fajnedziewcze 02.01.18, 23:09 Przyszla kobieta do kosciola i poszla sie wyspowiadac,mowi ze czasem nie ma jej w niedziele na mszy sw.Ksiadz pyta dlaczego?Pani odpowiada ze pracuje.Ksiadz: prosze sie zwolnic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love katoliczka musi cierpieć, to kara za jej religijno 03.01.18, 19:44 -ść, a właściwie głupią i prymitywną religijność. Nic się nie da z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnedziewcze Re: Zaslyszane 02.01.18, 23:33 Nie, teraz trzeba zwalniac sie z pracy i isc do ksiedza po zasilek a codziennie do kosciola chodzic,ciekawe czy byliby tacy chetni? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Zaslyszane 03.01.18, 00:34 fajnedziewcze napisała: > Nie, teraz trzeba zwalniac sie z pracy i isc do ksiedza po zasilek a codziennie > do kosciola chodzic,ciekawe czy byliby tacy chetni? Co ty bredzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Zaslyszane 03.01.18, 08:19 fajnedziewcze, czy to ma być zabawne? no bo nie bardzo jest😉 jakieś szczególnie inteligentne też nie🤔 możesz wyjaśnić po co wypisujesz takie bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Zaslyszane 03.01.18, 11:53 bye-bye napisała: > fajnedziewcze, > czy to ma być zabawne? To się nazywa: ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Zaslyszane 02.01.18, 23:31 Yyyy.... Dajcie cos ciekawszego (prosze!). Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Zaslyszane 02.01.18, 23:41 ..a to w tygodniu nie moze nadrabiac? Musi byc msza niedzielna?? Na logike 5x w tyg chyba wyrowna sie Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Zaslyszane 02.01.18, 23:45 nawet msza nie musi być, to jest przykazanie kościelne. Należy dzień święty święcić, nie ma nakazu pójścia do kościoła w dekalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Zaslyszane 02.01.18, 23:33 Moja mama takie coś usłyszała (samodzielnie utrzyująca rodzinę), ksiądz w miarę regularnie z ambony grzmiał na tych, dla których kasa jest ważniejsza niż niedziela. Jednocześnie pracodawcy harujący ludźmi w niedzielę ( i tak kombinujący, żeby im nie płacić niedzielnych stawek, każący wbrew przepisom pracować parę niedziel w miesiącu i fałszować grafiki) byli dla niego wzorcowymi katolikami, którzy często z imienia i nazwiska albo nazwy biznesu wymieniani z ambony. Wiesz dlaczego? Bo słabych ludzi w podbramkowej sytuacji łatwo zastraszyć i wpędzić w poczucie winy, czyli zawładnąć ich sumieniem. Bogatym cwaniakom lepiej sie podlizywać. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Zaslyszane 02.01.18, 23:50 Dokładnie tak samo jest z aborcją. Jeśli mnie mężczyznę usiłował; zmusić do utraty zdrowia w imię czegoś to on ma zrobiony przedziałek szpadlem. A kobiety nawet się nie buntują. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Zaslyszane 02.01.18, 23:44 Bardzo dobrze jej powiedział, jak się kobiecina chce bawić w tę szopkę, to powinna też się zwolnić. Jak się powiedziało a, trzeba powiedzieć b. Odpowiedz Link Zgłoś
astrum-on-line Re: Zaslyszane 03.01.18, 11:11 alpepe napisała: > Bardzo dobrze jej powiedział, jak się kobiecina chce bawić w tę szopkę, to powi > nna też się zwolnić. Jak się powiedziało a, trzeba powiedzieć b. > 100/100 Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Zaslyszane 03.01.18, 19:27 Praca zawodowa, opieka nad chorym, pielegnowanie niemowlecia zwalniaja z obow mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Zaslyszane 03.01.18, 07:59 Wśród księży są głupki jak w każdej grupie zawodowej. Jako dziecko poszłam do spowiedzi i wyznałam, że nie byłam na rekolekcjach. Dlaczego? - pyta ksiądz. Bo byłam u cioci w Lublinie. A TO U CIOCI NIE MOGŁAŚ PÓJŚĆ NA REKOLEKCJE?!?!?!? Wydarł japę księżulo. I się dziwiło dziecko, że niby ksiądz, niby dorosły człowiek, a osioł jeden nie wpadł na to, że w Lublinie mogło nie być w tym czasie rekolekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Zaslyszane 03.01.18, 08:02 Spokojnie mogłabym w to uwierzyć, że ksiądz tak powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: Zaslyszane 03.01.18, 11:49 Mi kazał szukać kościoła w podróży tzn jechałam 400 km, z 4 dzieci wvtym niemowlakiem kazał po drodze szukać kościoła i tak organizować podróż aby na mszy się pojawić. O była zima choc nie ma to wielkiego znaczenia w obliczu wyobraźni bezdzietnego pana 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
hopsi-daisy Re: Zaslyszane 03.01.18, 11:56 A ja to jestem pełna powdziwu, jak się ta grupa zawodowa potrafiła ustawić, że pomiata ludzmi, wydaje rozkazy a głupie ludzie jeszcze latają swoje najsekretniejsze sekrety opowiadają, a już zmuszanie dzieci i nastolatków do opowiadania obcemu facetowi z zasłonięta twarzą swoich sekretów, których nawet rodzicom nie mówią uważam za skandal nad skandale i czemu prokuratura się tym jeszcze nie zainteresowała!!! To jest po prostu znęcanie się psychiczne i molestowanie dzieci i młodzieży. Są jeszcze w społeczeństwie takie - nazwijmy to - nadzawody: lekarze, prawnicy, kiedyś byli nauczyciele/wykładowcy (i uważam, że nadal powinni być) - ale pełnią oni rolę użytkową, są że tak powiem pożyteczni i potrzebni. A księża? Wszystko wiedzą, wszystkim rządzą a nic nie dają w zamian... Odpowiedz Link Zgłoś
hopsi-daisy Re: Zaslyszane 03.01.18, 11:57 I jeszcze dorosłe kobiety same im się podkładają, jakby swoich rozumów nie miały? Odpowiedz Link Zgłoś