Dodaj do ulubionych

drogie tenisowki

28.06.17, 10:41
w ogole nie nosze tego obuwia, ale pomyslalam sobie, ze jesli czeka mnie duzo chodzenia (zwiedzanie-warunki miejskie), to sie w nie zaopatrze. Ceny przerozne od no name za 19.90, wygladajacych calkiem ladnie do markowych za 100-200 zl i wiecej.
Czy faktycznie jakosc, wygoda jest az tak lepsza na korzysc tych markowych, ze warto wydac kase, czy kupic no name i sie cieszyc?
Doswiadczone w temacie podpowiedzcie (zanim nie zaczelam biegac to wydawalo mi sie, ze nie ma sensu pakowac kasy w dostosowane buty, ale teraz wiem ze to wazne, moze tu tez tak jest?)
Obserwuj wątek
    • stara-a-naiwna Re: drogie tenisowki 28.06.17, 10:58
      jestem na jednej z grup dyskusyjnych o produktach z aliexpress - dużo osób kupiło podróby / repliki butów converse - w większości po 2 miesiacach się rozpadły.
      Co do no name nie wiem - pewnie loteria odnośnie żywotności i wygody.

Ja jakiś czas temu kupiłam oryginalne. Jestem BARDZO zaskoczona wygodą. Co do jakości się okaże.
      • bywalec.hoteli Re: drogie tenisowki 03.07.17, 22:19
        Najdroższy w produkcji tenisówek jest znaczek krokodylka - potrafi kosztować 300 zł nie licząc butów wink
        • 1st.world.problems Re: drogie tenisowki 04.07.17, 09:25
          Gwiazdka a kostce ma kolejne miejsce na podiumwink
    • slonko1335 Re: drogie tenisowki 28.06.17, 11:00
      własnego doświadczenia nie mam bo nie noszę ale mam dziecięce i zdecydowanie jest różnica między trampkami czy tenisówkami chińskimi a markowymi , dzieci z tych tanich nigdy nie zdążały wyrosnąć w przeciwieństwie do markowych...
    • chicarica Re: drogie tenisowki 28.06.17, 11:02
      Tenisówki z Super Dry i Fila noszę już trzeci rok. Kupiłam swego czasu takie za 20 zł z tesco i nie wytrzymały nawet tygodnia - podeszwa pękła im wzdłuż.
      • barbibarbi Re: drogie tenisowki 28.06.17, 11:27
        Tenisówki fila moje dziecko rozwaliło po miesiącu, wkładka malowała skarpetki i ogólnie były kiepskie. Ale adidasy superstary dobrze się noszą o dziwo, nic się nie dzieje i noga się jakoś magicznie nie poci, mimo że to nie skóra.
    • mikams75 Re: drogie tenisowki 28.06.17, 11:34
      kup to, co jest dla ciebie wygodne, mozesz sie meczyc w markowych a jakies tanie moga byc dla ciebie wygodne.
      A co do jakosci to nie wiem, ja nie musze miec trampek na dugie lata, wiec mi nie przeszkadza jak tanie sa na jeden sezon. Porownanie z drogimi nie mam, bo juz podczas mierzenia czulam, ze sa nie na moje stopy.
    • liliawodna222 Re: drogie tenisowki 28.06.17, 11:40
      Córka nosi conversy. Momentalnie (po 2 tyg. noszenia) zrobiły się dziury na piętach od środka. Dla mnie strata kasy.
      • valtho Re: drogie tenisowki 29.06.17, 14:58
        Na converse jest 2 lata gwarancji - zgłoś reklamację
    • anika772 Re: drogie tenisowki 28.06.17, 11:49
      Na długie chodzenie żadne tenisówki nie są dla mnie wygodne- za cienka podeszwa.
      Za to sandały Merrel sprawdzają się doskonale.
      • heca7 Re: drogie tenisowki 28.06.17, 15:15
        Tjaaa. Kup gimnazjalistce sandały wink W tej chwili chyba nie ma gorszej zniewagi.
      • conena Re: drogie tenisowki 29.06.17, 17:04
        bardzo fajne te sandały, dzięki za poecenie!
    • snakelilith Re: drogie tenisowki 28.06.17, 11:56
      U mnie tanie tenisówki za 4,99 euro z Aldi trzymają już trzeci rok. Kupiłam sobie dwie pary, wściekle różowe i w panterkę. Wytrzymują pranie w pralce, są ok i są chyba najlepsze ze wszystkich do tej pory, bo są stosunkowo wąskie, lepiej trzymają na mojej stopie. Wcześniej miałam takie ja 10 euro z Deichmanna i też się nie rozpadały. I też kupiłam ze względu na to, że nie człapały przy mierzeniu. Do głowy by mi nie przyszło za grube pieniądze kupować kawałek szmaty na płaskiej gumie i nie wierzę, że te markowe, to jakaś lepsza jakość. Gdzie tam jakość? Przecież te buty nie mają żadnego profilu, są z najtańszych materiałów i szyte jest w tych samych chińskich fabrykach. Ale rozumiem, że niektórzy czują się lepiej gdy mają na butach jakieś logo.
      • edelstein Re: drogie tenisowki 28.06.17, 17:45
        Za 10-15 euro rzucaja w Niemczech Conversytongue_out
        • agnewo Re: drogie tenisowki 29.06.17, 08:19
          Gdzie ? Chyba podrobki ? Najtansze jakie spotkalam byly po 35 euro .
          • edelstein Re: drogie tenisowki 29.06.17, 08:52
            W Realu, tk maxx i na wyprzedazach.
    • sanrio Re: drogie tenisowki 28.06.17, 12:16
      no więc tak: a tej chwili mam na stopach kupione 3 lata temu podróbki Conversów - prane kilkakrotnie w pralce, żyją, mają się świetnie, nic się nie rozpadło, nie zżółkło. Mięciutkie, wygodne.
      Mam też oryginalne Conversy i jest mi w nich dużo mniej wygodnie, są sztywniejsze i ciaśniejsze. Jakościowo bez różnicy.
      • k1k2 Re: drogie tenisowki 04.07.17, 09:45
        Mam podobne spostrzeżenia. W użyciu kilka par conversow i zwykłe tenisówki, te ostatnie wygodniejsze. Trwałość podobna.
    • stillgrey Re: drogie tenisowki 28.06.17, 12:16
      Zależy jak trafisz. Ja kupowałam swego czasu conversy i rozpadały się tak samo jak tenisówki za 5-7 dych z sieciówek. Syna conversy wytrzymywały dłużej, ale prędzej czy później i tak pękają w zgięciu stopy. Moim zdaniem lepiej kupić takie za 5 dych ale więcej par w różnych kolorach i nosić wymiennie. Wydasz tyle samo co na conversy, a nacieszysz się dłużej.
    • issa-a Re: drogie tenisowki 28.06.17, 12:32
      Mnie w tenisówkach zawsze denerwowało się odklejanie brzegów gum, w miejscu zginania stopy. Dosyc to nieestetyczne było. I odklejało się w każdych, tych tanich i tych trochę droższych.
      I rok temu kupiłam tenisówki, czy moze bardziej obuwie sportowe w typie tenisówek, ze skóry ale podeszwa gumowa, i nie odklejaja się!!! "Tenisówki" firmowe,z tych drozszych, dockers.
      Jesli chodzi o wygodę użytkowania to różnicy specjalnej nie widzę, raczej trzeba dopasować szerokość i inne parametry, np "głębokość" pięty.
      W tych tańszych raczej nie nalezy spodziewać się dobrych materiałów, czyli moga rozpaśc sie po jednym sezonie. Ale skoro wydasz 19 zł to i nie szkoda, za rok mozna kupić inne, aktualne modowo.
      • alpepe Re: drogie tenisowki 28.06.17, 12:54
        no popatrz, nie ma reguły, moja córka miała skechersy tenisówki i też ta guma jej odchodziła na zgięciach, a wiem, że na pewno były droższe.
        • issa-a Re: drogie tenisowki 28.06.17, 13:07
          >no popatrz, nie ma reguły, moja córka miała skechersy tenisówki i też ta guma jej odchodziła na zgięciach, a wiem, że na pewno były droższe.

no i właśnie o tym pisze, że odchodzi i w tych droższych. Aż wreszcie kupilam takie, w ktorych nie odchodzi. A nosze je w zasadzie na okrągło, w sezonie. Na zmiane z goexami, kiedy upal (sa "ażurowe").
          Jesli komus to nie przeszkadza to w samym użytkowaniu róznicy nie ma. I nie ma powodu wydawać wiecej.
    • butch_cassidy Re: drogie tenisowki 28.06.17, 12:38
      Noszę drogie i tanie. Bez różnicy.
    • zabka141 Re: drogie tenisowki 28.06.17, 12:39
      Moim zdaniem conversy i vansy trzymaja sie faktycznie dluzej.

Ale juz takie kedsy - tez drogie - bardzo szybko sie rozlatuja.
      • black.sally Re: drogie tenisowki 28.06.17, 17:28
        u mnie np Vansy no niestety.... poszły sie...paść.Mojemu bratu też.Oczywiście "nieprawidłowo użytkowane" więc wychodzi na to że powinnam w nich latać.
    • beata985 Re: drogie tenisowki 28.06.17, 12:53
      jeżeli chodzi o tenisówki converse oryginały to jak je szybko założyłam to jeszcze szybciej sciągłam, nie rozumiem fenomenu tych butów...
      natomiast córka nosiła non stop dopóki się nie zużyły ale czy było jej wygodnie? nie skarżyła sie-może nie miała odwagi tongue_out a może ważniejszy był w tym przypadku look.
      duzo tansze i podobne / te same? / są w big star...
      a ja po prostu but przymierzam i muszę czuć komfort, mogą to byc nawet espadryle z lidla za 30.-
    • default Re: drogie tenisowki 28.06.17, 13:08
      Najlepsze (wygodne i trwale) trampki sa firmy Befado. Kosztuja ok. 5 dych. Moje obecne mam trzeci sezon i nic im nie jest. A ja jestem okropnym niszczycielem obuwia, wiec to w ogole ewenement. Podobnie dlugo uzytkuje ich plocienne balerinki a la tenisowki.
    • kurt.wallander Re: drogie tenisowki 28.06.17, 13:18
      Zaczne od tego, że, moim zdaniem, do tego celu (zwiedzanie miasta i duzo chodzenia) tenisówki się nie nadają.

A abstrahując od tego, córki i ja nosimy Conversy (to raczej trampki niz tenisówki) i dobrze sie spisują, znoszą pranie (nie rozklejają się), nie robią sie nam dziury na piętach czy w innych miejscach. Z jakością jednak bywa różnie, na wzorzystych Conversach jednej z córek dość mocno sprał się kolor.
    • heca7 Re: drogie tenisowki 28.06.17, 13:23
      Ja i córka nosimy Conversy. Ja swoje potrafię mieć i 6 lat. Córka 6 miesięcy suspicious
    • mamablue Re: drogie tenisowki 28.06.17, 13:23
      Mam doswiadczenie z vansami oraz no name z deichmanna. Komfort noszenia taki sam - płaska guma,przy czym w vansach po ok.2 tyg odkleił się zapiętek w środku. Jeśli logo nie ma dla ciebie znaczenia bierz tańsze.
    • triismegistos Re: drogie tenisowki 28.06.17, 13:25
      Od lat jestem entuzjastką tanich, chińskich tenisówek za grosze. Kupuję sobie w sezonie fafnaście par w różnych kolorach, większość wytrzymuje jeden sezon, nie zauważyłam specjalnej różnicy w jakości tych tanich jednorazówek, a lepsiejszych markowych.
      Chociaż nie, zauważyłam. W tych lepszych rozwalają się podeszwy, te tanie po prostu się szmacą.
    • araceli Re: drogie tenisowki 28.06.17, 13:31
      Jakość lepsza ale nie tylekrotnie co cena.
    • chocolate-cakes Re: drogie tenisowki 28.06.17, 13:33
      Moje dzieci mają conversy ale też kilka par superstarów czy innych tego typu. Noszą na zmianę i te conversy wydają się być naprawdę wytrzymałe. Mój mąż od lat nosi conversy i też są ok. Ja mam jedne ale nie chodzę w nich zbyt często bo mam z 10 par balerinek, które uwielbiam, i te moje conversy są jak nowe smile
    • agata_abbott Re: drogie tenisowki 28.06.17, 13:37
      Mam dwie pary tenisówek converse i są w zasadzie niezniszczalne. Nigdy żadnych innych.
      Natomiast jakbym miała jednak bardzo dużo chodzić po mieście, to nie wiem, czy nie kupiłabym jednak butów z bardziej "sprężystą" podeszwą.
      • troompka Re: drogie tenisowki 28.06.17, 14:00
        czyli jakich? Mam porządne sandały trekkingowe, ktore niejedno juz widzialy i na pewno je zabiorę, ale potrzebuję cos jeszcze, gdyby bylo zimniej. Pomyslalam o tenisowkach, bo nie zajmuja duzo miejsca w torbie (a to tez wazne, bo musze sie spakowac do mininmalistycznej torby i czesto sie z nia przemieszczac) i wydaja sie byc wygodne. Znam osoby, ktore latem nie wychodzą z trampek czy tenisowek (dla mnie horror), ja wolę sandały, ale musze miec cos na zimniejsze dni - co, zeby spelnialy warunki jak wyzej?
        • agata_abbott Re: drogie tenisowki 28.06.17, 15:02
          Chodzi mi o buty sportowe, do chodzenia/biegania.
          Ja jestem typem "co to w lato nie wychodzi z tenisówek", ale jednak przy dużej ilości chodzenia stopy potrafią sie w nich zmęczyć. Podeszwa jednak jest dosyć cienka w porównaniu do podeszwy tzw. adidasów.
          Celowalabym w ecco albo coś typowo sportowegosmile
        • mikams75 Re: drogie tenisowki 28.06.17, 16:45
          na dlugie chodzenie dla mnie najwygodniejsze sa buty typu adidasy, mam jedne ukochane adidas cool clima - nadaja sie na upaly, maja siateczke (choc te starsze modele, jak ja mam, sa wg mnie lepsze, przewiewniejsze) i przy dlugim chodzeniu w upaly stopy sie nie mecza jak w sandalach czy trampkach.
          • butch_cassidy Re: drogie tenisowki 28.06.17, 17:06
            Zgadzam się na długie chodzenie w chłodny dzień - wygodne adidasy z sensowną podeszwą.
          • snakelilith Re: drogie tenisowki 28.06.17, 17:26
            Dla mnie też. Ja noszę na co dzień buty do biegania marki Asics. Mają grubszą podewszę i przewiewną siateczkę, noszę je nawet w upały, gdy musi mi być na stopach wygodnie. Tenisówki, to noszę do wygłupu, jak pasują do looku, generalnie tenisówki nie są specjalnie wygodne, a dla ludzie z mało wytrenowaną stopą nawet szkodliwe. Niektóre nastoltaki wyglądają w nich tragicznie, płaskostopie, powykrzywiane do wewnątrz stopy, nie wiem, czy rodzice oczu nie mają. wink
            • skarolina Re: drogie tenisowki 28.06.17, 18:38
              I ja się dołączę -zwiedzanie z warunkach miejskich tylko w butach do biegania. Mam takie z lidla i po kilku dniach całodziennego zwiedzania nogi, a zwłaszcza stopy, w ogóle mnie nie bolały. A dwudniowe zwiedzanie w tenisówkach przed trzema laty odczuwam w jednej stopie do dziś, niestety uncertain
              • memphis90 Re: drogie tenisowki 29.06.17, 17:26
                Ja chodziłam w sportowych butach dla dzieci z decathlonu- 100% przewiewna siateczka, podeszwa dobrze amortyzowala. Model dla dzieci, bo ma rzep wink
    • bei Re: drogie tenisowki 28.06.17, 17:34
      Dużo chodzenia- niekoniecznie musza to być tenisówki. Może sportowe sandały, albo obuwie do biegania, albo wygodne półbuty...
    • best_bej Re: drogie tenisowki 28.06.17, 17:57
      Na dużo chodzenia to ostatnią rzeczą o jakiej bym pomyślała to trampki.za cienka podeszwa.
      Zobacz co noszą amerykańscy turyści- adidasy i to nie jakieś new balance na piankowej podeszwie tylko takie w stylu Steve jobsa, na grubej.
      • lillaj Re: drogie tenisowki 28.06.17, 18:16
        Już 3 rok noszę Bensimony:
        mofflo.pl/pl/c/Bensimon/313?gclid=CLWc-cn34NQCFVuJsgodWf8PrQ
        najwygodniejsze tenisówki, jakie miałam i super trwałe, a buty niszczę bardzo. W tym roku kupiłam też dandały: Salt Waters - podobno niezniszczalne. Zobaczymy. Jedno mogę powiedzieć: bardzo wygodne.
        • lillaj Re: drogie tenisowki 28.06.17, 18:18
          oczywiście sandały Salt Waters, nie żadne dandaływink
          • morgen_stern Re: drogie tenisowki 29.06.17, 15:23
            Płaczę teraz z tych dandałów big_grin urocze
          • wilowka Re: drogie tenisowki 29.06.17, 15:56
            Dadnały mnie pokonały, autentycznie kwiczę nad nimi 😂
    • muchy_w_nosie Re: drogie tenisowki 28.06.17, 18:21
      Tenisówki to to samo co trampki?
      • muchy_w_nosie Re: drogie tenisowki 28.06.17, 18:24
        Dopisze że i jednych i drugich nienawidzę szczerze bo w nich się chodzić na długie dystanse nie da. Bolą stopy, proponuje,adidasy, w biedrze są jakieś firmówki różowe za 45 zł.
        • truscaveczka Re: drogie tenisowki 04.07.17, 09:20
          W ostatnim tygodniu robiłam po 12-16 km dziennie w trampkach z deichmanna, a nic mnie nie bolało, hm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka