dorek3 29.09.17, 14:47 Linkuję poniżej FB gdzie znajdziecie namiary na wszystkie lokalne marsze www.facebook.com/ogolnopolskistrajkkobiet/videos/2099062303453090/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetapzn3 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 16:19 Też będę. Warto przeczytać: Rok po Czarnym Proteście znów wyjdziemy na ulice. Polskim kobietom został już tylko skrawek praw - politycy zrobią wszystko, byśmy same nie mogły o sobie decydować. Polki masowo wyszły na ulicę i przestraszyły polityków. Polki takie jak ja, które w razie konieczności mogłyby pozwolić sobie na zabieg w Czechach czy na Słowacji, zaprotestowały także w imieniu kobiet, które takiej możliwości nie mają i w razie gwałtu czy ciąży zagrażającej ich życiu byłyby pozostawione same sobie. Ale politycy nie ustają w próbach przeforsowania zakazu aborcji. Co i rusz słyszymy o projektach ustaw zgłaszanych przez fundamentalistów mianujących się “obrońcami życia” (wolę nazywać ich “przeciwnikami wyboru”), którzy z rządem przeciągają linę - ile kobiet władza poświęci, żeby zadowolić te środowiska; ile kobiet umrze przy porodzie; ile urodzi śmiertelnie chore dziecko; ile będzie zmuszone urodzić dziecko z gwałtu? A przecież prawo do aborcji, to tylko część tego, o co walczymy. Zabrano już dostęp do antykoncepcji awaryjnej, zabrano refundację in vitro, zamach na organizacje pozarządowe prawdopodobnie pozbawi finansowania organizacje pomocowe i feministyczne, wszystko wskazuje też na to, że rząd szykuje się do wypowiedzenia konwencji antyprzemocowej. Jakie prawa odebrano przez ten czas mężczyznom? Żadnych, mężczyznom nie odbiera się praw. Mają ich komplet, wraz z prawem do decydowania o życiu kobiet. A jedyny sposób, by je wyszarpać, to szarpać wspólnie. To tak, jak z wnoszeniem lodówki na czwarte piętro - dwie feministki ją wniosą, jeden szowinista - bardzo wątpię. 3 października, w rocznicę Czarnego Poniedziałku, na ulicach polskich miast odbędzie się Czarny Wtorek. Nie chodzi jednak o to, by wspominać wydarzenia sprzed roku. W tym roku wychodzimy, bo nie składamy parasolek. Wychodzimy, bo nie odpuszczamy. Wychodzimy, bo walka nadal trwa - piszą organizatorki. Hasło protestu to Wielka Zbiórka - w czasie manifestacji zbierane będą podpisy pod projektem Ratujmy Kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 16:48 Taaak, jak wszystkim wiadomo nalezy adoptowac pszczoły, roztkliwiac się nad kwiatuszkiem, płakac nad męczarniami karpia a niszczenie ludzkiego zycia nazywać postepem i traktowac jako jedno z praw człowieka. I ponownie pytam sie jakim prawem grupa lewicowych feministek uzurpuje sobie prawo do występowania w imieniu wszystkich kobiet? Parafrazując słuszne hasło jednej z gwiazd tych demonstracji zawolam: "Precz z dyktaturą kobiet - lewicowych feministek". Aha - p. poseł Gajewskiej nie będzie. Oddaje się rozkoszom lektury "Anny Kareniny" Bułhakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 16:51 to nie jest grupa lewicowych feministek, eluniu, to są miliony zwykłych kobiet, które poparły marsz w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 17:12 Tak, tak pamiętam te tysiące - 200, 300 tysięcy? a jak dla TVN to nawet 500 tysięcy. Zło jest zawsze wrzaskliwe i przyciaga uwagę - niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 17:14 "Zło jest zawsze wrzaskliwe i przyciaga uwagę" O, znowu się słowa prawdy pistrollolwi wyrwały, oj, nie pochwalą za krytykę prezesa i jego przydupasów, nie pochwalą Ale podbijaj wątek, trolliku kremlowski, podbijaj. Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 17:18 1elka26 napisał(a): > Zło jest zawsze wrzaskliwe i przyciaga uwagę - niestety To już wiadomo dlaczego tak stale wrzeszczycie, głównie wasz prezio na miesiecznicach że Odpowiedz Link Zgłoś
magkul99 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:07 Jak można walczyć o prawa do aborcji i jednocześnie walczyć o in vitro?! Coś mi tu zgrzyta..... Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:13 słowo klucz : PRAWO i już przestaje zgrzytać. Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:26 Ale nikt nie ogranicza PRAWA do in vitro-chodzi o finansowanie z własnej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:16 co ci zgrzyta ? wyobraź sobie ze kobiety sa same decydować o tym czy chcą być w ciąży i mieć dzieci czy nie no szok prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
magkul99 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:21 No brawo! Ja jak nie chciałam mieć kolejnego dziecka to stosowałam antykoncepcję, jak zapragnąłam być matką to przestałam ją stosować. Proste nie. No chyba ze należysz do grona osób które uważają że aborcja to rodzaj antykoncepcji, to wtedy zdecydowanie walcz! Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:27 Proste tylko dla bardzo ograniczonych osób. Te mniej ograniczone wiedzą, że w życiu mogą się zdarzyć różne sytuacje, z których zawodna antykoncepcja nie jest najgorszą opcją. Odpowiedz Link Zgłoś
magkul99 [...] 29.09.17, 18:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka [...] 29.09.17, 18:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia [...] 29.09.17, 18:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi [...] 29.09.17, 21:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magkul99 [...] 29.09.17, 21:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:36 Tp jeszcze raz, chcialabys zeby przypadek chazana spotkal ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
magkul99 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:52 Nie chciałabym, tak samo jak żadna z was by nie chciała.Mnie spotkał inny przypadek, gdzie na Madalińskiego chciano usunąć mi zdrową ciążę i to w trybie natychmiastowym bo zaczynał się weekend i potem nie byłoby lekarza. A ciążę chciano mi usunąć bo miałam masywny krwotok i zagrażalo to mojemu życiu. Zero refleksji lekarzy zero przemyśleń. Według lekarza dziecko miało umrzeć za godzinę. Żyjemy obydwie. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:57 Ok, magkul, ale chazan dzialal z rozmyslem wiele dni. Bo mogl. Twoj przypadek to kwestia tego ze bledy lekarskie powinny byc surowo karane i wtedy lekarze czujac nad soba reke Temidy byliby b ostrozni. Jesli jednak nie chcesz dla zadnej kobiety przypadku Chazana to nie dziw sie ze mozna byc za in vitro i aborcja Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:38 No dobrze, chciano usunąć, bo dla kogoś ważne było Twoje życie. Ale jednak Cię nie zmuszono. Mogłaś odmówić. Za nieusunięcie nikomu nie groziła kara. To, że ktoś bardzo ryzykował i dobrze na tym wyszedł, to nie powód, żeby innych zmuszać do podejmowania ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
magkul99 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:00 Ale czy teraz nie masz prawa odmówienia jakiegokolwiek zabiegu medycznego z którym się nie zgadzasz? Nie słyszałam jeszcze o jakiejkolwiek karze za odmówienie zabiegu ( nie mówię tu o dzieciach). Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:27 magkul99 napisała: > A ciążę chciano > mi usunąć bo miałam masywny krwotok i zagrażalo to mojemu życiu. Zero refleks > ji lekarzy zero przemyśleń. Według lekarza dziecko miało umrzeć za godzinę. Ż > yjemy obydwie. Uważasz lekarza za Boga, który nie może się pomylić? Lekarz chciał ci życie ratować. > chmiastowym bo zaczynał się weekend i potem nie byłoby lekarza. A z takimi pretensjami to do polityków, którzy nic nie robią, by lekarzy, których jest w Polsce najmniej w porównaniu z innymi krajami europejskimi, było więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:51 Jak ktoś nie chce przypadku Chazana, niech sobie nie robi in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:52 Aha. Bo? Ty masz o tym decydowac? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:57 Aha, jasne, bo bez in-vitro to wady genetyczne się w ogóle nie zdarzają. Wcale, zero, nul. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:26 Przypadek, o którym mowa, to właśnie rezultat in vitro. Nie trzeba być geniuszem, żeby na pierwszy rzut oka zorientować się, że częstość wad wrodzonych dzieci poczętych tą metodą, MUSI być wyższa niż u dzieci poczętych naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:42 Skoro musi to na pewno jest. Co najwyżej jest to ukrywane przez zainteresowanych przed opinią publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:38 No powiedz jeszcze coś śmiesznego, świetnie ci idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:29 Czyli od pierwszej miesiączki stosowałaś tabsy na wszelki wypadek gdyby Cię ktoś zgwałcił? łał Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:46 Proste? wiesz, nie każdy jest taki mądry, wykształcony, obyty , o szczerym obliczu i czystych butkach. my, szaraczki myślimy trochę inaczej. i mamy do tego prawo. nie nakazuję ci poddanie się in vitro czy aborcji po np. gwłacie. zrobisz, jak zechcesz. my, szaraczki nie wtrącamy się do twego życia. bądź łaskawa zniżyć się do naszego poziomu. nie wtrącaj się do naszego. Odpowiedz Link Zgłoś
magkul99 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:52 Obawiam się ze wy szaraczki w ogóle nie myślicie, a na pewno nie samodzielnie. Lubicie przeżutą papkę środowisk które was wykorzystują do załatwiania swoich politycznych interesów . Odpowiedz Link Zgłoś
wiosennaburza1 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:59 a czemuż obrażasz? rozumiem ,że oceniasz po sobie. wiesz... osoba , która twierdzi że kobieta powinna urodzić dziecko gwałciciela, dziecko bez szans na przeżycie, chore i cierpiące - nie zasługuje nawet na to, co właśnie miałam napisać. o to jest walka. traktowanie kobiet jak idiotek , które będą się namiętnie skrobać zamiast zabezpieczać nie wymaga nawet komentarza. jesteś idiotką? podwiąż sobie jajowody. nie decyduj za miliony normalnych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 19:02 U mnie ostatnio robiono badania, tabletke po zastosowalo 1% kobiet. 1%! No ale zakazmy jej czy zrobmy na recepte bo przeciez glupie kobiety beda lykac garsciami Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:29 Bo tu chodzi tylko i wyłącznie o ideologię i kontrolę nad kobietami. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:05 Jakbyś zgadła, że chodzi o kontrolę nad kobietami. Lewica straciła kontrolę nad nominalnym proletariatem, więc musiała znaleźć zastępczy. A kobiety doskonale się do tego nadają. Są przeciętnie dostatecznie mało inteligentne, żeby się nie zorientować. A kiedy ma się najlepszą kontrolę? Kiedy wmówi się im, że najważniejsza w życiu jest kopulacja, a one się tym zajmą. I o niczym więcej już myśleć nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czarny Wtorek - 3.10 01.10.17, 11:30 Lol, niech mi ktoś teraz powie, że ta cała prawacka ideologia jest czymś więcej niż nienawiścią do kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:19 Nasz forumowy myśliciel wzruszony płaczem zamrożonych zarodkw i komórki jajowej wędrującej do macicy. Taki samodzielny w swych wzruszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 18:54 Tak, tak - bo nienarodzone dziecko to tylko jakiś zlepek komórek które wmozna usunąć gdyż mieszkanie jest zbyt małe. To nie jest żadne wtrącanie się - to jest obrona życia. Dlatego pewnie tak bardzo bola was transparenty pokazujące skutki aborcji, sumienie wtedy odzywa się? To nie jest pszczółka ani karp - to jest człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 19:00 Eluniu, a przypomnij jak bronil tego zycia wasz prokurator gdy to zycie zostalo zgwalcone w wieku 11 lat? Bo cos tam pisza ze wtedy to ten gwalcacy byl broniony. I pamietaj dziewczynko i chlopczyku ze to co stosujecie dzis to miecz obosieczny, w biblii o tym jest, jako "katoliczka" powinnas wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:53 "Ja ci nie nakazuję kraść, ale nie wtrącaj się do mojego prawa do kradzieży." Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:59 Jak aborcja ma sie do kradziezy? Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:01 Nijak. Poza tym kradnąc krzywdzisz kogoś - okradanego. A aborcja dotyczy tylko własnego ciała i własnych planów prokreacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:04 I tego ze kobieta smie decydowac o prokreacji i to jeszcze z tak blahych powodow jak wlasna wygoda Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:06 Zabicie żony dotyczy tylko własnego ciała i własnych planów prokreacyjnych. "Dlatego opuści mężczyzna swego ojca i swoją matkę, a złączy się ze swoją żoną, tak że staną się jednym ciałem." (Gen 2:24) Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:10 Czyli chcesz narzucic wszystkim wykladnie chrzescijanska? "Oddajcie cezarowi co nalezy do cezara a Bogu co nalezy do Boga". I rozumiem ze bedziesz pierwszym entuzjasta jak przyjda muzulmanie i narzuca nam swoja wiare, nie bedziesz hipokryta tiszku Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:17 Skoro lewacy chcą narzucić wszystkim wykładnię lewacką, dlaczego ja mam sobie żałować? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:22 Ktoś ci każe zachodzić w ciążę i dokonywać aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:26 A ktoś ci każe kraść? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:28 Kradziez to jest zabranie cudzej wlasnosci, zarodek jest czescia mojego ciala, capisci? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:29 Tak samo, jak żona jest częścią mojego. Capisci? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:32 Wedlug slow Chrystusa, Allah mowil co innego, a jeszcze co innego Luter lub Budda. A zarodek jest zawsze czescia ciala. Szach mat. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:37 super_hetero_dyna napisał(a): > Tak samo, jak żona jest częścią mojego. Capisci? Dynieczka, a tak zdanka dwa dalej co Chrystus mowil? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:42 Ty, ale 'złączą się w jedno ciało' oznacza równie dobrze, że to ty jesteś częścią ciała żony. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:36 Jacy lewacy? Faszystowska Le Pen nawet kwestii aborcji nie tyka. Lewaczka jest rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:43 Faszyzm to odmiana ideologii lewicowej. Le Pen nie jest zresztą faszystką, tylko narodową socjalistką. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:35 Tiaa, i to w ramach tej ideologii ktora lacztsz z przyjmowaniem uchodzcow Hitler mordowal Zydow good one Odpowiedz Link Zgłoś
miedzymorze Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 20:07 Wyobraź sobie że antykoncepcja bywa zawodna, a jej niestosowanie na problemy np z drożnością jajowodów albo malą ruchliwością plemników nie pomoże. To co fajosko działa u ciebie niekoniecznie musi sprawdzić się u innych, cudzie natury. Dotarło, czy nadal na trudne ? pozdr, mi Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:20 Antykoncepcja bywa zawodna, więc jeśli ktoś za wszelką cenę chce uniknąć ciąży, to tą ceną jest w sam raz rezygnacja ze współżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:28 Skoro nie aż tak, to kiedy taki przypadek się zdarzy, trzeba go wziąć na klatę. "Co Bóg spuści przyjąć trzeba, niech się dzieje wola Nieba" Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:31 Czyli jak Bog spusci na nas wojne albo kataklizm to nic nie trzeba robic tylko sie poddac. Ok, to przyjmujemy uchodzcow rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:55 Czyli rozumiem, że jak twój bóg na ciebie spuszcza anginę, to się nie leczysz antybiotykiem, tylko wznosisz modły o wyzdrowienie? Jak bóg będzie chciał to wyzdrowiejesz, jak nie, to czas się żegnać z tym padołem? To samo dotyczy raka, prostaty, cukrzycy i opryszczki? I złamanej nogi, w końcu sama się zrośnie, nie? Jak bóg da to prosto, a jak nie to wola boska. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:29 Różnica polega na tym, że angina nie jest prostą konsekwencją moich wyborów, a ciąża tak. Oraz na tym, że bakterie zabijane przez antybiotyki nie są ludźmi, a płody zabijane podczas aborcji tak. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:31 Zgwałconej kobiecie powiedz, że ciąża jest konsekwencją jej wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:51 "Zgwałcona kobieta" to tylko Wasza prymitywna zastawka. Instrumentalnie wykorzystywana przez lewackich niegodziwców w walce o aborcję na życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:35 Ależ oczywiście, że są konsekwencją twoich wyborów. To, że wyobrażenie sobie ścieżki przyczynowo-skutkowej przekracza twoje możliwości umysłowe, to nie moja wina. A płód to płód. Ludzki płód, owszem, przecież nie wielorybi. Samo ludzkie DNA nic nie zmienia. Do pewnego momentu jest to tylko pewien potencjał i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:57 Owszem, płód to płód. Tak jak noworodek to noworodek, a niemowlę to niemowlę. To nie jest słowo opisujące istotę człowieka, a jedynie fazę rozwojową. Nie żaden "potencjał", tylko człowiek. Potencjał to coś, co ludzie miewają. Choć, co szczególnie widać na tych "czarnych marszach", nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:07 To podaj definicję, proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:30 Podwiazaniw nasieniowodow tez jest skuteczne, proponuje zeby wszystkim facetom je podwiazywac. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 19:04 magkul99 napisała: > Jak można walczyć o prawa do aborcji i jednocześnie walczyć o in vitro?! > Coś mi tu zgrzyta..... A o slynnym przypadku Chazana juz nie pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
anetapzn3 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:46 magkul99 napisała: > Jak można walczyć o prawa do aborcji i jednocześnie walczyć o in vitro?! > Coś mi tu zgrzyta..... Jakbyś trochę pomyślała, najprawdopodobniej przestałoby ci zgrzytać. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:49 > Taaak, jak wszystkim wiadomo nalezy adoptowac pszczoły Może przypomnijmy, była taka pani, która adoptowała pszczołę, "usunęła" dziecko, a potem została bohaterką Gazety Wyborczej. Bardzo nowoczesna i postępowa postawa, bo bądźmy szczerzy - ile ematek adoptowało pszczołę? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:58 tiszantul napisała: > > Może przypomnijmy, była taka pani, która adoptowała pszczołę, "usunęła" dziecko > , a potem została bohaterką Gazety Wyborczej. Kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:59 Ja mam 6 uli np. Będzie w tysiące 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:55 >> Oddaje się rozkoszom lektury "Anny Kareniny" Bułhakowa.>>> z pewnoscia cos przeoczylam, oswiecic mnie prosze zatem - to jakies nowe dzielo Bulhakowa?.. ta Anna Karenina, znaczy sie Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:03 To przytyk do wypowiedzi poslanki opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 19:06 Myślę sobie - zajrzę do tego wątku, sprawdzę ile trolli się zleciało. I proszę, są. Na demonstracji będę oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 19:38 Macie ciekawe słownictwo - kto nie zgadza się z lewackim punktem widzenia ten jest niejako z automatu okreslany jako troll. No cóż, tradycje jedynie słusznych poglądów wiecznie żywe. A jak już tak chcecie bronić kobiet i dobro dzieci lezy wam na sercu to mam nadzieję, że chętnie podpiszecie taką petycję: www.maszwplyw.pl/aborcja-nie-jest-prawem-do-zycia-,75,k.html Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 19:42 Kochane dziecko, a jaka moc prawna ma Pakt? Tusze ze wyjasnisz skoro namawiasz do podpisania Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 19:55 Skąd wiedziałaś, że Ciebie miałam na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 20:09 Dlaczego chętnie ktoś miałby podpisywać coś, co jest protestem przeciwko czemuś, co już dawno powinno wszędzie obowiązywać? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 20:34 Dlatego, że nie powinno nigdzie obowiązywać, podobnie jak kara śmierci i eutanazja, gdyż jest zaprzeczeniem prawa do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 20:42 Znaczy że oddałabyś swoją nerkę gdyby mogła komuś życie uratować? Skoro każdy ma prawo do życia, nawet zlepek komórek kosztem dorosłej kobiety, to utrata jednej nerki nie byłaby wielkim poświęceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:13 Kobieta to też zlepek komórek, a ochrona dziecka to obowiązek matki. Nie chcesz dziecka, nie rozkładaj nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:44 A co jeśli chcę dziecko, ale ciąża będzie pozamaciczna? Rozumiem, że oddasz nerkę? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:34 Czy Ty masz jakieś natręctwo związane z nerką? Ciąża pozamaciczna to bezpośrednie zagrożenie życia matki. Dopóki medycyna nie ma zdolności uratowania w takim przypadku życia zarówno matce, jak i dziecku, trzeba wybierać spośród dwóch możliwych alternatyw - albo śmierć dziecka, albo obojga. Decyzja powinna tu należeć do kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
czarniejszaalineczka Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:35 elka oddalas już nerke, kawalek wątroby, pluco itd. ? bo jeśli nie to ktoś kogo twoje organy mogly uratować umarl postulujesz za przymusowym oddawaniem organow ? bo jak taka pro life jesteś to powinnas Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 22:30 A gdzież to niby obowiązuje aborcja i eutanazja? Hmmm? O ile mi wiadomo, do aborcji i eutanazji ma się PRAWO, a nie obowiązek. I owszem, takie prawo powinno być wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:21 Ja mam małe filozoficzne pytanko: po kiego grzyba wymagacie drodzy katolicy od wszystkich innych ludzi histerycznego biadolenia nad nadrzędnością życia ludzkiego ponad wszystko inne na tym świecie?! Co to? Jakaś nadkobieta jestem żeby się nad swoim życiem jako takim permanentnie brandzlować? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:39 Filozoficzne tak odpowiem - gdyż zycie jest wartością nadrzędną, niezależnie od posiadanych poglądów czy też wyznawanej religii. Ale jak zwykle od kazdej reguły istnieje jakiś wyjątek. Tak tez jest i w tym przypadku - jest to egoizm. Nie można stawiać jakości życia od wartości życia. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:45 Poproszę o uzasadnienie tego poglądu. Geneza twierdzenia: "życie jest wartością nadrzędną" bo...?? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:31 No cóż, jeżeli stwierdzenie o nadrzednej wartości zycia trzeba w XXI wieku tłumaczyć, to może oznaczac tylko jedno.Cały wysiłek intelektualny ludzkości przegrywa z egoizmem jednostki. To, co rozumieli juz nawet starożytni mowiąc, że "homo homini res sacra" okazuje się niezrozumiałe dla współczesnych przesiąknietych ideologiami lewicowymi kwestionującymi istnienie systemu wartosci - poza jedna - własna wygodą. Miał rację Miłosz pisząc: : "osaczyły nas chimery ludzkiego umysłu - ideologie oparte na pogardzie i przemocy zdominowały XX wiek". Nie ma czegoś bardziej absurdalnego niż to, że człowiek ma prawo decydowac kto i od kiedy staje się człowiekiem, i czy można pozwolić mu życ czy też unicestwić - eugenika w najbardziej okrutnej formie. A jednocześnie płacz i rozczulanie sie nad wycietymi drzewami, nad karpiem i pszczólką - bo tutaj mamy szansę oszukac swoje sumienie i pokazac jacy jesteśmy empatyczni? - bo to w sumie nic nas nie kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:59 Bardzo dobrze, dostatecznie. Siadaj, pała. Pseudointelektualny bełkot. W dodatku eurocentryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 11:41 A coś bardziej sensownie? A co wazniejsze merytorycznie? Trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:44 Powoływanie się na starożytny Rzym, w którym niechciane dzieci zrzucano ze skał, jest co najmniej nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 13:39 W każdej epoce znajdzie się róznych oszołomów. A powoływanie sie na starożytny Rzym jest jak najbardziej stosowne. Takie drobne przykłady - przykladowo cesarz Septymiusz Sewer wydał zakaz dokonywania aborcji przez kobiety zamężne - zostało to sklasyfikowane jak "crimen extraordinarium". Polecam lekturę stosownych zapisów w Digesta Iustiniani - sa tłumaczone na j. polski. Warto przytoczyć słowa Seneki który w ten sposób zwracał się do swojej matki: - "nigdy... nie udaremniłaś poczetych w swoich wnętrznościach nadziei potomstwa". Co do zrzucania niechacianych dzieci ze skał - jest to jedna z tych legend które zostały wdrukowane w społeczna świadomość. Polecam lekturę chociazby tego artykułu: www.polskieradio.pl/23/266/Artykul/175709,Spartanie-nie-zabijali-noworodkow Reasumując, nawet w starożytnym Rzymie mozna znaleźc poztywne przykłady. Nie da się tego, niestety, powiedzieć o lewicowych ideologiach. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 11:28 A któż ma niby decydować o tym, kiedy człowiek staje się człowiekiem, jak nie człowiek? Pies? Kot? Delfiny? Białe myszki? I rozumiem, że odpowiedź brzmi 42? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:42 Nikt o tym decydować nie może, bo jest to poza czyjąkolwiek decyzją. Człowiek nigdy nie "staje się" człowiekiem, ponieważ jest człowiekiem od samego początku - od zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:49 Tiszulku, to gdzie te setki tysiecy przyjetych przez Polske uchodzcow skoro dla decydentow zycie to wsrtosc nadrzedna i to kazde zycie, przeciez oni uciekaja wlasnie w obawie o nie. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:16 Proponuję odejście od zasady wartości ludzkiego życia, ale tylko w stosunku do osób, które tej zasady nie uznają. Tzn. jeśli ktoś uważa, że wolno mu zabić nienarodzone dziecko, to my uważamy, że wolno nam zabić jego. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:18 Hahaha, bardzo to chrzescijanskie dynieczka. Bardzo. Mozesz wskazac koedy Chrystus tak powiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:21 "Kto mieczem wojuje, od miecza zginie" Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:24 Czyli dziecko zostanie zabite bo matka wojowala mieczem? Wait a minute, a o nadstawianiu drugiego policzka slyszales? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:27 Btw, dynieczka, zdanko wczesniej tez zacytuj kochanie Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:24 Czyli ruch anti choice to ruch morderców. Wiedziałam! Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:24 Ok. Pod warunkiem tylko, że nienarodzone? Ups, pułapka logiczna. Wszak logika nie jest najmocniesjszą stroną religii. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:26 Super pomysł! Możesz zabijać takie osoby. Ale dopiero jak znajdą się w Twojej macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:31 Miejsce jest nieistotne. Prawo obowiązuje na całym terenie państwa. W twoim domu także. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:38 To zabierz te zarodki. Good luck Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:11 Haha doskonała logika: nie jestem za nadrzędnością życia jako wartości, zatem zadzieram kiecę i lecę zabijać dzieci. Buehehehe do szkół ciemnoto, uczyć się podstaw myślenia, a nie w necie się wypaszczać bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:51 Ależ nie ma sprawy - możesz w swoim domu ze swoją macicą robić co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 11:10 Nie. W tym kraju nie możesz. Nie rozumiesz tego ?? Chyba że masz ns myśli domowe wsadzanie do tejże macicy wieszaka Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 11:30 To była odpowiedź do super_hero_dyny. A propos tego, że prawo obowiązuje również w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 11:31 I uściślając - tego, że tenże osobnik macicy nie posiada. Wiec czy w domu, czy nie w domu, niech się od cudzych macic odpimpa. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:39 Mnie twoja macica obchodzi mniej niż zeszłoroczny śnieg. Obchodzi mnie jednak, aby potwory wyposażone co prawda w macice, ale nie wyposażone w moralność, nie zabijały dzieci. Nawet własnych. Bo dziecko należy co prawda do rodziców, ale zabić im go nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:36 Z macicą możesz robić co chcesz bez względu na to, czy w swoim domu, czy poza nim. Ale wolność Twojej macicy kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Na przykład tego, który znajduje się wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:52 Tego nie, ponieważ na pierwszy rzut oka widać, że jest to embrion słonia. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:18 I co, zatkało kakao? Z powodu braku rzeczowych argumentów usiłowałaś uchwycić się manipulacji i ośmieszyć rozmówcę, ale nie wyszło, co? I jak teraz wyglądasz, trollu? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:42 Skoro wiesz, że to embrion słonia, to może nam tu wszystkim wyjaśnisz, dlaczego antychoice wklejają go na swoje plakaty. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:47 Możesz pokazać taki plakat, czy to kolejne twoje oszustwo? Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:10 Nie kolejne, bo nie oszukuję, w przeciwieństwie do ciebie. Przyjdź na czarny marsz, zobaczysz paru kontrmaniferstantów z takimi i nie tylko takimi cudami z fotoszopa. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 18:46 Usiłujesz oszukiwać. Na to, żeby oszukać, jesteś za cienka. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:28 Właśnie o to chodzi, że się nie kończy i to was boli. Prolifowcy powinni stawać na głowie, żeby badania nad sztuczną macicą się jak najszybciej posuwały do przodu (jakoś wiosną, czy na początku lata było sporo artykułów na ten temat, bo zrobiono spory postęp - zwierzęce płody od mniej więcej połowy ciąży da się utrzymać przy życiu w takiej sztucznej macicy). A nie, halo, przecież to nie o życie płodów chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:38 Kończy się, kończy. Kiedyś jakiś międzynarodowy trybunał, na wzór norymberskiego, osądzi Wasze, lewicowe zbrodnie. Bo chodzi właśnie o życie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:34 > Myślę sobie - zajrzę do tego wątku, sprawdzę ile trolli się zleciało. I proszę, > są. Tak, bo cała Polska popiera Wasz marsz. Tylko trolle są przeciwko. To musiało boleć, przegrać wybory prezydenckie i parlamentarne ze stadem trolli. > Na demonstracji będę oczywiście. Bez rodziny, bez przyjaciół i znajomych? Gdzież ten niegdysiejszy entuzjazm "ja będę z mężem, z siostrą i z babcią oraz z bardzo fajnym gronem przyjaciół". Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:37 Elka i dynka sie wystarczajaco dzis skompromitowali to trzeba sie bylo przelogowac? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 22:01 nathasha napisała: > Elka i dynka sie wystarczajaco dzis skompromitowali to trzeba sie bylo przelogo > wac? No cóż, jak sie nie ma nic mądrego do powiedzenia to opowiada się absurdy oczekując na poklask nowoczesnych, proeuropejskich ematek? Smutek mnie ogarnia, chociaz jeżeli w swoich szeregach ma się takie tuzy intelekty jak poseł Gajewska czytająca "Anne Kareninę" Bułhakowa czy też poseł Augustynowską ktora na pytanie - kro marzył o szklanych domach, odpowiada - Syzyf, to już nic mnie nie zdziwi. Wypisywac takie absurdy o jakims przelogowywaniu się może tylko bardzo "nowoczesna" osoba wychowana na mediach gazetopodobnych. I uprzejmie informuję, że na mnie tego typu absurdalne insynuacje nie działają Życze zdrowia, bo.... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 22:04 Elunia, dziwnym trafem obrazilas sie na mnie w tym samym momencie co dynka. Przypadek, prawda? moze pogadamy o slownictwie Jakiego jak juz wchodzisz na wydoka literature Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:15 Natasha, moze najpierw przyjrzyj sie wlasnemu slownictwu juz of jakiegos czasu mialam napisac ze zwracasz sie do swoich rozmowcow w sposob WYJATKOWO nieodpowiedni, traktujac ich 'poblazliwie=obrazliwie", sarkastycznie, przesmiewczo pokaz / zacytuj zwroty, ktorymi elka lub hetero cie obrazili, bo moze ja slepa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:21 To nie trzeba bylo czekac z napisaniem. Jaki sens ma takie lajanie "mialam napisac", "zwracasz sie nieodpowiednio". Do ciebie sie zwracam? Jesli nie, to do innych osob/ moderacji nalezy odpowiadanie mi. Tekst o obrazeniu nie byl do ciebie wiec nie ty mialas go zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:43 > Myślę sobie - zajrzę do tego wątku, sprawdzę ile trolli się zleciało. I proszę, > są. Regularne i zmasowane naganianie klientów na ematce na imprezy opozycji oczywiście trollingiem nie jest. Krytyka tego naganiania - trolling. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 23:10 Wszystkie ręce na pokład jak widzę. Muszą Was strasznie wku...ać te baby na czarno poubierane. Oddasz nerkę, obrońco życia? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:10 Tutaj to tylko kilkanaście. Tłumy trolli zobaczymy dopiero we wtorek, jak wiadomości pokażą. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:22 Propaganda goebbelsa na pewno pokaze ci jak naprawde bylo Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:40 Nie pokaże, bo nie oglądam TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:06 a ja nie pójdę, jeszcze mnie nie popier.oliło i nie, nigdy nie byłam za PISem Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:24 makinetka82 napisała: > a ja nie pójdę, jeszcze mnie nie popier.oliło i nie, nigdy nie byłam za PISem > Ale w razie "W", skorzystasz z tego co inni wywalczą, czy będziesz honorowa i z pokorą przyjmiesz wszystko, co los przyniesie. Chciałabyś, aby w Polsce było tak, jak w katolickim Salwadorze? Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:26 Nigdy nie zabiłabym własnego dziecka. Chcesz wiedzieć coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:38 Nawet jakby bylo z gwaltu twojego ojca na tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:52 "Nigdy nie zabiłabym własnego dziecka." Też bym nigdy nie zabiła własnego dziecka. Ani nawet cudzego. Dorosłego też raczej nie Ale usunięcie ciąży, to jest coś innego, nie ma jeszcze wtedy żadnego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 13:44 Tak... taki płód od wcześniaka różni się iloma tygodniami ciąży? liczyłaś? Więc jak ci się wcześniak urodzi, to go ubijesz, bo takie masz poglądy? Powtarzam, żadna z was nie powinna mieć dzieci, czego wam życzę z całego serca, wtedy problem rozwiąże się sam,i żadne niewinne dziecko nie ucierpi bo ma matkę morderczynię. Wtedy wilk będzie syty i owca cała. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:39 Nasze dzieci są chciane. Skoro przyznajemy sobie prawo do wyboru czy chcemy je mieć, nasze dzieci będą wiedziały, że urodziłyśmy je, bo naprawdę ich pragnęłyśmy, a nie dlatego, że nas przypadek/los/bóg zmusił. Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:41 A wcześniak od płodu różni się tym, że się urodził i w tym momencie stał się dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:59 czyli jeśli będziesz w ciąży i w przeddzień porodu dziecko umrze, to nic takiego się nie stanie? To tylko płód?Czyli gdyby nie było przeciwskazań medycznych, można byłoby uśmiercać dziecko np tydzień przed porodem, gdyby jakiejś je..nietej mamuście się odwidziało? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:43 Globalnie? Oczywiście, że śmierć pojedynczego człowieka jest bez znaczenia. I to nie tylko 11-tygodniowego płodu, 39-tygodniowego płodu, ale i kilkuletniego dziecka, dorosłego, czy starca. Wiesz ile dzieci codziennie umiera? A wiesz ile naturalnych poronień zdarza się na co dzień? Ile matek, sióstr, braci umiera co miesiąc? Jak możesz z tym żyć? Powodem tego, czy czyjaś śmierć ma znaczenie czy nie, jest tylko nasza więź z tą konkretną jednostką. Dla kogoś, kto dziecka nie chciał i został zmuszony do donoszenia ciąży, przedwczesny martwo zakończony poród zapewne będzie właśnie takim "nic się nie stało", albo wręcz ulgą. Dla kobiety, która starała się o dziecko i tego dziecka chciała nawet wczesne poronienie może być tragedią. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:55 Widzę gigantyczną różnicę między np. 6-tygodniowym plodem, a 30-tygodniowym wczesniakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:38 W Salwatorze kobiety siedzą w wiezieniach, ponieważ poroniły. Tak się kończy ograniczanie prawa kobiet do samostanowienia. Świetnie, ze nie usunęłabyś ciąży w żadnych okolicznościach, nawet gdybyś miała umrzeć i osierocić inne dzieci, ale daj innym wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:41 Uważasz, że poza chorobą dziecka/zagrozeniem matki/ gwałtem kobiety mają prawo mieć możliwość usunięcia ciąży dla wygody? Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:02 A co jest złego w wygodzie? W tym, żeby było komuś dobrze? Taka szczęśliwa osoba ma duże szanse być życzliwym człowiekiem, dobrą matką. Dla Was niby życie jest nadrzędną wartością, ale potem jakość tego życia już się nie liczy. Czyli taki żeński płód najpierw jest ważny, ma za wszelką cenę przeżyć, ale potem jak wyrośnie z niego kobieta to ma już jej być niewygodnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:06 No przecież w bólach będziesz rodziła, trudzie i znoju, cośtam, cośtam, cośtam. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 18:11 Tak. Nie uważam, że aborcja jest czynem moralnie obojętnym. Zmieniłam jednak zdanie w sprawie kompromisu aborcyjnego. W naszym państwie jest on prawem służącym rządzącym do stopniowego ograniczania praw kobiet. Głośne przykłady o tym świadczą: sprawa Chazana, Agaty Lamczak. Po za tym ograniczenie antykoncepcji -wycofanie pigułki "dzień po", farmaceuci z "wrażliwym sumieniem". Wydarzenia z zeszłego roku, kiedy usiłowano wprowadzić kary za aborcje dla kobiet przekonały mnie ostatecznie, że tylko prawo, które pozwala usunąć ciążę dla "wygody" chroni dobrze prawa kobiet zgwałconych i kobiet, u których ciąża zagraża zdrowiu lub życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 19:43 Uważam, że jesteś idiotką, skoro nie dociera do ciebie, że gwałt ani choroba nie usprawiedliwiają morderstwa nienarodzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:40 > Chciałabyś, aby w Polsce było tak, jak w katolickim Salwadorze? Polska pod rządami pisu była już porównywana do hitlerowskich Niemiec, więc porównanie do Salwadoru nie robi wrażenia. Katolicyzm wiadomo, straszna rzecz. Co innego islam, islam jest super, bo na Zachodzie tak zdecydowali. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 22:55 Nie, generalnie wszystkie tego typu religie, które uzurpują sobie prawo do takiego wpływu na społeczeństwo są równie złe. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:35 makinetka82 napisała: > a ja nie pójdę, jeszcze mnie nie popier.oliło i nie, nigdy nie byłam za PIS > em Nie pójdziesz? Jesteś trollem. Tylko trolle nie chodzą na spędy opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:40 No wolę być trollem, niż morderczynią własnego dziecka. I nie, nie myślę np o kobietach które miałyby wybrać , swoje życie albo życie swojego dziecka , tego nikt nie powinien od nikogo wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:44 A kto pozwala wymagac ze nie moga usuwac zarodka ktorego za dziecko nie uwazaja? Chcialabys zeby ktos wymuszal na tobie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 22:05 makinetka82 napisała: > No wolę być trollem, niż morderczynią własnego dziecka. I nie, nie myślę np o kobietach które miałyby wybrać , swoje życie albo życie swojego dziecka , tego nikt nie powinien od nikogo wymagać. To super, to Twoja decyzja. Nikt przecież, nikogo do aborcji w Polsce nie zmusza. Dlaczego Ty chcesz zakazać, by kobiety same podejmowały decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 [...] 30.09.17, 07:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:03 😂 Powinnaś zmienić stopkę na rozbawić, masz naprawdę dryg do rozśmieszania ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:15 1. Obecnie w Polsce są ruchy, wspierane przez kręgi bliskie władzy, które chcą odebrać możliwość usunięcia ciąży z ciężkimi wadami czy też zagrażającej życiu matki. 2. Czy Twoim zdaniem matka z Hipolitowa i Czubaszek zrobiły dokładnie to samo? Nie ma żadnej różnicy? 3. Przy okazji chciałam zwrócić uwagę, że w czasach Czubaszek skutecznej antykoncepcji nie było. W czasach matki z Hipolitowa była, tylko ta kobieta nie miała do niej dostępu - na różnych poziomach. Nie wydaje Ci się, że ograniczanie dostępu do antykoncepcji przez brak edukacji, brak refundacji, klauzulę sumienia aptekarzy, klauzulę sumienia lekarzy jest sprzeczny z celem zmniejszenia liczby aborcji? 4. Plujesz jadem na kobiety, które chcą, żeby wszystkie dzieci były dokładnie tak samo jak ich po prostu chciane. Rodzicielstwo bywa trudne, wymaga mnóstwa sił, cierpliwości, zacięcia, bo inaczej odbija się to na dziecku. Zobowiązanie niechciane, narzucone jest trudniej prawidłowo wypełniać. I pewnie każda tutaj miała myśl "znowu? Znowu? Dlaczego ja muszę znowu wstawać w środku nocy / potykać się o zabawki / uspokajać płacz bez powodu?" I każda odpowiedziała sobie "bo tego właśnie chciałam, to jest konsekwencja mojej własnej decyzji", co pozwoliło na poszukanie dodatkowej cierpliwości i czułym zajęciem się dzieckiem. I niestety dość często słyszymy, co się dzieje z dziećmi, których rodzice nie mogą tego powiedzieć. I może Tobie jest wszystko jedno ale jak ja słyszę o kolejnym dziecku zakatowanym, bo płakało, to nie mogę nie pomyśleć, że jednak zarodek bólu nie czuje a to maleństwo owszem czuło i cierpiało tak długo. I jeśli prawo do aborcji spowoduje, że któreś niechciane dziecko nie będzie tygodniami cierpieć, to warto było je ustanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:38 1 nie wiesz czy kobiety?,ktore pobiło własne dziecko ,bo płakało w nocy chciało usunac ciążę.Może chciało dziecka ,a nie poradziło sobie z rzeczywistością 2 Co ma do tego sumienie lekarzy i aptekarzy ?Nie jeden Chazan na swiecie.Zmien lekarza i aptekę Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:43 Jak udalo sie zmienic lekarza bylo widad. Jak mozna zmienic apteke na wsi to wyobrazenia uni zdaje sie przerasta Odpowiedz Link Zgłoś
1unia4 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:46 To jedź do wsi obok. Do lekarza jeszcze mnie nikt nie przywiązywał Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:51 We wsi obok nie ma apteki. Jest kilkadziesiat km dalej a ty nie masz samochodu, bus chodzi kilka razy dziennie. Wyprawa zajmie ci pol dnia i tez trafisz na aptekarza z sumieniem. Czy musisz tak nienawidzic innych kobiet? Odpowiedz Link Zgłoś
zlamaneserce8888 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:34 Ojp natasza ty juz piszesz o jakies saharze czy polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 09:39 Ojp zlamaneserce, bo polska wies aptekami stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:33 Kto wielbi Natalie Przybysz, konkretne cytaty poprosze, inaczej klania sie czytanie ze zrozumieniem. Kto zdecydowal ze zarodek to dziecko, ty? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:37 natasha napisała: > Kto zdecydowal ze zarodek to dziecko, ty? Kto zdecydował, że zarodek to NIE dziecko, ty? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:42 Tak, dla mnie zarodek to nie dziecko co nie oznacza ze odmawiam ci prawa do odmiennego zdania, czy tym samym zmuszam cie do aborcji? Bo ty do rodzenia zmuszasz jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:01 natasha napisała: > Tak, dla mnie zarodek to nie dziecko co nie oznacza ze odmawiam ci prawa do odm > iennego zdania, czy tym samym zmuszam cie do aborcji? Bo ty do rodzenia zmuszas > z jak najbardziej. Czy ktokolwiek ZMUSZA cię do zachodzenia w ciążę? Kto powiedział, że seks jest obowiązkowy? Nie potrafisz ogarnąć tematu skutecznej antykoncepcji- chlipnij zimnej wody zamiast. Zdecydowanie lepiej swoją aktywność możesz skierować w stronę feministek krzycząc wraz z nimi: "Dość dyktatury kobiet!" Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:04 Wskaz stuprocentowa metode antykoncepcji. Oraz mozesz tez wspomniec jakie to fantastyczne zasilki przyznaje polskie panstwo na dzieci niepelnosprawne. No i trzeba bylo tak od poczatku, niektorzy sa chorzy jak nie moga innym zajrzec pod koldre i jeszcze tego kontrolowac Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 13:23 nathasha napisała: > Wskaz stuprocentowa metode antykoncepcji. Jeżeli sama wskażesz stuprocentową metodę chroniącą przed zakażeniami przenoszonym drogą płciową- HIV, chlamydia itd- możemy podyskutować. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:08 Hiv sie leczy, jak leczy sie ciaze? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:33 nathasha napisała: > jak leczy sie ciaze? Sama się kończy Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:57 No ale skoro to choroba, wg twojego porownania, to jak sie leczy ten niepozadany stan? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:15 Ciąża to choroba? Od kiedy? Ciąża to STAN ZDROWIA. Skąd możesz o tym wiedzieć biedulko skoro dzieci widziałaś tylko u sąsiadek... (klepie pocieszająco po plecach) Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:18 No porownalas ciaze do hiv, rozumiem ze hiv to laska boza ach, i teraz jest jeszcze przymus posiadania dziecka? Oj biedulko, biedulko, tyle ci zostalo z kobiecosci Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:24 natasha napisała: > No porownalas ciaze do hiv, ... a w którymże to miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:08 To są chyba jedne z najgorszych słów charakteryzujących retorykę ludzi przeciwnych abrupcji i decydowaniu kobiety o swoim ciele. "Kto powiedział, że seks jest obowiązkowy? Nie potrafisz ogarnąć tematu skutecznej antykoncepcji- chlipnij zimnej wody zamiast. Zdecydowanie lepiej swoją aktywność możesz skierować w stronę feministek krzycząc wraz z nimi: "Dość dyktatury kobiet!"" Aborcja nie jest OBOWIĄZKOWA. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:08 Przeciwnych aborcji miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:15 Polecam chyba.ze Opowieść podręcznej. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 13:17 kropkacom napisała: > Aborcja nie jest OBOWIĄZKOWA. > Identycznie jak seks. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:09 Ale ciebie nikt do niczego nie zmusza, a ty juz tak Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:20 natashka Jak można zmusić kogoś do zajścia w ciążę? No jak? Pomyślże trochę nim coś znów palniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:26 Jak mozna kogos zmusic do aborcji?? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:32 A wątek dotyczy zmuszania do aborcji? Coś przeoczyłam? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:36 Tak kochanie kilka peronow temu Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:32 Napisz sobie to na czole. Proponuje i stosuj osobiście. Chyba, ze opcji seks (nie masturbacja) nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 08:48 "Zasłaniacie się potrzebą usunięcia ciąży przez kobiety, która musi wybrać pomiędzy swoim życiem a dziecka" Ale każda kobieta, która usuwa ciążę, wybiera właśnie swoje życie: takie życie, jakie sobie zaplanowała, czyli bez rodzenia dziecka w tym momencie, bo to jest właśnie jej życie i ona decyduje, jak ma ono wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 13:33 No tak, mordercy swoich żon też sobie wybierają życie bez żony, bo to jest ich życie i to oni decydują, jak ma wyglądać brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:06 Oddas nerkę obrończyni życia? Czy swojej córce kazałabyś umierać w męczarniach gdyby przytrafiła się jej ciąża pozamaciczna? Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:02 Jakbyś, bystrzacho, czytała moje wpisy, to dawno byś wyczytała, że nie mówię o sytuacji, gdzie życie kobiety jest zagrożone, więc twój argument jest z dupy wzięty. A nerkę mam jedną, chcesz? od razu ci odstąpię trochę szarych komórek, bo widzę że u ciebie ubogo w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:30 To jak zycie zagrozone to mozna zabijac? A jak jest zagrozone zycie kobiety po gwalcie? Bo tu tez dopuszczasz aborcje, "bystrzacho" Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 23:27 A do antykoncepcji jaki masz stosunek? Bo tego też drobnymi kroczkami chcą zabronić kobietom. A jaki masz stosunek do rzetelnej informacji na temat zdrowia płodu? Nie będzie Ci wadzić jeśli lekarz uzna, że lepiej Cię nie informować, że urodzisz dziecko bez mózgu, na wszelki wypadek? Jesteś gotowa pokornie przyjąć, że nie masz prawa decydować o swojej płodności, leczeniu, a także że nie masz prawa do rzerelnej informacji na temat zdrowia swojego i swojego płodu (czy jeśli wolisz dziecka)? A co jeśli w ogóle zabronią wszelkich badań w czasie ciąży? Jeśli będziemy siedzieć cicho w kąciku to tak się stanie. Nie bądź głupia - może kiedyś urodzisz córkę. Zależy Ci na jej zdrowiu i życiu tylko dopóki będzie w Twoim brzuchu? Jeśli kiedyś zajdzie w ciążę pozamaciczną to każesz jej zdychać? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:49 Czyli jakbym miala to makinetka i ty łaskawie pozwolilybyscie mi usunac ciaze czy nadal zasada "mnie sie nie zdarzylo wiec nikomu sie nie zdarzylo" obowiazuje? Ps. Cos za malo tego Exupery'ego, moze w oryginale sprobuj Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Dla natashki 29.09.17, 23:37 natasha napisała: > Cos za malo tego Exupery'ego, Specjalnie dla Ciebie natashka: "Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło - rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać" Antoine de Saint-Exupéry Taaak, to bardzo współczesny cytat. Cieszę się, że też to zauważasz Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Dla natashki 29.09.17, 23:45 Kochanie, a przytocz kolejne zdanie po tym. Przeciez masz ksiazke i ja przeczytalas Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Dla natashki 29.09.17, 23:46 Ups, chérie, pewnie od tego nadmiaru francuskiego polski juz slabo chwytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:56 Krytykujesz imprezę - jesteś trollem. Przyjdziesz na spęd opozycji - jesteś "mądrym, wykształconym i świadomym obywatelem". I jak tam? Dużo chętnych na taką transakcję? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 21:58 W latach 30 w Niemczech tez sporo osob popieralo Hitlera, pewniw mieli racje, co dynieczka? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 29.09.17, 23:31 Idź sobie krytykuj na forum dla podobnych Tobie ciemnych wyznawców zabobonów. Tutaj jesteś trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 10:56 Jak miło, że prawacka dzicz podbija wątek Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 11:43 Kultura wypowiedzi rodem z stepów środkowo azjatyckich. Chociaz być może obrażam koczowników, gdyż nawet oni wiedza co to godność. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:05 No stepy srodkowoazjatyckie to chyba sa blizsze twojej kulturze niz Polsza Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:41 Rasizmu jeszcze brakuje. Mieszkańcy stepów to tacy beżowi trochę są. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:46 > Kultura wypowiedzi rodem z stepów środkowo azjatyckich. Chociaz być może obraż > am koczowników, gdyż nawet oni wiedza co to godność. elka czym Ty się przejmujesz. Zobacz, kto się wypowiada w tym wątku. Dyżurne pięć zwolenniczek opozycji, jednorazowe nicki i mityczne pistrolle. Nawet na postępowej ematce manify paszczakówny już nikogo nie obchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:48 Ważne, że podbijasz wątek i więcej osób się dowie . Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 12:47 Pistrolle się zleciały, bo za wypowiedzi w wątkach o zapowiedziach demonstracji mają dodatkowe premie. Popatrz na historię - każdy wątek o demonstracji pełen jest wpisów elek i tiszcośtam, nawet nie baczą na to, że w ten sposób pozycjonują informację. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 13:43 Jednak stwierdzenie o wyjątkowej interesowności lemingów nie jest pozbawione podstaw. Ciekawe, ile wam wasi zleceniodawcy płacą - bo przeciez za darmo tego nie robicie. Co mnie obchodzi pozycjonowanie? a niech sobie wisi ten watek na pierwszym miejscu nawet przez miesiąc, jak jest to dla was takie ważne. Może w ten sposob wpadnie wam te kilka groszy? Demonstracje tzw. opozycji interesują mnie i to bardzo. Czym jest ich więcej i czym wiecej absurdalnych haseł na tych sabatach tym notowania PIS sa lepsze. Tak więc nie lenić się i demonstrować - najlepiej co tydzień przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:03 Oddasz nerkę? Skoro życie jest wartością nadrzędną to powinnaś to zrobić ze śpiewem na ustach. Tymczasem cały czas nie dałaś odpowiedzi. Jest mnóstwo chorych, którzy umrą bez przeszczepu. Ratuj życie Elka, oddaj nerkę! Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:06 Ale nawet jeśli umrą bez przeszczepu, to nie zostaną zabici przez pustą, bezmyślną dziunię, której się chciało seksu, ale na zaezpieczenie była za głupia. I nie, nie wyskakuj mi tu z ofiarami gwałtu, bo to jest zupełnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:11 Albo życie jest dla Ciebie wartością nadrzędną, albo nie jest. Odmawiasz nerki choć mogłaby komuś życie uratować = życie nie jest dla Ciebie wartością nadrzędną i przestań sobie tym wycierać gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:25 Ale jak inna? To morderstwo to nie morderstwo pewnie tak samo inna jak niektorzy skrobiacy sie swieci katolicy bo zarodek z wadami genetycznymi. No faryzejstwo Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:59 "przez pustą, bezmyślną dziunię, której się chciało seksu, ale na zaezpieczenie była za głupia." Ale to chyba lepiej, żeby taka osoba nie miała dziecka. Żadne dziecko nie zasługuje na taką matkę! Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:05 To przecież mozna oddać... wiecie, jak mało jest dzieci z unormowaną sytuacją prawną, tak, żeby je można było adoptować ? To co proponujecie sprawi tylko , ze te tępe dziunie będą miały zielone swiatło do skrobanek , i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:06 > Demonstracje tzw. opozycji interesują mnie i to bardzo. Czym jest ich więcej i > czym wiecej absurdalnych haseł na tych sabatach tym notowania PIS sa lepsze. Ta > k więc nie lenić się i demonstrować - najlepiej co tydzień przynajmniej. To fakt, demonstrują bez przerwy od dwóch lat i nic, zero efektu w sondażach. Wczuj się w ich położenie. Więc nie żałujmy im, niech próbują się doskakać chociaż punktu procentowego albo dwóch. Najważniejsze, że pis ma 40, platforma koło 20, do tego perspektywy są super. Wniosek jest oczywisty: w obecnej sytuacji to bynajmniej nie pis musi opłacać trolli i walczyć o poparcie. Pamiętajcie, "na pis głosowało tylko 18% Polaków, a Platforma ma 20% poparcia". Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:08 Rozumiem że Ty jesteś chętny w imię nadrzędnej wartości życia poratować kogoś nerką? Przestań gadać po próżnicy i zacznij bronić swoich wartości czynem. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:21 Nie uprawiaj demagogii. To i w jaki sposób bronię swoich wartości nie jest tematem do publicznego roztrząsania. I pamietaj dobro powstaje w ciszy, a zło potrzebuje nieustannego zgiełku i wrzasku - co doskonale widac na tych waszych manifach. Wracając do tematu, mam nadzieję, że bedzie was dużo więcej niż na tej wielkiej manifestacji: "Tymczasem Warszawą wstrząsnęły hordy obywateli, którzy w liczbie 2 milionów stawiły się na wezwanie Ryszarda i Grzegorza, otoczyły siedzibę KRS-u i żądały "żeby było tak jak było"! Wśród nieprzebranych tłumów wciąż nie udało się odnaleźć dziennikarzy TVN-u, którzy starali się wiernie oddać sytuację taką jaka jest. Najwyraźniej porwał ich "nurt protestujący". Tłumy, po prostu tlumy. Może ruszycie się w koncu? larum grają!! Etatowy protestujący obywatel Kasprzak w ataku bezsilnosci to już nawet swoj dowód spalił. A wy śpicie? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 14:27 To nie jest demagogia. Po prostu życie nie jest dla Ciebie nadrzędną wartością i nie masz prawa posługiwać się tym argumentem w dyskusjach o dopuszczalności aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:43 Ciekawy przykład myślenia jakże typowego dla lewicy. Życie jest darem a nie rzeczą a tak jak widac do niego podchodzicie. Coś mam wrażenie, że tak naprawde właśnie nie wiesz o tym, że zycie jest nadrzędna wartościa jezeli dopuszczasz aborcję. Niestety, jest to zanik wrazliwości sumienia , jeśli wyjątkowo groźne i niepokojące jest tak rozpowszechnione zjawisko eliminowania ogromnej liczby istnień ludzkich nie narodzonych lub zbliżających się do kresu życia, to równie groźny i niepokojący jest zanik wrażliwości moralnej sumień. Ustawy i przepisy państwowe nie tylko ujawniają to zaciemnienie, ale także przyczyniają się do jego spotęgowania. Istotnie, gdy parlamenty uchwalają ustawy, które uprawniają do skazywania na śmierć istot niewinnych, a państwa oddają swoje zasoby i struktury na służbę tym zbrodniom, wówczas sumienia jednostek, często słabo ukształtowane, tym łatwiej są wprowadzane w błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:45 Niestety, cała wrażliwość feministek zaczyna się i kończy na pochwie. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czarny Wtorek - 3.10 01.10.17, 11:33 Obrońca gwłacicieli przyszedł pitolić o wrażliwości Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Czarny Wtorek - 3.10 01.10.17, 15:29 Pochwę to ty prawdopodobnie w książce do biologii widziałeś, więc racz nie wtykac nosa w nieswoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:33 Idź się uwrażliw na tragedię w Syrii. I powiedz swoim prowadzącym, że cytaty oznacza się cudzysłowem i podaje autora i źródła, inaczej jest to zwykła kradzież. Łamanie boskich przykazań, przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:49 Przypięła się do tej nerki, jak szczerbaty do sucharów. Nie ma żadnej analogii między oddaniem nerki a niezabiciem własnego dziecka. Po pierwsze dlatego, że w stosunku do własnego dziecka mamy obowiązki, a w stosunku do biorcy nerki nie. Po drugie dlatego, że zabicie dziecka jest działaniem (w zamiarze bezpośrednim), natomiast nieoddanie nerki - zaledwie zaniechaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:48 > a w stosunku do biorcy nerki nie Biorcą nerki bywa własne dziecko. Bywa, że własne dziecko potrzebuje krwi bądź szpiku. Razem z zakazem aborcji idzie w parze doprowadzenie niechętnych ojców do sali zabiegowej. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:00 Zgoda. Od dziś Ty, na mocy niniejszej umowy, popierasz całkowity zakaz aborcji, a ja prawny nakaz oddania potrzebnego organu własnemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:01 I znów się nie udało, co? Jak pech, to pech. Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:48 co sie nie udało? Pokazanie twojej hipokryzji? Udało się aż za dobrze. Internet wszystko przyjmie, a przynajmniej dopóki słowa nie doprowadzą do realnej groźby realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 18:45 Mojej hipokryzji? A w którym miejscu? Udało Ci się pokazać tylko swoją nieuczciwość, brak argumentów i skłonność do manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Czarny Wtorek - 3.10 01.10.17, 11:28 Oczywiście, że jesteś hipokrytą dyńka. Pisałeś już, że zasadniczo to uważasz aborcję za zbrodnię, ale jeśli byłaby legalna zwolniłbyś mężczyzn z obowiązku łożenia na własne dzieci. Pięknie pokazałeś dlaczego ci aborcja przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 19:57 super_hetero_dyna napisał(a): > Zgoda. Od dziś Ty, na mocy niniejszej umowy, popierasz całkowity zakaz aborcji, > a ja prawny nakaz oddania potrzebnego organu własnemu dziecku. Ty tak nie szastaj obietnicami, bo jeśli masz więcej niż dwoje dzieci, a chyba masz, to choćbys się zes...ł, każdemu nerki nie oddasz Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 01.10.17, 08:46 Aha, czyli jednak są jakieś niuanse. Życie jest najwyższą wartością, ale jeśli ktoś je straci bo Ty zaniechasz działania i będziesz się przyglądał jak ktoś umiera to Twojego sumienia to nie obciąża, bo za to jest inna kara w kodeksie przewidziana. Nie sądziłam, że obrońcy życia stąd czerpią wskazówki moralne. Prawo może się zmienić, aborcja jest dozwolona w wielu miejscach na świecie i w Polsce też kiedyś była. Nie wadzi Ci, że ktoś umiera choć mógłbyś mu uratować życie to znaczy, że życie nie jest dla Ciebie najwyższą wartością. Nie miej więc pretensji do innych ludzi, którzy również przedkładają swoje zdrowie, plany czy wygodę nad życie. Niczym się od tych ludzi nie różnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Czarny Wtorek - 3.10 01.10.17, 15:04 Zaniechanie, kiedy nie jesteśmy wobec kogoś zobowiązani, nie obciąża sumienia. W przeciwnym przypadku musielibyśmy czuć się winni każdej z osobna śmierci, która codziennie zdarza się na świecie, a mogłaby się nie zdarzyć, gdybyśmy kogoś nakarmili, komuś oddali nerkę, kogoś obronili, aleśmy tego zaniechali. Nie mam na zbyciu miliona nerek ani miliarda ton zboża, żeby wystarczyło dla każdego potrzebującego. I różnię się zasadniczo od ludzi pozbawionych wszelkiej moralności, którzy na gruncie utylitarystycznego oszustwa usiłują zrównać działanie z zaniechaniem po to, żeby swobodnie mordować. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:44 mdro napisała: > Pistrolle się zleciały, bo za wypowiedzi w wątkach o zapowiedziach demonstracji > mają dodatkowe premie Wniosek: władza obawia się masowych demonstracji. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 18:09 > > Pistrolle się zleciały, bo za wypowiedzi w wątkach o zapowiedziach demons > tracji > > mają dodatkowe premie > Wniosek: władza obawia się masowych demonstracji. Fajnie, że gromadzicie masy. Za dwa lata wybory, Wasze masy dadzą pisowi popalić. Cieszycie się? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:16 Oj makinetko, czyli nereczki swojej juz nie chcesz oddac? Lepiej powyzywac inne kobiety? Geba pelna frazesow ale jak przychodzi co do czego to juz szkoda tej nereczki dla urodzonego czlowieka. Zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
makinetka82 Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:29 To, że nie rozdaję swoich narządów ( dla ścisłości, tępa dzido, nerkę mam jedną) żeby kogoś uratować, nie równa się temu, ze chodzę na manify, żeby móc legalnie kogoś zabić. No, ale ty jesteś za głupia żeby to zrozumieć. Idz, walcz o to, by się twoje dziecko nie narodziło. Po co ma żyć z taką tępą matką. A teraz pisz do admina o bana dla mnie, kretynko. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 16:30 Kochanie, sama pokazujesz swoja slabosc jest stac cie tylko na wyzwiska i to jeszcze tak niskich lotow. Naprawde masz tak nudne zycie ze tylko inne macice cie kreca? Czy moze jestes tak nieszczesliwym czlowiekiem ze pociesza cie tylko jesli inni beda rownie nieszczesliwi? Zal mi twojego dziecka. Ps. Mozesz tskze oddac pluco. Kiedy operacja? Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Paszczakwna nie agituje 30.09.17, 15:31 ... nie firmuje swoją osobą demonstracji? Czyż to nie dziwne? Odcięła się od głupoty czy wstydzi wysiadywania na mrozie pod sejmem w czasie gdy liderzy grzali zadki na Maderze? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Paszczakwna nie agituje 30.09.17, 17:30 A ty ciągle na posterunku (chociaż z wyszukiwarki korzystać nie umiesz, ale czego można wymagać od pistrolla...) Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 15:54 To nie dla mnie życie jest nadrzędną wartością, więc to nie ja muszę się udowadniać ile to nie zrobiłam dla ratowania innych. Dla Ciebie zresztą też nie - chcesz ratować "życie" rękami innych kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czarny Wtorek - 3.10 30.09.17, 17:03 Ależ proszę bardzo, ja napiszę. Oddałam prawie 3 litry krwi, potem zaszłam w ciążę i już niestety nie udało się wrócić do krwiodawstwa. Małe szanse, żebym mogła być kiedykolwiek jeszcze dawcą. Tym niemniej legitymację krwiodawcy cały czas mam, chociaż teraz to już tylko względy sentymentalne. W DKMS też byłam zarejestrowana prawie od początku, ale niestety parę lat temu wypadłam z bazy, ze względu na przeciwskazania. Odpowiedz Link Zgłoś