Dodaj do ulubionych

Święta rodzina

27.05.18, 15:14
oko.press/rodzina-swieta-nawet-bije-rzad-chce-karami-zmusic-gminy-do-szybkiego-zwracania-dzieci-biologicznym-rodzicom/
To już nawet nie jest przerażające. To jest cofanie się w jakieś otchłanie...
Obserwuj wątek
    • gulcia77 Re: Święta rodzina 27.05.18, 16:52
      Problem wydaje mi się ważny, więc dźwigam.
    • jola-kotka Re: Święta rodzina 27.05.18, 16:57
      Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase .
      • gulcia77 Re: Święta rodzina 27.05.18, 17:05
        Myślę, że jednak nie tylko o kasę. Ogólnie o podmiotowe traktowanie dziecka. Zarówno w ogólnym postrzeganiu, jak i często w orzecznictwo dobrostan dziecka nie stanowi priorytetu.
        • koronka2012 Re: Święta rodzina 27.05.18, 21:38
          gulcia77 napisała:

> Myślę, że jednak nie tylko o kasę. Ogólnie o podmiotowe traktowanie dziecka.

Kasa przede wszystkim - nie od dziś ten rząd oszczędza na najsłabszych. A traktowanie dzieci w taki a nie inny sposób - też się wpisuje w pisowską konwencję.
    • mamablue Re: Święta rodzina 27.05.18, 21:48
      Straszne. Ale wpisuje się w ogólne myślenie o świecie tych ubogich duchem, którzy teraz decydują. W ich oczach dziecko to nie do końca człowiek, traktują je przedmiotowo, jako "własność" rodziców.
      Ten krok wpisuje się w ostatnie praktyki dopieszczania kiboli, onr-u oraz nienawiści do kobiet. Decyduje facet z wielkim piwnym brzuchem, a kobieta i dziecko to tylko dodatki.
      Strasznie przykre, że można mieć tak płytką wyobraźnię i nie przewidywać konsekwencji populistycznych decyzji.
      Sama znam proste kobiety załamujące ręce, że dzieciaka rodzinie odebrali. Bez cienia refleksji, że nie dla rozrywki odebrali. Lud kupuje takie zagrywki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka