bardoszka 20.11.17, 19:32 No to jak będzie z tymi językami obcymi? Zwłaszcza z tym drugim, który zaczynało się w 7 klasie w wymiarze 2 godzin tygodniowo. Trzeba go będzie obowiązkowo kontynuować czy będzie można zmienić na inny? Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morekac Re: Języki obce w liceum 20.11.17, 20:54 Nawet jeśli nie będzie się można uczyć języka od zera, to najwyżej zafundujesz dzieciakowi ostre korki w wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
bardoszka Re: Języki obce w liceum 21.11.17, 12:23 Musiałoby by mnie wcześniej złe opętać. A tak poważnie, to liczyłam, że odezwie się tu asia, która uczy angielskiego w liceum. Nauczyciele w liceum już chyba coś wiedzą. Asia! Odezwij się! Please! Odpowiedz Link Zgłoś
mari.sol Re: Języki obce w liceum 21.11.17, 12:42 Z tego, co kojarzę to nie ma jeszcze żadnych szczegółów odnośnie czteroletniego liceum. Była opublikowana jedynie wstępna ramówka, w której był I i II język, bez wskazania na obowiązkową kontynuację. Myślę jednak, że będzie można rozpocząć naukę jednego języka od początku, tak jak było to do tej pory. W przeciwnym wypadku dyrektorzy liceów musieliby zwolnić nauczycieli francuskiego, hiszpańskiego czy rosyjskiego. W mojej okolicy wszystkie podstawówki uczą tylko angielskiego i niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś