Dodaj do ulubionych

ile zaoferować?

25.09.17, 18:02
chcę pogadać z młodszą siostrą ojczyma ( dobrze znajoma i "czasowa"), żeby go odpłatnie nieco wyręczyła w obowiązkach domowych, bo moja Mama w demencji niestety tak co 3 noc dostaje "głupawki" (pląta się pod 1000 pretekstów po mieszkaniu) i potem jest mu ciężko zrobić zakupy i ugotować wspólnie z nią obiad. pkanowanie zakupów, sprzątanie, etc oraz działkę! Rodzice ogarniają wspólnie bezbłędnie.
osoby z tych krygujących się, więc muszę się włączyć. dodatkowo jak na razie wg ojczyma nie ma opcji, żebym to ja płaciła, więc muszę się liczyć funduszami Rodziców . pojęcia nie mam......20PLN za godzinę? Kraków. ...
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: ile zaoferować? 25.09.17, 18:21
      A mamie nie może lekarz włączyć leków przeciwko halucynacjom nocnym? To prostsze moim zdaniem niż wynajmowanie nocnej opieki. I oboje rodzice będą mogli się wyspać.
      • mamusia1999 Re: ile zaoferować? 25.09.17, 20:57
        leki dosyć nowe bo i skok w rozwoju maminej demencji świeży. po dzisiejszej kontroli na razie te same na następne 2 tygodnie. ale i tak natchnęłaś mnie nadzieją na poprawę sytuacji .
        tata się jeszcze nie oswoił, jeszcze chce być jej rycerzem (skubaniec kochany smyknął z nią dzisiaj do psychiatry na kontrolę , zamiast poczekac na mój jutrzejszy przyjazd). a z drugiej strony to zaprawiony zmianowiec i wędkarz, pobłogosławiony darem odsypiania zaległości w dzień, żeby się wokół niego paliło i waliło. gdyby go celowo Mama nie budziła, to by nawet nie wiedział, że ona tak wędruje.
        więc w sumie to chodzi o to, żeby po cięższej nocy jego siostra zrobiła brakujące zakupy, pomogła Mamie ugotować obiad, może poszła z nią spacerem na działkę .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka