Dodaj do ulubionych

Tortowe wrocławianki

27.01.18, 09:07
Sa pilnie poszukiwane. Tzn znające się na tortach i takich tam. Dziewczyny, mam pomysla, realizuje go i trochę łeb mi już pęka. Otóż: organizuje mojemu ojcu imprezę urodzinowa w tajemnicy. Oprócz tego, ze w tajemnicy, to jeszcze we Wrocławiu. Mam w sumie już wszystko dograne, ale pozostaje sprawa tortu. Chce mu zamówić fajny torcik, tylko zdalnie. Impreza jest w sobotę, ja dojadę do wro w piątek w nocy, nie będzie czasu na nic. A tu trzeba odebrac tort bez żadnych numerow. Poradzicie proszę takie miejsce-pewniak. Gdzie zamówię przez net/tel, odbiorę to, co zamówiłam, poślizgów nie odnotuje, a i zjadliwe to będzie. Opinie w sieci swoją droga, poczta pantoflowa- swoją. Dziękuje z góry.
Obserwuj wątek
    • mama_duzych_dzieci Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 11:07
      Tort zamów w EPI - tani nie będzie ale smaczny i efektowny.
      • mid.week Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 11:22
        Oj... Ciasta z Epi.... Mrauuuuu
    • triismegistos Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 11:28
      Za niezawodność nie ręczę, bo mam z tym za małe doświadczenie, ale za smak własną głową- U Spychały.
      • mak_z_figa Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 12:37
        Nie wiem czy nadal tak jest, ale na pewno Spychała był podwykonawcą dla Epi. Różnica w cenie spora. Polecam czekoladowo-malinowy.
        • konwalka Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 12:42
          ale roznica na korzysc ktorej z firm? gdzie mnie wyjdzie troszke taniej? w ogole sie nie orientuje w cenach, mowiac szczerze; dziekuje za pomoc smile
          • mid.week Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 13:07
            Wszędzie jest taniej niż w Epi.
            • konwalka Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 13:11
              aha. dzieki smile
            • triismegistos Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 13:19
              Ja swoją drogą nie rozumiem fenomenu EPI. Może 10 lat temu miało to sens.
          • konsta-is-me Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 13:27
            U Spychaly taniej.
            Wedlug mnie odrobine przereklamowany, to nie to co kiedys, ale nie mowie, ze jest zly.
    • konwalka a jeszcze taki pomysl 27.01.18, 13:14
      moze nie musimy komercyjnie sie realizowac? moze ktoras z was ma swoja ukochana pania, co opieka i obgotowuje was na imprezy rodzinne? moze dac zarobic zaufanej osobie? nie musze miec tego tortu dla tatusia z instytucji
    • mamusia1999 Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 14:57
      Ja 2 lata temu zdalnie organizowalam nam i rodzicom Święta we Wrocławiu. Ciasta zamówiłam u dziewczyny "jaknadrozdzach.pl". Upiekła chyba w nocy, bo sama też wyjeżdżała. Były rewelacyjne : sernik i vegańskie brownie. Torty tez ma. Wydaje mi sie, że piecze wg przepisów z "mojewypieki".
      • konwalka Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 15:07
        thx, sprawdze
      • katriel Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 16:05
        Ja też raz brałam tort od jaknadrożdżach, jak potrzebowałam bezglutenowego. Był bardzo smaczny, chociaż skromnie udekorowany - ona stawia na smak raczej niż wygląd. Wszystko dogadane przez telefon, z dziewczyną widziałam się raz przez minutę odbierając tort, żadnych wpadek, polecam.

Trochę mniej smaczne robią w Cukierni Royal, ale za to ambitniejsze dekoracyjnie. Tzn. bez problemu podejmowali się wykonać wszystkie skomplikowane dekoracje, jakie wymysliły sobie moje dzieci. I to nie po linii najmniejszego oporu, wszystko z lukru plastycznego, ale faktycznie z pomysłem. Poza pierwszym razem też dogadywałam się przez telefon, przyjeżdżałam dopiero po odbiór i wszystko było OK.

Znam jeszcze Zdrową Słodycz - pani jest dietetykiem klinicznym i ma taką ambicję, żeby piec bez cukru, tłuszczów trans, a jak jeszcze trzeba bez jajek, glutenu i produktów zwierzęcych to w ogóle się czuje jak mistrzyni. Raz u niej zamawiałam bez problemów, drugim razem chciałam bezglutenowy i się nie dodzwoniłam, trafiłam wtedy do jaknadrożdżach i w sumie chyba lepiej wyszło i taniej.

Jedna moja znajoma (mama kolegi syna z przedszkola) piecze torty, Majaniella's Cakes to się nazywa. Ona się specjalizuje w stylu angielskim, a my za takimi nie przepadamy, więc u niej nie zamawiam. Ale pół przedszkola zamawiało przynajmniej raz i wszyscy chwalą.
        • konwalka Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 16:17
          dziekuje, popatrze i na drozdze smile
    • wlazkotnaplot Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 16:15
      Torty z cukierni sowa, w każdej galerii. Tort bezowy pycha!!!! Pralinkowy też choć słodki bardzo. Generalnie nie ma lepszej cukierni niż sowa smile
      • konwalka Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 16:23
        i tak mozna sobie z marszu dostac czy musze wczesniej zamowic?
        • wlazkotnaplot Re: Tortowe wrocławianki 27.01.18, 19:42
          Można dostać z marszu, kupowałmsmile Nie wiem czy każdy ale raczej każdy pyszny.
          • beverlyja90210 Re: Tortowe wrocławianki 28.01.18, 00:20
            Jesu ja do dziś fantazjuje na temat toru mojego syna zamówionego ze Spychały smile W każdym Hercie tez można dostać tort od ręki a Hert tez właściwie jest wszedziesmile nie to co Spychala ale to zawsze jakaś alternatywa tak samo wspomniana tu cukiernia u Sowy w każdej galerii niemalże
    • beverlyja90210 Re: Tortowe wrocławianki 10.10.19, 12:29
      Jak chce po prostu tort to w każdym Hercie dostaniesz (to taka piekarnik cukiernia która jest na każdym rogu we Wrocławiu smile lub u Sowy) jeśli jednak tort ma być ładny i obłędnie smakować tak ze będzie Ci się śnił po nocach w trakcie PMS-u to polecam u Spychały. Tylko uprzedzam ze trudno tam zaparkować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka