Dodaj do ulubionych

powrot do pracy

24.05.17, 10:32
Pracuje na umowe zlecenie, teraz jestem na urlopie wychowawczym i pracuje z domu troche. Tesknie za ludzmi i praca w firmie (szkolenia jezykowe). Wiadomo jak jest z umowami zlecenie, nie mam pewnosci czy mnie beda chcieli. Chcialam wrocic od wrzesnia ale teraz moj byly szef zwrocil sie do mnie, czy nie wroce na czerwiec i potem od wrzesnia (w wakacje i tak firmy zawieszaja kursy jezykowe). Od wrzesnia bede miala nianie i w razie czego pomoc mamy i tesciowej. Na czerwiec jest ciezko, nie bardzo mam co zrobic z dzieckiem. Tzn. moze moja mama przyjechac ale srednio sie z nia dogaduje no i jednak opieka nad prawie rocznym dzieckiem to nie lada wyzwanie. Z drugiej strony boje sie, ze jesli teraz odmowie to znajda kogos na czerwiec, ktos okaze sie dobry i zostanie w tej firmie a ja bede musiala czegos innego szukac.
Co robic? Prosic mame o pomoc na miesiac? Wiem, ze bedzie ciezko psychicznie mi to zniesc. Czy powiedziec, ze do pracy od wrzesnia wracam?
Obserwuj wątek
    • tt-tka Re: powrot do pracy 24.05.17, 10:57
      Zapytaj mame, co ona o tym sadzi, zaznaczajac, ze to tylko na czerwiec. Rozumiesz, pytanie, nie prosba. tesciowa tez mozesz zapytac smile
      Ile godzin dziennie by to bylo ? Moze one zechca ci pomoc i dadza rade ?
      Kiedy musisz dac odp. szefowi ? Koniec maja mamy...
      • escollo Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:03
        Odpowiedz musze dac lada dzien. Moja mama pewnie na 2 tyg by dala rade przyjechac, tesciowa na tydzien, a jeden tydzien moze jakos z mezem i niania dorywcza bysmy poskladali. Nie wiem tylko czy to jest warte zachodu, wszystkich musimy zaangazowac i bedzie bardzo ciezko. No ale to miesiac tylko... Tygodniowo dodatkowe 12h.
        • aankaa Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:20
          skoro to tylko dodatkowe 12 godzin w tygodniu nie możesz opędzić wyłącznie nianią i mężem ?
          • escollo Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:23
            Niestety nie, zajecia konczylyby sie ok. 11. 30, niania przychodzi na popoludnia (bo mam wtedy inne zajecia), a maz musi byc w pracy na 10 najpozniej.
            • bergamotka77 Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:38
              Masz nianię na inne zajęcia a nie możesz jej zatrudnić na czas pracy? Wow
              • escollo Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:42
                O rany, na inne zajecia w sensie pracy, mam tlumaczenia do zrobienia i kilka kursow po poludniu i wtedy niania przychodzi. Nie moze przychodzic czesciej i na rano bo to studentka.
                • bergamotka77 Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:43
                  Aha rozumiem. Myślałam, ze inne zajęcia to fitness manicure i spa wink Nie napisałaś że pracujesz też gdzieś indziej.
                  • escollo Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:47
                    Nie nie, mam kilka grup dla higieny psychicznej i wtedy niania przychodzi lub maz wczesniej wraca.
                    • bergamotka77 Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:49
                      Ja bym się na miesiąc zorganizowała gdyby mi bardzo zależało na tej pracy.
                    • aankaa Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:50
                      zatrudnij drugą nianię - większy komfort niż mieszkające babcie, na które nie masz zbytniej ochoty
    • izak31 Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:54
      Chyba zapomnialas o jednej osobie. O ojcu dziecka. Niech weznie urlop ojcowski.
      • escollo Re: powrot do pracy 24.05.17, 11:58
        Zatrudnilabym druga nianie ale nie zdaze tego zrobic do 1 czerwca i to na miesiac - pozniej na lipiec wyjezdzamy. Dlatego niania pelnoetatowa ma byc od wrzesnia. A teraz to za malo czasu by znalezc druga nianie.
        • ga-ti Re: powrot do pracy 24.05.17, 12:50
          A Wasza niania nie ma koleżanki chcącej zarobić przed wakacjami? Nie byłaby całkiem obca, bo niania ją zna, i niania by ją wprowadziła, opowiedziała o dziecku, może przez dzień pobyłyby we dwie, żeby się dziecko i nowa niania zgrali? Zapytaj!
          • escollo Re: powrot do pracy 24.05.17, 16:49
            Sprobuje choc niania to studentka wiec pewnie tez jej kolezanki beda mialy sesje lub zajecia.
    • fomica Re: powrot do pracy 24.05.17, 12:43
      Osobiście wydaje mi sie mało prawdopodobne żeby firma, która ma sprawdzonego pracownika, proponuje mu powrót do pracy, więc najwyraźniej chce go zatrzymać, tak sobie łatwo z tego pracownika zrezygnowała bo "pojawi sie ktos na zastepstwo". Zastepstwo to zło konieczne, często dłużej trwa wdrażanie i badanie siebie nawzajem niż to warte.
      Dlatego ja bym pogadała uczciwie z szefem, że nie planowałaś, że dziecko jeszcze za małe i jesteś gotowa do pracy od września.
      No chyba, że oceniasz inaczej swoje szanse na rynku pracy, ale to tylko ty jedna wiesz jaka masz tam pozycję.
      • paniusia.aniusia Re: powrot do pracy 24.05.17, 12:46
        Myślę,ze miesiąc spokojnie dasz radę. Ja w takich podbramkowych sytuacjach wytrzymywalam różne układy,wiedząc ,ze to na krótko. Da się smile
      • escollo Re: powrot do pracy 24.05.17, 12:47
        Masz sporo racji, za mnie w ciagu tego roku bylo juz kilka osob i zadna sie nie sprawdzila. Dlatego moj maz uwaza, ze spokojnie poczekaja bo ja zawsze bylam rzetelna i chyba sie sprawdzalam. Tylko ze ja sie zawsze martwie na zapas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka