Dodaj do ulubionych

upały a nocny sen

02.08.17, 15:33
Pytanie do tych, co nie mają klimatyzacji w domu.
Wysypiacie sie w nocy podczas takich upałów? Gdy temperatura na zewnątrz, jeszcze o 23ciej to jakieś 26 stopni?W domu, mimo rolet i zamkniętych okien jakieś 27....
Dzisiaj musiałam wpaść na moment do domu (Warszawa). Zauważyłam, ze ludzie w mieście jacyś tacy podminowani. Brak snu?
Obserwuj wątek
    • karme-lowa Re: upały a nocny sen 02.08.17, 15:36
      Ja pomimo klimy źle śpię w upały. Cały dzień zbiera się na burzę i jakoś zebrać się nie może 😣😣
    • ola_dom Re: upały a nocny sen 02.08.17, 15:46
      kochamruskieileniwe napisała:

> Dzisiaj musiałam wpaść na moment do domu (Warszawa). Zauważyłam, ze ludzie w mieście jacyś tacy podminowani. Brak snu?

Ja się nawet wysypiam, śpię goła i bez przykrycia, to niewątpliwie pomaga.
      Ale podminowanie może być powodowane przez duchotę i powietrze, które człowieka obkleja jak pasztet. Nawet wyspana tego nie znoszę sad
    • iwoniaw Re: upały a nocny sen 02.08.17, 15:50
      Ja śpię doskonale, jestem ciepłolubna i upały mi nie przeszkadzają.
    • 1234wxyz Re: upały a nocny sen 02.08.17, 15:52
      Nie da sie spac. Wczoraj poszlam o 1 w nocy, obudzilam sie o 4. Mecze sie okrutnie i czekam na deszcz. Wpisy o tresci: "a ja kocham upal i mam gdzies ze ludzie dostaja udaru" za 3... 2... 1...
      • miruka Re: upały a nocny sen 02.08.17, 15:57
        dobrze mi się śpi 3-5 rano, tak to masakra
      • kitek_maly Re: upały a nocny sen 02.08.17, 15:59
        > Wpisy o tresci: "a ja kocham upal i mam gdzies ze ludzie dostaja udaru"

Hmm czy sugerujesz, że jak ktoś lubi upał, to przyczynia się do tego, że ktoś dostanie udaru? Co ma lubienie upału na wpływ na to czy takie warunki wystąpią bądź nie i na ich konsekwencje?
        • kitek_maly Re: upały a nocny sen 02.08.17, 16:00
          *Co ma lubienie upału do tego czy takie warunki wystąpią bądź nie i na ich konsekwencje?
          • iwoniaw Re: upały a nocny sen 02.08.17, 16:03
            No jak to, wielbiciele upałów powinni przeprosić, że przez jakieś max dwa tygodnie w roku mają okazję mieć swą ulubioną pogodę na miejscu wink
        • 1234wxyz Re: upały a nocny sen 02.08.17, 16:12
          Gdzie sugeruje cos takiego? Po prostu zawsze w lecie zdarzaja sie buraki, ktore potrafia skomentowac to ze ktos sie zle czuje albo ze zaslabl tekstem jak wyzej. Analogicznie buractwem sa komentarze ktore widzialam w zimie na onecie pod artykulami ze zamarzlo kilka osob utrzymane w stylu: "jak dla mnie mogloby byc jeszcze minus dziesiec wiecej". No chamstwo i tyle. Nie sugeruje ze komentarze maja wplyw na temperature. smile
          • kitek_maly Re: upały a nocny sen 02.08.17, 16:16
            Acha, połączenie tego w jednym zdaniu dało takie wrażenie.
            To o czym piszesz to chamstwo, of kors.
    • bebi_nowa Re: upały a nocny sen 02.08.17, 16:02
      ja lubię upał wink ale faktycznie trudno zasnąć jak gorąco, wczoraj się męczyłam.
      • karme-lowa Re: upały a nocny sen 02.08.17, 16:14
        Podziwiam wszystkich tych, co kochają upały. Serio. Ja tylko z bloku wyjdę i jestem mokra jak szczur😔
    • kwietniowka2011 Re: upały a nocny sen 02.08.17, 16:28
      nie mam klimy i jestem obecnie poza miastem, śpię przy wiatraku, dzieci też
      już się boję co będzie jak jutro wrócimy na betonowe osiedle uncertain
    • feliz_madre Re: upały a nocny sen 02.08.17, 16:38
      Śpię przy wiatraku, ale trochę się boje zostawić go na całą noc, zresztą wkurza mnie jego hałas. Wiec jak już przysypiam i się trochę schłodzę, to wyłączam. Po dwóch godzinach snu się budzę z gorąca i duchoty i włączam. Potem wyłączam. A potem znów włączam... Dziś się tak budziłam 4 razy. Wczoraj 5. okropny czas :-\
    • juuuu7 Re: upały a nocny sen 02.08.17, 17:08
      Nigdy nie mam problemu ze snem...teraz spie bez przykrycia.
    • kondolyza Re: upały a nocny sen 02.08.17, 17:13
      wlasnie ldatego 3 lata temu założylismy klimę również w trzech sypialniach (wcześniej mieliśmy tylko w livingu).
      jak jest upal i jestem poza domem to znoszę to fatalnie. u tesciów np. spię nago, przykryta tylko prxześcieradłem, idę spać późno, okolo 1-2 i dopiero nad ranem zasypiam trochę głębiej.
    • jorkidwa Re: upały a nocny sen 02.08.17, 17:20
      Miałam pootwierane większość okien w nocy i spało mi się całkiem dobrze. W następne dni widzę, że noce będą już chłodniejsze więc nie spodziewam sie problemów.
    • birch70 Re: upały a nocny sen 02.08.17, 17:23
      Dla mnie takie upały, to czysta makabra... Ja jestem człowiek klimatu umiarkowanego, 25 stopni, to maksymalna temperatura, przy której jeszcze czuję względny komfort. Powyżej - no way https://emotikona.pl/emotikony/pic/0doubledown.gif
      Dziś w nocy prawie nie spałam, wykończona jestem i zlana potem...
      • gama2003 Re: upały a nocny sen 02.08.17, 22:17
        Jesteś mną.

25 i słoneczko to dla mnie ideał lata.
        Teraz wegetuję ze łzami w oczach.
        • kochamruskieileniwe Re: upały a nocny sen 02.08.17, 22:22
          o i ja podobnie. Bliżej mi do człowieka z Północy niż do człowieka z Południa.
          25 maksymalnie, lekki wiatr. W nocy deszcz. Generalnie cyrkulacja powietrza północna, lub północno-zachodnia. Zadnego powietrza znad Sahary!
          • karme-lowa Re: upały a nocny sen 02.08.17, 22:48
            To dokładnie tak jak ja. O makijażu nawet mowy nie ma.
    • maslova Re: upały a nocny sen 02.08.17, 17:30
      Ja śpię nienajgorzej. Za to moja koleżanka, która nie znosi upałów, przykrywa się na noc mokrym prześcieradłem. Ponoć metoda ta działa nawet przez kilka godzin 😊
    • mamablue Re: upały a nocny sen 02.08.17, 22:09
      Śpi mi się słabo, ale nie z powodu upałów. Po całym gorącym dniu młodzież mająca wszak wakacje ok. godz. 21 wylega tłumnie z domów i zaczyna prowadzić bujne życie towarzyskie. Więc choć w nocy za oknem przyjemnie, to nie da się spać przy otwartym z powodu hałasu. Ech...
    • 1papryczka.chili Re: upały a nocny sen 02.08.17, 22:33
      Ja bez problemu się wysypiam bo całą noc mam wentylator na parapecie przy otwartym oknie. Do tego stopnia ekstra się schładza że śpię przykryta kołdrą.
    • forumologin Re: upały a nocny sen 02.08.17, 22:44
      Ja wiwczorem uzywam spryskiwacza na cialosmile
      jak mialam lozko orzy scianie to przyklejlam sie plecami do zawsze chlodnej sciany
    • lisciasty_pl Re: upały a nocny sen 02.08.17, 22:51
      U nas póki co maksymalnie 24 na plusie w domu, dobre ocieplenie, duża akumulacyjność, rekuperacja
      i chłodzenie podłogi robią swoje suspicious No i zamykanie rolet w ciągu dnia, bo to podstawa.
    • bei Re: upały a nocny sen 02.08.17, 22:56
      Mam problemy ze snem w czasie pełni, upał nie ma wpływu na mój sen, tym bardziej, ze dom na parterze i bez klimy jest chłodny.
    • bywalec.hoteli Re: upały a nocny sen 03.08.17, 00:12
      Uwielbiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka