Dodaj do ulubionych

Brawo Dorota Wellman

06.11.17, 20:12
www.plotek.pl/plotek/7,78649,22609011,dorota-wellman-takze-byla-molestowana-nie-byla-bierna-dlugo.html#MT2
Z artykułu:
"Dorota Wellman wyznała, że także była molestowana seksualnie. Dziennikarka bardzo szybko rozprawiła się z mężczyzną".

"Nasz kolega miał zwyczaj łapania kobiet za piersi. Dwiema rękami. Czy to były kobiety młode, starsze, z małym czy z dużym biustem, po prostu dopadł i łapał. Wszystkie uciekały z krzykiem. Czasami opowiadały o tej historii ze śmiechem. Zastanawiałam się, czy i mnie to się przydarzy. I zdarzyło się - wyznała Wellman".

"Nie stałam biernie, nie śmiałam się, nie mówiłam: Oj, przestań, przestań; tylko złapałam go za jaja i ściskałam tak długo, aż przestał dotykać moich piersi. A było to na Rynku w Krakowie, w samym centrum miasta. I długo ukręcałam to, co miał na dole, żeby go porządnie zabolało. Wiem, że trzeba się zdecydowanie zachować i wyraźnie powiedzieć „nie” - dodała."

Bardzo mi się podoba to, co zrobiła Dorota Wellman.
A to co wytłuściłam, rozbawiło mnie to łez. big_grin big_grin big_grin
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 20:34
      Dobrze, że "pan" nie oskarżył ją o napaść na tle seksualnym wink
      • asia-loi Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 20:46
        rosapulchra-0 napisała:

> Dobrze, że "pan" nie oskarżył ją o napaść na tle seksualnym wink

Przecież to "pan" pierwszy "napadł" na D. Wellman.
        • dziennik-niecodziennik Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 22:19
          Oj tam. Pan tylko zartowal, na zartach sie nie znasz? A Wellmanowa go molestowala, przeciez na pewno nie zyczyl sobie zeby go gruba baba po interesie smyrala...

Tak, probuje byc sarkastyczna...
          • rosapulchra-0 Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 22:32
            Podobnie jak ja. Specjalnie emotkę wstawiłam..
    • mamablue Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 21:18
      Wiedziałam, że to jest SUPER-EXTRA-BABKA! I ma jaja w przeciwieństwie do niektórych chłoptasi. Barwo Wellmann! smile
      • mamablue Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 21:18
        'brawo
    • bei Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 21:46
      Dobrze, ze nie był masochistą.
    • baltycki Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 21:56
      > A to co wytłuściłam, rozbawiło mnie to łez. big_grin big_grin big_grin
      A co w tym zabawnego?
      Sadystka jedna.
      Zabolalo mnie od samego czytania.sad
      • fornitta69 Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 22:05
        I o to chodzi, zeby czytajacych to panow zabolalo big_grin
          • lea.letizia Re: Brawo Dorota Wellman 07.11.17, 10:51
            Niezly filmik smile, jak ja nie znosze jak ktos sie wobec mnie zachowuje. Na szczescie 90% potencjalnych macaczy "brzuszka" mrozilam spojrzeniem, niewrazliwym komunikowalam swoja niechec wyrazniej
      • asia-loi Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 22:10
        baltycki napisał:

> Zabolalo mnie od samego czytania.sad

big_grin

baltycki, ale Ty jesteś dobry człowiek, i chyba byś, tak żadnej kobiety nie potraktował? smile
      • princesswhitewolf Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 22:52
        batycki ale ty nie jestes swinia i tak sie nie zachowujesz wiec w czym problem
      • lea.letizia Re: Brawo Dorota Wellman 07.11.17, 10:49
        Dokladnie tak samo zabawne bylo lapanie przez tamtego "pana" kobiet za piersi, moze bolu fizycznego nie odczuwaly, ale obrzydzenie do bolu na pewno
    • klamkas Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 22:31
      No i fajnie, tylko, że na prawdziwych agresorów to może nie zadziałać.

Przykład z życia - pan "napadł" na panią (podobna akacja z łapaniem za piersi), niczego złego nie zdążył jej zrobić, chociaż wg pani miał i chęci i okoliczności, więc się broniła (świadków brak), pani nie zgłosiła, bo "nic jej nie zrobił" (wycofał się w porę). Pan w ramach zemsty rozpoczął negatywny PR (szkalując jej kompetencje zawodowe), pani była w środowisku nowa, pan wręcz przeciwnie.

Lubię Dorotę Wellman, dobrze, że to napisała, może to pomóc kobietom potraktowanym w ten sposób. Tylko "ukręcenie komuś jaj" to nie jest sposób na trwałe molestowanie (szczególnie to werbalne, a nie fizyczne). I fajnie by było, gdyby po przyznaniu się do sytuacji spróbowała się zainteresować tematem głębiej i "zjawisko" promować, a nie tylko przyłączyła się do akcji "też byłam molestowana" (choć chwała jej za to drugie). Bo, chociaż doceniam reakcję na złapanie za piersi, to... Nie widzę tu wsparcia dla kobiet molestowanych inaczej.
      • fornitta69 Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 22:43
        Wiesz, tamten agresor, ktoremu "popiescila" klejnoty tez byl prawdziwy. Co to za roznicowanie agresorow na prawdziwych i nieprawdziwych? uncertain Wellman dala kobietom fajny przekaz: bronce sie! Moze nie wymagajmy od niej, zeby szczegolowo omawiala kazdy rodzaj molestowania? Bo to juz przesada.
        • klamkas Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 23:01
          Ok, złe słowo, masz rację. Przemoc to przemoc, ale nie da się ukryć, że można ją stopniować i rozgraniczać, np. na fizyczną i psychiczną. Każda jest inna, każda może dotknąć ofiarę na milion sposobów. Jak napisałam - bardzo dobrze, że Dorota o tym napisała. Mam nadzieję, że nie poprzestanie na tym, bo ma wyjątkowo pozytywny odbiór (moim zdaniem) wśród ludzi o zupełnie różnych poglądach.
    • princesswhitewolf Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 22:58
      Pewna moja kolezanka z ktora studiowalam cwiczyla od dziecinstwa judo. Byla mala krepa ale silna babka. Wracala noca z jakiejs imprezy i jakis dziad sie zaczal do niej dobierac i usilowal ja zgwalcic. No to go skopala. Zaczal uciekac. Ona za nim i goni go. Zatrzymala taksowke i mowi znajdz pan policje i goni dalej... Dorwala dziada i wlala mu. Przyjechala Policja i zgarnela dziada. Dziad: bo ja taki biedny i nie mam zony. Sprawdzili dowod osobisty itd. Okazuje sie zona jak najbardziej byla na miejsciu....

tak. dziewczyny trza sie bronic. Brawo Dorotka!
    • lisciasty_pl Re: Brawo Dorota Wellman 06.11.17, 23:37
      Abstrahując od tych jaj i ściskania. Ale te kobiety, które "opowiadały o tej historii ze śmiechem"? Serio
      są takie babki, które po nachalnym łapaniu za piersi śmieją się z tego? To mnie nieco rozwaliło.
      • ichi51e Re: Brawo Dorota Wellman 07.11.17, 04:25
        Smieja sie nerwowo z zazenowania. Taka reakcja. Oslabiasz podswiadomie traume.
    • c2h6 Re: Brawo Dorota Wellman 07.11.17, 09:37
      asia-loi napisała:

> "Nie stałam biernie, nie śmiałam się, nie mówiłam: Oj, przestań, przestań; tylk
      > o złapałam go za jaja i ściskałam tak długo, aż przestał dotykać moich piers
      > i. A było to na Rynku w Krakowie, w samym centrum miasta. I długo ukręcałam to,
      > co miał na dole, żeby go porządnie zabolało.
      Wiem, że trzeba się zdecydowa
      > nie zachować i wyraźnie powiedzieć „nie” - dodała."

I nawet kierowca wstał i klaskał.

> Bardzo mi się podoba to, co zrobiła Dorota Wellman.

A dokładniej - to, co w gazecie napisali, że zrobiła. Dopiero co był wątek o tym, jak Chajzer kręci sensacje, żeby zarobić na chleb grubo smarowany masłem, a Wy się dajecie łapać na takie szablonowe historyjki jak te koleżanki za biusty.
    • mozambique Re: Brawo Dorota Wellman 07.11.17, 10:32
      probuje sobei to wyobrazic i wyobraznia mnie zawodzi
      99% mlodych facetów nosi dżinsy , próbowałyście keidys facetowi cos złapaci i UKRęcić "PRZEZ DŻINSY "?( jak rozumiem zapięte)
      nie da się smile Wellmann mogłaby sobei i jemu conajwyżej posmyrać ale to by nie wyglądało imponująco w kotekscie metoo
      • c2h6 Re: Brawo Dorota Wellman 07.11.17, 10:55
        mozambique napisała:

> 99% mlodych facetów nosi dżinsy , próbowałyście keidys facetowi cos złapaci i U
        > KRęcić "PRZEZ DŻINSY "?( jak rozumiem zapięte)

To raz, a dwa, że co ten koleś, tak łapał, łapał i ani razu nie dostał po pysku? Ani od kobiety, ani od faceta? Bądźmy poważni.
        Ja nawet nie zaprzeczam, że Wellman mógł ktoś kiedyś złapać za cokolwiek i ona na to zareagowała jakkolwiek, ale ta historyjka to jest napompowana jak relacje Red Bulla ze skoków spadochronowych.
      • jowita771 Re: Brawo Dorota Wellman 07.11.17, 11:15
        W telewizji to chyba część przynajmniej nosi garnitury, a jak sytuacja wydarzyła się parę lat temu, to te garnitury nie były tak dopasowane, jak najbardziej dałoby się złapać i dobrze przekręcić.
        • triss_merigold6 Re: Brawo Dorota Wellman 07.11.17, 11:41
          Ja też niespecjalnie wierzę w to ściskanie. Wierzę, że mogła gościa złapać gdzieś w strefie kroku czy klepnąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka