Dodaj do ulubionych

używany smartfon

15.02.18, 08:56
Kupiłybyście? A jeśli tak, to gdzie? Na portalu aukcyjnym, w lokalnym serwisie? Czy są może jakieś zaufane duże sklepy z używanymi, dające jakiś rodzaj gwarancji na kilka miesięcy? Czy lepiej nowy, ale "niemarkowy" albo z gorszymi paramentrami?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: używany smartfon 15.02.18, 09:04
      Jeśli już to ze sklepu z używanymi telefonami, a nie od osoby fizycznej. Niektórzy robią przekręt, że kupują smartfon w abonamencie. Po jakiś czasie telefon sprzedają i przestają płacić abonament. Operator blokuje telefon nowemu, nieświadomemu włascicielowi. Dlatego uważałabym z kupowaniem telefonu na Allegro czy w jakiś superokazyjnych cenach.
      • muchy_w_nosie Re: używany smartfon 15.02.18, 13:52
        Ha, ha, ha ... przecież nie kupujesz telefonu z abonamentem tylko zwyke użądzenie. O ile nie pocgodzi z kradzieży to nic ci nie grozi. A to już sprawa tego co zawarł umowę z operatorem, że nie płaci, to jego bedą cigać, nikt nie blokuje użądzenia, bo nie podpiszujesz cyrografu że smartfon ma być tylko twj do końca życia.
        • lauren6 Re: używany smartfon 15.02.18, 14:01
          Urządzenie pisze się przez "rz", nie "ż".

Po drugie:
          www.google.pl/amp/s/bezprawnik.pl/blokada-imei-smartfon-raty-plus-gsm/amp/

Trzeba być prawdziwym rekinem biznesu by dla ciut niższej ceny ryzykować zakup z niepewnego źródła. Chytry dwa razy traci.
      • jola-kotka Re: używany smartfon 15.02.18, 14:35
        Pierwsze pytanie do czego ten telefon ma ci sluzyc bo wiesz ze przecietny czlowiek nie wykorzystuje jednej trzeciej mozliwosci np. Iphona . Wiec kup sobie o mniejszych parametrach a nowy lepiej na tym wyjdziesz. Chyba ze uzywke ale nie pochodzaca z Pl a w Pl sprzedawana takie oferty znajdziesz np. Na allegro z tym ze z info w opisie ze menu w j. polskim.
    • emka_uk Re: używany smartfon 15.02.18, 11:48
      Kupiłam 3 razy- na ebaju- ale tu jest dobra ochrona kupującego. Za każdym razem byłam zadowolona i nadal jestem bo do dzisiaj mam mój LG. Poprzednie tez do dzisiaj są używane bo rozdałam po rodzinie smile i działają bez zarzutu. Ale....od osoby prywatnej np. przez Gumtree bym nie kupiła bo nie wiadomo co z tego wyniknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka