Dodaj do ulubionych

W którym wątku

15.05.17, 21:12
była focia Bergi na cud szpilach (na podsuwce rzecz jasna)?
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: W którym wątku 15.05.17, 21:15
      musialam 3 razy przeczytac, zeby zrozumiec pytanie, ale co to jest podsuwka to nadal nie wiem.
      • taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 21:24
        mikams75 napisała:

> musialam 3 razy przeczytac, zeby zrozumiec pytanie, ale co to jest podsuwka to
        > nadal nie wiem.

Szpilki bez podsuwki:

https://s2.mohito.com/media/catalog/product/cache/1200/a4e40ebdc3e371adff845072e1c73f37/Q/X/QX366-30X-001.jpg

Szpilki NA PODSUWCE:

https://www.papilot.pl/i/b/2015/02/szpilki-18749366.jpg

Pytanie w wersji nieironicznej: w którym wątku była fotka Bergamotki?
        • karme-lowa Re: W którym wątku 15.05.17, 21:27
          A po co Ci ta wiedza?
          • taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 21:30
            karme-lowa napisała:

> A po co Ci ta wiedza?

Bo chcę sobie Bergę obejrzeć, a zapomniałam, gdzie była.

Fotę widziałam, czego dowód jest w owym wątku w postaci mojego postu.
        • asia-loi Re: W którym wątku 15.05.17, 21:30
          taki-sobie-nick napisała:

Tą nazwę: szpilki na podsuwce - to Ty wymyśliłaś, czy one tak się nazywają?
          • baltycki Re: W którym wątku 15.05.17, 21:41
            "szpilki na podsuwce"
            Ungefähr 1.860 Ergebnisse (0,63 Sekunden)

"buty na podsuwce"
            Ungefähr 3.310 Ergebnisse (0,50 Sekunden)

"czółenka na podsuwce"
            Ungefähr 3.540 Ergebnisse (0,44 Sekunden)
            • mikams75 Re: W którym wątku 15.05.17, 21:50
              i co z tego wynika?
              bo jak wpiszesz szpilki czy buty na platformie to wychodzi 400-600 tys. wynikow. Marnie te podsuwki wypadaja.
              • baltycki Re: W którym wątku 15.05.17, 22:06
                i co z tego wynika?
                Odpowiedz na:
                "Tą nazwę: szpilki na podsuwce - to Ty wymyśliłaś, czy one tak się nazywają?"
                • mikams75 Re: W którym wątku 15.05.17, 22:19
                  w porownaniu z platformami to wynikow jest bardzo malo
                  • taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 22:26
                    mikams75 napisała:

> w porownaniu z platformami to wynikow jest bardzo malo

co nie zmienia faktu, że słowo istnieje, prawda?
                    • mikams75 Re: W którym wątku 15.05.17, 23:25
                      slownik jezyka polskiego nie znajduje tego slowa
                      • tt-tka Re: W którym wątku 15.05.17, 23:40
                        Slownik SJP notuje i Slownik Slownictwa Rzemiosl Skorzanych. Moze inne tez, ale nie chcialo mi sie dalej szukac.
                        • mikams75 Re: W którym wątku 16.05.17, 09:54
                          a slownik PWN i i PAN nie maja. Najwyrazniej to slowo nie jest az tak popularne. Moze regionalizm?
                          • panterarei Re: W którym wątku 16.05.17, 11:43
                            Jezu...
                            • magic.marker Re: W którym wątku 16.05.17, 16:24
                              Bardzo podoba mi się ta rozmowa big_grin
                              dziękuję!
        • nanuk24 Re: W którym wątku 15.05.17, 21:33
          Na platformie czyli?
          • heca7 Re: W którym wątku 15.05.17, 21:43
            A to nie to samo co na koturnach?
            • tt-tka Re: W którym wątku 15.05.17, 21:47
              heca7 napisała:

> A to nie to samo co na koturnach?
              >

Nie... mistrz szewski kiedys mnie uswiadamial. Koturn to typ obcasa, w kazdym razie pod pieta, a to cos pod przednia czescia stopy/cala stopa to platforma. Podsuwki nie znalam, ale juz znam, cale zycie sie czlowiek uczy.
            • nanuk24 Re: W którym wątku 15.05.17, 21:47
              Nie smile Koturny to zamknięty obcas. Mogą mieć plaską podeszfę i platformę. Platforma to wysoka podeszwa.
              Także "plaskie" buty mogą być na platformie.
              • taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 21:57
                nanuk24 napisała:

> Nie smile Koturny to zamknięty obcas. Mogą mieć plaską podeszfę i platformę. Plat
                > forma to wysoka podeszwa.
                > Także "plaskie" buty mogą być na platformie.

Na czymkolwiek jest ten but - czy ktoś pamięta wątek Bergamotki o cudnej stylizacji?
                >
                • nanuk24 Re: W którym wątku 15.05.17, 22:26
                  A do czego Ci to potrzebne?
                  • taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 23:16
                    nanuk24 napisała:

> A do czego Ci to potrzebne?
                    >
                    Do pogapienia się na Bergamotkę, już mówiłam.
                    • black.sally Re: W którym wątku 16.05.17, 10:35
                      aż sie dziwię że pokazała swoją fotę na forum, ale też sie nie dziwię, dlaczego sie teraz żegna tongue_out
                      • suchawloszkana3 Re: W którym wątku 16.05.17, 11:13
                        Muszę zadać to desperackie pytanie: czy jest ładniejsza niż ja?....
                        😋
                        • morgen_stern Re: W którym wątku 16.05.17, 11:16
                          NIKT na forum nie jest ładniejszy niż lipcowa, to zostało ustalone lata temu big_grin
                          • claudel6 Re: W którym wątku 16.05.17, 12:14
                            eee, morgen.. chyba jednak shellerka jest niekwestionowaną miss forum.
                          • suchawloszkana3 Re: W którym wątku 16.05.17, 12:54
                            Szajse!
                            😋
    • baltycki Re: W którym wątku 15.05.17, 21:34
      Jezeli wkleila z Foto Forum gazety, a potem usunela z FF,
      to fotka zniknela z wszystkich postow gazety,
      nie szukaj.
      • suchawloszkana3 Re: W którym wątku 16.05.17, 10:31
        Aż trudno uwierzyć, że nikt nie skopiowal i nie zapisał u siebie, żeby móc potem pokazać wink
        • cauliflowerpl Re: W którym wątku 16.05.17, 10:52
          No coz, prowadzenie rejestru wydarzen z zycia prywatnego i kopiowanie zdjec by potem uzyc ich przeciwko Tobie (najlepiej w trudnym zyciowo momencie) to raczej w stylu Bergi niz normalnych forumowiczek big_grin
          • obrus_w_paski Re: W którym wątku 16.05.17, 23:17
            Btw, Za każdym razem jak widzę "berga" to się uśmiecham pod nosem przypominając sobie hiszpańskie znaczenie identycznie brzmiącego słowa wink
            • tt-tka Re: W którym wątku 16.05.17, 23:42
              Podpoooowiedz smile
              Albo przynajmniej daj cynk, jak sie pisze to podobnie brzmiace slowo...
              • obrus_w_paski Re: W którym wątku 16.05.17, 23:49
                "Verga", w hiszpańskiej wymowie praktycznie nie ma różnicy miedzy b a v.
                Ale zaznaczam, ze akurat to nie ma nic wspólnego z dana forumka, tylko ze skrótem jej nicka który się często pojawia na forum i z faktem ze ostatnio czytałam książkę w oryginale gdzie to słowo się często pojawia
                • tt-tka Re: W którym wątku 16.05.17, 23:52
                  smile dzieki
    • morgen_stern Re: W którym wątku 16.05.17, 10:50
      Wiecie co, sama się nabijam z bergamotkowych pożegnań i ogólnie nie jestem jej fanką, ale ten wątek jest hienowaty taki i po prostu słaby. No jak szukanie padliny, żeby się jeszcze we krwi wytarzać big_grin
      • lady-z-gaga Re: W którym wątku 16.05.17, 10:54
        I owszem. Nagle okazuje się, że wszyscy (prawie) tu straszliwie ją potępiali. Skąd w takim razie brała rozmówców? nie tylko do jatek, ale do normalnych dyskusji, na przeróżne tematy?
        • ichi51e Re: W którym wątku 16.05.17, 10:56
          Tak bo na forum nie gadzasz z tymi co cie wkurzaja i z ktorymi sie nie zgadzasz big_grinDD
          • lady-z-gaga Re: W którym wątku 16.05.17, 11:16
            Czasem gadam. Jesli ktoś, kto mnie ogólnie wkurza, napisze coś sensownego. Albo - jesli napisze taką bzdurę, że nie odmowię sobie złośliwego komentarza. Jednak gadaniem tego bym nie nazwała, a w dłuższą polemikę czy awanturę wdaję się tylko wtedy, kiedy uważam, że to ma jakis sens. A z wieloma osobami nie ma sensu gadać w ogóle.
            Co do samej Bergamotki - szczerze mowiąc, długo uważałam ją za trolla. Tak duży był rozdźwięk między tym, co pisała o sobie, a stylem pisania, tak absurdalne były jej poglądy i niektóre komentarze, że nie wierzyłam w jej prawdziwość. Ale ematki uwierzyły i Bergamotka wyrosła na czołową postac tego forum. Tłum pojawiał się zawsze, aby z nią polemizować, przekonywać ją, krytykować. Tam, gdzie należało zniszczyć bzdurę ironią, tam bzdura stawała się zarzewiem długaśnych dyskusji. Całkiem jak z Gazetą - wszyscy potępiali, ale mało kto odmawiał sobie masochistycznej przyjemności wystawiania się na razy. A potem głośny płacz, że cham dokucza. Jak w przedszkolu.
            Ja swoich relacji z Bergamotą za bardzo nie pamiętam. Nie byłam w stanie traktowac poważnie jej poglądow i jej przechwałek, wiele wątkow omijałam. Nie była mi ani wrogiem, ani przyjacielem. Nie uważam też, żeby była czarną owcą na tym forum - inne ematki mają o wiele więcej za uszami, a piszą, mają się świetnie i nie są chyba szczegolnie często wycinane.
            • bergamotka77 Re: W którym wątku 16.05.17, 11:27
              Wiesz zgaga jakby chodziła za Tobą rosa i zgłaszala każdy twój post do moderacji to tez by cie wycinano. A wraz z nia na jej hasło jej przyjaciółki których jakoby broniła przed straszna bergamotka sama będąc czołową trolica forum. Myślę że ma też układy w moderacji stąd moje posty znikały szybciej niż inne, same się na nie powoływałapowoływala.
              • lady-z-gaga Re: W którym wątku 16.05.17, 11:36
                Owszem, wszyscy wiemy, że rosa potrafi bronic swoich interesow, tak samo dobrze, jak udawać niewiniątko.
                Ale Ty za darmo nie byłaś wycinana, wiesz o tym dobrze.....za to zgadzam się, że jak zawsze kryteria nie są jasne i nie wiadomo, dlaczego chamstwo forumki X zostaje, a forumki Y- wylatuje w kosmos.
                • bergamotka77 Re: W którym wątku 16.05.17, 12:02
                  No właśnie niech będa sprawiedliwe zasady. Edel ciągle dowala i ma się świetnie na forum.
                  • kropkacom Re: W którym wątku 16.05.17, 12:13
                    To weź lekcje u Edel jak cię to akurat uwiera, a nie chamstwo samo w sobie big_grin
        • bergamotka77 Re: W którym wątku 16.05.17, 11:04
          Prawda zgaga? Dlatego nie znoszę wielu kobiet, bo takie wlasnie sa - obludne. To forum mnie zenuje. Zajrzałam jak obiecałam i ręce opadają. Obrzydliwe baby. A Ty Nicku jesteś chora na moim punkcie. Wymyślasz jakieś wątki na podpuche. W zyciu nie wrzuciłam tu swojego zdjęcia, nie jestem pozbawiona mózgu jak wy. Zebrolajki? Chyba morgen w tych założonych swoich wątkach które wyszukala kosheen. Kwintesencją obłudy i żalu jesteście wy.
          • morgen_stern Re: W którym wątku 16.05.17, 11:06
            To w końcu odchodzisz czy zostajesz? Pogubiłam się.
          • suchawloszkana3 Re: W którym wątku 16.05.17, 11:11
            Ty się nie pożegnałaś przypadkiem?....
            Może chodziło ci o przeżegnanie?...
            • panterarei Re: W którym wątku 16.05.17, 11:47
              Będzie się teraz tak żegnać przed kazda min. 12 godzinna przerwa smile
          • tt-tka Re: W którym wątku 16.05.17, 11:13
            bergamotka77 napisała:

nie znoszę wielu kobiet, bo takie wlasnie sa - obludne.
            > To forum mnie zenuje. Zajrzałam jak obiecałam i ręce opadają. Obrzydliwe baby.
            (...) nie jestem pozbawiona mózgu jak wy (...)
            > . Kwintesencją obłudy i żalu jesteście wy.

Ogarnia mnie hienowatosc i nabieram ochoty do wytarzania sie we krwi. Kogos to dziwi ?
            • morgen_stern Re: W którym wątku 16.05.17, 11:15
              Nie dziwi, ale wiesz - jak zaglądasz w otchłań, to otchłań zagląda też w ciebie, czy jak to leciało wink
              • tt-tka Re: W którym wątku 16.05.17, 11:20
                morgen_stern napisała:

> Nie dziwi, ale wiesz - jak zaglądasz w otchłań, to otchłań zagląda też w ciebie
                > , czy jak to leciało wink

Trudno. Jesli wyjda ze mnie moje demony i ujawni sie na ogol spiaca slodko najgorsza strona mojej natury, pretensje prosze kierowac do Bergi. Zwlaszcza ze nie zagladam, to otchlan nachalnie pcha mi sie przed oczy smile
                • aj_riszka Re: W którym wątku 16.05.17, 12:12
                  tt-tka napisała:

> Trudno. Jesli wyjda ze mnie moje demony i ujawni sie na ogol spiaca slodko najg
                  > orsza strona mojej natury, pretensje prosze kierowac do Bergi. Zwlaszcza ze
                  > nie
                  zagladam, to otchlan nachalnie pcha mi sie przed oczy smile

Jezu Chryste ... a potem wszystko bedzie na te 'demony, ktore zawladnely cialem' wink
                  • tt-tka Re: W którym wątku 16.05.17, 12:20
                    aj_riszka napisała:

> Jezu Chryste ... a potem wszystko bedzie na te 'demony, ktore zawladnely cialem
                    > ' wink

E, nieeee. Na wyzwolicielke demonow bedzie smile
                    One na ogol spokojne, ale jak je kto zdrzazni, to !
              • zlababa35 Re: W którym wątku 16.05.17, 13:20
                Hm, ja znam wersję z rynsztokiem wink.
          • taki-sobie-nick Re: W którym wątku 16.05.17, 18:56
            W zyciu nie wrzuciłam tu swojego zdjęcia, nie jestem pozbawiona mózgu jak wy.

My to wrzucamy własne zdjęcia setkami, prawda. tongue_out

Chodziło mi o focię z rzekomo atrakcyjną stylizacją: bluzkopodkoszulek + kieca + szpilki.
      • zlababa35 Re: W którym wątku 16.05.17, 13:19
        Pewnie, ten jeden główny i wielce ucieszny wystarczy big_grin. W żadnym innym ani autorka, ani inne forumki nie wzbijają się na takie wyżyny komizmu big_grin (przy czym ze strony autorki jest on chyba niezamierzony...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka