Dodaj do ulubionych

Wszystkiemu winny Uber

15.05.17, 10:18
Warszawski Ratusz postanowił ujednolicić stawki przewozów taxi w obrębie całej Warszawy (obecne granice wyglądają jakby ktoś we wyznaczył palcem na mapie). W odpowiedzi taksiarze zamierzają 5 czerwca zablokować Warszawę. Dlaczego? Bo Uber.

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,21810951,pasazerowie-gorszego-sortu-nie-bedzie-zmiany-stref-taxi-bo.html
Jakby jeszcze ktoś się dziwił, że bronię zagranicznej korporacji w starciu z biednymi polskimi kierowcami taksówek.
Obserwuj wątek
    • dyzurny_troll_forum Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 10:31
      lauren6 napisała:

> Jakby jeszcze ktoś się dziwił, że bronię zagranicznej korporacji w starciu z bi
      > ednymi polskimi kierowcami taksówek.

Bidaki nie mogę taksówki do Wesołej podstawić, bo bidakom się nie opłaca na pusto jechać w jedną stronę. No nie mogę, lata '80 gdy Pan Taksówkarz ustalał gdzie klient jedzie, bo Panu Taksówkarzowi jest po drodze....
    • aagnes Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 10:38
      czy ktos jeszcze jezdzi taksowkami??????
      • sumire Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 10:48
        Owszem. Co w tym dziwnego?
        • dyzurny_troll_forum Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 10:53
          sumire napisała:

> Owszem. Co w tym dziwnego?

Jest to swoisty masochizm level master+
        • aagnes Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 11:22
          no niby mamy wolnosc, wiec mozna sobie jezdzic czym sie chce, ale jak mozna wybrac to po co wybierac najgorzej
          • c2h6 Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 12:52
            aagnes napisał:

> no niby mamy wolnosc, wiec mozna sobie jezdzic czym sie chce, ale jak mozna wyb
            > rac to po co wybierac najgorzej

Też nie rozumiem, po co ludzie ryzykują Ubera, no ale janusze jak zobaczą, że można oszczędzić dwa złote, to wszystko spod siebie zjedzą, a nie tylko zaryzykują kierowcę z wyrokiem, albo rehabilitację inwalidztwa po wypadku z własnych pieniędzy, bo OC nie przysługuje.
            • dyzurny_troll_forum Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 13:38
              c2h6 napisała:

> aagnes napisał:
              >
              > > no niby mamy wolnosc, wiec mozna sobie jezdzic czym sie chce, ale jak moz
              > na wyb
              > > rac to po co wybierac najgorzej
              >
              > Też nie rozumiem, po co ludzie ryzykują Ubera, no ale janusze jak zobaczą, że m
              > ożna oszczędzić dwa złote,

Widzisz córko, tu nie chodzi wcale o cenę. Z przyjemnością za serwis oferowany przez UBER zapłacę nawet więcej niż za taxi.
      • bialeem Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 13:19
        Ja. Nie wiem jakimi taksówkami jeździłaś, ale ja mam podstawiane szybko, czyste, kierowcy wiedzą, że nie lubię gadać i nigdy nie zapłaciłam złotówki więcej ponad to czego się spodziewałam. Nie muszę ich szukać po krzakach, bo im się gdzieś niewygodnie podjeżdża, nie muszę wypatrywać opisanej marki i nie jestem gwiazdkami oceniana przez kierowcę jak jakaś dziunia na tinderze. Nikt mi nie pobierze niczego z karty, bo kierowcy się upatrzyło, że zarysowałam mu lakier i wiem, że właściciel korpo z którego korzystam płaci podatki w Polsce. To jechanie po "złotówach" uważam za burackie i nudne.
        • lauren6 Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 13:21
          Jedyne co jest burackie to blokowanie centrum miasta, bo złotówom się w tylkach poprzewracało z powodu wieloletniego monopolu na rynku.
          • bialeem Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 13:29
            Monopol, to był za komuny. Przywykłam do takich blokad. Bardziej mnie wnerwiają maratony dookoła mojej dzielnicy lub copiątkowi terroryści rowerowi. Zaraz ma być marsz antyszczepionkowy, dopiero co był KOD, a wcześniej jakieś łyse neandertale z ONR. Pielęgniarki koczują, standardowo raz na dwa lata górnicy palą opony. Duże, jednolite grupy zawsze będą tak protestowały. Jakoś wkurzają tylko te protesty z których poglądami ludziom nie po drodze.
            • lauren6 Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 13:50
              Wkurza mnie każde blokowanie miasta, które ma na celu utrudnienie życia zwykłym ludziom, bo ktoś ma jakaś pretensję do rządzących. Niech sobie protestują pod ratuszem skoro to ratusz chce im zmieniać stawki. Ja mogę co najwyżej zaprotestować portfelem i przestać jeździć taryfą.
    • lisciasty_pl Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 13:24
      Może faktycznie im się nie opłaca. W Warszawie taksówki są tanie jak woda, we Wrocku buli się 2x więcej uncertain
      • bialeem Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 13:31
        O to to. Gdańsk i Szczecin też w porównaniu z Waw żyłuje. Najtańsze przewozy W Warszawie jakie widziałam, to 1,4km i chyba 6zł za trzaśnięcie drzwiami.
        • bialeem Re: Wszystkiemu winny Uber 15.05.17, 13:32
          1,4zł*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka