hedna 15.11.17, 23:46 Zdarza się Wam odczuwać pobolewanie piersi na różnych etapach cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkalipso Re: piersi 15.11.17, 23:54 Nie. Bardziej nabrzmiałe przed 0 są nie powiem, ale boleć nie bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: piersi 15.11.17, 23:59 Puchnie cholera, zwisa lub się poniewiera. Nie. Nadwrażliwość tak, ból nie. Ale wiem, że to nietypowe Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: piersi 16.11.17, 06:41 Tak i to bardzo. Są dni kiedy dotyk boli. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: piersi 16.11.17, 07:48 No właśnie,przed okresem to wiadomo,ale zaraz po? od wczoraj doskwiera mi lewa strona,nic nie wyczuwam.Jakiś czas temu miałam tak z prawej i przeszło po kilku dniach.Hormony? Bo ciąża na bank nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: piersi 16.11.17, 10:17 To tak z boku przy pasze? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: piersi 16.11.17, 20:21 Uhm, bo mnie tak raz pobolewała od strony pachy i do tego pacha mnie też bolała, i lekarz powiedział, że to może być podrażnienie od depilacji, że jakiś nieduży stan zapalny się zrobił. Robiłam USG pach i piersi i było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: piersi 16.11.17, 09:08 Tak sobie teraz pomyślałam,że ja przecież wyskakuję na balkon w tym w czym chodzę w domu (letnie koszulki),bo tylko pranie powiesić/zebrać i może mnie kurde zawiało... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: piersi 16.11.17, 09:28 Zapisz się na mammografię i USG piersi - dla świętego spokoju. A do wyjścia na balkon wkładaj coś ciepłego i dbaj o siebie Jak się ma więcej niż 17 lat to trzeba przestać uważać się za osobę nieśmiertelną. Nawet "zwykłe" zapalenie płuc lub grypa to może być ciężka choroba. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka2011 Re: piersi 16.11.17, 10:11 tak, zdarza się, przed okresem zawsze, ale wcześniej też, wystarczy że się lekko gdzieś puknę, przycisnę, dziecko wbije mi łokieć, źle śpię (kanapa z dziurą na środku...) Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: piersi 16.11.17, 10:15 Nie zdarza, tylko co miesiąc praktycznie odczuwam. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: piersi 16.11.17, 10:26 Nie, chyba że mnie zawieje (przez lata łaziłam z gołą szyją, teraz już się nauczyłam bez szalika/komina/chusty nie wychodzić z domu). Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: piersi 16.11.17, 10:41 no właśnie,ja tak lekkomyślnie wychodzę niby na chwilę (nie "opłaci" się iść po kurtkę) i może akurat Odpowiedz Link Zgłoś
lilyrush Re: piersi 16.11.17, 11:38 tak, wraz z wiekiem i zmianami hormonalnymi pobolewają. Miałam taki okres, ze bolały w okolicach woulacji mocno. Ginekolog dała mi na 3 m-ce Mastodynon Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: piersi 16.11.17, 13:57 hedna proszę porozmawiaj sobie sama z sobą, ale tak uczciwie i odpowiedz na pytanie kiedy?? i dlaczego tak dawno robiłaś badania. Wydaje mi się, że nie tak dawno też był jakiś Twój wątek w którym pisałaś, że coś ci dolega. Jesteś zaganiana, żyjesz w stresie bo "ciągle coś" może warto pójść do rodzinnego poprosić o skierowanie na badania, do ginekologa i na spokojnie się przebadać i uspokoić, albo zareagować jeśli coś się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: piersi 16.11.17, 14:13 Moja droga, rzeczywiście chyba jest tak jak mówisz. Ja nie potrafię odpoczywać.Żyję w stresie,ciągle dla kogś,nie dla siebie.Często coś mi dolega to fakt,a wtedy nakręcam się na maxa. U gina byłam z 1,5 tygodnia temu,na usg T.V. wszystko ok. Teraz te cycki... Nic niepokojącego nie wyczuwam,ale mierzi mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: piersi 16.11.17, 17:26 Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale mnie piersi w okolicy okresu zawsze bardzo bolały. Może to miało związek z ich rozmiarem, mam je spore. Jeśli ginekologicznie jest ok to zrób sobie parę badań ogólnych i oddychaj, oddychaj albo poproś medyka o coś przeciwlękowego, bo po co się męczyć i nakręcać jeśli można sobie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: piersi 16.11.17, 22:14 capa_negra, no właśnie ginekologicznie i na usg wszystko ok. Też mam spory biust. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: piersi 16.11.17, 20:36 hedna napisała: > Nic niepokojącego nie wyczuwam,ale mierzi mnie to. Zadbaj o siebie Hedna, wkładaj jesienią i zimą ciepłe majtki jak ku naszemu oburzeniu radziły mądrze nasze matki, nie wychodź na zewnątrz w podkoszulku i z gołą głową jeśli temperatura na to nie pozwala. wysypiaj się, ćwicz na rozluźnienie mięśni przy kręgosłupie nawet po 10 minut dziennie. Pij dużo wody. Bądź dla siebie dobra. Bo jak nie TY to kto? Jak mi powiedziała kiedyś stara dobra lekarka - musi pani siebie polubić. Siedź prosto. Nie dźwigaj - od tego też możesz mieć bóle. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: piersi 16.11.17, 13:52 Oj tak. Mnie bolą często. Lekarze mówią, że taka moja uroda. Mam też kilka zmian w piersiach i jestem pod stałą kontrolą onkologa. Nie wiem czy to od tego ten ból. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: piersi 18.11.17, 23:21 No i tak... Byłam wczoraj u mojej lek.rodzinnej,osłuchała,zbadała i orzekła,że to neuralgie od żeber i dają takie dolegliwości.Zapisała lek przeciwzapalny. No nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: piersi 19.11.17, 13:45 cholerstwo jakieś,nie spotkał się nikt z czymś takim? Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: piersi 21.11.17, 13:22 Jeszcze Was ponudzę Tak jak mi zaleciła lekarka biorę raz dziennie Nimesil. Doszło pobolewanie w plecach,ramiona,ból "chodzący" po piersiach (klatka piersiowa generalnie). Ogólnie czuję się jak przy przeziębieniu,zimno,byle jak.Temperatura w normie.Do kontroli w piątek. Zastanawiam się czy lekarka miała racje z tyli neuralgiami od żeber.Ale żeby od zmarznięcia stan zapalny?? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: piersi 21.11.17, 13:32 Tak, to możliwe, bierz grzecznie lek, i smaruj się jakąś maścią rozgrzewającą na noc. I odpoczywaj możliwie jak więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: piersi 21.11.17, 13:40 Mnie zaraz po @ bardzo boli punktowo tzw. zrazik gruczołowy, który mam w 1 miejscu. Lekarze (gin i spec od usg) mówią, że dobrze, że taka rzecz boli. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: piersi 21.11.17, 13:43 Ja bym zrobiła USG (o ile nie robiłaś) i o ile wynik jest OK udała sie do psychiatry, który leczy tego typu nerwice. To jest kolejny Twój post o chorobie. Wobec tego, że ja też tak mam i ostatni, uroczy zresztą internista, powiedział, że na to poradzi tylko psychiatra - Tobie też radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: piersi 21.11.17, 14:00 usg piersi robię raz w roku. U psych,byłam niedawno,leczę nerwicę.Ale dziękuję Ci i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: piersi 21.11.17, 15:20 Nerwica to jedno, hipochondria i nerwica narządowa to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś