Dodaj do ulubionych

retoryka czarnego protestu

• mid.week Re: retoryka czarnego protestu 23.03.18, 15:46
      a może w inną stronę - zalegalizujmy aborcje z każdego powodu, nie będzie bzdurnego prawa rozpisywanego na miliony przypadków.
      • werdipurke Re: retoryka czarnego protestu 23.03.18, 16:07
        ja jestem za tym aby opieka dbanie i prowadzenie ciąży bylo poddane tylko i wyłącznie ocenie lekarza. Wogóle nie regulowac kwestii przerywania ciąży powiedzmy do 26 tygodnia. Powiedzmy. a po tym terminie ewentualnie dac przeslanki umozliwiające terminację z jednoczesnym zapisem nt zaprzestania uporczuwej terapii, zapewnienia srodkow p bolowych itp
    • doc-shiraz Re: retoryka czarnego protestu 23.03.18, 16:43
      Kazda mama w ciazy powinna sobie wybierac jak chce i uwaza.

jak rozumiem ten protest jest wlasnie po ten wybor
    • undoo Re: retoryka czarnego protestu 23.03.18, 17:27
      Aborcja powinna byc legalna To, ze bedzie legalna nie sprawi, ze kogokolwiek do niej sie zmusi.
      Kobieta rozwazajaca taka decyzje powinna byc objeta opieka, ktora bedzie wolna od religijnego fanatyzmu i oceny.
      Powinna byc informacja, co mozna zamiast.
      Kosciol, jesli chce, moze pomagac, ale powinno sie to odbywac pod kontrola swieckiego urzedu, by nie doprowadzic do wywierania presji w imie religii.

Ten tzw. kompromis aborcyjny, nie jest zadnym kompromisem, ale butem czarnych panow na naszych brzuchach w imie idei 'masz rodzic,' bo jestes za glupia, zeby sama podjac decyzje.'

Ja mam dosyc, chce znow miec wolna wole i sama moc podejmowac swoje decyzje. Jedynie dostep do legalnej aborcji, antykoncepcji i edukacji seksualnej moze zmniejszych liczbe wykonywanych aborcji.
      • alin9 Re: retoryka czarnego protestu 23.03.18, 17:38
        Zgadzam się kto będzie chciał dokonać aborcji i tak to zrobi a kto jest przeciwny nie dokona.Tylko dajmy ludziom wybór.Nakaz w jedną czy drugą stronę to żadne rozwiązanie.
        • undoo Re: retoryka czarnego protestu 23.03.18, 19:06
          No wlasnie - wybor. A prawo do wyboru nam odebrano.
        • morekac Re: retoryka czarnego protestu 23.03.18, 23:44
          Przepraszam cię bardzo, ale co do nakazu w jedną albo w drugą stronę, to nikt nie postuluje przymusowej aborcji dla nikogo. Można sobie nawet zaprzestać leczenia innych schorzeń i umrzeć , bojąc się zaszkodzić dziecku (a czasami nawet zostać świętą czy błogosławioną) - i nikt cię do tej aborcji nie zmusi.
    • anorektycznazdzira Re: retoryka czarnego protestu 23.03.18, 18:50
      "temat „badania prenatalne” jest traktowany przez wielu źle. Przykładów mam sporo w najbliższym otoczeniu. Kobiety najeżają się i obrażają się na lekarzy którzy sugerujà wykonanie badań. Od razu mają myśl że ten lekarz chce im zabić dziecko, "

No i to jest wielkie "osiągnięcie" kk, na równi ze straszeniem ludzi że przeszczepy wymyślono po to, żeby mordować wybudzalnych pacjentów "na części" i pomysłami na "terapie homoseksualizmu".
      Kiedyś udawało im się wszczepić wiarę, że kilka zdrowasiek uleczy dzieciaka nawet, jak go na te zdrowaśki włożymy do pieca.

Ciemnota, ciemnota, ciemnota i cierpienia społeczeństwa będące skutkiem szerzenia tej ciemnoty. Straszne.
    • morekac Re: retoryka czarnego protestu 23.03.18, 23:38
      werdipurke napisała:
      > Ale! w moim środowisku, może dlatego że dalekie od wielkiego miasta, dalekie od
      > stolicy ale naprawdę temat „badania prenatalne” jest traktowany przez wielu źl
      > e. Przykładów mam sporo w najbliższym otoczeniu. Kobiety najeżają się i obrażaj
      > ą się na lekarzy którzy sugerujà wykonanie badań. Od razu mają myśl że ten leka
      > rz chce im zabić dziecko, temat badań prenatalnych zlewa im się z aborcją w jed
      > no.

I wiem że to pobożne życzenie i pewnie w naszych warunkach jeszcze mało pra
      > wdopodobne ale myślę sobie że gdyby jednak ten zakaz aborcji w tym pkt. został
      > wykreślony to może ludzie chętniej poddawaliby się badaniom prenatalnym bez pos
      > adzania lekarza o kierunek—>aborcja.

To raczej zasługa zygotarian, że im się badania prenatalne z aborcją kojarzą. Badaniem prenatalnym jest też bowiem USG.

>
      > - dopuszczenie aborcji ze względu na wady powoduje wrzucenie do jednego wora wi
      > elu wad także takich które się stosunkowo dobrze leczy (artrezje przewodu pokar
      > mowego, wytrzewienie jelit).
      >
      Z tego, co mi wiadomo, aborcja nie jest dopuszczalna przy wadach uleczalnych, tylko przy ciężkich i nieodwracalnych.
      No więc retoryka retoryką, ale to chyba retoryka zygotarian budzi twoje zniesmaczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka