mamablue 12.12.17, 17:30 Polska, Polacy, itd. wszyscy znajdą miejsce (ale najwięcej nasi). Ani słowa o ratowaniu zmasakrowanej nieudolną "deformą" edukacji. Ani słowa o zmasakrowanej demokracji (sądy, tk). Jeśli wszedłeś między wrony... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyzurny_troll_forum Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:34 mamablue napisała: > Polska, Polacy, itd. wszyscy znajdą miejsce (ale najwięcej nasi). > Ani słowa o ratowaniu zmasakrowanej nieudolną "deformą" edukacji. Ani słowa o z > masakrowanej demokracji (sądy, tk). > Jeśli wszedłeś między wrony... A to jeszcze tego nie wiedziałaś po zapowiedzi re-chrystianizacji Europy przez banki? Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:36 Rechrystianizacja przez banki Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:38 dyzurny_troll_forum napisała: > A to jeszcze tego nie wiedziałaś po zapowiedzi re-chrystianizacji Europy przez > banki? Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:43 Dbamy o lasy. Lasy są naszym bogactwem. W puszczy trzeba było. Ale przyjmiemy też wyroki międzynarodowych trybunałów. Tia. . Pomijając hipokryzję, mówca jest z niego niezły. To taki PiS level dla zaawansowanych. Broszka była dla plebsu. Teraz wkracza arystokracja prawicy. No i zna się na gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:46 Wobec tych wyżych tonów liczę na niezrozumienie w szeregach. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaly Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:53 Bycie bankierem, a znanie się na gospodarce to są dwie całkiem różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:06 Ale można być bankierem, który pojęcie ma. Choć z drugiej str, jako bankier powinien się miarkować w planach rozdawnictwa dróg, pensji i likwidacji długu publicznego. Przepaść m nim a Broszką ogromniasta. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:50 Dobrze, ze zwracasz na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 22:20 >Choć z drugiej str, jako bankier powinien się miarkować w planach rozdawnictwa dróg, pensji i likwidacji długu publicznego Nie sądzę. Do tej pory stał raczej po drugiej stronie - pożyczał kasę na realizację marzeń, na które człowieka nie za bardzo stać... Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 00:31 niu13 napisał(a): > No i zna się na gospodarce. łkam. No chyba, że zapowiedział szybkie podwyższenie wieku emerytalnego, likwidację pińcet plusa i zmniejszenie pozostałych obciążeń (para)podatkowych. Nie? To razem z finansami publicznymi dalej Polacy w kraju w szybkim postępie szybują ku gospodarczej zapaści. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 21:42 Kiepski był, bez slajdów to biedak nie ma połowy swoich moc. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:39 bardzo fajny jest komentarz w Tygodniku Powszechnym - wiadomosc dla elki, to taka lewacka katolicka gazeta - o nowym premierze, ze jest malenka nadzieja ze to sie skonczy masakra w szeregach partii. trzymajmy kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:55 > wiadomosc dla elki, to taka lewacka katolicka gazeta tak samo katolicka jak TVN, Wyborcza i Newsweek Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:54 Och i tak samo chrzescijanska jak Jezus. A teraz poczekam na zmiane elki jak mi rzuci odpowiednim cytatem z biblii jaki z tego Jezusa byl prawak Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 21:44 Właśnie na Discovery historia oglądam sobie program o Jezusie i wychodzi, że był z niego lewak. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:49 nathasha napisała: > cytatem z biblii jaki z tego Jezusa byl prawak Jak prawak jak rozdawał nie swoje za darmo?! Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:57 > bardzo fajny jest komentarz w Tygodniku Powszechnym - wiadomosc dla elki, to ta > ka lewacka katolicka gazeta - o nowym premierze, ze jest malenka nadzieja ze to > sie skonczy masakra w szeregach partii. trzymajmy kciuki! czyżby znowu słynny "koniec pisu", odcinek 471? teraz to już na pewno, oczywiście pod warunkiem, że będziecie trzymać kciuki. Na sto procent będzie "masakra" i "rozlew krwi". Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:00 Elunia nie slyszala wezwania policji do opamietania sie. Ale ladny printscreen zrobiony i wyslany gdzie trzeba z informacja ze nawolujesz do rozlewu krwi. Mam nadzieje ze jak opublikuja twoje dane to sie pochwalisz na ematce Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:44 Ale było o próżniowych pociągach. Jestem podekscytowana! Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:53 A konkursu na auto nie ogłaszał? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:53 Ale że co, przenoszą nas do Emiratów, czy u nas ten pociąg? Na jakiej linii? Włoszczowa? Chyba poszukam na necie tego expose... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:07 Tu wybrane bon moty twitter.com/Anna_Mierzynska/status/940625789254623234 Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:14 to jest dobre -"w rozsądny sposób trzeba naszym paniom, naszym żonom pomagać w miejscu pracy i w życiu codziennym" Co to znaczy że ma mi ktoś rozsądnie pomagać? Odpowiedz Link Zgłoś
ente2211 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:35 Naprawdę padło zdanie o pomaganiu żonom w codziennej pracy czy to jaja jakies sa? Odpowiedz Link Zgłoś
lady_mary Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 21:54 czyli trzeba będzie męża do pracy zabierać? ra-sowa napisała: > to jest dobre -"w rozsądny sposób trzeba naszym paniom, naszym żonom pomagać w > miejscu pracy i w życiu codziennym" > Co to znaczy że ma mi ktoś rozsądnie pomagać? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:21 Dziękuję, dziękuję! Zaprawdę, same perełki, Broszka była taka zgrzebna! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:53 A Beatka znowu dostała kwiatka. I buziaka. Inne panie z rządu musiały się obejść tylko uściskiem dłoni. Czy tylko ja odbieram te kwiaty jako chamski protekcjonalizm? Masz babo kwiaty i się schowaj ze swoimi ambicjami i planami. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:57 Dostaje te kwiaty zawsze po porażkach - może to jakiś szyfr? Taka pisowska mowa kwiatów: róże- stul buzię itp Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:21 Optymistycznie zakładasz, że Beata miała jakieś ambicje i plany? A nie tylko: Prezes kazał, piesek szczeka? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:25 Aerra, a widziałaś jej płot w Brzeszczach? Sypie się, a podróżni z okien wiedeńskiego pociągu patrzą. Myślisz, że nie miała w planach lepszego? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:39 Drogę już ponoć zdążyła sobie wybudować. Płotu widać nie zdążyła postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:21 dostanie odszkodowanie....tfu odprawę to płot zaraz postawi Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 22:22 Białe róże to mowa nienawiści, pamiętaj. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:53 > Polska, Polacy, itd. wszyscy znajdą miejsce (ale najwięcej nasi). > Ani słowa o ratowaniu zmasakrowanej nieudolną "deformą" edukacji. Ani słowa o z > masakrowanej demokracji (sądy, tk). > Jeśli wszedłeś między wrony... ematka zdziwiona, że Morawiecki nie skonsultował expose z opozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 21:53 Z opozycją jak z opozycją, ale z ematką bezwzględnie powinien. Fo Pa popełnił straszliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 17:59 I kraj nasz się zaludni, premier planuje ściągnąć do Polski 60 mln Polaków rozsianych po świecie. Niech mi ktoś wytłumaczy jak on to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:04 Nikt tego nie wytłumaczy. To co on wygaduje jest w stanie wytłumaczyć tylko gen szalenstwa ktory jak widać w rodzienie Morawieckich się powiela. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:05 Obawiam się, że nie chcemy tego wiedzieć. Czy mówił, że wrócą dobrowolnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:09 A któż to wie, ale nie powinni kierować się względami materialnymi i wrócić Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:12 Strasznie są jacyś niezdecydowani. Najpierw "niech jadą", potem, że mają wracać. Wte i wewte - kogo na to stać? Odpowiedz Link Zgłoś
ra-sowa Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:16 toteż twierdzi żeby nie kierować się względami materialnymi, nawet jakby trzeba było dołozyć do tego interesu to nic nie szkodzi. Która wraca? Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:22 Aż mi szkoda, że nie wyjechałam, bo mogłabym wrócić Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 21:17 No jakoś ten nowy centralny port lotniczy trzeba rozkręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:54 lellapolella napisała: > Strasznie są jacyś niezdecydowani. Najpierw "niech jadą", potem, że mają wracać > . Wte i wewte - kogo na to stać? I właśnie po to jest potrzebny ten pociąg na próżnie i to lotnisko Baranów Braci Kaczyńskich, żeby sobie tak podróżować tam i z powrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 22:24 No tak, gdzie te 22 miliony zamieszkają - w namiotach? Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:13 Przewalutuje Polskę na funta szterlinga. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 21:20 Zainspirowałaś mnie. Skoro UK wychodzi z Unii, to może my moglibyśmy wejść do UK? W duchu czystego absurdu tak bliskiego zarówno polskiemu, jak i brytyjskiemu poczuciu humoru? Warto im przynajmniej zaproponować. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:23 Normalnie - taką opinię Polakom wyrobią, że każdy kto będzie słyszał "Polak" będzie miał przed oczyma niebezpiecznego wariata. No i sami wrócą, bo jak żyć? Albo zaczną masowo zmieniać obywatelstwa, ale wtedy to już nie Polak i przejmować się nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
agonyaunt Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:36 Narobi takiego PR-u, że ich lokalsi deportują Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 00:50 ra-sowa napisała: > I kraj nasz się zaludni, premier planuje ściągnąć do Polski 60 mln Polaków rozs > ianych po świecie. Niech mi ktoś wytłumaczy jak on to zrobi? nie wiem i nie chcę wiedzieć. Ale już dziś pan kukiełka może sobie wpisać do rachunku opuszczających kraj pewne -5 (lusitania z rodziną). Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:14 Bardzo ciekawy był fragment jak ten figurant mówił o bohaterach Solidarności. Dziwne ale nie usłuszałam nazwisk takich jak Wałesa, Frasyniuk, Pinior, Kuron, Michnik, Borusewicz, Krzywonos, Bujak, Litynski, Onyszkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:30 Nie wymienił także nazwiska Gwiazda i chociażby Wyszkowski ludzi o biografii o jakiej Onyszkiewicz czy Lityński może marzyć. O Piniorze zapewne jeszcze będzie głosno , a na TW Bolka lepiej spuścic zasłonę milczenia. Dla premiera brawa za twarde słowa o pozycji Polski w Unii i za przypomnienie o tym co zostało z pojęcia wartości europejskie - zniszczone przez lewacka ideologię. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:47 > Bardzo ciekawy był fragment jak ten figurant mówił o bohaterach Solidarności. D > ziwne ale nie usłuszałam nazwisk takich jak Wałesa Wałęsa jak ostatnio kandydował na urząd prezydenta, dostał 1,01%. To bardzo dobry wskaźnik. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:08 Duda jak ostatnio byl prezydentem to zostal adrianem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:23 Powiedział wszystko co należało powiedzieć, żeby nic nie powiedzieć i żeby nie było możliwości zweryfikowania sloganów. Zaskoczyło mnie, że jest słabym mówcą. Może bez slajdów się gubi, ale to nie była przemowa kogoś, dla kogo wystąpienia publiczne to chleb powszedni. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:37 Tragicznie przemawia, powinien ćwiczyć dykcję i głośnie czytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 18:55 A Krystyna znowu coś żre na sali sejmowej słuchając Neumanna. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:41 lauren6 napisała: > A Krystyna znowu coś żre na sali sejmowej słuchając Neumanna. posłanki opozycji nigdy nie jedzą w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:56 Wiesz, ja się pomylilam. Ona nie żarła tylko tak mieliła mordą ze stresu gdy przemawiał Neumann. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:06 Przykuł moją uwagę jak już się to dawno nikomu nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:22 Znalazlam sama bo na was klamcy, donosiciele i polityczne lumpy nie mozna liczyc A tu ode mnie dla elki pytanie - Jeszcze niedawno wydeptywał pan ministerialne korytarze, zachęcając do sprzedaży państwowego Ciechu, a pana bank sfinansował tę transakcję. Prokuratura bada ten wątek, czy był już pan przesłuchiwany? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:47 nathasha napisała: > Nawet kukiz sie wsciekl "nawet"? przecież kukiz jest w ścisłej czołówce posłów niestabilnych emocjonalnie Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 22:42 A tak zabiegaliscie, zeby byl po waszej stronie... Coz, swoj swego zawsze rozpozna. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:44 lauren6 napisała: > On nie mówił. On zaorał. Już teraz zaorał, a w drugiej kadencji pisu będzie orał jeszcze lepiej. My pistrolle gratulujemy wspaniałego sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 20:33 Och, i 5 gr za post wpadlo. Zbieraj na maslo Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 20:16 lauren6 napisała: > Neumann - piękna przemowa Petru niezły był szczególnie jak zapytał czy nas stać na utrzymywanie B.Szydło w rządzie i co ona będzie własciwie tam robić.... Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:24 Lubnauer, świetne przemówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:35 spanish_fly napisała: > Lubnauer, świetne przemówienie. Neumannowi i Lubnauerowi gratuluję świetnych przemówień. Nareszcie jakiś sukces, tak potrzebny w sytuacji gdy od ciągłego braku sukcesów na opozycji zaczynają się problemy z psychiką. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:39 Lęk w naszej sytuacji jest całkowicie zrozumiały. Ja nie ukrywam, że się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:58 tiszantul napisała: > Neumannowi i Lubnauerowi widać, że polski to jednak język obcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:38 spanish_fly napisała: > Lubnauer, świetne przemówienie. Czy Lubnauer zajęła stanowisko w kwestii, czy reporterom TVP należy łamać ręce? A może w kwestii, czy to już odpowiedni moment na rzucanie kamieniami, czy jeszcze trzeba z tym poczekać? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:45 Nawet nie wiem o co Ci chodzi, takie to jest głupie. Polityk to polityk, Wasi nie są w niczym lepsi, a wychwalacie ich jakby to jakieś anioły z nieba były. Nikt rozsądny się na to nie nabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 22:43 Już na pewno nie wtedy, gdy chwali Kaczyński. Chwalił tę Broszkę i pod niebiosa wynosił, kwiaty dawał i po rąsiach całował... I co? Na zbity psyk w 5 minut wyleciała. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 22:48 Ciekawe, co Mateuszek bedzie dostawal na powitania albo pozegnania. Moze pluszowego Jezuska? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:59 spanish_fly napisała: > a wychwalacie ich jakby to jakieś anioły z nieba były. Nie z nieba, tylko z błogosławionego łona.... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 20:34 A moze ze polski premier nie je wieprzowiny Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 12:00 nathasha napisała: > A moze ze polski premier nie je wieprzowiny hue hue hueeee Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:30 Od kukiza dla prezia Przepięknie pan mówił o budowaniu wspólnoty, ale panie premierze, panie prezesie, to wy tą wspólnotę niszczycie. Wy nie chce dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 19:41 ale coś im tam kukiz bruździ?? że wotum zaufania nie da?? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 20:07 i znowu "obrońcy demokracji" prowokują burdy - nowy ciamajdan im sie marzy? tak wygląda demokracja? rozróby? - mam nadzieję ze policja w końcu uspokoi co bardziej zapalczywych "obrońców demokracji? - Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 20:23 A ty elka znów robisz za osiołka Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 20:32 Obawiam sie, ze niedlugo w policji to sam Blaszczak zostanie, tyle wakatow macie 😃😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 21:14 a jak to skomentujesz?? dziennikarz TVP Cezary Gmyz napisał na swoim tt: "Giertych do wora, a wór do jeziora". natemat.pl/224995,roman-giertych-pracownik-tvp-wzywa-do-zamordowania-mnie-zglaszam-sprawe-do-prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 21:34 No proszę, pomroczność jasna dopadła? A czyje to było hasło ? przecież zwolenników dzisiejszej "totalnej opozycji" z czasów gdy Giertych nył ministrem edukacji w koalicyjnym rządzie z PIS. Wtedy jak to krzyczeliście to było słuszne hasło, a dzisiaj gdy Gmyz złośliwie je przypomniał to jest to mowa nienawiści? Ot - typowa hipokryzja totalnej opozycji. Za to podoba mi się dzisiejszy apel skierowany do wrzeszczących demonstrantów - A protestujcie do święta sześciu króli. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 21:55 Jak chcesz poćwiczyć pamięć to nam kim dwa lata temu był Morawiecki, nowy ulubieniec waszej partii. Był kwintesencją znienawidzonych przez was elit III RP, zajadającą się ośmiorniczkami w towarzystwie „totalnej opozycji”. Pomroczność jasna? Kilkaset dni minęło i sklerotyczny suweren je mu z ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 22:51 aaa a to pis ma teraz jedyny słuszny kierunek...oni tak robimy to my też....aaa to nie wiedziałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 20:10 były elementy komediowe o piłkarzach polskich oraz ckliwe o tym jak premier z żona chodzi do domów dziecka.... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 20:30 Ty oczekiwałaś, że Morawiecki powie o zmasakrowaniu demokracji i edukacji..? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 23:00 Ogólnie strasznie egzaltowany facet. Takie środki językowe, jakby natchniona gimbaza mu to pisała. To jednak wolę. gdy slajdy puszcza - jest chyba wtedy mniej rozwlekły i podniosły. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 23:17 Mnie sie podobały już po ekspose wypowiedzi „bez kartki” i power pointa - szczególnie rozczuliła mnie uwaga, ze nowe ustawy o sadach i KRS są super a nawet więcej niż super, oraz troska i oburzenie pana nowego premiera ,ze jeszcze są sędziowie w sadach, którzy w stanie wojennym i za komuny skazywali opozycjonistów, jakoś nie dostrzegając ze takie osoby w postaci np Piotrowicza siedzą również w ich lawach poselskich jak paczki w maśle. Czy to jakieś zaburzenia w postrzeganiu oczywistych absurdów pisowskiej rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 23:25 Mam wizję rewiowej pisenki w wykonaniu teatru marionetek. Muzyka gra coraz szybciej, marionetki muszą tańczyć i śpiewać coraz prędzej, aż im się nogi plączą i gubią słowa, a wszystko z przyklejonym bezustannie upiornym uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 12.12.17, 23:34 Jak on pieknie jest przygotowany do odpowiedzi 😃 Na prawie wszystko w przyszlym roku bedzie wiecej dawal. Ciekawe kosztem czego. A tak ogolnie, to tylko slowa slowa slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 07:34 Pieniądze, nieduże co prawda, ale jednak można znaleźć. Wystarczy tylko, żeby łamiący prawo obrońcy demokracji pokryli koszty swoich rozrób. W ogóle to zastanawiam się, na jakiej to podstawie samozwańcza grupka kilkuset osób uważa się za głos suwerena i rości sobie prawo do wymuszania decyzji na parlamencie wybranym w demokratycznych wyborach? Natomiast co do dawania - nikt tyle nie da co Schetyna, oczywiście pod warunkiem, że dostanie władzę. Ten to na dopiero tupet. Słuchając jego wystąpień i wierząc w te wszystkie brednie wygadywane przez opozycję to nasze państwo nie ma już budżetu, a jednocześnie snuje się wizje że będą pieniądze na wszystko . No ale taką mamy dzielną opozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 08:45 Elka wytłumacz mi jakim cudem przeszkadzają wam komunistyczni sędziowie, ale nie Piotrowicz, który skarżył opozycjonistów? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 09:12 Przez tyle lat broniliście się przed ideą lustracji, bo to jest metoda odpowiedzialności zbiorowej, a teraz raptownie przeszkadza wam jeden były prokurator który , można tak powiedzieć, przeszedł na jasną stronę mocy? Cóż za piękny przykład hipokryzji. Prawdziwych twórców stanu wojennego wynieśliście na piedestał, tworząc mit "ludzi honoru" a szeregowy prokurator wam przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 09:31 Nie kłam, bo tu ludzie historię znają, to nie jest forum dla dzieci i takich, co ledwo podstawówkę skończyli. A poza tym nie kompromituj się. Gorliwy prokurator stanu wojennego, równie gorliwy obrońca pedofila - to wasza strona. I macie tam takich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 10:57 Nie, przeszkadza nam jeszcze prokurator Kryze, swego czasu nie tylko nie rozliczony, ale namaszczony przez Ziobre. Niewiedza? Nie sadze. I Jasinski, bardzo gorliwy dzialacz PZPR a teraz dostal fuche, na ktorej zarabia setki tysiecy zlotych przy zerowych kompetencjach. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:57 iwles napisała: > Nie, przeszkadza nam jeszcze prokurator Kryze, swego czasu nie tylko nie rozlic > zony, ale namaszczony przez Ziobre. > Niewiedza? Nie sadze. > I Jasinski, bardzo gorliwy dzialacz PZPR a teraz dostal fuche, na ktorej zarabi > a setki tysiecy zlotych przy zerowych kompetencjach. I tylko tyle ? ale o ile mi wiadomo żaden z nich nie był TW? to po pierwsze, a po drugie - jestem w szoku. To w końcu lustracja była potrzebna czy też nie? Skąd w takim razie teraz ta gorliwość lustracyjna? A co powiesz na temat tych działaczy partyjnych? dorzeczy.pl/kraj/16370/Lista-PZPR-owcow-i-wspolpracownikow-SB-w-PO-Kukiz-odpowiada-na-akcje-Piotrowicze.html A tak konkretnie nie wstydzisz się za działaność p.poseł Śledzińskiej-Katarasińskiej? girzynski.blog.onet.pl/2010/08/05/tym-ktorzy-zapomnieli-iwona-sledzinska-katarasinska-w-roku-1968/ Tak więc może troche ostrożnie z tym wzbudzeniem lustracyjnym? > Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 14:18 Pistrolliku, ale to wy krzyczycie, że nie ma przebaczenia dla sługusów komuny, prawda? (i jak zwykle niezmiernie wiarygodne źródła). Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 08:51 Bot wygenerował nowy losowy post o obrońcach demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 08:56 Elu, ta samozwancza grupka, jak ja okreslasz, dziala w imieniu wiekszej czesci spoleczenstwa, od tej, ktora popiera was. Wiec z laski swojej bojcie sie dalej, bo macie czego sie bac: odpowiedzialnosci za to, co robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 09:06 No i proszę bardzo, jeszcze do wyborów daleko, wyborów które w dodatku trzeba wygrać, a juz straszycie? No czysty PRL!! - -ale jakoś ani trochę tego nie boję się. A tak z ciekawości -w imieniu jakiej to większej częśći społeczeństwa ci samozwańczy krzykacze działką / i kto im dał mandat do występowania w imieniu tej mitycznej większości? Czyżby jakieś reminiscencje z lat PRL gdy PZPR występowała w imieniu milionów mieszkańców miast i wsi? Ach ta tęsknota za przeszłością. To teraz wiem już, dlaczego mam bać się? Już teraz przygotowujecie swoje listy proskrypcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 09:18 "Jakoś ani trochę tego nie boję się". Naucz. Się. Pisać. Po. Polsku. To może ktoś zacznie traktować cię serio, producencie forumowych śmieci. Ignor od teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:45 sumire napisała: > > To może ktoś zacznie traktować cię serio, producencie forumowych śmieci. Ignor > od teraz. Jakos niezbyt mnie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 09:27 Elka, niech się twoi operatorzy ogarną, bo pisać taką propagandę w rocznicę stanu wojennego to wstyd nawet dla kremlowskiego trolla. "Argumenty" identyczne jak w najgorszej nagonce na "Solidarność". I może zaczniesz pisać na temat, zgodnie ze swoimi postulatami? Wątek jest o nowym premierze - wiesz już, co masz o nim myśleć? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:44 Nic na to nie poradzę, że to akurat wasze środowisko uprawia propagandę wzorowaną na najlepszych tradycjach propagandy z lat PRL. Przecież nawet KOD powstał jeszcze przed powstaniem rządu przed dwoma laty. Już wtedy wiedzieliście, że demokracja jest zagrożona i tak sączycie ten jad bez przerwy. Zresztą zgodnie z słowami szefa Radiokomitetu z epoki Gierka, zapewne dobrze wspominanego wśrod "obrońców demokracji" tow. Szczepańskiego ktory wyjątkowo obrazowo stwierdził, że działalność propagandowa to codzienne wbijanie miliona gwoździ w milion desek, codziennie krzyczycie o niszczeniu demokracji. Tak więc daruj sobie te wrzutki propagandowe -znam je z autopsji, na mnie to nie działa. widzę natomiast jak powielacie mechanizmy partyjnej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 12:00 mdro napisała: > "Ciemny lud to kupi" Bardzo tego chcecie, ale jak widać po coraz mniejszym poparciu dla tzw. "obronców demokracji" - społeczeństwo po raz drugi nie nabierze się na lewacką propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 12:20 Biedactwo, nie umiesz samo sprawdzić, z jakiego "klasyka" to cytat? Wytycznych ciągle brakuje, więc zaśmiecasz wątek (że tak zacytuję ) o expose premiera jakimś dawno zużytym popiskiwaniem. Jeszcze coś dodaj "bo PO" . Wij się wij, kremlowski kłamczuszku, marnych historycznie macie tam propagandzistów, nawet nie wiedzą, kto jest w Polsce symbolem propagandy PRL i coś o Szczepańskim mlemlasz. I nawet, biedactwo, nie załapałoś, czyja propaganda i kiedy twierdziła, że "Solidarność" ma już przygotowane listy ludzi do wieszania... Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 12:34 No cóż, widzę że duch resortu ciągle żywy. Przykro mi bardzo, ale twoje popiskiwanie na mnie nie działa, poza tym ja tamte czasy znam z autopsji i doskonale pamiętam zarówno kim był Szczepański jak i konferencje prasowe , jak widzę zapewne twojego duchowego mentora , niejakiego J. Urbana. A twoje inwektywy, jako żywo, przypominaja wstępniaki z "Żołnierza Wolności " - co z przykrością stwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 12:40 Pamietasz chyba co ci menago wkleil do maila. Ale przyjmijmy, ile masz lat? Z jakiego miasta w Polsce jestes? Wyksztalcenie wyzsze czy podstawowe? Ile masz dzieci? Jestes katoliczka? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 13:03 Ależ czego ty wymagasz, przecież ono nawet nie wie, czy ma jakąś opinię, dopóki nie dostanie wytycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 12:49 A kim jest twor, ktory dniami i nocami pisze na ematce, udzielajac sie tylko w watkach o pisiorach? W dodatku czesto nie apropo tematu. Zebys ty chociaz pro forma udzielilo sie w watku o karmieniu piersia, czy poużalalo sie na zla tesciowa, albo chociaz na kota czy srajace golebie, bylobys ciut ciut bardziej wiarygodne. Jestes bardziej propagandowy niz kronika filmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 12:51 A kim jest twor, ktory dniami i nocami pisze na ematce, udzielajac sie tylko w watkach o pisiorach? W dodatku czesto nie apropo tematu. Zebys ty chociaz pro forma udzielilo sie w watku o karmieniu piersia, czy poużalalo sie na zla tesciowa, albo chociaz na kota czy srajace golebie, bylobys ciut ciut bardziej wiarygodne. Jestes bardziej propagandowy niz kronika filmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 13:02 Ci, co piszą twoje teksty, z pewnością uważnie "Żołnierza Wolności" i inne tego rodzaju pisma studiują - albo po prostu kiedyś do niego pisywali. . Dalej nie wiesz, kiedy straszono pzprowców, że "Solidarność" już ma na nich przygotowane listy? I kto powiedział "ciemny lud to kupi"? A może już dowiedziałoś się, dlaczego taka dobra premier musiała zostać wyrzucona? I może już dostarczono ci jakąś ntt. opinię? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 13:23 Czyż nie mam racji, twierdząc, że jest to najbardziej wesołe forum ? Ale ad rem - aha, przy okazji, a pamiętasz kto podpisywał sie takim pseudonimem -Jan Rem? pewnie wiesz, w kocu tym samym zajmujesz się - piszę o tym, o czym chcę i kiedy chcę -nie licz na to, że nabiorę sie na te cienkie prowokacje. moje życie prywatne jest moją sprawą, a ploteczki już mnie nie interesują , zwłaszcza w sieci . Być może dla twoich zleceniodawców jest to problem, ale na pewno nie jest to mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 13:29 Wiemy, wiemy, obecnie twoim największym problemem jest ciągły brak wytycznych, co masz pisać o zmianie rządu Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 14:00 Smieszna jesteś - ale napiszę. Zmiana jest bardzo dobra, a jeżeli nie wiesz dlaczego, to przeczytaj to, co napisano w waszym organie prasowym: " To ruch na granicy geniuszu. Nie stać na to polityków opozycji." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,161770,22770245,kaczynski-oddaje-wladze-to-ruch-na-granicy-geniuszu-nie-stac.html Może coś wtedy zrozumiesz, ja w każdym bądź razie mroków twojej niewiedzy rozpraszać nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 14:15 To znaczy Szydło była zła, tak? Dlatego prezes ją zdjął, mimo jej szlochów "dlaczego chcecie mnie odwołać"? (i jak zwykle, biedne pisowskie trolle nie pojmują, że normalne gazety publikują różne głosy i różne opinie, z którymi ich czytelnicy mogą się zgadzać lub nie, a nie jedynie słuszną partyjną linię, którą trzeba głosić wszem i wobec). Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 10:53 Kto im dal mandat? Np. ja. A ja nie naleze do zadnej partii, wiec nie zarzucisz mi, zem peło... Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:46 i kto jeszcze? jakoś nadal nie widzę tej mitycznej wiekszości. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:10 iwles napisała: > Jak on pieknie jest przygotowany do odpowiedzi 😃 > Na prawie wszystko w przyszlym roku bedzie wiecej dawal. Ciekawe kosztem czego. > A tak ogolnie, to tylko slowa slowa slowa... > Moze nie zrozumiałas . Uwazam ze dośc dobrze tłumaczył skąd się wezmą pieniądze.? Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 13:11 ja wiem skąd, nowy premier jeszcze jako minister juz trzykrotnie podniósł mi podatki w ukryty sposób, za to jak najbardziej nieukryty walący mnie po kieszeni, więc te pieniadze wezmą się np. z mojej pensji i innych takich jeleni jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:17 Co tu jest do tłumaczenia? Pieniądze będą z naszej kieszeni, skądinąd miałyby być? My, nasze dzieci i wnuki będziemy harować, żeby zapłacić za marzenia nowego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 14:49 Dlatego od nowego roku to Państwo nie dostanie ode mnie ani grosza VAT-u, czyli kilkadzuesiat tysięcy pln rocznie do budżetu pójdzie sie gonić. Z mojego kręgu znajomych wiele osób właśnie wyrejestrowuje sie z VAT, wiec zobaczymy jak kurek z pieniędzmi od małych firm sie zakręci, bo ileż można być dymanym, kogo suweren pierwszego na taczkach wywiezie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 12:18 No jakos nie zrozumialam. To skad sie wezma te pieniadze? Z konsumpcji picset plus? I z czego jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 11:08 Mnie tam się podoba. Jest merytoryczny bardziej niz Beata. Opanowany. Trzymam za niego kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Nowy premier przemówił 13.12.17, 12:27 kropka_kom napisała: > Opanowany. Opanowany to na pewno, w końcu dla niego to jest taka zabawa, kolejny level w grze. Nawet jak go wywalą czy zniszczą to pojedzie sobie być bankierem w Londynie (czy we Frankfurcie). To nie jest nikt wyjęty z dudy pokroju Beaty czy Kazia (Marcinkiewicza). Dla Beaty to było być albo nie być czyli walka o wszystko, więc nie dziwi, że wkładała w premierowanie więcej emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Piękny prezent dla premiera 13.12.17, 13:54 Bardzo pozytywne zaskoczenie. Oto dwóch senatorów PO stwierdziło, że ma dość histerii rozpętanej przez swoich partyjnych kolegów. W swoim amoku i tęsknotą za utraconą władzą są w stanie posunąć się do działań które przynoszą wstyd dla Polski. To, co wyprawiają rzekomi "obrońce demokracji" dla każdego przyzwoitego człowieka jest nie do zaakceptowania. Brawo dla byłych już reprezentantów Platformy w Senacie. Piękny prezent dla premiera w pierwszym dniu piastowania urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Piękny prezent dla premiera 13.12.17, 14:21 Przypomnij może, co dziś mówił poseł, którego PiS wyrzucił z partii za to, że chciał realizować program wyborczy. I co tam jakichś dwóch senatorów, których głos i tak nie ma żadnego znaczenia - najlepszym prezentem dla premiera było wystąpienie rzecznik Departamentu Stanu USA... Odpowiedz Link Zgłoś