gulcia77 27.05.18, 15:14 oko.press/rodzina-swieta-nawet-bije-rzad-chce-karami-zmusic-gminy-do-szybkiego-zwracania-dzieci-biologicznym-rodzicom/ To już nawet nie jest przerażające. To jest cofanie się w jakieś otchłanie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gulcia77 Re: Święta rodzina 27.05.18, 16:52 Problem wydaje mi się ważny, więc dźwigam. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Święta rodzina 27.05.18, 16:57 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase . Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Święta rodzina 27.05.18, 17:05 Myślę, że jednak nie tylko o kasę. Ogólnie o podmiotowe traktowanie dziecka. Zarówno w ogólnym postrzeganiu, jak i często w orzecznictwo dobrostan dziecka nie stanowi priorytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Święta rodzina 27.05.18, 21:38 gulcia77 napisała: > Myślę, że jednak nie tylko o kasę. Ogólnie o podmiotowe traktowanie dziecka. Kasa przede wszystkim - nie od dziś ten rząd oszczędza na najsłabszych. A traktowanie dzieci w taki a nie inny sposób - też się wpisuje w pisowską konwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Święta rodzina 27.05.18, 21:48 Straszne. Ale wpisuje się w ogólne myślenie o świecie tych ubogich duchem, którzy teraz decydują. W ich oczach dziecko to nie do końca człowiek, traktują je przedmiotowo, jako "własność" rodziców. Ten krok wpisuje się w ostatnie praktyki dopieszczania kiboli, onr-u oraz nienawiści do kobiet. Decyduje facet z wielkim piwnym brzuchem, a kobieta i dziecko to tylko dodatki. Strasznie przykre, że można mieć tak płytką wyobraźnię i nie przewidywać konsekwencji populistycznych decyzji. Sama znam proste kobiety załamujące ręce, że dzieciaka rodzinie odebrali. Bez cienia refleksji, że nie dla rozrywki odebrali. Lud kupuje takie zagrywki. Odpowiedz Link Zgłoś