Dodaj do ulubionych

psie tabletki - przez internet?

04.12.17, 09:10
Kupujecie, drogie emamy? Muszę kupić preparat na stawy dla psicy. Na allegro kosztuje nawet 90zł, u weterynarza płacę 4 dychy drożej. Ale jakoś mam mieszane uczucia, że może jakieś podrobione, źle przechowywane, albo co. Sama czuję, że problem jest od czapy, bo te 40zł to jednak spora oszczędność na jednym opakowaniu, ale dla siebie bym chyba lekarstwa przez internet nie kupiła. Przesadzam, prawda?
Obserwuj wątek
    • bei Re: psie tabletki - przez internet? 04.12.17, 09:12
      hmmmm, ja kupuję leki w aptekach internetowych. Moze poszukaj hurtownii weterynaryjnej.
    • joanna_poz Re: psie tabletki - przez internet? 04.12.17, 12:41
      kupowałam regularnie na allegro - ale nie od Kowalskiego.
      na allegro sprzedają czesto gabinety weterynaryjne, sklepy, hurtownie.
    • earl.grey.tea Re: psie tabletki - przez internet? 04.12.17, 19:09
      Kupuję, nie dla psa, ale dla kota i nie mam z tym problemu. Kto mi zagwarantuje odpowiednie przechowywanie gdziekolwiek, czy to u weta czy w hurtowni. Dopóki nie musi być zachowany łańcuch chłodniczy (np szczepionki) to co za różnica? Zresztą przypatrz się w aptece jak są przechowywane np kosmetyki 'apteczne', często w firmowych gablotkach, podświetlane-nagrzewane.

Kupujesz glukozaminę? Jeśli tak to może być ludzka, wetka mi zasugerowała dla kota, dzielę pigułę na cztery i mam odpowiednią porcję.

Sporo suplementów kupuję na ebay'u i żyję.
    • solejrolia Re: psie tabletki - przez internet? 04.12.17, 21:38
      Tak. Zdarza się. Np. na odrobaczanie.
      Glukozaminy nie kupuj, tylko kolagen. Glukozamina nie jest ostatnio polecana.
    • yenna_m Re: psie tabletki - przez internet? 04.12.17, 21:46
      Kupuję w zooarcie. Ceny znosne mają smile
    • berdebul Re: psie tabletki - przez internet? 04.12.17, 21:57
      Tak, bo wiem że weterynarz ma wszystko X razy droższe. Nie zamawiam tylko w duże upały/mrozy, zeby nie czekało w skrzynce, czy innym paczkomacie.
      • helka.z.porcelany Re: psie tabletki - przez internet? 04.12.17, 22:03
        Dzięki dziewczyny. Kupiłamsmile. Tyle że póki co preparat z glukozaminą i chondroityną- to, ktore mi wet polecał. Muszę poczytać o tej glukozaminie, albo skonsultować z innym wetem. Serio już się jej nie daje na stawy?
        • earl.grey.tea Re: psie tabletki - przez internet? 04.12.17, 22:21
          Ponoć nic nie daje:
          www.biegaczki.pl/zdrowie-bieganie/artykul/ostronie-z-farmakologia-w-sporcie

może i coś w tym jest, po glukozaminie nie widziałam różnicy z kolanem, po serii kolagenu i kwasu hialuronowego jest lepiej.

U kota nie jest na stawy, zalecona na wzmocnienie ścianek pęcherza moczowego.
        • berdebul Re: psie tabletki - przez internet? 04.12.17, 22:54
          Spróbuj proszku gelacan fast. Ja jeszcze podaje zielone małże. Poprawa ogromna.
          Glukozamina jest mało przyjemna, bo w czasie brania stawy bolą bardziej. Sama brałam i bolało jak piorun, pod 3 miesiącach odstawaialam i było ok, wyniki badań lepsze (usg).
          • helka.z.porcelany Re: psie tabletki - przez internet? 05.12.17, 05:33
            Wielkie dziękismile. Wybiorę się do innego weterynarza i skonsultuję sprawę. Psica ma dysplazję stawów biodrowych, choc szczęśliwie póki co chyba bez bólu, bo chodzi i biega normalnie. Mamy suplementowac, żeby ten stan utrzymał się jak najdłużej. Wiec wolałabym faktycznie, a nie pozornie. Ten gelacan brzmi rozsądnie. O małżach słyszałam. Mam w pobliżu innego, ponoć bardzo dobrego weta, tyle że w przeciwieństwie do obecnego trudniej się niego umówić, ale chyba najwyższy czas się sprawą zająć. Skonsultuję i dam znać, co on na tosmile. Dzięki!
            • b-b1 Re: psie tabletki - przez internet? 05.12.17, 07:04
              Gelacan, chondrocan-firma Orling ma niezłe preparaty. Z ludzkich-Arthroblock forte (możesz podawać jak najbardziej) i o podobnym składzie psi- Anifleksi plus. Czytaj składy i porównuj nie tylko składniki, ale i ich zawartość w mg. Psica potrzebuje kwasu hialuronowego -tu cortaflex ha, albo dożylny bonharen.
              Nigdy nie kupuję u weta, bo nie mają i nie znają dobrych składowo preparatów-zawsze przez net.
              • czarna_kita Re: psie tabletki - przez internet? 05.12.17, 12:07
                Kupuje bez problemu w internecie dla zwierząt i dla ludzi w aptece internetowej. Wychodzi o niebo taniej a leki są przeciez te same.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka