Dodaj do ulubionych

Perfumy -ematka pomoże

31.05.17, 11:31
E-matki kochane. Potrzebne perfumy, woda toaletowa etc. W czym problem?
Organicznie nie cierpię wszystkich jaśminów, lilii, tuberozy... Latem używam wyłącznie Aqua di Gio, natomiast jesienią jak zawsze mam problem. Kiedyś w Avonie mieli taką wodę "60' mod's" to się chyba nazywało i ona była idealna. Niestety, wycofali ją dawno temu, a mój żelazny zapas się skończył.
Znacie jakiś zapach, który byłby niesłodki, niekwiatowy, trochę zbliżony do męskiego? Lubię jakieś drewna, sandały, klimaty morskie. Bardziej pod kątem jesiennym, ale możliwy do używania też wiosną, chłodniejszym latem.
Obserwuj wątek
    • ardiss1 Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 11:41
      może tutaj sprawdź. podpowiada podobne zapachy, czasami bardziej, czasami mniej podobnesmile ale moze coś wpadnie w nos!
      www.fragrantica.pl/perfumy/Avon/60-s-Mod-5950.html
      • liisa.valo Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 11:46
        O, dzięki smile
        Nie muszą być w sumie podobne, chodzi o sam charakter zapachu.
    • kura17 Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 11:46
      > Znacie jakiś zapach, który byłby niesłodki, niekwiatowy, trochę zbliżony do męs
      > kiego? Lubię jakieś drewna, sandały, klimaty morskie. Bardziej pod kątem jesien
      > nym, ale możliwy do używania też wiosną, chłodniejszym latem.

opis idealnie pasuje do moich ukochanych perfum: l'artisan parfumeur: dzongkha

www.basenotes.net/ID26125309.html
      jest unisex, uwielbiam ten zapach, jest idealny na jesien i wczesna wiosne, mi sie nieodmiennie kojarzy z butwiejacymi liscmi...
      ... a moja siostra, od ktorej dostalam pierwsza probke, nienawidzi tego zapachu, hehe - trzeba wyprobowac smile
      • liisa.valo Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 11:49
        O, dzięki, poszukam sobie próbek gdzieś. Brzmi dobrze smile
    • karanissa Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 12:14
      Drewno, sandal, klimat morski... Tak na szybko przychodza mi na mysl: Costarela Carner Barcelona, Sel Marin James Heeley oraz Aurisse S4P.
      • liisa.valo Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 12:38
        Ło, dzięki smile Organizuję sobie próbki i będę testowała.
    • esmarch Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 14:50
      Wachalas Jo Malone? Wood Sage & Sea Salt powinny Ci przypasc do gustu, choc i inne kompozycje zdecydowanie nie daja po nosie jasminem wink
    • milka_milka Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 16:02
      Hermes? Oni mają takie zapachy unisex.
    • beaucouptrop Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 16:34
      Sprobuj Aqua di Parma Blu Mediterraneo. Giniepro i Mirto mocniejsze. Moga byc na zime. Bergamotto na jesien i wiosne, a Arancia i Figo na lato.
      www.acquadiparma.com/en/blu-mediterraneo-intro/
    • konwalka Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 16:57
      ukochany hermes moj wypuscil nowosc z niedookreslonej, cudownej serii eau de merveilles; nowy, niebieski zapach,oprocz tajemniczosci, ma jeszcze cudownie orzexwiajaca nute morsko-wodną. Boski. ?Kto zna, ten rozumie o czym mowie
      • anika772 Re: Perfumy -ematka pomoże 15.08.17, 16:30
        Wypróbowałam. Ciekawy zapach, jednak według mojego nosa jest na granicy między damskim a męskim. Jednak wolę tę EDT Eau de Merveilles z pomarańczowym na dole butelki , też niesłodka i bez kwiatków, ale bardziej kobieca.
        Aha, oba zapachy bardzo nietrwałe. Nie wiem jak woda perfumowana, ale toaletowe znikają szybko.
    • memphis90 Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 18:58
      Wg fragrantica podobne nuty ma Calypso Lancome, Moschino Moschino, Egra Women Rasasi i Mumaiyaz Al Nabeel.
    • suchawloszkana3 Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 20:07
      Black orchid toma forda
      • aqua48 Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 22:11
        Dzisiaj miałam do czynienia z Armanim - Eau de cedr coś fantastycznego. Teoretycznie męska, ale moim zdaniem obojnacza. Zielona, ciepła, ale nie kwiatowa, intrygująca, wspaniała na lato, chyba sobie sprawię..
      • chlodne_dlonie Re: Perfumy -ematka pomoże 01.06.17, 07:45
        Black Orchid TF - taaaaak, bardzo fajny zapach! Trafiłam kiedyś przypadkowo na promocję zapachu do Douglasa i przyznaję, wyjątkowo mi się spodobał smile

..chyba czas nabyć kolejną buteleczkę..wink
    • fuzja-jadrowa Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 22:48
      Z ogólnodostępnych:

Reveal CK
      Eau des Merveilles / Eau des Merveilles Bleue Hermes

Sensuous Noir Estee Lauder

B. Balenciaga
    • chicarica Re: Perfumy -ematka pomoże 31.05.17, 23:01
      Z popularnych spróbuj CK Reveal. Uwielbiam je. Pachną morsko, ale nie morsko ogórkowo czy morsko w stylu Davidoff Cool Water, tylko tak plażowo i słono. Jak je używam to mi się przypomina wieczór nad Morzem Śródziemnym.
    • maggi9 Re: Perfumy -ematka pomoże 01.06.17, 09:37
      Podpisuje się pod Reveal CK. Możesz również sprawdzić wersję męską.
      Poza tym może CK2? Jak dla mnie pachnie nieco jak woda ale bardziej kojarzy mi się z latem niż jesienią.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka