mamma_2012 Re: nie będzie mnie tam :( 03.07.17, 18:36 2800 za bilety to wygórowana cena. Mam na stanie nastolatkę, która stale jeździ na koncerty w Polsce i Europie i 1400 za osobę to bardzo dużo. Co to za koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: nie będzie mnie tam :( 03.07.17, 19:58 Gdybym była samotna - dużo. Ale spełnianie własnych, drogich marzeń kosztem rodziny - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Klaviatoorka 03.07.17, 20:05 a nie ma tego samego koncertu w hamburgu? ja Was z corka chetnie przespie, bilety na pociag (np z w-wy) nie sa strasznie drogie, jak sie kupuje wczesnie. sa tez tanie linie lotnicze. gdybys chciala - odezwij sie na maila gazetowego mowie powaznie! spelnianie marzen jest wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: Klaviatoorka 03.07.17, 20:16 Dzięki kochane emamy za motywację. Znalazłam stronę Biletyberlin i tam jest taniej, ale nie ma sektorów blisko sceny, tylko te najdalsze- i tak wychodzi ponad 1600 zł. Ale to już jest do przełknięcia, jeśli wziąć pod uwagę to co piszecie o wadze spełnionych marzeń... Dzięki, kochana kuro17, doceniam gest i chylę czoła Nie, nie ma tego w Hamburgu, tylko Berlin. To jedyny koncert tak blisko. I nie jestem z Warszawy, nie mam wygodnych połączeń kolejowych ani lotniczych, za to autem ok 4 godz. 1000 zł kosztów to najniższa przewidywana cena paliwa w obie strony, parkingów, taniego noclegu i jakiegoś wyżywienia dla dwóch osób. Ale może wyjść i więcej Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Klaviatoorka 04.07.17, 08:03 > taniego noclegu A za ile masz nocleg? Ja w Berlinie zawsze biorę Aletto, płaciliśmy tam za czteroosobową rodzinę ~ 60 - 70 euro za noc. Standard jest bardzo w porządku jak na hostel. No i zawsze można po koncercie pojechać kawałek za Berlin, powinno być sporo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Klaviatoorka 04.07.17, 09:27 a wyjazd z kims do kompletu? moze z Twojego miasta, albo okolicy, ktos tez jedzie i sie z Wami zabierze, dzielac koszta? albo Wy z kims? to juz by byla podroz przez 2? na marginesie - ja dokladnie tak poznalam swojego meza, hehe - cielam koszty podrozy i on sie napatoczyl z autem zawies gdzies ogloszenia, moze na stronie fanow zespolu? napisz do mnie na maila gazetowego, prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: nie będzie mnie tam :( 03.07.17, 20:14 na uj ci nowy laptop ? na uj ci wypasiony telefon ? zal ci na siebie to pomysl inaczej, ile znasz lasek które kiedykolwiek pojechaly z matka na fajny koncert ? zrob to dla siebie i dla młodej, wspomienia będzie miała za zawsze w przeciwieństwie do jakiegoś ujowego laptopa Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: nie będzie mnie tam :( 03.07.17, 20:18 Powiem tylko, że nigdy bym nie zrezygnowała z wyjątkowego przeżycia dla laptopa, telewizora, telefonu. Rower też kupiłam z kilka stów- nie wydałabym tyle na RZECZY. Za to i owszem wydałabym na koncert, wypad w wyjątkowe miejsce etc. Więc nie bardzo rozumiem Twój tok podejmowania tej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: nie będzie mnie tam :( 03.07.17, 23:14 kurcze, szczerze mowiac nie myslalam, ze koncerty moga byc tak drogie Na szczescie ja takie wyjazdy praktykuje czasami zeby obejrzec jakas wyjatkowa wystawe a to zazwyczaj jest nie wiecej niz kilkanascie euro Moze na jakis wyjatkowy spektakl bylabym w stanie wydac sporo - ale nie wiem, co to by musialo byc. Podroze - tak, jak najbardziej (ale to cala rodzina na razie wiec to nie jest wydatek tylko na mnie). Fajnie, ze robisz to z corka - i dlatego wg mnie jestes calkowicie usprawiedliwiona Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: nie będzie mnie tam :( 03.07.17, 23:34 IMHO - nawet gdyby jechała sama byłaby usprawiedliwiona (pod warunkiem, że nie kosztem innych członków rodziny , czyli "wy nie jedziecie nigdzie i chodzicie w dziurawych butach, bo JA chcę jechać") Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 00:04 Czyli az tak bardzo ci na tym koncercie nie zalezy,serio lepiej kupic siodlo niz przezyc cos super z corka? Co lepiej zaprocentuje w przyszlosci wspolne przezycia czy siodlo? Korzystaj poki mozesz niedlugo nie bedzie chciala z toba jezdzic,a wiezi z nia nie kupisz za zadna kase. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 00:16 ale opcji na przezycie czegos fajnego z corka jest wiele, siodlo tez sie moze przydac jesli corka ma to samo hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 00:19 Zalezy jak bardzo corce zalezy na tym koncercie Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 09:11 Słuchajcie, jak już zmotywowalyscie Klaviatoorke, to doradzcie mi jak zorganizować po kosztach wyjazd do Logolandu (Niemcy). Bo jakbym nie patrzyla- wychodzą mi 3 tysie za jeden dzień zabawy Wyjazdy z biurem- tak samo. Bilety to wiem- można wyszukać kupony na darmowe wejście dla dzieci, ale nocleg! nocleg! Jak bym nie szukała wychodzi mi jakieś 1500zł za noc dla 4 os rodziny, a nocleg mieć musimy, bo mamy jakieś 700km do przejechania, w dwie noce bez snu nie da rady. Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś
hallbera.jarlakappi Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 09:35 wynająć kamper ( ale to pewnie tez drogo wyjdzie) ? może hostelu poszukajcie Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 14:56 Kamper nie ma sensu, skoro jedziemy na jeden dzień. A co do hosteli- to tu właśnie liczyłam na pomoc, bo polskie wyszukiwarki pokazują mi noclegi za 1,5 tys i jakoś nie umiem znaleźć tańszych... Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 15:35 Szukaj noclegu trochę dalej, ale po trasie. 50 - 60 km dacie chyba radę przejechać? Odpowiedz Link Zgłoś
nisar Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 15:41 Czekaj, o którym legolandzie myślisz? Myśmy byli dwa razy w Heide Parku, dwa razy w Hansa Parku i nie wydaliśmy majątku. Jedziemy samochodem, jedzenie bierzemy swoje. Noclegów szukamy przez booking.com pod hasłem apartamenty, co de facto oznacza coś w rodzaju zwykłego mieszkania. W tym roku mieliśmy do dyspozycji ponad osiemdziesiąt metrów, dwie sypialnie, salon, dwie łazienki i kuchnia. Za 80 euro za noc (za całość, dodam). Dzięki temu nie wydawaliśmy na knajpy, bo wszystko przyjechało z nami, a na cały dzień zabawy w Hansa Parku zabraliśmy po prostu kanapki i machnęliśmy sobie piknik na trawce. Polecam - naprawdę to chyba najtańsza wersja podróżowania Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 21:15 W Augsburgu i Ulm są ibisy budget, nie powinnaś zapłacić więcej niż 50 euro za noc za pokój. Dla czterech osób mogą być potrzebne dwa pokoje, ale nawet tak nie powinnaś zapłacić więcej jak 100 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
jla-2 Re: nie będzie mnie tam :( 04.07.17, 16:26 co prawda my bylismy w legolandzie w 2011 roku, ale mysle, ze ceny az tak drastycznie nie wzrosly . Za pokoj 4 osobowy w poblizu ( 10-15 ikm) placilismy ok 100-110 euro. Niestety kompletnie nie potrafie sobie przypomniec nazwy albo chociaz miejscowosci, gdzie sie zatrzymalismy, nawet probowalam znalezc w mailach rezerwacje, ale niestety nie widze . moze tu cos znajdziesz, widze, ze sporo jest ofert w cenie wlasnie 100 euro www.tripadvisor.de/HotelsNear-g580189-d261317-Legoland_Germany-Gunzburg_Swabia_Bavaria.html Odpowiedz Link Zgłoś