Dodaj do ulubionych

Przebarwienia

24.12.17, 11:08
Proszę pomóżcie mi bo nie wiem co się ze mną dzieje. Od zawsze byłam poegowata, jednak nie chroniona się przed słońcem. Mój błąd. W wakacje spalilam sobie buzię. Efekt-czerwony nos, kupowałam kremy na naczynka jeden z nich tak mnie uczulil że do tej pory nie mogę używać nic oprócz olejku z marakui. Kremy mnie uczulaja lub strasznie zapytają.
Pani dermatolog przepisala mi skinoren, jednak po nim od razu wyskoczyło mi kilka przebarwien. Problem z rumieniem na nosie prawie zniknął ale martwi mnie że z dnia na dzień wyskakuje mi coraz więcej przebarwień, samych z siebie albo jak próbuje włączyć do swojej pielęgnacji jakiś krem
Proszę pocieszcie bo ręce mi już opadają, boję się że to jakiś rak, nie mogę się skupić na porzadkach
Wizytę u dermatologa mam dopiero w lutym
Obserwuj wątek
    • bo1 Re: Przebarwienia 24.12.17, 11:24
      Tego typu kremy powodują przy okazji wzrost wrażliwości skóry na światło słoneczne, toteż stosuje się wyłącznie na noc. Dodatkowo przez cały okres kuracji należy na dzień stosować blokery promieni UV (kremy 50+). Zwłaszcza jeśli trafią się mniej pochmurne dni. Lekarka Ci i o tym nie powiedziała? Na ulotce leku też powinny być ostrzeżenia i pewnie są.
      • aneta080787 Re: Przebarwienia 24.12.17, 11:37
        Tak, mówiła mi ale ja ten krem zastosowałem TYLKO RAZ i po jakiejś godzinie pokazały się przebarwienia. Uzylam go wieczorem, nie wychodzilam z domu. Już nie wspomnę o tym że czasem przebarwienia nasilają się nawet po zwykłym kremiesad
    • ingaki Re: Przebarwienia 24.12.17, 11:39
      Ponoć serum z Wit C zmniejsza przebarwienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka