04.02.18, 21:11
Moja córka ma 9,5 roku.Jest wspaniałą dziewczynką,choć to w tej sytuacji nie ma znaczeniawink Od kilku dni co jakiś czas mówi mi,że ją "boli" gdzieś z boku (jak żebra) ,albo "gniecie" w klatce piersiowej. Przy czym zachowuje się normalnie,bawi się,ma apetyt i w ogóle. Tyle wiem,że nie serduszko,nie pokazuje tych okolic. No i co byście pomyślały? mam jeszcze pewne przemyślenia,że to mogą być nerwobóle - jeśli u dziecka mogą takie występować.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Córka 04.02.18, 21:17
      Nie chcesz wiedzieć, co bym pomyślała.
      • zlababa35 Re: Córka 04.02.18, 21:42
        ?
    • kondolyza Re: Córka 04.02.18, 21:19
      bez usg brzucha bym nie usnela...
    • butch_cassidy Re: Córka 04.02.18, 21:22
      Poszłabym do lekarza, niech on zdecyduje, co w takiej sytuacji.
    • kotekfelek Re: Córka 04.02.18, 21:29
      Poszlabym do lekarza i jesliby ten nic nie znalazl, dalabym dziecku spokoj. Hipochondria to straszna choroba, takze dla otoczenia.
    • jola-kotka Re: Córka 04.02.18, 21:32
      Jak "gniecie" to tak tez bola miesnie wiem bo sama latalam po lekarzach bolalo w tym miejscu co opisujesz, okazalo sie ze to miesnie. Co jakis czas to dziwne uczucie bol wraca.
    • praca.zawodowa Re: Córka 04.02.18, 21:38
      Zalezy w jakiej sytuacji sie te bóle pojawiaja.

Na przyklad w trakcie sprzeczki miedzy mamusia a tatusiem wink ?
      • aqua48 Re: Córka 04.02.18, 22:11
        Pomyślałabym, że jest w fazie intensywnego wzrostu i normalnie z tego powodu bolą ją kości i mięśnie. Poza tym bacznie przyjrzałabym się sobie czy mnie nie zdarzają się podobne wypowiedzi i czy córka aby tego nie powtarza. Po trzecie zastanowiłabym się czy dziecko ma zdrową, lekkostrawną dietę i regularne wypróżnienia.
        • madameblanka Re: Córka 04.02.18, 22:21
          Dokładnie to co Aqua pisze. Trzewia bolą przy intensywnym wzroście. Moja córka dokładnie w tym wieku miała to samo. Chodziłam od lekarza do lekarza i każdy mówił dokładnie to samo.
      • hedna Re: Córka 04.02.18, 22:48
        Mamusia z tatusiem nie sprzecza się widowiskowo przy dziecku, dziękuję za troskę.

Bóle czy raczej uczucie dyskomfortu pojawia się niezależnie od okoliczności.
        • tt-tka Re: Córka 05.02.18, 05:05
          Bol niekiedy promieniuje i trudno go umiejscowic. Mnie dawno temu bolal brzuszek (bylam w wieku, gdy ma sie brzuszek, nie brzuch), wskazywalam dokladnie, w zoladku i okolicach nic nie bylo, a potem okazalo sie, ze to byla przepuklina. Pachwinowa. No i operacja.
          Idz do lekarza.
          • grey_delphinum Re: Córka 05.02.18, 06:29
            Poszlabym do lekarza , bo to może być zarówno jakaś bzdurka, jak i coś poważnego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka