27.10.17, 19:13
Dziś z dzieckiem pojechałam do fryzjera i ten mnie woła ,pokazuje wszy , zaczynamy walkę 😐.
Obserwuj wątek
    • daisy Re: Wszy !!! 27.10.17, 19:42
      Spokojnie, to TYLKO wszy. Dwa zabiegi na głowie, zmiana pościeli, ręczników, trochę prania i po sprawie. Powodzenia.
      • diablica_a Re: Wszy !!! 27.10.17, 19:44
        Liczę na to , kupiłam preparaty , zastosowałam i chyba jeszcze użyję na koniec prostownicy ..
    • tryggia Re: Wszy !!! 27.10.17, 20:37
      Jest to problem tak powszechny, że kolejne obwieszczenia na ten temat możnaby porównać do pomysłu, by każda z nas co miesiąc pisała "miesiączka!"
      • diablica_a Re: Wszy !!! 27.10.17, 22:02
        Problem jak problem , dobrze jak nie dotyczy nas tryggia , ale jak dopadnie kogoś od Ciebie to możesz napisać jak udało ci się go zwalczyć 🙄.
        • ladnyusmiech Re: Wszy !!! 27.10.17, 22:11
          Hedrin - nie wybierałam żadnych gnid. Ale kurację powtórzyłam ( pomimo braku potrzeby wg producenta). I dość soczyście na głowy nałożyłam - trzymałam prawie godzinę. A reszta jw ktoś napisał.
        • daisy Re: Wszy !!! 27.10.17, 22:12
          Diablica, luzik, nam się udało bez żadnego problemu i tobie też się uda. Największym jest zidentyfikowanie źródła zawszawienia i ewentualna separacja dziecka.
    • aankaa Re: Wszy !!! 27.10.17, 22:19
      XXI wiek...
      ze zjawiskiem "wszy" spotkałam się ..dzieści lat temu w szkole podstawowej - miała je 1 (!!!) dziewczynka

czyżby powróciły razem z dawnym/wprowadzanym ustrojem ? big_grin
      • aaa-aaa-pl Re: Wszy !!! 28.10.17, 13:14
        Wszy w szkołach i przedszkolach- to norma.Niestety.
      • eliszka25 Re: Wszy !!! 28.10.17, 13:35
        aankaa napisała:

>
        > czyżby powróciły razem z dawnym/wprowadzanym ustrojem ? big_grin
        >

nie ma to nic wspolnego z jakimkolwiek ustrojem. mieszkam w szwajcarii, komuny tu nigdy nie bylo, a mimo to w szkole dzieciaki maja regularnie sprawdzane glowy. moje dzieci akurat nigdy nie mialy, ale za kazdym razem higienistki wylapia przynajmniej jedna osobe z wszami. to jest normalne w takich skupiskach jak szkola czy przedszkole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka