slonko1335 02.06.17, 13:01 Czy Wasze dojrzewajcie dziewczynki zanim odstały pierwsza miesiączkę często bolał brzuch? bo nie wiem czy zwalać na karby dojrzewania czy czegoś szukać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamma_2012 Re: Dojrzewanie-bóle brzucha 02.06.17, 13:14 Mojej nie bolał, albo nie bolał tak, że zgłaszała. Mnie też nie bolał. Odpowiedz Link Zgłoś
ammazuko_powrot Re: Dojrzewanie-bóle brzucha 02.06.17, 14:29 Moje dziecię uskarżało się na bóle brzucha jakieś 2 lata przed pierwszą miesiączką. Bóle pojawiały się cyklicznie co miesiąc mniej więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jatojagodnik Re: Dojrzewanie-bóle brzucha 02.06.17, 14:51 Moja 13-latka systematycznie ma takie bóle, że nafaszerowana tabletkami zostaje w domu w łóżku. Na razie miesiączki jeszcze nie ma. Zamiast No-Spa lekarz polecił jej podobno znacznie lepszy Buscopan. Jest też w wersji wzmocnionej połączony z Pyralginą. Ja jako nastolatka (w sumie to aż do urodzenia pierwszego dziecka) potwornie cierpiałam w 1 dzień okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Dojrzewanie-bóle brzucha 02.06.17, 15:33 A nie masz wrażenia ze poszerzaja sie jej biodra? Wowczas ma prawo bolec, wiezadla sie rozciagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Dojrzewanie-bóle brzucha 02.06.17, 16:30 o rany to chude jak patyk i chyba nie ma bioder-muszę się przyjrzeć Twierdzi, że ją uciska, naciska-takie skurczowe bóle. Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Dojrzewanie-bóle brzucha 02.06.17, 18:33 a jak kolana? i goraczka? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Dojrzewanie-bóle brzucha 02.06.17, 22:00 Kolano-bolało jedno- przeszło po rehabilitacji, chyba nadwerężyła na koniach przy anglezowaniu, problem się nie powtórzył ponownie po powrocie do jazd i wfów. Gorączek nie ma i nie miała. Reumatolog nie widzi rzs, w wynikach nic nie wyszło. Suplementację witaminą d zaleciła, stwierdziła wiotkość stawów i przeprosty-dała rehabilitację, na którą sobie czekamy-zabiegi robiłam prywatnie. Wyniki wszystkie w normie łącznie z ASO. Od zmiany leków wziewnych nie ma problemów z samopoczuciem i zmęczeniem(poprawiło się pewnie dotlenienie) za to często narzeka na ten brzuch ostatnio ale w szkole zapieprz a to dziecko które musi mieć wszystko na tip top to pewnie i się stresuje , że dostała 4,5 a nie 6 z czegoś tam... Odpowiedz Link Zgłoś
lifecolor Re: Dojrzewanie-bóle brzucha 02.06.17, 15:51 Ja dalej upieram sie w kierunku diagnostyki immunologicznej Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Dojrzewanie-bóle brzucha 02.06.17, 16:35 Mojego syna często bolał brzuch gdzieś w 5-6 klasie. Potem bolały go nogi. Przyszło samo. To chyba bóle wzrostowe były. Odpowiedz Link Zgłoś