kropkacom 10.06.17, 20:23 Polećcie restaurację we Wiedniu. Idealnie aby ceny nie były tam zaporowe (nie musi być super tanio), a menu typowe dla przyjaciół Austriaków. Nie żaden "chińczyk" czy pizzeria po prostu. Z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milka_milka Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 10.06.17, 20:34 Plachutta. Tylko trzeba rezerwować min. dzień wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 10.06.17, 20:38 Wygląda ok, ale niestety rezerwacja odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
mikk25 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 10.06.17, 20:56 Naprawdę mówi się we Wiedniu? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 10.06.17, 21:01 Ematka jest niesamowita Nie wiem, może się nie mówi i nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 10.06.17, 21:03 kropkacom napisała: > Ematka jest niesamowita Z powodu gramatyki? Też mi niesamowitość. Nie wiem, może się nie mówi i nie pisze. Nie mówi się i nie pisze, a gdzie się je, to niestety nie wiem. Cena zaporowa to tak do ilu? > Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 15.06.17, 16:01 mikk25 napisał: > Naprawdę mówi się we Wiedniu? Tak się mówi np. w Krakowie. Ja mówię w Wiedniu. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 10.06.17, 22:12 Zawsze można spróbować bez. Pewnie zależy od terminu. O, polecam jeszcze Gulaschmusem. www.gulaschmuseum.at/ Trochę przaśna wewnątrz, za to gulasz we wszystkich odmianach i bardzo austriacka. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Gulasz austriacki? 12.06.17, 12:45 milka_milka napisała: > gulasz we wszystkich odmianach i bardzo austriacka. Przecież gulasz to nie autriackie danie, tylko węgierskie? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Gulasz austriacki? 12.06.17, 13:02 bywalec.hoteli napisał: > milka_milka napisała: > > gulasz we wszystkich odmianach i bardzo austriacka. > Przecież gulasz to nie autriackie danie, tylko węgierskie? Gulasz to danie węgierskie, ale popularne na całym terytorium dawnych Austro-Węgier. Zaryzykowałbym stwierdzenie, że obecnie najbardziej popularny i najwięcej odmian występuje w Czechach.... coś jak pierogi ruskie, obecnie najbardziej popularne w Polsce i to tylko w części.... Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 10.06.17, 21:06 Witam Napiszę ci za kilka dni, jak znajdę zdjęcia z Wiednia Jedliśmy w niezłej knajpie, ceny nawet, nawet. Nie zawałowe, ale "mocne". Nie pamiętam nazwy teraz, ale mam na zdjęciu. Na kiedy potrzebujesz? Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 10.06.17, 21:09 Na następny weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 15.06.17, 15:26 Witam A zatem - byliśmy w restauracji Lebenbauer na rybie plus białe wino. Ryba i białe wino - pycha. Przystawek nie zamawialiśmy ani zupy, bo nie byliśmy aż tacy głodni. Ale tam jest duży wybór, nawet niejadek coś znajdzie dla siebie. I znajomy nas zaprosił do Zum weißen Rauchfangkehrer. Tam mają pyszne sery na przystawkę i szparagi, mięso ok, ale nie powala na kolana. Typowo austriacka kuchnia. Bardziej bym polecała Lebenbauera jednak, bo większy wybór, są też dania wegańskie. A jak już wrócisz z Wiednia to zdaj relację i powiedz, gdzie byłaś i czy było smacznie to się zapisze do kajeciku Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 15.06.17, 15:39 Pewnie mi się nie będzie chciało zdawać relacji. Mamy kupione on line (tak jak poleciła nam forumka) bilety do Belwederu. Wiadomo - Klimt i pocałunek Potem zobaczymy. zaraz popatrzę na "twoje" restauracje w internecie. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 15.06.17, 15:48 Lebenbauer ma z tego co widzę w weekend zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 15.06.17, 15:52 Witam O matko! Zamknięte w weekend? Co to za dziwo? Szkoda, naprawdę szkoda, bo ryby mają ekstra. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 15.06.17, 15:56 Prawda? Ponoć częsty przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
kardla Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 10.06.17, 22:46 Brezlgwölb Cafe Restaurant - bardzo austriackie, głównie starsi wiedeńczycy tam chodzą, trzeba rezerwować, w centrum. Cafe - Restaurant Resselpark - całkiem dobre jedzenie, blisko Karlskirche. Zwölf Apostelkeller - fajny wystrój w bardzo starej piwnicy, dobre tradycyjne wiener schnitzel z cielęcinki, w samym centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 12.06.17, 12:31 Kropka napisz do mnie na priv, moze się odwdzięczę za jaskinie Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 12.06.17, 12:40 kropkacom napisała: > Polećcie restaurację we Wiedniu. Idealnie aby ceny nie były tam zaporowe (nie m > usi być super tanio), a menu typowe dla przyjaciół Austriaków. Nie żaden "chińc > zyk" czy pizzeria po prostu. Golonki przy (a może na) Praterze! Tylko i wyłącznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 12.06.17, 12:44 Jak już chcesz to podawaj nazwę restauracji a nie hasło golonki. Jak niby w ten sposób ma kropka znaleźć? Golonki - Prater Golonki, sznycle i inne, wyśmienite, aczkolwiek trzeba trochę czekać na zamówione danie, mnóstwo ludzi. Nie wiem ile osób Was będzie, ale jak nie 20-30 osób to nie trzeba robić rezerwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 12.06.17, 12:51 Jeszcze polecam Müllerbeisl w centrum Dobre jedzenie, nie potrzeba rezerwacji, blisko Katedry. W centrum także W świetnych piwnicach Esterhazych, z doskonałym piwem i własnym winem Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum_2 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 12.06.17, 13:03 anetapzn3 napisała: > Jak już chcesz to podawaj nazwę restauracji a nie hasło golonki. Jak niby w ten > sposób ma kropka znaleźć? Nie pamiętam nazwy, zresztą chyba nikt nie pamięta - mówi się Golonka Prater i wszystko jasne Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: Polećcie restaurację we Wiedniu 12.06.17, 13:18 No jak widzisz są takie osoby, które pamiętają, znają. Taa powiedz osobie, która nie zna Wiednia Golonka Prater. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś