Dodaj do ulubionych

A teorie spiskowe?

24.02.18, 01:47
Chyba nie było takiego wątku, z przyczyn oczywiście oczywistych.

Ematka nie wierzy w jakiekolwiek teorie spiskowe.

No ale może choć kawałeczek zapuścił ździebło wątpliwości, pobudził komórki do działania?
Jeśli tak, to jaka Waszym zdaniem teoria spiskowa ma w ogóle choćby małe szanse, by się obronić?
Mówimy o: kosmitach (w tym mrocznych jaszczurach), płaskiej ziemi, oczywiscie (oni mają naprawdę dużo argumentów), Bogu, czasie widmowym oraz tym, że banksterzy zorganizowali atak na WTC bo im sie nie podoba, że nie wszystkie kraje są banksterskie.
Oczywiscie wykluczamy teorię szczepionkową, to jest tak absurdalne, że aż śmiech.
Moze macie jakieś własne teorie lub w jakieś wierzycie i nie boicie się przyznać w obawie o śmieszność.
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 11:20
      Moją prywatną "teorią spiskową" jest to, że teorie spiskowe są o ile nie tworzone, to pielęgnowane przez rozmaite grupy wpływu, bo pozwalają na ukierunkowanie uwagi rozmaitych drążących jednostek, które dzięki temu nie drążą naprawdę istotnych tematów.
      W wielu wypadkach jest to nie tyle teoria co potwierdzone fakty, jak np. w przypadku UFO i CIA, która miała wyznaczonych oficerów prowadzących dla rozmaitych oszołomów, dzięki czemu takie projekty jak F-117 czy B-2 można było utrzymać w mniejszej lub większej tajemnicy, bo tonęły w morzu doniesień o latających spodkach.
    • tanebo2.0 Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 11:25
      Moja osobista jest taka że kobiety mówią że umawiają się z inteligentnymi a tak naprawdę wolą tych przystojnych...
      • jollyvonne Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 23:07
        Kobiety umawiaja sie z przystojnymi, ale tak naprawde wola tych inteligentnych smile
        • tanebo2.0 Re: A teorie spiskowe? 26.02.18, 20:14
          A świstak zawije ich w te sreberka...
    • milva24 Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 18:08
      W peak oil wierzę i w antropocentryczne ocieplenie klimatu (choć to ostatnie to fakt a nie teoria spiskowa).
    • tajemnicza.a.m Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 18:55
      A ja uważam, że skoro nie jestem w stanie sama dowiedzieć się czy ufo itp istnieje i wiem, że dzisiejsza wiedza i możliwości też nie są w stanie lub jeśli ci co stoją za tym wiedzą a mają wszelkie środki by to ukryc to wyklócanie się że coś na prwno istnieje lub na pewno nie istnieje ( szczególnie to drugie) uważam za idiotyczne.

Co do teorii spiskowych takich jak wtc czy tupolew. Tez nie mam wiedzy i mozliwosci poznania wszystkich danych. Uważam, że władza sporo może zataic przed obywatelami. Tu jednak spory tyczą się argumentow a nie tego, że jak czegoś nie widzę, nie wiem to tego nie ma na pewno.
    • semihora Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 20:33
      Lubię te o kosmitach. Nie dlatego że wierzę, ale dobrze mi się o tym słucha i czyta.
      • princesswhitewolf Re: A teorie spiskowe? 25.02.18, 00:13
        smile)) jakbym siebie slyszala ha ha
    • kota_marcowa Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 20:36
      Większość to bzdura ale pewnie w niektórych jest ziarno prawdy wink

Ja na przykład, nie wierzę w lądowanie na księżycu, bo co, spacerek po nim jakieś 50 lat temu a potem przez 50 lat nic?
      • simply_z Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 23:15
        takie loty po prostu były bardzo kosztowne. W pewnym momencie budżetowi amerykańskiemu przestało się opłacać wysyłanie kolejnych załóg.
      • muchy_w_nosie Re: A teorie spiskowe? 26.02.18, 21:12
        Misji apollo było 17, od 11 misji lądowaliśmy na księżycu (13 misja "miała problem") na księżcu byliśmy 6 razy, w tym z pojazdami, raz nie mogliśmy wystartować i astronauci na 3 dni utkneli na powierzchni księżyca, a na ziemi wiedzieli że nie mogą im pomóc bo nim ktoś doleci to im sie tlen skończy, no ale naprawili modół i wystartowali.
        • muchy_w_nosie Re: A teorie spiskowe? 26.02.18, 21:15
          moduł
    • glowa_do_wycierania Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 22:01
      Szczerze mnie zdumiał wygląd sali audiencyjnej w Watykanie, zwłaszcza jego lustrzane odbicie...

www.google.pl/search?q=sala+audiencyjna+papie%C5%BCa&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjxvsHot7_ZAhUCESwKHbuKDbMQ_AUICigB&biw=1680&bih=913#imgrc=2y3J4ngS7EaHmM:
      • simply_z Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 23:22
        a to paskudztwo za tronem papieża..co to jest?:o
        • glowa_do_wycierania Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 23:45
          Szatan!
    • dziennik-niecodziennik Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 22:16
      Moja ulubiona to teoria o Paulu McCartneyu big_grin
    • handzia.kaziukowa Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 22:58
      Zalogowe lądowania na Księżycu - przecież to jest jakiś absurd, nie wierzę, że w 2018 roku to jest w dalszym ciągu uważane za fakt tongue_out
      • simply_z Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 23:13
        hmm a jakies kontrargumenty? przypuszczam, że w tamtych czasach Ruski bardzo szybko odkryłyby fałszerstwo.
        • handzia.kaziukowa Re: A teorie spiskowe? 26.02.18, 20:10
          Rosjanie zdaje się podważali/ją lądowania.
          Zresztą, ja mam wątpliwości nawet nie na podstawie "klasycznych" dowodów, że to bujda, tylko obserwując od kilku lat nowy wyścig kosmiczny. I tak, biorąc pod uwagę zaangażowanie w podbój kosmosu kilku agencji kosmicznych, firm prywatnych i współpracy między tymi podmiotami, nieporównywalnie większe możliwości technologiczne w stosunku do tych z 1969, w tym związane z obniżeniem kosztów, a także to, że podbój Księżyca jest w zasadzie konieczny, jeśli ktokolwiek chce myśleć o Marsie, to - na chwilę obecną - nie ma możliwości wysłania człowieka na Księżyc. Chinczycy, którzy są zafiksowani na Księżycu i aktualnie lądują na nim bezzałogowo, twierdzą, że nie są w stanie wysłać załogowego lotu przed 2030. Ja obstawiam, że uda się to wcześniej, pewnie SpaceX we współpracy z NASA, zwłaszcza, że Amerykanie ostatnio włączyli się do wyścigu o Księżyc. Generalnie - załogowe loty w kosmos, nawet dzisiaj, nie są takie łatwe, dlatego ja osobiście po prostu mam wątpliwości, że w latach 60/70 można było to zrobić "na kalkulatorze".
          • jak_matrioszka Re: A teorie spiskowe? 26.02.18, 20:20
            Skoro wierze, ze starozytni egipcjanie piramidy na liczydlach budowali, to latwiej mi uwierzyc, ze kalkulatorem sie udalo na ksiezycu wyladowac wink
    • manon.lescaut4 Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 23:36
      A ja lubię iluminatow i masonów! Nie twierdze, ze wierze, choć jakieś ziarnko prawdy w tym musi być. Są przecież nagrania z Bohemian Grove, gdzie był Bush i paru innych. Co ciekawe, nie uważam tego za coś złego, raczej fascynującego- jakieś pradawne rytuały, tajemnice, jako agnostyczka chciałabym, żeby coś w tym było. A jak bym miała okazje zinfiltrować te kręgi, to nie wahałabym się ani chwilismile
      • klerjeser Re: A teorie spiskowe? 24.02.18, 23:53
        Na jakichś faktach te teorie bazują. Wszyscy mieszali z błotem Lepppera, kiedy mówił o "talibach w Klewkach"

No ale potem okazało się, że w niedalekich Szymanach nasz rząd pozwolił CIA na urządzenie tam punktu przerzutu więźniów z Afganistanu i Iraku.
        • olena.s Re: A teorie spiskowe? 26.02.18, 20:39
          Ale Lepper twierdził, że w Klewkach talibowie zatruwają wągikiem bydło, na litość.....
    • edelstein Re: A teorie spiskowe? 26.02.18, 20:15
      WTC
    • olena.s Re: A teorie spiskowe? 26.02.18, 20:40
      Ja wierzę, że na boty handlują na giedach krypto realizując podejrzanie scenariusze. O.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka