Dodaj do ulubionych

Kręgosłup

12.09.17, 09:39
Boli od łopatek w dół,jak ulżyć doraźnie?
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Kręgosłup 12.09.17, 09:54
      Posmarować dicloziają. Taka maść.
    • lady-z-gaga Re: Kręgosłup 12.09.17, 10:22
      Iść szybko na dobry masaż
      • hedna Re: Kręgosłup 12.09.17, 10:29
        myślałam o masażu,ale czy się nie pogorszy..? wink
        • lady-z-gaga Re: Kręgosłup 12.09.17, 10:32
          Masaż zlikwiduje napięcie, które powoduje ból. Maść może tylko chwilowo pomoc na ból, ale problem zostanie.
        • paszewa Re: Kręgosłup 12.09.17, 10:43
          O matko, nie idź na żaden masaż. Jak masz jakiś stan zabaplny to tylko pogorszysz sprawę. Jak już chcesz iść to umów sie do rehabilitanta, on Ci chociaz krzywdy nie zrobi.
          Od łopatek w dół dokąd? Prawdopodobnie odcinek piersiowy.
          Zapisz sie do ortopedy niech Ci zrobi mri albo rtg, a potem moze skieruje na rehabilitacje.
          Nie rób głupot w stylu same sobie rozciągnę, poćwiczę itp. albo pójdę na masaż.
          Masaż a rehabilitacja, kiedy reh znajdzie napięte mięśnie i oceni jak i gdzie dotknąć to jak niebo a ziemia.
          To mowię Ci ja, od lat na rehabilitacjach i pod opieką orto wink
          • lady-z-gaga Re: Kręgosłup 12.09.17, 10:57
            Masz absolutną rację a ja dokładnie to miałam na myśli. Przecież nie .masaż w gabinecie kosmetyczki smile
            • lady-z-gaga Re: Kręgosłup 12.09.17, 10:58
              Tzn chodziło mi o masaż u rehabilitanta
            • paszewa Re: Kręgosłup 12.09.17, 11:03
              ja sie nauczyłam że trzeba byc precyzyjnym smile pamietasz watek o bukiecie i wiązance?
              ktos napisze masaz i dziewczyna pojdzie do spa na masaż tongue_out a tam ja załatwią na cacy. Zreszta dobry reh ktory stwierdzi ze jest stan zapalny nie tknie pacjentki, a jak jest pospinana to ładnie porozluźnia mięśnie.
        • 3olcia Re: Kręgosłup 14.09.17, 16:50
          Masaz !! Polecam ! Oni wiedza jak i gdzie masowac to czemu ma się pogorszyć.
          Plastry z borowiny jako okłady (wyguglowac)
    • hedna Re: Kręgosłup 12.09.17, 19:31
      Daje równo sad od rana boli na dodatek żołądek i cały czas mi niedobrze.
      Miałam ostatnio bardzo stresujący czas,może to tak wychodzić?
      • kozica111 Re: Kręgosłup 12.09.17, 19:38
        Nerki?
      • daszutka Re: Kręgosłup 12.09.17, 19:46
        Może tak wychodzić, ja mam tak samo. Kiedy się denerwujesz napinasz mięśnie, także te pleców stąd może być twój ból kręgosłupa.
        • hedna Re: Kręgosłup 12.09.17, 20:53
          Podobnie chyba miewałam wcześniej.Umordowałam się cały dzień
        • hedna Re: Kręgosłup 13.09.17, 07:45
          a jak sobie z tym skutecznie można poradzić?
      • little_fish Re: Kręgosłup 12.09.17, 19:56
        Hedna, mnie dłuższy czas bolało pod łopatką, potem zaczęło promieniować do żołądka. Okazało się, że to kamienie w woreczku żółciowym. Jak rąbnęło ostatecznie, to trzeba było szybko ciąć. Sprawdź ten ból
        • hedna Re: Kręgosłup 12.09.17, 20:55
          Woreczka pozbyłam się kilka lat temu ,ale dzięki za podpowiedź
          • nisar Re: Kręgosłup 13.09.17, 07:51
            Kamienie umieją utkwić/sformować się w przewodach żółciowych niestety. Tylko wtedy ból nasila się po zjedzeniu lub wypiciu czegokolwiek. Bez jedzenia i picia się uspokaja. Boli głównie z tyłu, pod prawą łopatką, ale także taką jak "obręczą" dookoła człowieka. Warto by zrobić dobre usg - jak nie przejdzie do wieczora a uznasz, że ma jednak coś wspólnego z jedzeniem czy piciem sugeruję SOR jednak. Trzymaj się.
      • maadzik3 Re: Kręgosłup 13.09.17, 19:21
        może. w okresach najgorszego stresu w życiu szło mi właśnie na kręgosłup
        • hedna Re: Kręgosłup 13.09.17, 19:27
          I jak się to objawiało,?
    • ju8 Re: Kręgosłup 12.09.17, 19:40
      To nie koniecznie może być od kręgosłupa. Może być od żołądka (wątroba, refluks, woreczek żółciowy) nerwoból itp.
      • karme-lowa Re: Kręgosłup 12.09.17, 19:46
        U mnie tak się grypa żołądkowa objawia. Zawsze od bólu pleców.
        Trwa parę dni .
        • hedna Re: Kręgosłup 12.09.17, 20:56
          i tak bez wymiotów?
          • karme-lowa Re: Kręgosłup 12.09.17, 21:21
            hedna napisała:

> i tak bez wymiotów?
            >
            Po dwóch dniach od wystąpienia bólu pleców, zaczęłam wymiotować i miałam biegunkę.
            • karme-lowa Re: Kręgosłup 14.09.17, 15:42
              Nic. Bo nic nie działa na mnie w takiej sytuacji.
        • hedna Re: Kręgosłup 14.09.17, 13:45
          A co bierzesz w takich okolicznościach?
    • asiairma Re: Kręgosłup 12.09.17, 21:07
      A czujesz niepokój, lekki strach? Jeśli tak, to pomimo, że nie lubię siać paniki, proponowałabym SOR. Dużo kobiet przechodzi zawał myśląc, że to niestrawność czy bóle mieśniowo-kostne.
    • hedna Re: Kręgosłup 13.09.17, 15:59
      Minimalnie lepiej dzisiaj,ale męczy nadal. Coś w kierunku grypy żołądkowej ,tylko te plecy....
    • hedna Re: Kręgosłup 13.09.17, 19:13
      Byłam u nas w przychodni,ale nie było miejsca.Wybralam się na opiekę całodobowa.Jakis lelawy doktor, zapisał no ale,nifuroksazyd i coś przeciwbólowego.Matko jak mnie plecy bolą! I żołądek ,wszystko.Radźcie coś bo oszaleję!!
      • gama2003 Re: Kręgosłup 14.09.17, 16:54
        Przy takim zaostrzeniu chyba pojechałabym na SOR.
        Jest szansa, że ktoś Ci pomoże, wykona jakikolwiek badanie zanim poda leki przeciwbólowe sad
        • hedna Re: Kręgosłup 14.09.17, 17:02
          dziś w ciągu dnia nieco lepiej niż wczoraj.Trochę mniej boli.Dodzwoniłam się do mojej lek.rodz innej(też miała ful i nie dała rady przyjąć),kazała wyrzucić nifuroksazyd,a zastąpić czymś innym. cholerstwo wściekłe jakieś!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka