jak i słownej agresji... Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 09:32 "czego symbolem jest biała róża ? " Dzisiaj? Dzisiaj biała róża jest symbolem cwaniactwa, matactwa, bezbrzeżnego chamstwa, zadymiarstwa i warcholstwa PO, kodomitów, popłuczyn po Rychu i emerytowanych esbeków o najgorszych instynktach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 09:43 jesteście niezawodne, za prezesem pójdziecie prosto w ogień. Jak ćmy. Jarosław rzeknie: skaczcie z mostu - i wy skoczycie Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 10:22 tam z mostu - JArosław karze pójsc w ogień - pójdą Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 10:30 Z roza w zebach, nie, nie biala Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:01 "Nie szkoda róż, gdy wycinają lasy" Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 20:13 Jesienna Nuto! Pewna katechetka nauczyła mnie kiedyś zwrotu, wg niej bardzo pożytecznego w pracy nauczycielskiej: Zetrzyj sobie ten jad z kącika ust, bo ci brodę przeżre. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 10:27 Oświadczenie w sprawie wczorajszych wydarzeń w Warszawie wydał rzecznik praw obywatelskich. Podczas demonstracji związanych z obchodami miesięcznicy katastrofy smoleńskiej 10 maja br. na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie doszło do niebezpiecznych incydentów. Jak poinformowały media, naruszona została nietykalność cielesna jednego z uczestników zgromadzenia – Pana Adama Borowskiego, działacza opozycji antykomunistycznej w okresie PRL, szefa warszawskiego Klubu „Gazety Polskiej”. W związku z tym chciałem przekazać mu wyrazy ubolewania i solidarności, jak również wyrazić moje wielkie zaniepokojenie całym zdarzeniem. Chciałem też zaapelować do uczestników wszystkich demonstracji i zgromadzeń publicznych o powściągliwość w wyrażaniu emocji, unikanie mowy nienawiści oraz ograniczenie zachowań i gestów, które mogłyby prowokować przemoc. Prawo do demonstracji, wolności słowa i wyrażania własnych poglądów należy do fundamentów demokracji. Zostało ustanowione dzięki wielkiej odwadze, zaangażowaniu i solidarności milionów polskich obywateli. Niezależnie więc od dzisiejszych rozwiązań ustawowych oraz towarzyszących im kontrowersji, należy dbać o kulturę zgromadzeń publicznych. Samo prawo bowiem, nawet najbardziej precyzyjne, nie wystarczy, jeśli nie towarzyszy mu dobra wola oraz poszanowanie godności drugiego człowieka. Każdy akt przemocy – zarówno werbalnej, jak i fizycznej – powinien spotkać się z powszechną krytyką, niezależnie od tego, kto jest sprawcą a kto adresatem, kto jest uczestnikiem demonstracji, a kto kontrdemonstracji, czy jakie kto ma poglądy. Narusza bowiem elementarne prawa człowieka i godzi w naszą wolność - napisał Adam Bodnar w oświadczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:10 Ciekawe, czy takie pistrolle jak jesienna coś tam (nuta vel dama) czytają czasem to, co wrzucają i czy potrafią odnieść do wypowiedzi tak swoich idoli, jak i swoich własnych: "Każdy akt przemocy – zarówno werbalnej, jak i fizycznej – powinien spotkać się z powszechną krytyką [...]" Odniesiesz to do tych steków wyzwisk, jakimi raczysz nas tutaj na forum? Albo do licznych wypowiedzi Kaczyńskiego i jego przybocznych? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:44 I żeby przypomnieć: - "Nie wypada mi zacytować całości, ale zaczynało się to tak: cała Polska z was się śmieje!" ("Komuniści i złodzieje!" - dokończył rymowankę poseł PiS Joachim Brudziński; Warszawa, wiec Prawa i Sprawiedliwości, grudzień 2015). - "Oni próbują być biało-czerwoni (...) To ci sami, którzy chodzili do rosyjskiej ambasady ze skargami na Polaków, na PiS. To są ludzie, którzy tworzą, organizują KOD (...) Chcą odrzucić polskość. Oni nie działają bezinteresownie. Za tym ruchem stoją siły, które chcą utrzymać Polskę tak, by stała jak najniżej. By Polska była swego rodzaju kolonią" (Łomża, marzec 2016). - "W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej (...) To jest jakby w genach niektórych ludzi, no tego najgorszego sortu Polaków, i ten najgorszy sort jest w tej chwili niesłychanie aktywny" (TV Republika, grudzień 2015). - "Czy według pana akowcy i współpracownicy gestapo to ten sam sort ludzi? Według mnie nie" (rozwijając poprzednią wypowiedź, tym razem w TVN24, grudzień 2015). - "Element najbardziej zdemoralizowany, podły, animalny" (Superstacja TV, marzec 2016). - "Nasi przeciwnicy to strasznie mali ludzie, marni pod każdym względem - intelektualnym i moralnym" (konferencja prasowa, lipiec 2007 r.). - "Tak, jesteśmy ludzkimi panami, bo jesteśmy panami w przeciwieństwie do niektórych". – w Sejmie 22.2.2017 Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:27 Każdy akt przemocy – zarówno werbalnej, jak i fizycznej – powinien spotkać się z powszechną krytyką, niezależnie od tego, kto jest sprawcą a kto adresatem, kto jest uczestnikiem demonstracji, a kto kontrdemonstracji I co w związku z tym uczyniono wobec rządzących obecnie wrzeszczących "gorszy sort", "komuniści i złodzieje", "wnuki sb-ów" " stoją gdzie zomo" i inne obelgi pod adresem wszystkich którzy się z nimi nie zgadzają? Nie jestem zaangażowana politycznie (na wybory oczywiscie chodzę ale mam w życiu generalnie inne zajęcia niż polityka) ale obecna władza tyle razy już mnie obraziła, zwyzywała, zmieszała z błotem, publicznie (a władzy w tym zakresie wolno mniej - przynajmniej w demokracji - niż przypadkowemu przechodniowi) że po prostu sprawili że kraj który lubiłam, widziałam wady i zalety, ale myślałam o nim jak o dobru wspólnym, w którym jest miejsce dla wszystkich teraz jest mi zupełnie obcy. I to jest zasługa obecnych władz i dwóch lat skłócania, wyzywania, dzielenia itd. Skoro "kto nie z nami ten przeciw nam" (a ja z nimi nie jestem jak i nie byłam z ich poprzednikami, ot, żyję tutaj ) i zakwalifikowano mnie jako wroga państwa bo nie popieram PIS i mnie mierzi so be it. Ale państwo mi obrzydzili doszczętnie i dziś jest to po prostu państwo w którym (w chwili obecnej) mieszkam. smutne trochę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:34 no cóż, od środy kojarzyć mi się będzie z kolegami paszczakówny Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:38 jesteś strasznie podatna na wpływy Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Kolega purchawki 12.05.17, 21:47 i Macierewicza. Esbek- Kazimierz Bartosik, szara eminencja w MON, chwaląca się, że to on uwalił ustawę dezubekizacjyjną w części dotyczącej Wojskowej Służby Wewnętrznej, którą ustawa o IPN zalicza do komunistycznej bezpieki. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:36 można właściwie stworzyć taki "album przyjaciół z SB" Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:39 posty szybko znikają na platformach agory Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:41 podaj linka, gdzie macie cały zbiór tych zdjątek, zamiast męczyć się i wklejać nam tu po jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 11:49 Mnie fascynuje, co takiego pistroll dojrzał w tych zdjęciach... Choć oczywiście mamy też obrzydliwe, charakterystyczne dla purchawki szczucie przez wiązanie człowieka o opozycyjnej karcie (czego nawet pisowcy mu nie śmią odmawiać) z SB... Z dobrych wzorców purchawka czerpie! Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 12:05 Obrzydliwe, co nie? Zupełnie jak sugerowanie, że Bolek był Bolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 13:13 O Bierucie tak czule się wyrażasz? Widać, kogo masz za idola... Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 17:17 Sądząc potem ile czasu elkipurchawki i inne jesienne potrzebowały żeby się pojawić ze swoim bełkotem nie wygląda dobrze u lepszego sortu Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 17:42 Może on jest z Lancasterów. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 21:02 skrajnej głupoty- autora odnośnej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
bzdziagwa.a Re: czego symbolem jest biała róża ? 12.05.17, 22:06 od 10-tego białe róże zakazane, strach będzie kupić wiązankę z różyczek białych, bo to będzie polityczne kwiecie Odpowiedz Link Zgłoś