Dodaj do ulubionych

Fanki DM - widziałyście?

06.10.17, 23:39
kultura.gazeta.pl/kultura/7,114526,22478066,zespol-ze-szczecina-nagral-swoja-wersje-utworu-depeche-mode.html#Czolka3Img
Lepsze niż oryginał? wink

Akurat to jedna z moich ukochanych piosenek (oryginał oczywiście).
Obserwuj wątek
    • karme-lowa Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 10:31
      Widziałam. Fajne babki☺.
      Ale nikt nie przebije oryginału😘.

Ps. Jedziesz na lutowy koncert?
      • milka_milka Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 10:36
        Nie wiem jeszcze.
    • lady-z-gaga Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 10:46
      O, widziałam i myślałam nawet o założeniu wątku i spytaniu fanek DM o opinię smile
      Bo ja uważam, że to jest zwyczajnie niedobre. Może i fajne, taka zabawna ciekawostka - ot co. Wysłuchałam tego z niedowierzaniem i fascynacją - bo najpierw naczytałam się peanow i oczekiwałam jakiegos pomysły zwalającego z nóg. A tu kicha. No dobra, ja nie znam się na muzyce, nie potrafię ocenić wokalistow (chyba, że ktoś jest wyjątkowo denny i fałszuje tak, że pies chowa się pod stołem) - zawsze się do tego przyznawałam. Niech mnie ktoś uświadomi, że i tym razem się mylę.
      • aqua48 Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 12:54
        No jednak nie. Niedobre. Zabawne, ale niedobre.
        • lellapolella Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 13:10
          Ciekawe i fajne o tyle, że repertuar się poszerza. Źle nagrane, z pogłosem, jakościowo wysiada z każdą oryginalną wersją. Już można się było postarać, skoro miało iść w świat.
          Ale przede wszystkim uderza nieadekwatność, no, ludzie! Taki tekst i do tego te uśmiechy i majtanie spódnicami jak przy jakiejś przepióreczce, co uciekła w proso? Nienienie.
          Ale ja nie jestem fanką, tylko lubięwink
      • jollyvonne Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 13:03
        Ja mysle, ze gdybys uslyszala oryginal nagrany tak jak ten cover - jeden mikrofon, wszystkie zaklocenia dobrze slyszalne, zly balans i generalnie po amatorsku w kazdym calu, to bys sie zlapala za glowe i spytala "co to k...a jest!?!". Poz tym oceniac nie bede, bo nie jestem psychofanka DM wink
        • miruka Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 13:27
          nie jestem wielką fanką, ale zgadzam się to jest taka zabawna podróbka
        • lady-z-gaga Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 14:25
          W taki razie po co to robić i upubliczniać?
          Cover nie musi być chałupniczą amatorszczyzną, a jesli jest, powinien czymś to rekompensować.
    • claudel6 Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 14:19
      Jest to jedyny utwór DM, którego serdecznie nie znoszę. Tego wykonania nie posłucham, bo nie chcę sie katować.
    • anika772 Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 14:21
      Dla mnie to nie do zniesienia, sorry, przy całym szacunku dla wysiłku pań.
    • snakelilith Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 14:38
      Nie, nie i jeszcze raz nie. I to wysłano na oficjalną stronę DM? Rany boskie, przecież Gahan już kilka razy próbował się zabić, jak można wystawiać go na takie ryzyko?
      • lady-z-gaga Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 14:49
        Sami sobie winni.
        Czytałam, że pozwolili swoim fanom administrować zespołowym fanpagem. A jedna z ludowych śpiewaczek należy do tejże własnie uprzywilejowanej grupy i postanowiła podzielić się własnym wykonaniem.
        • snakelilith Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 14:54
          No to można mieć tyko nadzieję, że oni na tą stronę nie zaglądają i nigdy tego nie usłyszą. Ani to bowiem cover ani ludowa wersja, ot dziewuchy wypiły za dużo wódki i w napadzie pijackiej odwagi coś tam zaśpiewały....
        • nuta15 Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 14:56
          Nie, taki utwór w wersji hopsa, hopsasad
    • cosmetic.wipes Re: Fanki DM - widziałyście? 07.10.17, 15:01
      Dramat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka