Dodaj do ulubionych

Prezent dla 3latka

19.07.17, 07:49
Pomóżcie Dziewczyny, za chwilę syn mojej przyjaciółki kończy 3lata. Chciałabym mu coś fajnego kupić. Niestety moje dzieci są dużo starsze i nie mam bladego pojęcia co jest teraz hitem u takich maluchów. Przyjaciółka oczywiście mówi żebym sobie dała spokój, ale ja jednak chciałabym mu coś podarować. Przedział cenowy 100-150 zł. Macie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • manala Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 07:51
      fajna kolejka drewniana, klocki magnetyczne, rowerek biegowy jeśli nie ma
      • stara-a-naiwna Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 22:55
        niektóre trzylatki moga już jeżdzić na rowerku z pedałami
    • asia_i_p Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 07:53
      Klocki Duplo, Klocki Mega Blocks, jeżeli ci się uda podpytać rodzinę o ulubionego bohatera filmowego, w tej cenie możesz dostać zestaw tematyczny, jeśli nie, nietematyczne też są fajne. No i jeśli jeszcze dla niego za wcześnie, to prezent poczeka, bo 3 lata to trudny wiek, dzieci się bardzo nierówno rozwijają i jeśli z dzieckiem nie masz na co dzień kontaktu, może być trudno dobrać prezent.
      • kiarnao Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 08:20
        No właśnie tu jest problem, przyjaciółka wyprowadziła się na drugi koniec Polski a ja chłopca ostatnio widziałam jak miał 1,5roku. Wydaje mi się że klocki magnetyczne będą dobrym wyborem😉 dzięki
        • truscaveczka Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 12:19
          Tak, tylko patrz, co kupujesz, część ma śmiertelnie niebezpieczne kulki magnetyczne luzem, zeżarcie dwóch takich może skończyć się tragicznie.
      • princesswhitewolf Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 08:40
        jesli chodzi o klocki to ja proponuje cos lepszego niz Duplo co moj syn zdecydowanie wolal od Duplo. Klocki z magnesami
        https://encrypted-tbn2.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcQE4ww7znvNYJcpQ806I_tkOJPTifvvMb4to11rVROTE0ITPSdBa0ScGW4nWRUDBWOM79Sbchcx&usqp=CAE
    • princesswhitewolf Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 08:38
      Moj 4 latek mial swoja ulubiona zabawke czyli "samochod" ktorym zaiwanial po domu i ogrodzie. Proponuje cos w ten desen ( nie musi byc ten bo pelno na rynku opcji):

https://media.4rgos.it/i/Argos/5573051_R_Z001A?$Web$&w=570&h=513&$WebPDPBadge570$&topright=empty&bottomleft=empty
      • edelstein Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 08:46
        Ooo tak u mojego syna hitem w tym wieku bylo auto do odpychania nogami.
        • princesswhitewolf Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 08:59
          ano wlasnie
          • stara-a-naiwna Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 22:57
            żartujecie?!
            dla TRZY LATKA?!
            przecież takie akto odpychacz jest małe i dziecko szoruje na nim kolanami po ziemi?!

mój syn miał takie jak miał rok, teraz stoi zdezelowane na ogrodzie i jest... MAŁE! (syn ma 3,5 r)
            • princesswhitewolf Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 23:04
              sa roznej wielkosci.
            • edelstein Re: Prezent dla 3latka 20.07.17, 14:19
              Moj mial duzy
      • wydramarlenka Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 09:24
        Myślę, że taki samochód trzylatek ma co najmniej od roku.
        Zastanów się, czy znajomi mają dużo miejsca w mieszkaniu, jeśli nie - stawiałabym na prezenty o niewielkich rozmiarach lub zużywalne (sprytna plastelina, ciastolina, farby metaliczne, pisaki z czymśtam).

Jeśli mają dużo miejsca w mieszkaniu lub ogród - namiot dla dzieci lub coś w tym rodzaju:
        archiwum.allegro.pl/oferta/domek-kartonowy-do-malowania-dla-dzieci-farbki-i4910090565.html

• edelstein Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 09:53
          Sprytna plastelina to dziadostwo
        • princesswhitewolf Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 10:18
          u mnie plastelina farby i pisaki to prezent przechodni byl ponizej 4 roku zycia dziecka. Plastelina we wlosach, farby i pisaki na scianach zanim sie odwrocilam,...

To juz lepiej Aquadoodle
          https://pl.tomy.com/sites/tomy_pl/files/content/pl_PL/aquadoodle/aquaslider1-pl.jpg
      • ga-ti Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 11:57
        Dla 3 latka? Moja już jest dużo za duża na takie jeździki, dostała około roku, początkowo używała jako 'balkonik' do chodzenia, później jeździk, teraz ma za długie nogi.
        Już lepiej hulajnogę, czy rowerek biegowy, ale lepiej się skonsultować, bo prawdopodobne, że już ma.
        Jeśli mają ogródek to może jakiś pojazd do piachu, kopara, ciężarówa, betoniara itp. Polecam przejrzeć ofertę Wadera. Autka typu straż pożarna ze światełkami, sygnałami też powinny się spodobać. Lego duplo. Drewniane tory i kolejka, np. z ikei, ale nie koniecznie. Namiot, tunel, jakaś huśtawka do zawieszenia w domu.
        • zabka141 Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 12:06
          To ma byc preze t za max 150 zl. Nie warto kupowac badziewnej biegowki czy hulajnogi z plastikz za ta cene.
      • dotcomhaha Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 21:20
        4 latek na czyms takim?LOL.chyba wyjatkowo niepelnosprytny albo Jakis niepelnosprawny sorry.moja 4 Latka smiga Jak szalona na hulajnodze,zadnej tam z plastiku albo na rowerze.bez bocznych kolek.
        A w temacie-ja bym kupila lego,dzieci lubia budowac z knockow a te sa dobre jakosciowo.i podana przez autorke cena tez pasuje.
    • zabka141 Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 09:01
      Ksiazki
      • mamma_2012 Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 09:12
        Trzylatki, nawet jeżeli lubią czytanie, to nigdy chyba sterta książek zamiast zabawki nie wywoła zachwytu.
        Zresztą to wbrew pozorom bywa kłopotliwy prezent. Kiedyś sporo kupowałam i jeszcze więcej dostawałam, teraz w domu zalegają sterty nieprzeczytanych książeczek dla maluchów, bo syn miał przez jakiś czas kilka ulubionych innych nie chciał.
        Dobrze, że chociaż łatwo się ich będzie pozbyć.
        • zabka141 Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 12:04
          Chetnie polece cos czym zaden 3 latek nie pogardzi. Moja corka cieszy sie bardzo na ksiazki. Ja tez je wole od plastikowych zabawek. Klopotliwe? Chyba tylko dla roduica ktoremu sie nie chce czytac dziecku.
          • zabka141 Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 12:14
            O np wybralabym takie pozycje, jakis t-shirt, banki lub resorak

lubimyczytac.pl/ksiazka/221794/tam-gdzie-zyja-dzikie-stwory

lubimyczytac.pl/ksiazka/308194/rok-w-przedszkolu

lubimyczytac.pl/ksiazka/3900500/mis-uszatek

• mamma_2012 Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 09:17
      Mniej więcej w tym wieku syn dostał strój policjanta, często zakładał go do zabawy, teraz zreszta też tylko już na zmianę z pokaźną kolekcją innych.
      Hitem też był wielki wóz strażacki z wysuwaną drabiną i efektami świetlnymi i innymi bajerami.
    • cichadziewuszka Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 11:03
      U mojego 3letniego bratanka hitem są samochodziki i zestawy torów hot wheels. Z jeździka/odpychacza już dawno wyrósł. A może hulajnoga?
    • joaaa83 Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 12:19
      Moja w tym wieku miała fazę na układanki różnego typu, puzzle, więc stawiałabym na proste, duże klocki jak Duplo. No i hitem był rowerek biegowy (są tańsze za 150 zł, ale kaski są po 60-80 zł) oraz taki z bocznymi kółkami (nie ten przedział cenowy)
      Zalinkowany jeździk bardziej dla dwulatka.
    • alam.kota Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 21:44
      zestaw kolejka/pociąg z torami do jeżdżenia, samochodziki np trucker z dużymi kołami, jakiś komplet klocków np Bob Budowniczy - kask, zestaw narzędzi, koparki...
      • mama.gucia Re: Prezent dla 3latka 19.07.17, 22:57
        Mam 3 latka na stanie, który ma starszego brata. Zestaw narzędzi, miarka, jakaś latarka, zestaw do piasku ( samochód i łopatka), ewentualnie klocki lub samochody to uwielbia. Z biegówki i jezdzika dawno wyrósł. Jeździ na zwykłym rowerze i hulajnodze dwukolowej, spadku po starszym bracie.
        Dostawał zabawki którymi nigdy się nie bawił a brat będąc w jego wieku był nimi zainteresowany. Dzieci różnie się rozwijają i to, co dla jednych będzie hitem dla innych kitemsmile. Mój bardzo lubi piłki. Ciężko jest wyjść ze sklepu bez kolejnej, lubi stroje piłkarskie i asortyment oraz Strażaka Sama. No ale to szkoła starszego brata, którego młody kopiuje.
        • ga-ti Re: Prezent dla 3latka 20.07.17, 11:20
          Moja, fakt dziewczynka, strażakiem średnio zainteresowana, ale bardzo lubi pieski z psiego patrolu smile a z męskich zabawek, kolejki i tory, klocki różne, statki pirackie i kosmiczne z gwiezdnych wojen wink wpływ starszego rodzeństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka