Dodaj do ulubionych

Piękna kobieta 50+

02.02.18, 18:11
Jakiś czas temu zawodowo "spotkałam" panią 50+ (mocno+) na dość wysokim stanowisku. Zrobiła na mnie wrażenie, bo choć nie klasycznie piękna, była bardzo zadbana - świetna fryzura, delikatna opalenizna, elegancki stylowy ubiór, twarz z lekkim makijażem, energiczne ruchy, uśmiech, no klasa babka po prostu.
I dziś byliśmy na basenie, a tam całkiem przypadkiem ona. I tu już było wielkie łał. Rany, ale miała ciało! I kurcze wymiatała na torze, żadne tam moczenie się w ciepłym. Gdybym nie widziała peselu, to bym nie uwierzyła.
Słuchajcie, czy to po prostu jedni mają dane z natury, a inni nie? Ten wygląd, klasę, ciało? To niesprawiedliwe, że niektórzy muszą walczyć każdego dnia, a efekty nawet w połowie nie są tak dobre w znacznie młodszym wieku. Jak osiągnąć taki wygląd? Czy w ogóle się da na to zapracować?
Obserwuj wątek
    • bye-bye Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:22
      dobra "baza" plus środki na dbanie o siebie i czas.
      • mamablue Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:34
        Obstawiam jednak bazę. Czasu ta tym stanowisku ma pewnie mniej niż niejedna na etacie (8 godzin i do domu). Popatrz np. na prezeskę TK, mój ulubiony przykład: można mieć pozycję, kasę, a wygląd jaki jest sama widzisz.
        • bye-bye Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:43
          Masz rację
          ja bym jeszcze wiązała atrakcyjność w starszym wieku z sylwetką. twarz mniej ważna.
          lepiej wygląda piecdziesiecioletni szparag niz główka kapusty😉
          • domowapani Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 19:08
            Podobno nie... Podobno b liczy się młodsza, nawet pełniejsza twarz, niż piękne cialo nastolatki tongue_out
            • bye-bye Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 21:19
              to porównaj sobie np. Christine Legarde i Angele Merkel z jej krótką szyja. Pierwsza z twarzy taka sobie ale sylwetka, dluga szyja i naprawde porzadne ubrania robia swoje. Nie znam atrakcyjnej kobiety z figura w typie Angeli.
              • domowapani Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 21:30
                Angela akurat, to z jej facjata, choćby chuda była, to będzie poprostu mdła. Nawet w tych kolorowych mundurkach.
                Atrakcyjność to pojęcie względne.
              • chatgris01 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 23:40
                Christine Legarde ma 183 cm wzrostu, a Angela 165 cm, tak ze ten...
                Za to Isabelle Adjani ma 163 cm, 62 lata i wyglada ok (ale w jej przypadku to nie tylko geny).
          • dziennik-niecodziennik Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 09:56
            W pewnym wieku jednak lepiej miec trochę podbicia tluszczowego, zmarszczki sie tak nie robia big_grin
    • tanebo2.0 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:26
      No wiesz... generałowa Zajączkowa w wieku 72 lat wyglądała na 35...
      • ichi51e Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:44
        Ale u Zajaczkowej to byla ciezka harowka
        • tanebo2.0 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:46
          To szlachcianka byłą. Wąpię czy choć raz zamieszała herbatę sama...
          • ichi51e Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:49
            Marzla napewno osobiscie. legendarne bylo to ze w domu miala jak w chlodni zakazywala ogrzewania pod lozkiem miala blok lodu i kapala sie wylacznie w zjmnej wodzie.
            • tanebo2.0 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:55
              Pamiętaj że wtedy nie było czegoś takiego jak ogrzewanie. Ogrzewało się paląc w kominku. A był to kominek bez płaszcza. W dużym pałacu często było to ognisko na środku komnaty. Pałaców nie ocieplano. To był gruby na metr kamienny mur - nie do nagrzania. Więc zimno to ona wciągała nosem. Z drugiej strony my w zasadzie dziś chodzimy w bieliźnie wg ówczesnych standardów. Myślę że tak naprawdę u niej głównym czynnikiem było opalanie - wówczas ciemna skóra była synonimem pracy fizycznej. Szlachta była wiec blada jak ściana świeżo po bieleniu.
          • tt-tka Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:52
            tanebo2.0 napisał(a):

> To szlachcianka byłą. Wąpię czy choć raz zamieszała herbatę sama...

Corka cyrulika czy wdowa po cyruliku... Pol zycia w obozach wojskowych, przemarszach itp. Nie tylko herbate mieszala sama (jesli mieszala, wtedy raczej przegryzalo sie cukrem/konfitura), ale i inne wysilki fizyczne miala na koncie.
            Mnostwo pracy i wysilku wkladala w swoj wyglad i kondycje.
            • tanebo2.0 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:59
              A w tych obozach bez służby to raczej nie mieszkała...
              • tt-tka Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 19:05
                Raczej bez sluzby mieszkala. A jeszcze wiecej wedrowala, przesledz sobie przebieg sluzby jej meza. Kiedy wychodzila za Zajaczka, on byl poruczniczyna bez dorobku. Namiestnikiem i ksieciem zostal, gdy ona byla juz ok. 60-tki.
                W jakichs pamietniach, autora nie pomne, towarzysze Zajaczka "obzalowywali go, ze zeni sie z babinka starsza oden o lat mendel". Kilkadziesiat lat pozniej ona uchodzila za mloda zone starego meza smile
    • snakelilith Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:28
      Geny są na pewno ważne, ale z doświadczenia wiem, że piękne ciało u kobiety mocno dojrzałej to tylko przy konsekwentnym i stałym treningu. Fazowe zrywy bowiem nie dają już takich efektów. Ja sama jestem w tym wieku i uważam sią za całkiem sprawną, ale wielkie WOW zrobiłam jak zobaczyłam jak giętka i wygimnastykowa jest chyba już 70-letni babka na moim kursie tai chi. Chciałam się zapytać, czy nie była przypadkowo wcześniej tancerką, ale się nie odważyłam, bo gdyby odpowiedziała mi, że miała siedzącą pracę, a jej forma to wynik hobby, to poczułabym się jak leń i niedołęga.
      • mamablue Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 20:34
        Tylko że w tym wieku coraz mniej się chce.
        • anika772 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 20:55
          "Tylko że w tym wieku coraz mniej się chce. "

Jednym tak, innym wręcz przeciwnie.
          • rosapulchra-0 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 22:20
            Jeszcze inne chcą, ale nie mogą.
            • snakelilith Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 23:37
              rosapulchra-0 napisała:

> Jeszcze inne chcą, ale nie mogą.
              >

Jak zawsze się usprawiedliwiały przed samą sobą, że nie mogą, to w pewnym wieku już faktycznie nie mogą.
    • tt-tka Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:33
      Kiedys siedzialam w komisji wyborczej, jako zona zaufania. Przyszla, wlasciwie przyprowadzono ja, babka 98 lat. Ledwo sie ruszala, ale figura, twarz, a zwlaszcza rece, o matko ! Imponujace, stawy nie zgrubiale, przepiekna skora...
      Geny i dbalosc. Ten sekret kosmetyczny to akurat znam, cale zycie stosowala oklady z lilii zaparzonych spirytusem w specjalny sposob smile
      • mamablue Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:35
        Lilii kwiatów takich cmentarnych?
        • tt-tka Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 18:38
          Nie mam pojecia sad nie wyszczegolnila. Okolicznosci nie sprzyjaly wypytywaniu, sama rozumiesz...
      • domowapani Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 19:11
        Dawaj ten sposób! Będę się w tym spirytusie kąpać wink
        • tt-tka Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 20:41
          domowapani napisał(a):

> Dawaj ten sposób! Będę się w tym spirytusie kąpać wink

Kiedy nie znam sad
          Wiem, ze twarz i dlonie okladala tymi zaparzonymi liliami, ale co to za lilie byly, jaki spirytus i jak zaparzac, nie mam pojecia.
          • domowapani Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 21:32
            Bosz... I tak właśnie można na was liczyć, a ja już spirytus kupiłam i lilie! No trudno. Chyba będę eksperymentowac.
            Dżołk. smile
            Ale poczytam dzięki temu wątkowi o generalowej Zajaczkowej.
            • chatgris01 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 23:42
              Moja ciotka robila nalewke do nacierania twarzy na spirytusie i bialych liliach, ale przepisu nie pamietam. Chyba zwyczajnie zalewala platki lilii i odstawiala w ciemne miejsce.
              • snakelilith Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 23:49
                chatgris01 napisał(a):

> Moja ciotka robila nalewke do nacierania twarzy na spirytusie i bialych liliach
                > , ale przepisu nie pamietam. Chyba zwyczajnie zalewala platki lilii i odstawial
                > a w ciemne miejsce.

Z całym szacunkiem, ale spirytusowa nalewka? W dojrzałym wieku? By wysuszyć sobie skórę? No już przestańcie, bo to brzmi jak bajki o kąpielach w krwi dziewicy. Gdyby w tych liliach coś było, to już dawno by było na rynku i w czymś o wiele przyjaźniejszym dla skóry niż spirytus. No chyba, że tą nalewkę podaje się otoczeniu, jak wiadomo z każdym kielichem obecne kobiety stają się piękniejsze. wink
                • chatgris01 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 23:51
                  To raczej bylo na tradzik wink
                  I prawie 40 lat temu.
                • tt-tka Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 00:52
                  snakelilith napisała:

> chatgris01 napisał(a):
                  >

> Z całym szacunkiem, ale spirytusowa nalewka?

Nie nalewka, tylko platki lilii zaparzane spirytusem. Okladalo sie tym skore, a nie wcieralo.
    • tt-tka Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 19:08
      Przypomnialo mi sie, jak kilka lat temu popelnilam straszne fopa smile
      Babeczke lat 92 goscilam, malo mi znana. Chcialam zadbac o komfort i wygode, zapytalam, czy na proteze woli szklanke czy kubeczek - a ona nie dosc, ze miala komplet zebow, wszystkie 32 i w dobrym stanie, to wszystkie wlasne !
      • mamablue Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 20:34
        Dobre big_grin
    • anika772 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 20:48
      Jestem przekonana, że Twoja pani 50+ sobie zapracowała. To wymiatanie na torze stosuje od wielu lat.
      • mamablue Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 21:06
        Może tak, choć znam bardzo wysportowaną panią w podobnym wieku, ktora poza szczupłą sylwetką wygląda słabo. Więc chyba jednak mix genów, aktywności i dbania.
        • anika772 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 21:44
          No jasne, mix najlepszysmile
          Na geny nie mamy wpływu, na całą resztę tak.
      • minor.revisions Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 16:59
        Gdyby miała słabe warunki wyjściowe to żadna praca by jej nie pomogła. Pracą można ich najwyżej nie spieprzyć. To taki absurd jak mówić "widziałam 90latka który miał prawie 2 metry wzrostu, jak myślicie, to geny czy dbałość o siebie?"
    • milka_milka Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 20:58
      Moja babcia tak wymiatali. Po 50-tace była, a kolejki adoratorów się ustawiały, zawsze dbała o siebie, o ciało, o twarz. No i geny....
      Ja nie odziedziczyłam niestety. sad
    • bei Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 21:57
      Klasy nie mam, ale ciało mam OK. Wpierw umierałam się, ze nic nie robię by takie mieć, ale po zastanowieniu
      - nie wyleczyłam go nałogami, oprócz podjadania czekolady odżywiam się zdrowo i chyba najważniejsze- jestem w ruchu. Marszobiegi, ćwiczenia, i ADHD w domu- nie posiedzę.
      Nie jestem zadbana- jestem tylko czysta, świeża, szczupła i wygodnie ubrana. Już chyba nie zmienię się by trzymać reżim makijażu czy idealnej fryzury. Paznokcie przycięte, czyste, czasami bezbarwny lakier. Miło czytać Twoją opinię o znajomej😊
      • bei Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 21:59
        No nie, powinnam czytać przed wysłaniem-
        Upierałam nie umierałam, nie wymęczyłam a nie wyleczyłam,
        • domowapani Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 22:15
          Przepraszam ale nie mogę się oprzeć : PIŁAŚ?! NIE PISZ 😂 dżołk
    • makinetka82 Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 23:28
      Piękną kobietą była Halina Skoczyńska.
      • barbibarbi Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 00:12
        faktycznie świetnie wyglądała. Mam nadzieję tak wyglądać kiedyś, fajnie byłoby tak się zestarzeć. A szanse mam spore żeby wyglądać tak jak ona, bo mam identyczny układ twarzy, nawet włosy i fryzura podobna.
    • riki_i Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 23:44
      To puste chrzanienie, że można zatrzymać czas. Owszem, dla rezydentek Beverly Hills, a i to tylko do okolic pięćdziesiątki. Potem wszystko zaczyna się sypać, albo człowiek przypomina mumię.

Wysportowane panie-konserwy, o których tyle piszecie w tym wątku, i tak nigdy nawet nie zbliżą się do takiej pani:
      www.youtube.com/watch?v=XSonTaO9zmI
      A faceci szukają właśnie takiej świeżości (wygląd pomijam).
      • snakelilith Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 23:56
        riki_i napisał:

> A faceci szukają właśnie takiej świeżości (wygląd pomijam).

A kogo to obchodzi co szukają faceci? Kolejny raz odzywa się tu na forum ta szownistyczna menda, która nie może wyobrazić sobie, że kobiety jakoś nie zawsze stawiają sobie jako życiowy cel bycie marzeniem kopulacyjnym wszystkich facetów na tym świecie. Na dodatek facetom, którym po 40-stce już nie staje, więc muszę się okłamywać, że z młodszą, świeższą by mu się udało.
        • fornita111 Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 17:04
          Snake: 1000/100 smile
      • miss_fahrenheit Re: Piękna kobieta 50+ 02.02.18, 23:58
        Przecież tu nie chodzi o to, żeby być wiecznie młodą. Można być piękną kobietą bez względu na wiek po prostu. A to, czego szukają mężczyźni to już w ogóle inna kwestia, nie wszystkie kobiety to interesuje.
      • domowapani Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 09:12
        Popatrz na Jane Fonda, albo Sharon Stone... Myślę, że blondyna Asia ze swoim "łohoho" z tego filmiku wypadłaby przy nich blado...
        • sasanka4321 Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 13:38
          > Myślę, że blondyna Asia ze swoim "łohoho" z tego filmiku wypadłaby przy nich blado...<

big_grin
      • anika772 Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 09:25
        Skąd pomysł że obchodzi mnie, czego szukają faceci? Jednemu się podobam, w zupełności mi to wystarcza. Chcę być zdrowa i sprawna jak najdłużej.
        A ty już przypominasz mumię?
      • milva24 Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 09:38
        To co linkujesz to ledwo dorosła dziewczyna jest. Mężczyzna lat 50 który poważnie leci na takie młode dziewczątka, mogące być jego córkami jest dla mnie żenujący i na jego uznaniu zupełnie mi nie zależy.
        • pulower8 Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 15:34
          To z personalnego fapfolderu Ryśka, nie będzie przecież jakichś przechodzonych 24-latek linkował.
          • milva24 Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 19:50
            big_grin
      • bye-bye Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 10:25
        nikt tu nie pisze o zatrzymywanie czasu i nie chodzi o to, żeby w wieku pięćdziesięciu lat wyglądać na 20. to oczywiste i po co tu wklejać link do jakiejś Pani spiewajacej🤔 totalnie nie na temat.
        autorka wątku widziała piękna kobietę z klasą i się tu zastanawiamy co decyduje o dobrej prezencji w dojrzałym wieku. tyle🙂
      • mamablue Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 18:02
        A kto pisze o zatrzymywaniu czasu? I co mają do tematu wątku upodobania facetów? Tyle czasu tu jesteś i jeszcze nie zajarzyłeś, że babki to robią dla siebie?! Ech, męskie ego...
      • lady-z-gaga Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 19:39
        Ech, Riki, a Ty jak zwykle musisz się tak głupio podkładać....big_grin
        Faceci, ktorzy szukają takiej świeżości, jaką linkujesz, raczej nie są w kręgu zainteresowań dojrzałych, atrakcyjnych babek z klasą. Czyli nikt nic nie traci, a wszyscy zadowoleni. No, może poza panami, ktorzy sami przypominają mumię, a nie mają odpowiedniego portfela, aby sobie załatwić tę świeżość,w ktorej gustują big_grin
    • simply_z Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 00:43
      Spotkałam kiedyś trzy takie babki.
      Pierwsza, rowerzystka..ciało po prostu wow. Wspaniałe nogi, brzuch, ramiona-wyglądała jak nastolatka, pewnym dysonansem za to była jej twarz-wyraźnie już naznaczona zmarszczkami i długie siwe włosy. Za to ciało-po prostu świetne.
      Druga-tancerka salsy, Hiszpanka. Podobno nauczyła się tańczyć kilka lat wcześniej, dobrze po 50-tce, więc może jest dla mnie szansabig_grin
      Trzecia-lat 50 parę, piękna bez makijażu, typ Kręglickiej. Przypuszczam, że mogła mieć pewne zabiegi z medycyny estetycznej ale bardzo subtelne, mimo wszystko pewne zmarszczki były widoczne. Też uprawiała aktywnie sport..
    • amsterdama Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 08:20
      Natknęłam się w necie na porównanie dwóch pań po 50: Anety Kręglickiej i minister Zalewskiej ( są w tym samym wieku). Kręglicka - fakt, ma twarz jak anioł, ale figura, włosy i to coś w oczach jest jej zasługą. Wygląda 20 lat młodziej.
      • myfaith Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 11:47
        Pani Kręglicka baardzo dawno temu zaczęła korzystać z zabiegów medycyny kosemtycznej a p.Zalewska zapewne w ogóle. Poza tym p.Kręglicka ma pewnie coś powyżej 175 cm a ta druga mała jest wink
        • black_magic_women Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 12:50
          Jako fanka urody Kreglickiej, zauważyłam ostatnio, że i ją dosiegła grawitacja sad CZyli e pewnym wieku pozostaje już tylko lifting?!
          • domowapani Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 13:12
            No shit Sherlock! wink
          • myfaith Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 15:18
            w pewnym wieku to juz nic nie pomoze (no chyba ze klonowanie) - liftingi, nici itp itd pomogą jedynie zmniejszyć zmarszczki (tak myśle) zeby nie wyglądac jak pomarszczona marchewka ale ich nie zniwelują. A efekty myślenia typu - "wszystkie zmarszczki out z moje twarzy" - widać na Janice Dickinson (rocznik 1955) ktora ma nawet lifting kolan smile
            • domowapani Re: Piękna kobieta 50+ 03.02.18, 15:32
              No i masz... Siedzę i czytam o liftingu kolan
              😎🤔😁
              • morwa23 Re: Piękna kobieta 50+ 04.02.18, 17:47
                Ten lifting kolan 😳

• morwa23 Re: Piękna kobieta 50+ 04.02.18, 17:53
                  No właśne,
                  A nie lepiej całościowo : gimnastyka I dieta ?
                  Tylko jaka gimnastyka na mocn ujédrnienie , bieganie podobno odpada , a ćwiczenia na oko wybierane z internetu , nieodpowiednio wykonywane mogà dać wiecej szkody niż pożytku, wiem z doświadczenia , parę lat temu ćwiczyłam z płytá DVD , doprowadziłam do ogromnego bólu kolan , poem próbowałam snowy I padły mi plecy , to nie jest tsk że każdy może ćwiczyć wszystko
                  • domowapani Re: Piękna kobieta 50+ 04.02.18, 18:11
                    To był żart

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka