Dodaj do ulubionych

Chamski telemarketer

• sacea Re: Chamski telemarketer 12.12.17, 19:17
      Dobre, sposób mojego wujka śp. już, wysłuchiwał do końca, po czym mówił, że nie zrozumiał i żeby powtórzyli

Może nie na temat, ale tak pokrewnie, kiedyś jeszcze na etacie będąc, szefowa kazała napisać coś do działu prawnego z kodeksu prawnego, wtedy popularne były zagadnienia z telepracy, więc zaproponowałam, że może o telepracy, a ta mi na to, że nie, bo ona nie lubi telemarkieterów!
    • beata985 Re: Chamski telemarketer 12.12.17, 19:31
      a tak w ogóle to jest mi naprawdę szkoda tych telemarketerów....tych grzecznych oczywiście....cóż za niewdzięczna praca.....takie wyrzuty sumienia mam jak im odmawiam rozmowy....zwłaszcza teraz przed świętami sad
      • zeldaf Re: Chamski telemarketer 12.12.17, 19:38
        Nawet tych, którzy oszukują staruszków? Ja tutaj stawiam granicę.
        • beata985 Re: Chamski telemarketer 12.12.17, 19:40
          no tych też oczywiście, zaliczyłam ich do kategorii "chamski" ale fakt-taki oszust może być bardzo grzeczy, zazwyczaj jest.
          • zeldaf Re: Chamski telemarketer 12.12.17, 19:43
            Ten "mój" dzisiejszy załapał się do obu kategorii: chamski i oszust.
    • mozambique Re: Chamski telemarketer 13.12.17, 12:20
      ja mam szczescie do autentycznie głupich ( niedouczonych) telemarketerów
      - nagminnie dzownia na sluzbowy i chca rozmawiac z wlascicielem albo prezesem firmy
      nia pomne ile razym tlumaczylam cierpliwie ze moja fabryka to instytucja publiczna i nie ma wlasciciela ani prezesa , w koncu mnie znudziło i za kazdy razem podaje numer do kancelarii prezydenta miasta :pana XY . Osłupienie z drugie strony jest zawsze ale jakos nikt nie wpadl na pomysl ze "wlascicielem" mojej instystucji jest gmina , w osobie prezydenta miasta
      - z tego samego sortu sa ci "sprzedajacy" szkolenia dla firm, zawsze maja zagwoztke zrozumiec ze my nie jesteśmy w KRS-ie ? kiedys jedna taka na mnie nakrzyczała " to niemożliwe !!!! wszyscy są w KRSie!!! - no instytucje publiczne nie są

- drugi typ to ci co chca rozmawiac z osobą decyzyjną smile - uwielbaim ich i jak mam troche czasu to wkrecam ich w pogaduszki typu - ale decyzyjne w jakim zakresie? bo wie pani - nasze sprzątaczki swobodnie podejmują decyzje czy juz mogą dac nowy papier toaeltowy do kibelków , a pan ochroniarz sam moze wlączyc blokade drzwi itp
      • riki_i Re: Chamski telemarketer 13.12.17, 13:11
        Mnie napastują regularnie,, również ci najgorsi oszuści z kotłowni wciskający rzekome inwestycje giełdowe. Tym się śmieję się w twarz, zwłaszcza gdy dzwoni taki jeden co sapie z zaoferowania. Pamiętam jak chrzanil o zapisach na akcje ferrari big_grin Natomiast wychodzę z siebie jak dzwonią oszuści od ubezpieczeń z tekstem, że kończy mi się polisa, a nie wiedzą nawet gdzie i, na co i czy w ogóle jestem ubezpieczony. Do tych wale wprost najgorszymi wulgaryzmami, niestety wciąż dzwonią na nowo.
    • aurinko Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 01:29
      Mam zainstalowany w telefonie program automatycznie nagrywajacy polaczenia. W roznych sytuacjach sue przydaje, np raz rejestratorka od lekarza usilowala mi wmowic, ze nie rejestrowala mnie na 10 a na 10:40 - nagranie udowodnilo moja racje. Zawsze tez moge odsluchac rozmowę i spisac nazwisko jakby trzeba bylo na kogos konkretnie skaege zlozyc.
      Na telemarketerow mam jeden niezawodny sposob - jak tylko zorientuje sie co jest grane - zegnam i sie rozlaczam. A jak slysze na wstepie ze rozmowa jest nagrywana - mowie, ze nie wyrazam na to zgody wink
      • milka_milka Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 01:59
        A pytasz rozmówców, czy możesz nagrywać? Bo jeśli nie, to łamiesz prawo.
        • aurinko Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 02:21
          Nie pytam. A teraz zgłoś gdzie trzeba skoro łamię prawo big_grin
          • milka_milka Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 06:02
            Ja z Tobą nie rozmawiam przez telefon.
            Dziwię się tylko, bo taka nagrana rejestratorka mogłaby zgłosić. Jak myślisz, dlaczego w bankach itp. uprzedzają, że rozmowa będzie nagrywana?
            • aurinko Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 09:42
              Zapoznaj się najpierw dokładnie z przepisami, bo póki co to głupoty chrzanisz smile
              • jasnoklarowna Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 11:08
                Aurinko daj cynk co to za program i skąd go wziąć
                • aurinko Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 12:11
                  Ja akurat mam ACR, aplikacja jest w google play, ale takich programów jest sporo do wyboru.
              • milka_milka Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 11:26
                Ni fakt, niby dla celów własnych i domowych (cokolwiek to znaczy) nie jest wprost zabronione.
                Ale powiem Ci, że gdybym wiedziała, że ktoś znajomy mnie nagrywa, nie rozmawiałabym z nim przez telefon.
                • aurinko Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 12:09
                  Na szczęście nie jestem twoją znajomą smile)))
                  Poza tym swoich znajomych mam na liście wykluczonej z nagrywania, bo mi nie jest to potrzebne. Podałam przykłady do czego to się przydaje. W dodatku prawa nie łamię, co próbowałaś mi wmówić. A przykładowy bank jako instytucja ma obowiązek poinformować o nagrywaniu choćby ze względu na ustawę o danych osobowych. Osoby prywatnej, w dodatku uczestniczącej w nagrywanej przez siebie rozmowie to nie dotyczy.
      • riki_i Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 12:25
        Uuuuu, za coś takiego to bym Cię skreślil z listy znajomych. Automatyczne nagrywanie rozmów telefonicznych to bardzo niefajnie zachowanie.
        • aurinko Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 13:05
          A skreślaj sobie wybiórczy czytaczu big_grin
    • lidek0 Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 06:38
      Ale po co go słuchałaś, ja jak tylko orientuje się kto dzwoni mówię, że nie jestem zainteresowana i się rozłączam /nie ważne, że ktoś tam się produkuje/, do żadnej wymiany zdań nie dochodzi. Dałaś się wciągnąć w rozmowę to masz.
    • saszanasza Re: Chamski telemarketer 14.12.17, 13:17
      Blokuję wszystkie tego typu numery, doszłam już do wprawy w rozpoznawaniu numerów "telemarketerów" na podstawie numeru telefonu i miejscowości z ktorej dzwonią. Jeżeli przez przypadek odbiorę, jestem asertywna i przerywam mówiąc, że nie jestem zainteresowana, dziękuję, do widzeniawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka