Dodaj do ulubionych

Polećcie szampon i odżywkę dla psa

02.07.18, 15:59
Do włosów, nie do sierści. Skóra sucha, włos również, strasznie się kołtuni. Myślałam o czymś natłuszczającym. Do tej pory kupowałam Espree Silky Show, ale teraz nie zdaje egzaminu.
Obserwuj wątek
    • chloe30 Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 02.07.18, 16:03
      Spróbuj Leniderm albo Vulpes z olejem lisim, mojemu maltańczykowi bardzo sluza
      • pade Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 02.07.18, 17:38
        Dzięki, poszukamsmile
    • berdebul Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 02.07.18, 16:25
      Gottlieb dla yorków.
      Pies jest zdrowy? Kastrowany? Czym karmisz?
      • pade Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 02.07.18, 17:20
        Zdrowa, niesterylizowana, karmię Royalem. Zmieniałam karmę na inne, niby lepsze, ale jej nie służyły, wróciliśmy do Royala.
        • bi_scotti Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 02.07.18, 17:27
          Kurcze, przeczytalam szampan (champagne) i bylam przekonana, ze watek o swietowaniu psich urodzin jakims special szampanem na taka okazje big_grin A Ty tego psa tylko chcesz umyc, eh ... wink Moze dolej szampana do miski i a nuz na siersc pomoze tongue_out Cheers.
        • berdebul Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 02.07.18, 17:51
          Royal jest ze zbożem, niektóre psy przesuszają się na zbożowych.
          Próbowałaś podawać żółtko jajka, kiełki, żwacze lub probiotyki? Wyniki krwi ok? Tarczyca? Mojej się poprawiło dopiero na domowym jedzeniu, wczesniej był wiecznie problem.
          • pade Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 02.07.18, 17:58
            Nie dawałam nic takiego, wet żadnych badań nie sugerował. Kazał tylko trzymać się jednej karmy i nie dawać nic dodatkowego, bo się piesiowi przytyłosmile
            To jaka karma jest dobra dla Shih tzu?
            • chloe30 Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 02.07.18, 18:35
              Gotowana smile
              • pade Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 02.07.18, 22:10
                A Ty czym karmisz swojego psa?
                • chloe30 Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 03.07.18, 13:20
                  Gotuje mu mięso marchewkę i ryż. Ma tez inne zestawy ale ten najbardziej mu podchodzi.. mięso jest indycze z udźca i piersi. Jego wet poleciła nam psia dietetyczne (tak tak, wiem jak to brzmi) jak odkryliśmy problemy z wątroba, ale dla zdrowego psa na pewno tez ułoży jadłospis, 50zl to kosztowało. Babka jest z Wrocławia, czyli chyba masz blisko smile
                  Aha, a na zdrowe włosy dobra jest cielęcina (pamiętna babcia Wolanska i cielęcina zadnia to 100% prawdy big_grin )
                  • pade Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 03.07.18, 14:50
                    O rany, podziwiamsmile
                    To ja bym musiała 5 wersji obiadowych robić, nie wiem czy się na to zdecyduję, przemyślę jeszcze bo na zdrowiu psa mi bardzo zależy.
                    • chloe30 Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 03.07.18, 17:22
                      Ja tez mówiłam, ze absolutnie nie dam rady, ale zdrowie to zdrowie. Gotuje mu raz na dwa dni, dla takiego małego psa ilości są niewielkie, więc krojenie tego to 10 minut i gotowe. Jak będziesz chciała wyślę namiary smile
                      • pade Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 08.07.18, 18:07
                        Poproszę o namiarysmile
                    • chloe30 Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 03.07.18, 17:30
                      Aha, tylko gdybys zdecydowała sie na gotowanie to ostrzegam przed jednym problemem - pies, ktory jadł wcześniej suche karmy, szczególnie typu RC (przepraszam Pade, ale to jakbyś dzieci dziennie do maca prowadzala) moze mieć problemy z przestawieniem sie na gotowane. Ja jak pierwszy raz naszemu gotowałam, dumna i blada, ze oto podjęłam sie wysiłku przygotowania zdrowych i zbilansowanych posiłków dla pupila, hehehe, podaje mu to czekając aż sie rzuci na ten pyszny posiłek - a ten powąchał i poszedł sobie smile na początku normalnie jakby go w zabki kłuło, teraz je, ale nie pucuje jak wcześniej chupy (on był na orijenie, bezzbozowa, ale jednak wszystkie jakieś ulepszacze maja)
                      • pade Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 08.07.18, 18:06
                        Wróciłam z urlopuuncertain nadrabiam zaległości.
                        Moja psina zje wszystko, a ryż z marchewką i mięskiem zje razem z miską. Bardziej się zadławienia obawiam niż fochówbig_grin
            • berdebul Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 03.07.18, 13:41
              Z sierścią to jak z włosami u ludzi wink Dieta ma ogromny wpływ. U nas gotowane, pies alergik i nie toleruje drobiu. Miała bardzo złą sierść na drobiowych. Aktualnie dostaje rożne warzywa (marchew, burak, kalafior, brokuł, cukinia, dynia itd wszystko co nie jest porem/cebulą), trochę owoców, pestki (dynia, słonecznik, siemię), razowy makaron, rzadko ryż i wołowinę/cielęcinę/krolika/wieprzowinę i ryby (minimum raz w tygodniu morska ryba).
    • moni_ka30 Re: Polećcie szampon i odżywkę dla psa 03.07.18, 11:40
      www.amazon.co.uk/Johnsons-Vet-Dog-Deodorant-Shampoo/dp/B005YBAG2C
      Nie wiem jak z dostępnością w Polsce., ale mój pies z włosem, karmiony Royalem i kąpany w tym szamponie jest tak błyszczący, że aż mu czasem zazdroszczę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka