Dodaj do ulubionych

dochody do 500+

08.09.17, 09:01
Niestety nawet w ministerstwie nie wiedzą. Ani w urzedzie wojewódzkim, odsyłają mnie do własciwego urzedu a w urzedzie nie mają czasu bo jest tysiące wniosków.

Sytuacja wygląda tak. Został złozony wniosek na świadczenia rodzinne, 500 plus. Osoba spełnia warunki dochodowe, 670 zł na osobę. Ale w najbliższym czasie otrzymuje ok 100-150 zł więcej (jako premia np) chodzi mi o powiedzmy najniższą krajową która wzrasta. i teraz na osobę ni przekracza progu dochodowego, lub przekracza minimalnie.
Czy dochód jest liczony z ostatnich 3 miesięcy, czy z ostatniego miesiąca, czy nie liczy sie za ten rok, bo przeciez liczą za rok poprzedni.

Jak to wygląda?
Obserwuj wątek
    • filipianka Re: dochody do 500+ 08.09.17, 09:11
      jeśli to samo źródło dochodu to nie liczą się podwyżki
      policzą się w następnym okresie bez znaczenia że np. premii już nie będzie
      • 1madzik10 Re: dochody do 500+ 08.09.17, 09:17
        no ale jesli przekracza próg dochodowy i wtedy nie nelezy sie t i tak nalezy sie? dziwne
      • ananiasza Re: dochody do 500+ 08.09.17, 09:24
        Pozwolę się dopisać w wątku. To jeżeli po urodzeniu drugiego dziecka pójdę na macierzyński i nie będę przekraczać dochodu, ale w zeszłym roku jeszcze w pracy przekraczałam, to nie dostane na dwójkę tylko na jedno dziecko?. Czyli nie liczy się aktualna sytuacja, tylko z roku poprzedniego?
        • lifecolor Re: dochody do 500+ 08.09.17, 09:47
          Aktualna sie liczy przy dochodzie utraconym, np. urlop wychowawczy
          • 1madzik10 Re: dochody do 500+ 08.09.17, 10:14
            A jak wygląda np uzyskanie stypendium socjalnego? wlicza się?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka