Dodaj do ulubionych

Mycie włosów jajkiem

08.10.17, 17:51
Z serii: co robię źle?

Własna fryzjerka powiedziała, że mycie całym jajkiem włosów powoduje, że po jakimś czasie przestają się przetłuszczać. No fajnie, tylko że ja nie umiem ich umyć tym jajkiem tak, żeby były faktycznie czyste - wyglądają jak włosy tylko wypłukane. Rozważam już umycie ich szamponem, a potem jajkami, ale generalnie ponoć nie powinno się ruszać tych włosów niczym innym, tylko tymi jajkami. Ale one są nadal tłuste.
Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • ra-sowa Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 18:07
      Jajkami czy żółtkami? Z dzieciństwa pamiętam jak moja ciotka robiła żółtkową kurację, ale nie wiem czy zamiast mycia czy przed myciem. Na przetłuszczanie i wzmocnienie to było.
      Mnie włosy przestały się przetłuszczać po olejowaniu. Ale robiłam to niezależnie od mycia
      • beata985 Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 18:10
        Ja z kolei pamiętam że maseczke się nakladalo...zoltko z cytryną bodajże się mieszalo.
    • anika772 Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 18:12
      Z jajka, oliwy i soku z cytryny to raczej się robiło odżywkę do włosów, po czym należało je umyć.
      Pierwsze słyszę żeby tylko jajka i nic więcej.
    • 21mada Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 18:13
      Mozna najpierw umyc wlosy i na wilgotne nalozyc emulsje z zoltka, soku z cytryny i lyzki oliwy. Po 20 minutach splukac.
    • beata985 Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 18:26
      Kilka propozycji
      www.google.pl/search?q=mycie+w%C5%82os%C3%B3w+jajkiem&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&dcr=0&ei=jVDaWa3rCqSe6ASeuJWIDA
      • jasnoklarowna Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 18:31
        Ja gdzieś coś kiedyś czytałam o Białki ale to chyba zastępuje suchy szampon piana z białek startą i po wyschnięciu wyczesana. O myciu na mokro pierwszy raz słyszę
    • swiezynka77 Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 18:46
      oszczędzę Ci czasu - nic, kompletnie nic nie działa na przetłuszczające się włosy. wypróbowałam chyba wszystkie kuracje świata łącznie z tą chyba najskuteczniejszą - mycie dużo rzadziej (miałam taką możliwość żeby przez dłuższy czas wyglądać jak polana olejem). i nic. jedyny moment, kiedy mi się nie przetłuszczały, to tuż po porodzie przez jakiś tydzień. burza hormonów zrobiła swoje, ale nie da się takiej kuracji przedłużyć.
      • daisy Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 19:02
        Popieram. Nakładanie czegokolwiek na włosy nie ma żadnego znaczenia. Może kuracja izotretynoiną by pomogła? Musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto brał.
      • daisy Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 19:16
        A tak w ogóle trudno wyobrazić sobie zapach tak "umytych" włosów...
    • muchy_w_nosie Re: Mycie włosów jajkiem 08.10.17, 18:59
      Roztrzepujesz żółtko, dodajesz trochę piwa, wmasowywujesz we włosy i je masujesz, masujesz, masujesz, następnie płuczesz - letnią wodą raczej chłodną, płuczesz, płyczesz, płuczesz. I tyle.
      Nie wiem czy to jest na przetłuszczanie, ale na pewno dobrze myje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka