taki-sobie-nick 15.05.17, 21:12 była focia Bergi na cud szpilach (na podsuwce rzecz jasna)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: W którym wątku 15.05.17, 21:15 musialam 3 razy przeczytac, zeby zrozumiec pytanie, ale co to jest podsuwka to nadal nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 21:24 mikams75 napisała: > musialam 3 razy przeczytac, zeby zrozumiec pytanie, ale co to jest podsuwka to > nadal nie wiem. Szpilki bez podsuwki: Szpilki NA PODSUWCE: Pytanie w wersji nieironicznej: w którym wątku była fotka Bergamotki? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 21:30 karme-lowa napisała: > A po co Ci ta wiedza? Bo chcę sobie Bergę obejrzeć, a zapomniałam, gdzie była. Fotę widziałam, czego dowód jest w owym wątku w postaci mojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: W którym wątku 15.05.17, 21:30 taki-sobie-nick napisała: Tą nazwę: szpilki na podsuwce - to Ty wymyśliłaś, czy one tak się nazywają? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: W którym wątku 15.05.17, 21:41 "szpilki na podsuwce" Ungefähr 1.860 Ergebnisse (0,63 Sekunden) "buty na podsuwce" Ungefähr 3.310 Ergebnisse (0,50 Sekunden) "czółenka na podsuwce" Ungefähr 3.540 Ergebnisse (0,44 Sekunden) Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: W którym wątku 15.05.17, 21:50 i co z tego wynika? bo jak wpiszesz szpilki czy buty na platformie to wychodzi 400-600 tys. wynikow. Marnie te podsuwki wypadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: W którym wątku 15.05.17, 22:06 i co z tego wynika? Odpowiedz na: "Tą nazwę: szpilki na podsuwce - to Ty wymyśliłaś, czy one tak się nazywają?" Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: W którym wątku 15.05.17, 22:19 w porownaniu z platformami to wynikow jest bardzo malo Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 22:26 mikams75 napisała: > w porownaniu z platformami to wynikow jest bardzo malo co nie zmienia faktu, że słowo istnieje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: W którym wątku 15.05.17, 23:25 slownik jezyka polskiego nie znajduje tego slowa Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: W którym wątku 15.05.17, 23:40 Slownik SJP notuje i Slownik Slownictwa Rzemiosl Skorzanych. Moze inne tez, ale nie chcialo mi sie dalej szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: W którym wątku 16.05.17, 09:54 a slownik PWN i i PAN nie maja. Najwyrazniej to slowo nie jest az tak popularne. Moze regionalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
magic.marker Re: W którym wątku 16.05.17, 16:24 Bardzo podoba mi się ta rozmowa dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: W którym wątku 15.05.17, 21:47 heca7 napisała: > A to nie to samo co na koturnach? > Nie... mistrz szewski kiedys mnie uswiadamial. Koturn to typ obcasa, w kazdym razie pod pieta, a to cos pod przednia czescia stopy/cala stopa to platforma. Podsuwki nie znalam, ale juz znam, cale zycie sie czlowiek uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: W którym wątku 15.05.17, 21:47 Nie Koturny to zamknięty obcas. Mogą mieć plaską podeszfę i platformę. Platforma to wysoka podeszwa. Także "plaskie" buty mogą być na platformie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 21:57 nanuk24 napisała: > Nie Koturny to zamknięty obcas. Mogą mieć plaską podeszfę i platformę. Plat > forma to wysoka podeszwa. > Także "plaskie" buty mogą być na platformie. Na czymkolwiek jest ten but - czy ktoś pamięta wątek Bergamotki o cudnej stylizacji? > Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: W którym wątku 15.05.17, 23:16 nanuk24 napisała: > A do czego Ci to potrzebne? > Do pogapienia się na Bergamotkę, już mówiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
black.sally Re: W którym wątku 16.05.17, 10:35 aż sie dziwię że pokazała swoją fotę na forum, ale też sie nie dziwię, dlaczego sie teraz żegna Odpowiedz Link Zgłoś
suchawloszkana3 Re: W którym wątku 16.05.17, 11:13 Muszę zadać to desperackie pytanie: czy jest ładniejsza niż ja?.... 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: W którym wątku 16.05.17, 11:16 NIKT na forum nie jest ładniejszy niż lipcowa, to zostało ustalone lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: W którym wątku 16.05.17, 12:14 eee, morgen.. chyba jednak shellerka jest niekwestionowaną miss forum. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: W którym wątku 15.05.17, 21:34 Jezeli wkleila z Foto Forum gazety, a potem usunela z FF, to fotka zniknela z wszystkich postow gazety, nie szukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
suchawloszkana3 Re: W którym wątku 16.05.17, 10:31 Aż trudno uwierzyć, że nikt nie skopiowal i nie zapisał u siebie, żeby móc potem pokazać Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: W którym wątku 16.05.17, 10:52 No coz, prowadzenie rejestru wydarzen z zycia prywatnego i kopiowanie zdjec by potem uzyc ich przeciwko Tobie (najlepiej w trudnym zyciowo momencie) to raczej w stylu Bergi niz normalnych forumowiczek Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: W którym wątku 16.05.17, 23:17 Btw, Za każdym razem jak widzę "berga" to się uśmiecham pod nosem przypominając sobie hiszpańskie znaczenie identycznie brzmiącego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: W którym wątku 16.05.17, 23:42 Podpoooowiedz Albo przynajmniej daj cynk, jak sie pisze to podobnie brzmiace slowo... Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: W którym wątku 16.05.17, 23:49 "Verga", w hiszpańskiej wymowie praktycznie nie ma różnicy miedzy b a v. Ale zaznaczam, ze akurat to nie ma nic wspólnego z dana forumka, tylko ze skrótem jej nicka który się często pojawia na forum i z faktem ze ostatnio czytałam książkę w oryginale gdzie to słowo się często pojawia Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: W którym wątku 16.05.17, 10:50 Wiecie co, sama się nabijam z bergamotkowych pożegnań i ogólnie nie jestem jej fanką, ale ten wątek jest hienowaty taki i po prostu słaby. No jak szukanie padliny, żeby się jeszcze we krwi wytarzać Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: W którym wątku 16.05.17, 10:54 I owszem. Nagle okazuje się, że wszyscy (prawie) tu straszliwie ją potępiali. Skąd w takim razie brała rozmówców? nie tylko do jatek, ale do normalnych dyskusji, na przeróżne tematy? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: W którym wątku 16.05.17, 10:56 Tak bo na forum nie gadzasz z tymi co cie wkurzaja i z ktorymi sie nie zgadzasz DD Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: W którym wątku 16.05.17, 11:16 Czasem gadam. Jesli ktoś, kto mnie ogólnie wkurza, napisze coś sensownego. Albo - jesli napisze taką bzdurę, że nie odmowię sobie złośliwego komentarza. Jednak gadaniem tego bym nie nazwała, a w dłuższą polemikę czy awanturę wdaję się tylko wtedy, kiedy uważam, że to ma jakis sens. A z wieloma osobami nie ma sensu gadać w ogóle. Co do samej Bergamotki - szczerze mowiąc, długo uważałam ją za trolla. Tak duży był rozdźwięk między tym, co pisała o sobie, a stylem pisania, tak absurdalne były jej poglądy i niektóre komentarze, że nie wierzyłam w jej prawdziwość. Ale ematki uwierzyły i Bergamotka wyrosła na czołową postac tego forum. Tłum pojawiał się zawsze, aby z nią polemizować, przekonywać ją, krytykować. Tam, gdzie należało zniszczyć bzdurę ironią, tam bzdura stawała się zarzewiem długaśnych dyskusji. Całkiem jak z Gazetą - wszyscy potępiali, ale mało kto odmawiał sobie masochistycznej przyjemności wystawiania się na razy. A potem głośny płacz, że cham dokucza. Jak w przedszkolu. Ja swoich relacji z Bergamotą za bardzo nie pamiętam. Nie byłam w stanie traktowac poważnie jej poglądow i jej przechwałek, wiele wątkow omijałam. Nie była mi ani wrogiem, ani przyjacielem. Nie uważam też, żeby była czarną owcą na tym forum - inne ematki mają o wiele więcej za uszami, a piszą, mają się świetnie i nie są chyba szczegolnie często wycinane. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: W którym wątku 16.05.17, 11:27 Wiesz zgaga jakby chodziła za Tobą rosa i zgłaszala każdy twój post do moderacji to tez by cie wycinano. A wraz z nia na jej hasło jej przyjaciółki których jakoby broniła przed straszna bergamotka sama będąc czołową trolica forum. Myślę że ma też układy w moderacji stąd moje posty znikały szybciej niż inne, same się na nie powoływałapowoływala. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: W którym wątku 16.05.17, 11:36 Owszem, wszyscy wiemy, że rosa potrafi bronic swoich interesow, tak samo dobrze, jak udawać niewiniątko. Ale Ty za darmo nie byłaś wycinana, wiesz o tym dobrze.....za to zgadzam się, że jak zawsze kryteria nie są jasne i nie wiadomo, dlaczego chamstwo forumki X zostaje, a forumki Y- wylatuje w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: W którym wątku 16.05.17, 12:02 No właśnie niech będa sprawiedliwe zasady. Edel ciągle dowala i ma się świetnie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: W którym wątku 16.05.17, 12:13 To weź lekcje u Edel jak cię to akurat uwiera, a nie chamstwo samo w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: W którym wątku 16.05.17, 11:04 Prawda zgaga? Dlatego nie znoszę wielu kobiet, bo takie wlasnie sa - obludne. To forum mnie zenuje. Zajrzałam jak obiecałam i ręce opadają. Obrzydliwe baby. A Ty Nicku jesteś chora na moim punkcie. Wymyślasz jakieś wątki na podpuche. W zyciu nie wrzuciłam tu swojego zdjęcia, nie jestem pozbawiona mózgu jak wy. Zebrolajki? Chyba morgen w tych założonych swoich wątkach które wyszukala kosheen. Kwintesencją obłudy i żalu jesteście wy. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: W którym wątku 16.05.17, 11:06 To w końcu odchodzisz czy zostajesz? Pogubiłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
suchawloszkana3 Re: W którym wątku 16.05.17, 11:11 Ty się nie pożegnałaś przypadkiem?.... Może chodziło ci o przeżegnanie?... Odpowiedz Link Zgłoś
panterarei Re: W którym wątku 16.05.17, 11:47 Będzie się teraz tak żegnać przed kazda min. 12 godzinna przerwa Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: W którym wątku 16.05.17, 11:13 bergamotka77 napisała: nie znoszę wielu kobiet, bo takie wlasnie sa - obludne. > To forum mnie zenuje. Zajrzałam jak obiecałam i ręce opadają. Obrzydliwe baby. (...) nie jestem pozbawiona mózgu jak wy (...) > . Kwintesencją obłudy i żalu jesteście wy. Ogarnia mnie hienowatosc i nabieram ochoty do wytarzania sie we krwi. Kogos to dziwi ? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: W którym wątku 16.05.17, 11:15 Nie dziwi, ale wiesz - jak zaglądasz w otchłań, to otchłań zagląda też w ciebie, czy jak to leciało Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: W którym wątku 16.05.17, 11:20 morgen_stern napisała: > Nie dziwi, ale wiesz - jak zaglądasz w otchłań, to otchłań zagląda też w ciebie > , czy jak to leciało Trudno. Jesli wyjda ze mnie moje demony i ujawni sie na ogol spiaca slodko najgorsza strona mojej natury, pretensje prosze kierowac do Bergi. Zwlaszcza ze nie zagladam, to otchlan nachalnie pcha mi sie przed oczy Odpowiedz Link Zgłoś
aj_riszka Re: W którym wątku 16.05.17, 12:12 tt-tka napisała: > Trudno. Jesli wyjda ze mnie moje demony i ujawni sie na ogol spiaca slodko najg > orsza strona mojej natury, pretensje prosze kierowac do Bergi. Zwlaszcza ze > nie zagladam, to otchlan nachalnie pcha mi sie przed oczy Jezu Chryste ... a potem wszystko bedzie na te 'demony, ktore zawladnely cialem' Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: W którym wątku 16.05.17, 12:20 aj_riszka napisała: > Jezu Chryste ... a potem wszystko bedzie na te 'demony, ktore zawladnely cialem > ' E, nieeee. Na wyzwolicielke demonow bedzie One na ogol spokojne, ale jak je kto zdrzazni, to ! Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: W którym wątku 16.05.17, 18:56 W zyciu nie wrzuciłam tu swojego zdjęcia, nie jestem pozbawiona mózgu jak wy. My to wrzucamy własne zdjęcia setkami, prawda. Chodziło mi o focię z rzekomo atrakcyjną stylizacją: bluzkopodkoszulek + kieca + szpilki. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: W którym wątku 16.05.17, 13:19 Pewnie, ten jeden główny i wielce ucieszny wystarczy . W żadnym innym ani autorka, ani inne forumki nie wzbijają się na takie wyżyny komizmu (przy czym ze strony autorki jest on chyba niezamierzony...) Odpowiedz Link Zgłoś