Dodaj do ulubionych

Stało się :(

08.05.18, 20:33
Po Majowce dowiedziałam się, ze wkrótce (w czerwcu) stracę pracę. Nie miałam wpływu na to, ale fakt jest faktem - to bolesne doświadczenie. Dobrze zarlo i zdechlo - efekt nowych projektów, niektóre wypalaja, inne nie. Włożyłam w niego mnostwo pracy, czasu, zaangażowania. A teraz mam ochotę zmienić branżę choć szef przepraszał, ze musi podjąć taką decyzję. Na początku nie mogłam przez dobe nic jeść ze stresu, potem ścisk żołądka puszczal bo uświadomiłam sobie, że mam wspaniałą rodzinę, męża który wspiera i jest optymistą, cudowne dzieci, przyjaciółki, które wspierają i uważają ze ich strata nie moja... Kolegów z pracy, którzy są w szoku i nie mogą uwierzyć. Tak się dzieje czesto w mojej branży, ale żal. Po okresie emocjonalnej reakcji zacznę rozglądać się za innymi opcjami. Oby trafiło mi się coś równie dobrze płatnego i ciekawego, ale mniej angazujacego czasowo niż ostatnio o czym pisałam - trzymajcie kciuki proszę!
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Stało się :( 08.05.18, 20:35
      Trzymam kciuki. Będzie dobrze.
      • bergamotka77 Re: Stało się :( 08.05.18, 20:41
        A co u ciebie asiu?
        • zuzi.1 Re: Stało się :( 08.05.18, 21:29
          Bergamotka jeszcze żadna zmiana pracy nigdy nie wyszła mi na złe. Każda zmiana to szansa na naukę i nowe możliwości. Trzymaj się. Zrób dobre cv i list motywacyjny i ślij!
    • mamablue Re: Stało się :( 08.05.18, 20:41
      Trzymam.
      • karme-lowa Re: Stało się :( 08.05.18, 20:43
        Trzymam mocno☺
        • bergamotka77 Re: Stało się :( 08.05.18, 20:49
          Dzięki kochane jesteście.
    • chocolate-cakes Re: Stało się :( 08.05.18, 20:52
      Trzymaj się
      Mój mąż dowiedział się o tym rok temu. Po pracy, gdzie dostawał nagrody i pochwały przez dwadzieścia lat. Nie miał pracy dwa miesiące. Znalazł nową ale zarabia połowę mniej. A teraz nie wiadomo, czy będzie miał tą nową pracę sad
      • bergamotka77 Re: Stało się :( 08.05.18, 20:58
        Czytałam wasza historię chocolate - Jesteś dzielna. Powodzenia dla męża - oby się mu ułożyło zawodowo! Ostatnio bywam często nad morzem i mogłabym się tam przeprowadzić chyba wink Fajni ludzie smile
        • chocolate-cakes Re: Stało się :( 08.05.18, 21:00
          Dziękuję smile
          Nigdy nie sądziłam, że nas to spotka.
          A teraz jakoś spokojniej na to wszystko patrzę. Bo co innego można zrobić? Nic.
          Mam nadzieję, że znajdziesz szybko dobrą pracę. Trzymaj się.
    • pani-noc Re: Stało się :( 08.05.18, 21:03
      Powodzenia w szukaniu nowej pracy.
    • frey.a86 Re: Stało się :( 08.05.18, 21:04
      Trzymaj się, współczuję. Utrata pracy to ogromny stres, ale ten zły okres na pewno przeminie. Szczerze życzę szybkiego znalezienia lepszej. smile
    • little_fish Re: Stało się :( 08.05.18, 21:08
      Powodzenia. Oby wyszło na dobre
    • kropkacom Re: Stało się :( 08.05.18, 21:11
      Współczuję i życzę abyś znalazła pracę. Nie rozumiem czemu musisz mimo wszystko jednak nas tu przekonywać, że szef przeprasza (?), koledzy w szoku, taka branża i tak dalej. Nie musisz tego pisać. I tak byśmy cię poklepały po plecach. Naprawdę. Czasami jest źle i do kitu. Najczęściej szybko mija.
      • bergamotka77 Re: Stało się :( 08.05.18, 21:31
        Nie muszę przekonywać kropka i tak czułam się beznadziejnie. A że bliscy wspieraja to chyba norma?
        • kropkacom Re: Stało się :( 08.05.18, 21:39
          Tak, właśnie raczej norma.

Nie obraź się, ale przeczytałam twój wpis a potem wpis chocolate-cakes. I tak po po prostu zobaczyłam różnicę w waszych wypowiedziach.
    • leyre2 Re: Stało się :( 08.05.18, 21:20
      Znajdziesz, jesli nie w Polsce to w Unii albo Kanadzie albo USA 😂
    • adriana.la.cerva Re: Stało się :( 08.05.18, 21:30
      Re: A ja odeszlam z tej pracy
      bergamotka77 23.04.18, 10:07
      Kojarzymy i dobrze zrobiłaś. Szkoda życia na mobbing nawet w białych rękawiczkach. Powodzenia w szukaniu nowej. Trzymam kciuki!

Wiesz co to jest? Twoj wpis, odnoszacy sie do mojej sytuacji. Teraz moja kolej, bede mocno trzymala kciuki. Zobaczysz, uda Ci sie znalezc szybko cos fajnego. Mocno sciskam.
      • bergamotka77 Re: Stało się :( 08.05.18, 21:33
        Dzięki! A jak u Ciebie adriana?
        • adriana.la.cerva Re: Stało się :( 08.05.18, 21:37
          U mnie git. Znalazlam prace, w sumie tam gdzie chcialam. Jako, ze to praca na lotnisku to czekam az mnie zreferuja pod katem bezpieczenstwa itd. W sumie juz mam wiekszosc ogarniete i mam nadzieje, ze szybko zaczne szkolenie w nowej pracy.

Zobaczysz, wszytsko bedzie dobrze.
    • chocolatemonster Re: Stało się :( 08.05.18, 21:36
      Będzie dobrze! trzymam kciuki!
    • jola-kotka Re: Stało się :( 08.05.18, 21:50
      Trzymam smile
    • esperantza Re: Stało się :( 08.05.18, 21:53
      Z moim mężem firma rozstała się po kilkunastu latach. Nowej pracy szukał około miesiąca i właśnie po majówce ja rozpoczął. Nie jest idealnie ale zarabia 20%więcej. Jak będzie słabo to będzie szukał dalej. Po sobie wiem, że najtrudniej jest na początku, później idzie z górki. U Ciebie również.
      • grey_delphinum Re: Stało się :( 08.05.18, 21:58
        Będzie dobrze!
        Trzymaj się ciepło!
    • jem.gluten Re: Stało się :( 08.05.18, 21:59
      To może trzecie dziecko, jak masz wolny czas? smile Żartuję! Ty siedzisz w branży medialnej, dobrze kojarzę? To teraz są spore ruchy na rynku, raczej nie będzie problemu ze znalezieniem.
    • butch_cassidy Re: Stało się :( 08.05.18, 22:04
      Trzymam!
      Ułoży się.
    • misoune Re: Stało się :( 08.05.18, 23:04
      Kto jak nie Ty?
      Zobaczysz, ułoży się !
      • bergamotka77 Re: Stało się :( 08.05.18, 23:05
        Dzięki dziewczyny. Od razu mi lepiej!
    • mamusia1999 Re: Stało się :( 08.05.18, 23:36
      No oczywiście, że trzymam. Za tymczachmurzonym horyzontem czeka na Ciebie najbardziej urodzajna kraina.
    • anorektycznazdzira Re: Stało się :( 09.05.18, 00:19
      Trzymamsmile
    • kkalipso Re: Stało się :( 09.05.18, 00:19
      Jakoś to będzie ....znajdziesz drugą wyluzuj.
    • rosapulchra-0 Re: Stało się :( 09.05.18, 01:42
      Szybko znajdziesz inną - tego ci życzę. A poza tym masz przecież doświadczenie w częstych zmianach pracy, prawda?
      • bergamotka77 Re: Stało się :( 09.05.18, 08:35
        Czy mam doświadczenie w zmianie pracy? Zwykle pracowałam kilka lat w każdej ale bywało ze 2 lata a raz tylko rok. Trochę żałuję, że zaryzykowalam stabilne zatrudnienie dla czegoś super acz niepewnego a tu nagle spadła wieść ze się kończy ta przygoda. Z drugiej strony w ogóle nie miałam na nic czasu ostatnio więc może to sygnał by coś zmienić? Bo dzieci i mąż mnìe potrzebują? No i w ostateczności będę miała czas w wakacje a potem założę coś swojego? Trochę mam dość szefów nad sobą zwłaszcza szefowych korposuk. Zimnych blondynek wink
        • aqua48 Re: Stało się :( 09.05.18, 08:45
          Utrata pracy to zawsze jest stres, zwłaszcza niezłej. ale pamiętaj, że zawsze jest tak, że jak jedne drzwi się zamykają to otwierają się inne. To sygnał, że trzeba iść dalej, a może na razie trochę zwolnić? Zrób sobie wakacje.
        • aamarzena Re: Stało się :( 09.05.18, 08:45
          I to też jest dobre rozwiazanie smile Powodzenia. Jakąkolwiek decyzję podejmiesz.
    • asia_i_p Re: Stało się :( 09.05.18, 06:40
      Znajdziesz bez problemu, ale współczuję przeżyć. Chociaż z drugiej strony powiedziałaś rodzinie i znajomym "sprawdzam" i okazało się, że możesz liczyć na rzeczywiste wsparcie, a to bardzo cenne. I za rok już nie będziesz pamiętała stresu, tylko to.
    • 7katipo Re: Stało się :( 09.05.18, 08:36
      Będzie dobrze, powodzenia! smile
    • edelstein Re: Stało się :( 09.05.18, 08:45
      Nie wierze.Nir moze byc.
    • bywalec.hoteli Re: Stało się :( 09.05.18, 09:46
      Zatrudnia Cie inni smile teraz bezrobocia nie ma, zwłaszcza w Warszawie.
    • inguszetia_2006 Re: Stało się :( 09.05.18, 09:55
      Witam
      Nie bój żaby, znajdziesz coś innego. W sumie to nawet szczęście w nieszczęściu, bo możesz sobie zrobić prawdziwe wakacje dwumiesięczne. Wypoczniesz jak za czasów uczniowskichwink Taka okazja może się prędko nie powtórzyć.
      Pzdr.
      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka