tanebo2.0 14.03.18, 06:12 natemat.pl/232613,nie-zyje-stephen-hawking-brytyjski-astrofizyk-zmarl-w-wieku-76-lat wielka strata... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia_i_p Re: Stephen Hawking 14.03.18, 06:18 Żył 45 albo 50 lat dłużej, niż zapowiedzieli lekarze w momencie diagnozy. Triumf ducha nad materią. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Stephen Hawking 14.03.18, 07:03 Będę tęsknić był niesamowitym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Stephen Hawking 14.03.18, 07:45 Sheldon sie zaplacze... ['] Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Stephen Hawking 14.03.18, 09:07 Ha, ja też od razu pomyślałam, że na pewno w TBBT będzie wspomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Stephen Hawking 14.03.18, 08:52 Dziś jest Dzień Liczby Pi- zmarł chwilę przed nim. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Stephen Hawking 14.03.18, 10:58 heca7 napisała: > Dziś jest Dzień Liczby Pi- zmarł chwilę przed nim. I w tym dniu urodził się Einstein. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Stephen Hawking 14.03.18, 09:55 Jakbyśmy stracili przewodnika po wszechświecie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: Stephen Hawking 14.03.18, 10:52 Właśnie niedawno zastanawiam się jak to możliwe, że z tą chorobą żyje tyle lat. I dlaczego tak wybitny umysł zachorował akurat na ALS ( SLA)? I nie w tym sensie, że tacy ludzie nie chorują. To fascynujący jednak przypadek. Wielki umysł zapada na nieuleczalną chorobę, która odbiera sprawność fizyczną ale w żaden sposób intelektualną. Z tylu chorób, zachorował na tę rzadką i to jedną z tych nielicznych w kontekście chorób neurodegeneracyjnych, która nie wpływa na intelekt. Choroba, która szybko zabija, jemu dała 50 lat. Umarł, w wieku zasłużonym 76 lat ( ?) W tym wieku wielu odchodzi. Sporo szczęścia, przypadek czy coś więcej? Swoje życie podsumował jako udane. 2 żony, 3 dzieci...kariera naukowa. Wielka strata dla świata nauki. Zastanawiałam się zawsze czy gdyby swoje zainteresowania ukierunkował na medycynę naukową, biologię, genetykę itp czy nie odkrył by przyczyny swojej choroby lub lekarstwa na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Stephen Hawking 14.03.18, 11:06 To smutne, że odszedł ale myślę, że miał dobre życie. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Stephen Hawking 14.03.18, 11:30 Farewell, eh ... farewell ... Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Stephen Hawking 14.03.18, 12:23 A ja myślę, że miał przesrane - pół wieku strasznej choroby, no do licha! Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Stephen Hawking 15.03.18, 10:29 nie pzreszkodzilo mu to miec dwie zony i dzieci wlasnie wczoraj uslyszlama ze pierowszą zone rzucił po 30 latach malzenstwa i ozenil sie ze swoja pielegniarką, młodszą oczywiscie , tak że wiecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Stephen Hawking 15.03.18, 11:08 Dobre, teraz ematki powinny gremialnie go znienawidzić. Odpowiedz Link Zgłoś
szara.godzina Re: Stephen Hawking 14.03.18, 11:33 Zawsze człowieka żal, podziwiam hart ducha w walce z chorobą, ale nie kumam ogólnoświatowej rozpaczy po naukowcu. Z tego co czytałam, w latach 70 stworzył teorię promieniowania czarnych dziur, raczej przełom żaden to nie był ani rewolucja. Ale ja się nie znam. Może fizycy kumają jego wybitność. "Krótką historię czasu" czytałam, zrozumiałam może 1/3. Teorie strun na trzeźwo są nie do ogarnięcia. Nie wiem więc, czy rozpaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Stephen Hawking 14.03.18, 11:41 (*) On w to nie wierzył, ja w to raczej nie wierze, ale chciałoby się powiedzieć, ze biega sobie teraz gdzieś po niebiańskich łąkach, pisze własnoręcznie tomy prac i śpiewa na cały głos... Odpowiedz Link Zgłoś
szara.godzina Re: Stephen Hawking 14.03.18, 11:47 Ojezu. No właśnie tego nie czaję. Odpowiedz Link Zgłoś
no_easy_way_out Wystapil nawet osobiscie;) kilka razy w Simpsonach 14.03.18, 11:53 Ktorych uwielbial. Byl z tego podobno dumny.. W swoim biurze mial zegar z Homerem. W jednym z epizodow mowi "theory of a donut shaped universe is intriguing" [*] Odpowiedz Link Zgłoś