Dodaj do ulubionych

Pani Wander i moja rodzinka

21.07.18, 08:56
Jak ja mogę być normalna powiedzcie, jak wpadam do mojej babci i na dzień dobry pokazywana mi jest fota p. B. Wander bez makijażu z tekstem że Jezus Mario a taka była ładna. Co ona z siebie zrobiła.
Powiedziałam babci że nadal jest piekna jak na swój wiek i że bez makijażu to ja tak wyglądam w wieku 40, nie ponad 70 lat. Babcia widząc że nie znalazła we mnie rozmówcy do tematu, fote zabrala. Ale czuję że dziś to będzie temat numer jeden imprezy.
Rzecz jasna teoretycznie to po mnie spłynęło, a w praktyce stałam dziś i patrzyłam na zjaranydekolt....
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:01
      Poważnie zwracasz uwagę na to co mówi kobiecina 80++?
    • chatgris01 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:03
      Sorki, ale big_grin big_grin big_grin

Przeciez od dawna wiesz, ze babcia jest rąbnięta, dlaczego Ty sie jeszcze nia przejmujesz???
      • chatgris01 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:04
        A w ogole, to moze babcia oczekiwala zapewnienia, ze ona wyglada lepiej? I okazalas sie niedomyslna tongue_out
    • agrypina6 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:03
      Niestety Pani Wander zrobiła sobie krzywdę. Wszystko z umiarem i u dobrego plastyka😛
    • tojamarusia Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:03
      Niestety ale pani Wander nie wygląda pięknie jak na swój wiek. Lata palenia i smażenia się na słońcu zrobiły swoje.
      • kitka20061 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 11:36
        tojamarusia napisała:

> Niestety ale pani Wander nie wygląda pięknie jak na swój wiek. Lata palenia i s
        > mażenia się na słońcu zrobiły swoje.
        >
        To prawda, wygląda bardzo niekorzystnie. Aż mi jej żal, chociaż sama sobie na to zapracowała.
      • heca7 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 11:57
        Moja matka jest po 70 i wygląda duużo lepiej. Wygląd pani Wander to prawdopodobnie połączenie wieku, chorób, demencji (chyba bo tak to wygląda) i zabiegów chirurgicznych-nieudanych. Do tego należy dodać niekorzystne uczesanie, brak brwi, jasne rzęsy i taki efekt. Wystarczyło związać i skrócić włosy, ufarbować brwi (delikatnie) i rzęsy aby wyglądała dużo młodziej.
        Do tego chaos ubraniowy- bluzka z żabotem, prążkowana spódnica, żakiet w paski, telefon na smyczy i adidasy.
    • sumire Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:05
      Ale w czym problem?
      • triss_merigold6 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:10
        W tym, że padły słowa klucze "wygląd" i "makijaż" więc Shellerka musiała uwagi babci odebrać osobiście.
        • agrypina6 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:18
          No właśnie. Bez przesady. Pewnie, że czasem trzeba się odpicowac. Ale wszystko w granicach rozsądku. Później kobieta ma depresję z powodu wyglądu.
          • raczek47 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:27
            Aż sobie wygooglałam,jak obecnie wygląda B.Wander.Cóż,babcia ma rację,co by nie mówić.
            Natomiast K.Loska,starsza przecież od p.Wander wygląda świetnie.
            Za dużo grzebania przy twarzy,niestety.
            • bergamotka77 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 10:18
              To fakt. Dlatego nie planuję operacji plastycznych i ingerencji chirurgicznych. Moja mama nic sobie nie robiła a wygląda dużo lepiej i młodziej. Koszmar ta Wander - patrz shell taki jest efekt zbytniej pogoni za młodością i urodą...
              • indeed4 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 10:20
                > To fakt. Dlatego nie planuję operacji plastycznych i ingerencji chirurgicznych

Tak trzymać smile
            • ania-z-lasu Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 10:26
              Nie za dużo grzebania tylko chirurg marny. Dobry tak grzebie, że nie widać że grzebał. Ale do tego trzeba umiaru. Doktora, nie pacjenta, to chirurg jest tu specjalistą i może przewidzieć skutki swoich działań. Pacjent nie.
              Ja planuję pewne drobne zabiegi wink ale może jeszcze trochę poczekam. Z tym, że raczej nie będę grzebać w obrębie twarzy... Już nawet wiem gdzie i za ile tongue_out
        • mikk25 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:23
          Tyle na emamie było wątków o czyimś wyglądzie, a Babcia nie ma prawa się wypowiedzieć? Chyba wzrok ma dobry.
          Wander wygląda jak wygląda ale w ogóle nie umie się ubrać, uczesać i zrobić makijaż. Nie ma też osoby, która by jej doradziła.
      • 21mada Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:25
        W tym ze wkurzo-namama spedzila 2,5 godziny lezac plackiem na sloncu w zeszlym tygodniu. Teraz ma zjarany dekolt i martwi sie ze za 40 lat bedzie wygladac jak Bogumila Wander i tez tak beda o niej mowili: ''Patrz, a taka piekna kiedys byla...''
        • barbibarbi Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 12:03
          Z tym zjaraniem to niestety prawda. Moja teściowa, całe lata obsmażania na słońcu, teraz skóra jak pergamin, wszędzie wszystko wisi, na rękach tragedia, dekolt jak jeden wielki rodzynek nakrapiany plamami. Koleżanka, namiętna opalaczka (no bo tak ładnie się wygląda) młodsza ode mnie kilka lat, sorki, już widać wyraźnie skutki opalania, mnie skóra nie wisi nad kolanem ani nad łokciem. Dobrze, że teraz jest moda na blade lico, moja córka lat 13 ucieka przed słońcem i twierdzi, że całe życie chce być blada, bo jasna skóra jest ładna.
    • indeed4 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:20
      Pokaż babci fotkę p. Wander w pełnym makijażu - te podkreślone krwistą czerwienią i nienaturalnie wielkie (operacja?) usta na pół twarzy...
      To chyba jedyny znany mi przypadek, że kobieta bez makijażu wygląda zdecydowanie lepiej niż "z" - przynajmniej jest naturalna i nie straszy otoczenia twarzą Jokera spod noża chirurga wink
      • indeed4 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 09:41
        Zauważyłem, że kiedyś była bardzo podobna do... Kojarzycie, do kogo?
        bi.gazeta.pl/im/4/11004/z11004734Q.jpg
        • hosta_73 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 10:00
          George Michael?
          • indeed4 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 10:18
            big_grin myślałem o lady Dianie, ale masz rację, ta dwójka też jest do siebie podobna smile
            • hosta_73 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 15:26
              Aaa, lady Diana! No fakt, jakieś podobieństwo jest. Jednak pierwsze skojarzenie miałam z G.M 😊
              • indeed4 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 22:57
                Kiedyś (daaawno temu) zastanawiałem się, skąd to uderzające podobieństwo lady D. i G. Michaela - bo
                taki sam uśmiech, rysy twarzy? W końcu doszedłem do wniosku, że największą rolę gra jednak zbliżony kolor włosów i identyczna (wówczas topowa) fryzura smile
        • silenta Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 10:28
          A mnie przypomina Annę Lewandowską.
    • ania-z-lasu Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 10:30
      "bez makijażu to ja tak wyglądam w wieku 40, nie ponad 70 lat" kokietka tongue_out Nie wierzę, no po prostu nie wierzę. Pani Wander ma jednak skórę w stanie odpowiednim dla swojego wieku. Nie wierzę, że masz szyję w tak złym stanie i tyle zmarszczek na twarzy w wieku 40 lat. Ja nie mam, a powoli dobijam do pięćdziesiątki. No dobra, jeszcze troszkę mi zostało.
    • chicarica Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 10:38
      Mujborze. Naprawdę rozmawiacie o tym, jak wygląda jakaś nieznajoma kobieta? Ludzie nie przestają mnie zadziwiać.
      • dziennik-niecodziennik Re: Pani Wander i moja rodzinka 22.07.18, 09:47
        No, pani Wander to jednak osoba znana. A babci to juz na pewno.
        • chicarica Re: Pani Wander i moja rodzinka 22.07.18, 13:10
          Znana, ale nadal nieznajoma. Nie pamiętam kiedy ostatnio zdarzyło mi się rozmawiać z rodziną o takich tematach.
      • zlababa35 Re: Pani Wander i moja rodzinka 22.07.18, 14:11
        Tu na forum bez przerwy odchodzą ploty o tych nieznanych osobach... To i w domu można o nich poplotkowac, bo czemu nie?
    • lellapolella Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 11:33
      "Jak ja mogę być normalna powiedzcie, jak wpadam do mojej babci i na dzień dobry pokazywana mi jest fota p. B. Wander bez makijażu z tekstem że Jezus Mario a taka była ładna. Co ona z siebie zrobiła". Normalnie, mówisz, że każdy się starzeje lepiej lub gorzej i puszczasz w niepamięć.
    • kitka20061 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 11:44
      wkurzo-namama napisał(a):

> Powiedziałam babci że nadal jest piekna jak na swój wiek i że bez makijażu to j
      > a tak wyglądam w wieku 40, nie ponad 70 lat.

Bardzo bym się zmartwiła mając 40 lat i wyglądając jak pani Wander. Moja mama jest po 70 i wygląda jak jej dużo młodsza córka, ale fakt, że o siebie dbała, słońca nie nadużywała, nic nie poprawiała. Ja jestem po 40 i wyglądam stosownie do wieku, może mam dobre geny😉🤔
      • bergamotka77 Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 11:54
        Stosownie do wieku to na ematce żaden wyczyn 🤣
        • kitka20061 Re: Pani Wander i moja rodzinka 22.07.18, 13:10
          Mnie na miejscu na ematkowym podium nie zależy, a jak bym napisała, że wyglądam młodziej niż wskazuje na to mój wiek, to zaraz spotkałabym się z zarzutami. Ale nie o mnie tu mowa, lecz o autorce wątku, która jak mówi, w wieku 40 lat wygląda na bardzo niekorzystne 70+. Na jej miejscu bardzo bym się zmartwiła i zastanowiła jak nad tym popracować, aby poprawić skórę na chociaż 20 lat mniej. No i napewno nie wystawiałabym się na jej miejscu na słońce.
    • sanrio Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 12:08
      Shell, doskonale to znam :\ całe życie wysłuchiwałam opinii wygłaszanych przez moja matkę na temat wyglądu innych ludzi. Przez matkę, ciotkę i babkę ze strony ojca. Dopiero teraz uczę się, że każdy ma prawo robić ze sobą, swoim ubiorem, wizerunkiem, twarzą co jemu sie podoba, to co ja uważam nie ma żadnego znaczenia.
      No i sorry ale nie wyglądasz bez makijażu jak zniszczona życiem Wander big_grin
    • jola-kotka Re: Pani Wander i moja rodzinka 21.07.18, 16:14
      Ty to juz chyba calkiem oszalalas. Pomijam babcie bo cel jej dzialania jest mi nieznany. To wypisywanie glupot ze ty tak wygladasz swiadczy o tym ze zaczynasz laska albo fixowac albo jaja sobie robisz. Kobieta o ktorej mowa to uzalezniona osoba od ostrzykiwania w tej chwili chora i robiaca sobie makijazem jeszcze wieksza krzywde. Po tym co powiedzialas babci trzeba sie zastanowic czy babcia nie miala prawa sobie pomyslec ze wali ci na glowe wiec szybko zdjecie schowala. Shell wez ty sie ogarnij bo ...
    • dziennik-niecodziennik Re: Pani Wander i moja rodzinka 22.07.18, 09:42
      Pani Wander jest przykładem bardzo nieudanych operacji plastycznych. I niestety nie, nie wyglada ladnie, z makijazem czy bez makijazu.
      Moze rodzinka chciala Ci powiedziec podtekstem zebys nie myślała o poprawianiu sie?...
    • beaucouptrop Re: Pani Wander i moja rodzinka 22.07.18, 13:29
      Przeciez to kokieteria. Shell znowu popelnila watek aby wszyscy ja przekonywali ze wyglada rewelacyjnie jak na swoj wiek.
      • agrypina6 Re: Pani Wander i moja rodzinka 22.07.18, 13:35
        Wygląd to nie wszystko. Choć jak tu co druga kobieta przekonuje, że ja o dowód w monopolowym pytają, to śmiać mi się chce.
        • beaucouptrop Re: Pani Wander i moja rodzinka 22.07.18, 13:42
          Z jej wypowiedzi na forum wynika, ze to bardzo dla niej wazne.
          Nie wiem czy to rodzaj narcyzmu czy niska samoocena. Nie dziwilabym sie gdyby pisala tak dwudziestoparolatka, ale Shell jest bardzo infantylna i lubi skupiac na sobie uwage.
    • zlababa35 Re: Pani Wander i moja rodzinka 22.07.18, 14:15
      Babcia chyba chciała z kimś poplotkowac, a nie web zawoalowany sposób skrytykować Twój wygląd big_grin. Wyluzuj. Z tego, co pamiętam Cię z tą jakąś suszarką, to nie wyglądasz jak B. Wander big_grin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka