Dodaj do ulubionych

Pierwsze glany

02.11.17, 20:36
Nie wiedziałam, że to tak szybko pójdzie. Że to już...
Dziecię moje oznajmiło, że skoro jej stopa od roku nie urosła, to najwyższy czas kupić jej prawdziwe buty. Znaczy się KMMy, 20-dziurkowe.

Ostrzegałam, że one muszą się otrzymać daninę z ludzkiej krwi, zanim staną się najwygodniejszymi butami na świecie - ale nie słuchała... wcześniej tylko juniorki nosiła do munduru harcerskiego, juniorki nie są krwiopijcami.

Pierwsze otarcie za nią. Po godzinie...
Da się jakoś przyspieszyć proces rozchadzania, zmniejszyć wymiar daniny?
Obserwuj wątek
    • wiosennaburza1 Re: Pierwsze glany 02.11.17, 20:41
      szewc. rozepcha na kopycie.
      ale ja bym tego nie robiła. niech cierpi, bo inaczej nie doceni"D
      • jola-kotka Re: Pierwsze glany 03.11.17, 01:00
        Ojp
    • heca7 Re: Pierwsze glany 02.11.17, 20:51
      No nie wiem. Córka ma glany heavy duty. Ani razu jej nie obtarly. A chodzi drugi rok.
    • dziennik-niecodziennik Re: Pierwsze glany 02.11.17, 20:53
      Nie. Trzeba przez to przejść smile
    • eliszka25 Re: Pierwsze glany 02.11.17, 21:06
      nie wiem, czy da sie przyspieszyc proces rozchadzania, ale niech obkleja piety plastrami, to mniej krwi straci wink najlepsze takie zelowe na otarcia.
    • peonka Re: Pierwsze glany 03.11.17, 00:30
      Jako nastolatka miałam ekstra delikatne stopy, wielokrotnie wracałam do domu boso... Moje pierwsze glany to były airtredy albo jakoś tak, nie obtarly mnie nigdy chyba. Nie wiem, czy jeszcze takie produkują?
      • peonka Re: Pierwsze glany 03.11.17, 00:32
        A, w temacie: można rozbić buty u szewca. A plastry przykleja się zanim buty zrobią krzywdę, w najbardziej newralgicznych miejscach wink
    • jednorazowy22 Re: Pierwsze glany 03.11.17, 11:17
      Tak. Buty w miejscu obcierania namoczyć od środka spirytusem, a na nogi poprzyklejać grube plastry z opatrunkiem i założyć na nogi takie namoczone buty i chodzić, aż wyschną. Plastrów z nóg nie odklejać przez jakiś czas.
      • memphis90 Re: Pierwsze glany 03.11.17, 19:40
        Nie, to najgorsze, co można zrobić!!! Opatrunek nie przylega ściśle do rany i podczas chodzenia w butach przesuwa się nieustająco, zrywając świeży naskorek/strup i stale powiększając ranę. Jeśli dodasz do tego drażniący spirytus i mokry but, powodujący macerację naskórka, to nastaw się na dluuuugie leczenie... Jeśli opatrunek, to tylko typu granuflex lub aquagel, które przyklejają się do całej rany i nie przesuwają.
    • agatak Re: Pierwsze glany 03.11.17, 14:25
      Mi polecali taki sposób:
      grube mokre skarpety założyć na cienkie
      buty na nogi
      chodzić po domu ile się uda
      zdjąć buty
      wysuszyć (buty i nogi)
      ew. powtórzyć.
      Działa przyspieszająco - podobno, bo moje martensy nie gryzły...
    • memphis90 Re: Pierwsze glany 03.11.17, 19:34
      Ja miałam Steele, nosiłam je od liceum do....w zasadzie w szafie stoją od teraz. Nie obcierały.

A teraz do sedna:
      1. Skarpetki z rajstopy, te tzw antygłwalty
      2. Na to dopiero zwykła skarpeta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka