Dodaj do ulubionych

Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia

06.06.17, 19:12
Sadurska, zasiądzie w zarządzie PiZetJu. Wynagrodzenie to skromne 90.000 miesięcznie plus premie i inne benefity. Kwalifikacje? Jeszcze żadnych nie ma, ale kiedyś ubezpieczała samochód, poza tym jest lojalna, w dodatku "walczyła" z trybuny sejmowej z obsadzaniem stanowisk w spółkach SP przez funkcjonariuszy partyjnych bez kwalifikacji.
Tak się robi kariery w PiS-ie.
Mam nadzieję, że ktoś z tutejszych "nie głosowałem na PiS, ale przypadkiem myślę jak oni" przekona mnie, że to dobra zmiana.
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 06.06.17, 19:17
      Ja od dawna mówię, że przyzwoitość, uczciwość i polityka nie chodzą w parze. Nie ma czegoś takiego, jak przyzwoity polityk.
      Albo się jest przyzwoitym człowiek, albo politykiem.
    • lusitania2 Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 06.06.17, 19:37
      mnie bardziej "bawi" nie to, gdzie idzie, a skąd odchodzi (na "trujce", w salonie politycznym, można sobie odsłuchać jej gorących agitek).
      Czyżby w piss postanowili zupełnie położyć pałę na adrianie?smile
    • 71tosia Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 06.06.17, 19:47
      nie porownylabym Sadyrskiej z Misiewiczem, Sadurska jest prawnikiem i skoczyla zarzadzania a do tego ma spora praktyke w administracji wiec nie przesadzlabym z tym ze nie ma kwalifikacji, formalnie ma i to nie male. Na pewno nie ma ich mniej niz rozliczni prezesi z nadania poprzedniej wladzy. Co moze draznic to latwosc przechodzenia polityka-biznes, ale gdy slysze politykow PO, PSL czy tez SLD mowiacych ze takie trasnfery ich dziwia to widze jednak w tym morze hipokryzji.
      • mamma_2012 Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 06.06.17, 20:31
        Sadurska skończyła wydział prawa i administracji, co nie czyni z niej prawnika (casus Kępy), skończyła zarządzanie w Wyższej Szkole Tego i Tamtego, co pozostawię bez komentarza, bo każdy go sobie sam doda.
        Jej życiorys i "osiągnięcia" są łatwe do sprawdzenia. Doświadczenie w ubezpieczeniach i zarządzaniu wielkimi firmami też.
        Ale miło, że jako jedyna wypowiadasz się w tej niekomfortowej sytuacji.
        • 71tosia Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 06.06.17, 20:51
          latwo sprawdzic ze skoczyla prawo na UMCS i chyba jednak jest prawnikiem (chociaz nie wiem jaka ma specjalizacje) a zarzadzanie w Lubelskiej Szkole Biznesu, ktora jest zwiazana z KUL.
          Jest tak wiele przykladow (i teraz i wczesniej) nominacji na wysokie stanowiska w spolkach panstwowych ososb ktorych jedyna kwalifikacja jest (za PIS) lub bylo (za PO czy SLD) bycie pociotkiem polityka, ze akurat tej Pani bym sie az tak bardzo nie czepiala. Niestety wysokie stanowiska w panstwowym biznesie od lat sa 'lupem' a czyim to zalezy tylko od tego kto przejmuje w danej chwili wladze. Psucie panstwa nie zaczelo sie za PISu, ale trzeba przyznac ze bardzo za tej wladzy przyspieszylo.
          • zla.m Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 07.06.17, 12:06
            Skończyła wydział prawa i administracji, gdzie mogła się kształcić np. w kierunku: administracja albo bezpieczeństwo wewnętrzne albo skończyć wydział prawno-biznesowy czy też prawno-menadżerski, gdzie zapewne miała zajęcia z prawa, ale nie robi to z niej prawnika. Nie mówiąc o tym, że te wszystkie kierunki oferują studia I stopnia też, więc może mieć licencjat - nie ma nic złego w licencjacie, ale nie jest się po nim prawnikiem.
      • lusitania2 Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 06.06.17, 20:33
        71tosia napisała:

> wiec nie przesadzlabym z tym[/u] ze nie ma kwalifikacji,

ekhm, hint polega na tym, że w branży ubezpieczeniowej ma kwalifikacje żadne.
        Co tym istotniejsze, że wynik finansowy PZU ciągle spada:
        www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/pzu-ubezpieczenia-wyniki,201,0,2280137.html
        sadurska mniej razi, niż misiewicz, noale sorry, nie dam sobie wmówić, że to "dobra zmiana" w porównaniu do poprzednich rządów. Na miarę efektywnego zarządzania PZU to pani ma kompetencje równie zerowe, co bartłomiej m.
    • wiosennaburza1 Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 06.06.17, 21:19
      ale wiesz... peło gorzej przędło"-P
      ja wiem, że zawsze były wałki i przekręty ale od dawien dawna nikt tak jawnie nie robił nas w bambuko. pis miszczuniem.
    • zawsze-w-drodze Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 07.06.17, 12:10
      A tą gwiazdę biznesu widziały?
      www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/czarno-na-bialym-wszystko-moze,746671.html
      Jedna z czterech grup energetycznych .. Co tam...
      a montażystę akwariów?
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/nitro-chem-w-bydgoszczy-akwarysta-prezesem-spolki,746696.html
      Każdy może być prezesem....
    • ophelia78 Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 07.06.17, 20:59
      Myslalam po tytule wątku ze Misiewicz sie hajtnal... big_grin
      • anetapzn3 Kolejna Misia... 08.06.17, 13:52
        ...żona Pereiry-przyszla rzeczniczka TK...
        Jak możemy przeczytać na jej profilu na portalu Goldenline, żona Samuela Pereiry w przeszłości pracowała m.in. w kwiaciarni "Maria Wiktoria" na stanowisku starsza florystka. Potem była koordynatorką projektów w kwartalniku "Nowe Media". Do swojego CV może dopisać również posadę moderatorki na portalu niezalezna.pl i fotografki w "Gazecie Polskiej Codziennie".
        • 1st.world.problems Re: Kolejna Misia... 08.06.17, 16:58
          rzeczniczka nie zarobi nawet 30% tego, co misiewicz, ale za to pocwaniaczy na wieloletnim l4 jak zona hofmanna
    • mamma_2012 Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 09.06.17, 14:15
      Misiewicz to był tani w utrzymaniu
      www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wlasny-krawiec-makijazysta-wejscia-na-silownie-to-czeka-sadu,nId,2404335
      Że się tak zapytam. Gdzie jest Elka, Scher, Unia i reszta "nie głosowałem na PiS, ale".
      Nikt nie spróbuje przekonać mnie, że Sadurska ma wyższe kwalifikacje do tego stanowiska niż ona sam? Po dwóch latach udowadniania, że peło też, ake co tam peło przy naszym nepotyźmie i kolesiostwie to już nawet proszę nie wysilać sie z tym
      • mamma_2012 Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 09.06.17, 14:25
        Nie niż ona sama, a nie oni sami.
        Niewielu moich znajomych ma niższe kwalifikacje niż ona. Takie babsko, na takim stanowiskuuncertain
        Ciekawe kto zrezygnuje z PZU widząc zarząd. Ja, za kilka miesięcy odchodzę, ze znacjonalizowanego pekao. Nie zamierzam sponsorować ludzi pokroju Sadurskiej. Z PZU nie mogę zrezygnować, bo nie korzystałam.
    • mamma_2012 Re: Misiewicz jest passe, nadchodzi Misia 13.06.17, 18:49
      Sadurska już oficjalnie jest w PZU.
      Czy teraz Misia udzieli wywiadu i wytłumaczy się ze słów, kiedy krytykowała obsadzanie intratnych stanowisk w SSP przez partyjniaków bez kwalifikacji. Chcę zobaczyć jak się męczy i kręci. A może nie będzie i tylko wykrzyczy do kamery "teraz ku.wa my!"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka