Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik rowerowy

26.05.17, 00:00

Kesteśmy u rodziny i pożyczyłam dziś od koleżanki rower z fotelikiem i sobie pojezdziłam z moim 3 latkiem. On zachwycony i ja też.
Chętnie bym kupiła taki fotelik do mojego roweru.
Macie foteliki, używacie? Jakie firmy są warte uwagi?
Warto dopłacić do fotelika Thule czy tam lepszego Hamax czy starczy jakiś tańszy?

Jestem strasznie nakręcona na fotelik bo bym mogła z młodym czasem się urwać z domu i pojeździć. Wieki nie jeździłam na rowerze. A kiedyś robiłam w sezonie km w tysiącach crying
Pewnie za 2 lata fotelik przejmie malutka teraz córa wiec w sumie mam ochotę kupić coś lepszego tylko czy warto wink
Obserwuj wątek
    • sara.korska Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 00:27
      Mieliśmy hamax siesta, z odchylanym oparciem. Kupiony po zupełnym niewypale - foteliku z Decathlonu. IMO warto trochę dołożyć i kupić porządny fotelik a nie byle co.
      • nightdream Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 09:53
        Mnie się podoba Hamax Caress, tylko drogi. Siesta wyglada bardzo delikatnie - dobrze się sprawuje?
        • sara.korska Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 23:08
          Siesta sprawowała sie bardzo dobrze, była odchylana i można było ją przesuwać tak żeby dobrze ustawić środek ciężkości. Poza tym mocowana była do ramy roweru a nie do bagażnika, mieliśmy adapter przy każdym rowerze, wystarczyło tylko wpiąć fotelik i w drogę 😃
    • leyla76 Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 09:34
      My mamy romer jockey relax.
      • nightdream Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 09:59
        Fajnie wyglada, poczytam o nim.
        Można w nim pochylić oparcie?
        • leyla76 Re: Jaki fotelik rowerowy 27.05.17, 21:22
          Tak.
    • lauren6 Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 09:40
      My mamy zwykły fotelik z Decathlonu i jak najbardziej wystarcza na nasze potrzeby.
    • black.sally Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 09:55
      bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-10020-Fotelik-rowerowy-Bilby-FFS-ciemno-szary-Polisport.html

ja miałam taki... Nie zamieniłabym na żaden inny.A miałam kilka. Przejeżdziłam z moim dzieckiem z 1000km na rowerze przez kilka lat i z tym fotelikiem.
      • black.sally Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 09:56
        www.fotelikiabc.pl/Foteliki-rowerowe-Polisport-WALLAROO-FF.htmlp

przepraszam. Ten mieliśmy smile
        • nightdream Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 14:57
          Kurczę, tez fajnie wyglada i cena lepsza big_grin
          Najgorzej ze nie ma w mojej okolicy nigdzie opcji obejrzeć fotelika na zywo
          • black.sally Re: Jaki fotelik rowerowy 27.05.17, 10:09
            powiem ci,że swego czasu widziałam je w kauflandzie w baaardzo dobrej cenie wink Jak masz ten sklep to sprawdź, może mają.
    • mikams75 Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 22:25
      mialam baby ono, bylam zadowolona, ale nie mam porownania z innymi.
      Wybieraj takie, ktore mozna przesuwac do przodu i do tylu - masz wowczas mozliwosc takiego ustawienia srodka ciezkosci zeby sie dobrze jechalo. Ale pewnie wszystkie lepsze foteliki maja taka regulacje.
    • aurinko Re: Jaki fotelik rowerowy 26.05.17, 23:01
      Uzywalismy hamaxa (syn wyrosl z niego jak mial 5 lat), fotelik sprawowal sie bez zarzutu, syn bardzo lubil w nim jezdzic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka